Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Probaj da spustis clockove , meni rade besprekorno driveri cak mi se cini da su bolji od beta drivera bar u BC2

Ovi WHQL 280.26 kao i prethodni BETA 280.19 driveri kod mene na 560ti win7x64, rade istu stvar u 2D, non stop dizu i spustaju klokove:S: ...znaci,dok surfujem kako otvorim neku novu stranu ili scrolujem on tras podigne klok ,recimo otvorim neki gif opet podigne klok ! Vracam se na 275.50,ovo je totalno bez veze sa novim driverima:mad: Evo dve slike da vidite kako to izgleda,sve se desava prilikom surfa,u operi su ostali isti sajtovi,samo sam promenio drivere ponovo surfovao i uhvatio screen !

prva slika je sa 280.26 a druga sa 275.50 (isto je i sa svim prethodnim driverima)

Prilozi

• 280.26.PNG
    280.26.PNG
    18.9 KB · Pregleda: 55
  • 275.50.PNG
    275.50.PNG
    15.3 KB · Pregleda: 50
Ovo mozda ima veze sa hw akceleracijom u browser-u. Kod mene se to desava ali u mnogo manjim intervalima, dok surfujem klok skoci tek ponekad. (Firefox 5)

Ok ,recimo gledam neki video na yt a 280.26 driver podigne na max klok (960Mhz) ,dok sa 275.50 podigne na 405Mhz ...mislim,sta ima tu da dize na maximum kao nema dobar frame rate:d

Ista fora je i kod mene, mada mi generalno ne smeta i ostao sam na 280.

Ja sam slucajno primetio ovo jos u beta 280 i to po temperaturi kartice i mislio sam da ce to srediti sa zavanicnim.Sa ovim driverima karta je generalno toplija/trosi vise struje,gde ces vise razloga za negodovanje :d
Mislim,koj' moj trebaju visi klokovi za takve stvari,eeej da pogledas obican gif :shock:

firefox 5 ima kriticnih problema, koristo sam ga ceo zivot a sad sam presao na chrome i nema tih problema...

Playboy nije ovo vezano samo za browser,ja licno koristim Operu ,,,pre ce biti neka relacija flash ili ko zna sta

i bas nervira.... vratio 275.50

Kod mene je bas sve u redu :trust:

Kada pustim neki film ili klip na YT-u karta udje na 2-3sec u full 3D pa zatim padne na low power 3D tj. sve je bas kako je bilo i sa prethodnim drajverima koje sam koristio - neke 27x.xx

Multi Display Power Saver forsira power state u zavisnosti od startovanih procesa, tako da mozes da forsiras 2D ili low 3D klokove kada surfujes.

Poslednja izmena:
***,opet ne kapiram :p sta treba da promenim,na kraju dosad je radlio bez ikakvih intervencija?

Cwelle ja imam jedan monitor :p

Kod mene rade super... nemam ovakve probleme, a i performanse su ok. Sve je normalno dok surfujem (Firefox, Chrome) i tako to, e jedino kad gledam youtube klokovi idu na max, znaci full u 3D mod. Ali to je kod mene tako uvjek bilo i sa starim drajverima, mada mi ne smeta. Doduse graficka se ne zagrije nista posebno niti cujem kuler da se nesto pojaca, vrlo malo.

I ovi novi drajveri mi pucaju u desktopu, grafa je kolkovana

Nije na odmet da usvojis informaciju da odredjen klok graficke kartice (jos kada je u samom vrhu maksimalnog potencijala)
ce biti na odredjenim driverima stabilan na odredjenim ne sto zapravo implicira da se margina pomera ili smanjuje zavisno od drivera.
Nadji driver koji ti odgovara.Nije potreba da se menja tako cesto.

Ja sam resio tako sto sam u afterburneru podesio profile za 2d i 3d i kad sam na yt karta radi na 405/900 ne na 850/1000 na koliko je drzim za igre

Ja mislim da je jednostavnije resenje drzati se drajvera koji nisu imali ovaj bug. Pogotovo sto ovi 280. xx ne donose nikakav napredak u performansama. Koliko ja vidim jedine razlike u odnosu na one pre su su oni 3d vision profili. Ko to ne koristi nema apsulotno potrebe da instalira ove drajvere niti ikakve koristi od njih. Jedino ako zeli da mu grafa bude toplija za nekih 5 do 7 stepeni, koliki porast temperature graficke ljudi u proseku prijavljuju sa ovim drajverima.

I kod mene je isto klokovi skachu na max sa ovim 280 drajverima za svaku sitnicu...

Intsalirao ih.
Nemam nikakvih primedbi na rad istih, povecavanje kloka itd.
Ranije sam imao slucaj da kod MPC-HC prilikom FF imam primetno cujno povecavanje brzine ventilatora ( isto je bilo i sa 5850).
Sada je ok.

Kod mene ovi drajveri rade besprekorno na SLI sistemu,nisam primetio nikakve anomalije nikakvo pucanje,zasad bar tako bez bagova moja preporuka;)

Drajveri su OK.
Do skoro sam koristio 260 jer sam sa novijim imao razlicite probleme a ovi su prvi koji rade svoj posao kako treba.

Vratio sam se na 275.33 i sve radi perfektno

Ovi driveri kao da imaju nekog malog gremlina. Radili su besprekorno,
a iznenada su poceli da zezaju tako sto kod gledanja HD filmova povecavaju brzinu fana.
U leru temperatura je oko 51C, a nisam imao nikakvih problema igrajuci From Dust.

Nazad
Vrh Dno