Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Nikome ni ne mozhesh da prodash garfu svi znaju za taj problem, a ko josh fura matore drajvere, mora da nam zamene kartice nema nam druge :D

Evo prošlo 7 dana niko me nije kontaktirao u vezi karte cccc. Jedan mi samo nudio zamenu za 460 i 60$ doplate LOL. Bem ti i ati i nvidiu, smradovi.

Ja nemam taj problem. Interesantno zapazanje - dok sam imao 880 AMD chipset imao sam TDR a kada sam presao na p67 a kasnije i ovaj na kome se sada vozim(ne znam koji :) ) problem je nestao. Drajveri su whql 285.62, druge nisam ni probao. Dok sam imao problem na AMD-u morao sam malo da dignem napon i sve je bilo ok a sada ne moram ni to. Probacu i novije drajvere pa cu da javim utiske inace taj TDR problem je nepodnosljiv, cim krene youtube ili neki sajt u flash-u prestaje da radi, secam se da mi se od toga dizala kosa na glavi. Po meni to je apsolutno stvar za reklamaciju i ako ljudi imaju problem a uredno su platili svoje karte i imaju fiskalni imaju svako ALI SVAKO pravo da vrate te karte nazad tamo gde su ih kupili i uzmu drugu kartu(drugi model uz doplatu ako je skuplji) ili da traze novac nazad! Komponenta koja tako radi jednostavno nije ispravna i ne treba da vas zanima da li je software ili hardware problem - karta ne radi kako treba i dalje ne treba krajnjeg korisnika da interesuje. Neka oni lepo vrate te karte proizvodjacu pa nek fabrika isprobava drajvere do mile volje ili neka radi sta god vec hoce.

Poslednja izmena:
Ta prica moze proci u kanadi (mozda) ali ovde na balkanu nece da ce moci...
Kad bi nekome predlozio da ti vrati pare ili zameni graficnu bilo bi smeha.

Potpuno je tacno da dok su mi bili 285.62 nije bilo ni jednog TDR-a, nisam ni znao do tada sta je to DTR...
Kako sam zbog BF3 stavio 290.53, njasre je pocelo i ne prestaje iako sam se bio vratio na 285.62, pa ni na sadasnjim 280.26 ne prestaje.
Mrzi me da trazim i skidam "ispravan" drajver , a kako se ne desavaju cesto, nemam ni nameru za sada da se trudim...
Zanimljivo je da NIJE bilo nikakvih problema sa drajverom 285.62 i prelaskom na 290.53 su poceli .
Zasto, sta je to 290.53 ubacio i ne "cisti" se vracanjem na prethodni drajver (285.62) na kome je radilo sve ok a koji je i sam podlozan DTR-u ...?

Poslednja izmena:
Ta prica moze proci u kanadi (mozda) ali ovde na balkanu nece da ce moci...
Kad bi nekome predlozio da ti vrati pare ili zameni graficnu bilo bi smeha.

Potpuno je tacno da dok su mi bili 285.62 nije bilo ni jednog TDR-a, nisam ni znao do tada sta je to DTR...
Kako sam zbog BF3 stavio 290.53, njasre je pocelo i ne prestaje iako sam se bio vratio na 285.62, pa ni na sadasnjim 280.26 ne prestaje.
Mrzi me da trazim i skidam "ispravan" drajver , a kako se ne desavaju cesto, nemam ni nameru za sada da se trudim...
Zanimljivo je da NIJE bilo nikakvih problema sa drajverom 285.62 i prelaskom na 290.53 su poceli .
Zasto, sta je to 290.53 ubacio i ne "cisti" se vracanjem na prethodni drajver (285.62) na kome je radilo sve ok a koji je i sam podlozan DTR-u ...?

O cemu pricas covece, imam kao kupac svako pravo da ti vratim bilo koji proizvod u radnju ako nisam zadovoljan iz bilo kog razloga(mislim 2 nedelje nakon kupovine). A ako proizvod ne radi ispravno(kao sto ne radi) postoje nacini kako da se prodavac "natera" da primi reklamaciju. U sustini prodavac nista ne gubi samo prosledjuje kartu uvozniku a uvoznik proizvodjacu vec cimanje je sve to i za njih i najlakse je ovako da se prave ludi. Platim ti kartu uredno 23k i dobijem fiskalni a karta ne radi ispravno i ti meni posle neces da zamenis kartu za ispravnu(istu ili drugi model ako nemas takvu), ma vazi... Mislim da me ne shvatis pogresno, meni karta radi ok ali kapiram ove ljude sto uzimaju od roditelja lovu ili ustaju svako jutro na posao i ustede od plate da bi kupili tu kartu a da budu prevareni u legalnoj radnji za prodaju kompjutera i kompjuterskih delova??? Karta ne radi normalno "out of the box" na def - vracaj proizvodjacu u Kinu ili Tajland pa nek se on *****ava sa drajverima i i neka ON moli Boga da nVidia napise ispravan drajver ili sta god da je u pitanju. Mene kao kupca zanima samo da obezbedim cash za proizvod i to je to, ne zanima mene pisanje drajvera ili flashovanje BIOS-a ;)

Poslednja izmena:
ok meni definitivno mnogo losije radi star wars od kad sam stavio nove drivere

Meni sve bolje radi na GTX570 od kad sam stavio 290.xx beta...

Meni u BF3 prave probleme... Desava mi se da se u toku igre zacrni ekran, pojavi se na monitoru onaj mali prozorcic gde pise da je na DVI mod povezan i tako par sekundi crno da bi me na kraju vratio na battlelog:mad:

O cemu pricas covece, imam kao kupac svako pravo da ti vratim bilo koji proizvod u radnju ako nisam zadovoljan iz bilo kog razloga(mislim 2 nedelje nakon kupovine). A ako proizvod ne radi ispravno(kao sto ne radi) postoje nacini kako da se prodavac "natera" da primi reklamaciju. U sustini prodavac nista ne gubi samo prosledjuje kartu uvozniku a uvoznik proizvodjacu vec cimanje je sve to i za njih i najlakse je ovako da se prave ludi. Platim ti kartu uredno 23k i dobijem fiskalni a karta ne radi ispravno i ti meni posle neces da zamenis kartu za ispravnu(istu ili drugi model ako nemas takvu), ma vazi... Mislim da me ne shvatis pogresno, meni karta radi ok ali kapiram ove ljude sto uzimaju od roditelja lovu ili ustaju svako jutro na posao i ustede od plate da bi kupili tu kartu a da budu prevareni u legalnoj radnji za prodaju kompjutera i kompjuterskih delova??? Karta ne radi normalno "out of the box" na def - vracaj proizvodjacu u Kinu ili Tajland pa nek se on *****ava sa drajverima i i neka ON moli Boga da nVidia napise ispravan drajver ili sta god da je u pitanju. Mene kao kupca zanima samo da obezbedim cash za proizvod i to je to, ne zanima mene pisanje drajvera ili flashovanje BIOS-a ;)
Ovako nekako i ja razmišljam... Ako mi se ne javi čovek iz NVIDIAe uskoro, mislim da ću kartu da vratim na RMA tamo gde sam je uzeo, pa ćemo da vidimo šta će da kažu. Kad samo pomislim da sam uzeo nV kartu baš zbog drajvera - mogao sam birati ovaj Hawk ili 6950 2GB... Nisam imao problema kad sam isključio HW acceleration u Flashu i Firefoxu, ali sam juče imao TDR u IDEu - koristi WPF (.NET Framework), pošto i on koristi HW acceleration. Dakle, problem se pokazuje svuda gde se koristi hardverska akceleracija u low power modu...

Poslednja izmena:
Ne znam, ja ne verujem da ce u zemlji srbiji prodavci ( i uvoznici) uvaziti lose drajvere kao razlog za reklamaciju.
Da ne budem pogresno shvacen, vidim da ste mnogo naroguseni (s pravom), ali sve to kosta sve njih u lancu i kada im neko spomene TDR ... bice " graficka je ispravna sacekajte novi drajver"...
A to sta bi bilo kad bi bilo da je nekako drugacije a ne kako je zaista u ovoj drzavi i drustvu, nema koristi razglabati...

Ako neko uspe da vrati graficku zbog TDR-a i dobije nazad pare ili neki drugi model da nije 560ti ili 460 neka javi i neka nam napise kako je na TDR uspeo da ostvari, bas bi me zanimalo kako je to sve teklo...

Ne verujem ni da bi ovde u Kanadi prihvatili taj izgovor jer karta ne zabada stalno nego povremeno.

ne sme da zabada, radis ozbiljan render i onda zabode i sve ispocetka i tako u krug , ili zabada u nekom od plug-inova .....ima da radi i tacka! druga, druga i tako dok ne budes zadovoljan jel to je poenta, da ti kao kupac, ti koji si pljunuo ne male pare budes zadovoljan!

Jako čudno zašto se nekim ljudima sa 560Ti karticama javlja TDR problem a nekima ne. Meni je evo još ni jednom nije javio, a koristim 290.53 drajvere, a pre njih 285.62 a pre njih 280.26. U poslednih mesec dva igrao sam Dirt3 i Elder Scrolls V Skyrim, BF3, COD BlackOps i niti jedan problem. Takođe surfujem netom barem 1-2h dnevno, nekad kartica u IDLE, nekad vrti SETI projekat, i opet, nikad još zabola nije.

Pre će biti da je problem do neke serije čipova ili do BIOS-a (preniske setovane voltaže na primer), jer da je isključivo do drajvera, pa svi sa tim karticama bi imali isti problem, zar ne?

Takođe, čudno je što neki pišu da recimo nisu imali TDR problem do update-a 28x.xx, a da su čak i nakon vraćanja starih drajvera imali problem, kao da je drajver pokvario karticu? Možda samo nisu u potpunosti uklonili 28x.xx pre instalacije prethodnih?

Poslednja izmena:
nesto tu zeza, negde sam procitao da moze biti do vrste cipseta..... pa da se tu nesto ne poklapa, mozda je i do windowsa i koje kakvih patcheva.... ne znam sta da mislim , probacu sutra nadam se sa 570GTX na potpuno novom windowsu pa cemo videti.... mislim ako i tad bude, onda je sto posto ploca ili memorija ili tako nesto........

ne sme da zabada, radis ozbiljan render i onda zabode i sve ispocetka i tako u krug , ili zabada u nekom od plug-inova .....ima da radi i tacka! druga, druga i tako dok ne budes zadovoljan jel to je poenta, da ti kao kupac, ti koji si pljunuo ne male pare budes zadovoljan!

Potpuno se slazem :)

A sto se tice TDR problema sve me to podseca na onaj probem sa GTX460 i famoznim "low GPU usage" . Imao sam i tu kartu mada nisam imao taj problem cini mi se u potpunosti(usage je bio od 50% do 88%, mozda i preko ne secam se). Sve u svemu Fermi izgleda kao jedan veliki promasaj za nas korisnike koji volimo zlatnu "srednju visu" klasu, kako se cini Fermi je u toj klasi bagovit do zla Boga a i ne nudi ne znam sta za novac koji kosta. Imao sam pre ove karte Saphire 6870@1000/1150 i cini mi se da je ova karta za 2 ili 3 nijanse jaca + ne cuje se i stvarno lepo radi, mislim da sam zadovoljniji sa ovom kartom nego sa 6870 ali opet sa druge strane toliko ljudi sa TDR problemom(koji sam imao i ja na AMD-u i usesno resio sa dizanjem GPU napona i OC-om mada i bez OC-a isto resen problem 1,025V def - 1,075V OC a kada sam presao na Intel platformu nisam morao ni da dizem napon - problema jednostavno nije bilo).

Poslednja izmena:
Sta je TDR? Jel to problem kad se ekran zacrni posle nekog vremena? Meni se to upravo desava sad sa ovim najnovijim drajverima. I bas sad dok sam igrao Shank2 se zamrzao ekran, slika je bila skroz ljubicasta.... Jel ovo do hardverske strane ili drajvere da menjam pod hitno?

Sta je TDR? Jel to problem kad se ekran zacrni posle nekog vremena? Meni se to upravo desava sad sa ovim najnovijim drajverima. I bas sad dok sam igrao Shank2 se zamrzao ekran, slika je bila skroz ljubicasta.... Jel ovo do hardverske strane ili drajvere da menjam pod hitno?
isto i kod mene bude bf3 crn ekran,a nekad ljubicast na desktopu.

Meni crn i BF3 ne radi kako treba na 275.33. Najbolje mi radi sa ovim poslednjim beta. Ima zabadanja ali radi BF3.

Izgleda da to ni nVidia driver dev timu odavno vise nije jasno:d:d
Vecinu TDR pogadja u 2D-u i na desktopu, ali izgleda da ima srecnika i u gejmingu koje ovo dotiche...srecom, ja sam u prvoj grupi

problem se pokazuje svuda gde se koristi hardverska akceleracija u low power modu...

postoji opcija u MSI AB-u Force Constant Voltage... mozda to pomogne.

ja sam sa mojom gtx 460 imao problem sa 285.62 drajverima do tad nikakvih problema nije bilo. Nakon tih 285 drajvera instalirao sam 290.36 BETA drajvere i nenameravam da se mičem sa njih ODLIČNI SU. Mada je i ne korisitim FF koristim IE8, Chrome i igram BF3 bez nekih problema. Moguće da je memorija na grafikama neispravna pa se dešava taj TDR problem i zamrzavanje slike (sličan problem sam imao sa ATI grafikom nije bila ispravna RAM memorija na njoj)

Nema to veze s Firefoxom - nego s hardverskom akceleracijom. Bilo šta što koristi hw accel može da izazove TDR - i trenutno se ne zna šta je uzrok. Pitanje je da li su uopšte NVIDIA drajveri krivi... Ti TDRovi se dešavaju u low usage modu - kod internet browsinga, gledanja Flash videa... Neke aplikacije koje koriste .NET WPF mogu da ga izazovu. @TosaNS: Ako koristiš stabilan Chrome - on trenutno na stoku ne koristi hw akceleraciju. Neispravnost memorije bi se pre videla kod igranja - grafike u full power modu nemaju nikakvih problema. @Uruk: Možda bi i pomoglo - ali mislim da to nema puno smisla. Treba nam rešenje - a ne zaobilaženje problema.

Poslednja izmena:
Stigla Sapphire 6970 i završen problem. Dovidjenja nVidia dok ne izbacite nešto što valja.

Mene nervira sto kada premotavam hd film, cuje se povecan huk, sto je posledica povecanja brizne rotacije ventilatora na grafickoj..

Evo meni posle mesec dana bez TDR-a opet danas iskoci a taman mislio da su trajno resili kad ono prc :D

Nazad
Vrh Dno