Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Mislim da je TDR vezan baš za 560Ti. Uostalom, to su samo zaobilaznice - nešto nije u redu. Da li drajver ili karta - ne znam...

Da, sa 570 nema takvih problema. Ja nemam, a koliko vidim ni ostali vlasnici 570 takođe nemaju.

Ti bi mogao da flešneš bios (ako ti je do igranja :d), MSI je nedavno izbacio novi za 560 seriju, koji je pojedinim ljudima rešio TDR, pa bi mogao probati.

http://forum-en.msi.com/index.php?topic=154221.0

Poslednja izmena:
Možda i probam ako se karta ne proda u dogledno vreme:).

Prosto ne verujem sta vam se desava ljudi. Ja sam se i vratio na NV da se ne bih cimao sa drajverima. Sreca pa mi 570 lepo radi inace bih poludeo.

@rAMA: To nije zvaničan BIOS i ko zna da li odgovara mojoj reviziji karte. Dok se ne pojavi na MSI Live Update - neću da se igram. Mislim da ove karte komotno mogu na reklamaciju - ne znam kakva bi bila politika naših distributera po tom pitanju. Zna li neko ima li ovih problema s GTX 560-Ti 448 - ovo su osiromašene 570?

imam istu kartu kao i ti, isto mi se desio TDR, nisam ni znao za to.... posto sa GTX260 nisam imao probleme, nikad..... prvi put mi je zviznula sa Photoshopom prekjuce.... sad sam stavio drajvere 275.33 jel sa njima isto, ili sljaka sve kako treba! ima li leka, treba mi zbog 3DMaxa i renderinga.... radim cesto sa openGL-om a citao sam da tu zabada, zato mi je i zakucao PS..... ako nema leka, ja bi da menjam grafu, kako stoje stoji sa 570 serijom..... da sam znao ne bi ni uzeo.... igrice i to rade bez problema.... BF3,Dirt3,Crisiys2.....

@core.graphics: Trenutno, lek je samo 275.33 - to je poslednji WHQL koji radi. Inače, poslednji drajver 295.51 ima i memory leak - instalirajte LAVFilters, uključite hardversku akceleraciju i non-paged memory pool ne prestaje da raste - što na kraju rezultuje ispuštanjem frejmova i kočenjem. Drajveri stvarno idu sve gori i gori...

Inače, poslednji drajver 295.51 ima i memory leak - instalirajte LAVFilters, uključite hardversku akceleraciju i non-paged memory pool ne prestaje da raste - što na kraju rezultuje ispuštanjem frejmova i kočenjem. Drajveri stvarno idu sve gori i gori...

To su beta driveri sa razlogom, ne treba očekivati od beta drivera da nema nikakvih problema :)

@rAMA: mislim da ovakav major bug nije ni za beta drajvere... Ne bih da te podsećam kad je bio poslednji WHQL.

Pa i nije baš tako major bug za betu. Ne dešava se kod igranja igara, već kod puštanja video snimaka koji ne koriste DXVA, a najviše se izražava kod LAV dekoditanja. Driver se iz nekog razloga kolje sa nekim od codec-a.

Kad se instalira beta bilo kog softvera, određeni problemi su uvek očekivani, zato je i u beti da bi se otklonili. Nije bilo whql-a, dva tri meseca, ali za to vreme nije ni bilo nekih igara koje zahtevaju nove profile, već se očito radi na otklanjanju problesa sa TDR na 560.

Poslednja izmena:
Dešava se kod LAVa, VLCa, ffdshowa itd. LAV koristi hardversku akceleraciju preko CUVIDa. Nadam se da sledeća beta neće biti ovakva. Morao sam disableovati flash i firefox akceleraciju i promeniti kodeke.

275.33 jel pucalo nekom s ovim starijim forceware-om... sad sam cackao dddshow i vlc sat vremena i nije zabo.... ako pravi isti problem sa 275.33 neka mi neko napise, da idem da menjam grafiku..... za sad mi rade! pa ako je to stabilan i dobar drajver onda ne bi menjao karticu. ne znaci mi nista novi driver ako stari radi ok!

275.33 ti mora biti stabilan - dakle, bez TDRova u Firefoxu, Flashu i kad je karta idle. Ako ti on puca - karta nije dobra. Mene je upravo kontaktirao čovek iz nVidie da se dogovorimo da karta na neki način stigne do drajver tima u USA.

pa za sad sa tim drajverom nije ni jednom pukla! kakve su karte ostalih rpizvodjaca, tipa Asus DiretCU ti650 i ostale.... jel sa njima isti problem, razmisljam da vratim karticu nazad.... reci mi oces li da saljes kartu njima, sta dobijas sa tim?! sta ce da rade s kartom!? bas me zanima sad ....

Ako je 560Ti ispravan, nema TDRova sa 275.33. Bez obzira na proizvođača. Ja sam imao dve - obe MSI - GTX560Ti TwinFrozrII/OC i TwinFrozrIII Hawk - obe su imale ovaj problem, koji bi nestao s pomenutim WHQL-om. Znam da i 275.50 rade 100%, samo su beta. Šta dobijam s tim da im pošaljem kartu? Ništa... Ali ako će oni platiti troškove poštarine i dati mi zamensku kartu, nemam ništa protiv da pokušam da pomognem.

Meni su 295.51 stvarno loši - ako je omogućen HW acceleration za Flash video, imam TDR koji ne odradi R - dobijem smrzavanje, ali samo grafičkog drajvera. Sve ostalo nastavi raditi neko vreme, a onda se sve smrzne. Posle restarta, imam DMP koji okrivljuje nV drajvere. Ako onemogućim hardversku akceleraciju u Flashu, onda ih sruši Firefox - ali tako da dobijem pobrljan kursor i mikro smrzavanja bez TDR i moram da izazovem TDR pokretanjem memtestg80 koji odmah izbaci poruku o grešci s 4294961661 grešaka. Posle TDRa, sve radi ok. Ono što je zanimljivo je da u igrama nema nikakvih problema - ali baš nikakvih. Počinjem da sumnjam da GTX560Ti karte imaju neki hardverski problem - naročito kad vidim koliko vremena ne mogu da reše ovaj problem.

I ja sam imao tripova sa kursorom i zamrzavanjem, *** to su ipak beta drajveri ne mozhesh od bete da ochekujesh chudo, i vratio sam se na 285.62 i pukne mi drajver jenom u 2 dana bolje i to nego da mi kursor brljavi :D

Ma sve ok - ali 290.53 su bili bolji po ovom pitanju. I 290.66. Čovek očekuje napredak...

Meni sve manje puca sa novijim drajverima ,nadam se da ce sledeci drajver biti pun pogodak :D

Puce i beta 295.51 na GTX 460 opet u 2D, usred video call-a sa skype-om...damn

Kad li ce ta 77xx i 78xx serija vise

meni puko BF3 na 275.33 zamrzlo se sve! a igra mi projavljuje da mora noviji driver..... dok sam igrao sa 285.62 WHQL tu nije bilo problema.... al zato je taj drajver pravio probleme u drugim stvarima.... menjacu za GTX570 uz doplatu , a ako ne budu dali onda se spremam za krvnu osvetu :d

Poslednja izmena:
taman sad kad sam hteo da vratim , danas ceo dan radim na 290.53 i nista, upaljen firefox, explorer, idu tri filma od jednom , igram bf3 preko toga, otvoren photoshop, i nista ne puca.... mozda ti drajveri odgovaraju grafici! prethodne sam uninstalirao sa driver cleaner-om

290.53 su dosta dobri. Mada, da bi bio siguran, treba vremena... Trenutno, s isključenom HW akceleracijom u Flashu i Firefoxu, nemam TDRova sa 295.51.

pa jako su dobri , pa pobogu onda nema smisla nekog menjati kartu.... jer, ako su 275.33 dobri su svemu , sem u BF3 za koji nisu ni predvidjeni , zasto ne bi ispeglali betu ili whql koji radi ok, tj koji ima i jedno i drugo (najbolje iz svakog drivera) , 290.53 se za sad jako jako lepo pokazali , BF3 se igrao oko 2 sata danas ukupno! i mozilla je stalno ukljucena, i flash video i i sajtovi u flashu ... ne znam ..... mislio sam def da predjem na 270GTX al ipak necu , 100% su drajveri ne verujem da je karta .... a sto ti kazes ne vredi flashovati bios posto nema zvanicnog..... videcemo !

U stvari, ima update za jedan od BIOSa za Hawka - dobićeš ga ako instaliraš MSI Live Update i ako ti je switch za biose u toj poziciji. Mislim da je update za silent BIOS...

Eh, da - TDRovi se dešavaju 280 serije drajvera naovamo (otkad su uveli agresivan power management) - znači već šest meseci, i nisu uspeli da reše problem. Toplo ti preporučujem da, ako možeš, pređeš na GeForce GTX560-Ti MSI 448 Twin Frozr III PE/OC - to je 570 karta i performanse su vrlo blizu, a problem s bukom je manji nego na Hawku.

nikada gori beta driver-i nisu izasli...Sve moguce mi se desilo sa kompom za 2 dana koriscenja ovog sr*nja...

Vrh Dno