Šta je novo?

NVIDIA ForceWare - diskusija, pitanja, linkovi

Onda bukvalno ne vredi ni probavati :D

Meni od kad sam stavio 275.33 brljavi BF:BC 2, svaku drugu mapu mi se pojavljuju crni kockasti artifakti po terenu u određenim zonama mape, posle restarta igre sve radi ok do sledeće mape...
Mislim da je problem kombinacija novog drajvera i GTX 460 SLI.

Nisu ispravili bugove prijavljene u beta verziji, to ce (kako rece manuelG) biti u sledecoj verziji koja bi trebalo da se pojavi ovog meseca. Drajver baguje i u Crysis 2 sp u nekim misijama, isto kao i beta.

Ja opet imam FPS drop u WoTu, doduse manje izrazen nego sa betom, redje se desava i resava se privremeno minimiziranjem igre i vracanjem u full screen. Steta posto driveri definitivno daju bolje performanse

Da li neko zna zbog čega se i posle sveže instalacije windowsa ekran po pokretanju sistema gasi? Vozio sam integrisani HD4250, ali sam uzeo GTX 260 i imam pomenuti problem. Integrisana grafika isključena. Skinuti najnoviji nvidia drajveri.

Kako instalirati drajvere za chipset kada po pokretnju pokreće instalaciju ATI drajvera za grafiku?

U Safe mod uđe bez problema. Probao sam i sa time da žongliram. Elem, pojavljuje se dodatni displej u podešavanjima za rezoluciju (Generički Non-PnP monitor), a nekada i 2 komada. Izbrišem ih iz Device managera, ali nekad se opet pojavi. Ponovo sam instalirao Win i drajvere za ploču (osim VGA drajvera) i sada pokušavam sa drajverima za grafiku koji su došli na CDu 182.42, ali i ovde se pojavljuje dodatno monitor.

Grafička ima jedan VGA i jedan DVI konektor, tako da ne mogu da menjam konektor. Pokušao vađenje PCI Lan kartice. BIOS default učitan, samo isključena integrisana i isključen GPU Boost.

Ne znam šta još da probam.

Rezime:
U BIOSu isključena integrisana grafika i isključen GPU Boost. Ponovo urađena instalacija sistema. Instalirani svi drajveri sa CDa za ploču, osim VGA drajvera. Zatim instaliran drajver za grafiku sa CDa. Ponovo se pojavljuje dupli monitor u podešavanjima za rezoluciju, ali izgleda da tako mora. Instaliran Driver Sweeper i izbrisani ATI - Display fajlovi koji su se tu našli po instalaciji čipseta. Nema problema sa crnim ekranom. Nije toliko bitno, ali informacije radi Windows Experience Index za grafiku je 6 i 6. Posle testiranja i višestrukih restartovanja sistema, napravljen System Restore Point i instalirani najnoviji drajveri 275.33. Nema problema sa crnim ekranom, dok je WEI skočio na 7.3 i 7.3.

Pozdrav

Imao bi jedno pitanje kako da dobijem onu performance stavku u Nvidia Control Panel-u.

Evo i slika ovako izgleda kod mene:

[

A ovako sa tim opcijama.

perf01.jpg

Nemogu da se setim sta je bilo potrebno uraditi da ta setovanja budu dostupna al se secam da sam ih imao i na 6600GT Extreme i 8800GTS. Nevidm razlog zasto ih nebi imao i na GTX280

Meni brljavi crysis na 275.33 drajveru zabode i chuje se samo zvuk nishta ne pomazhe osim restarta, prvo sam mislio da zato shto je karta klokovana vratio na def i opet isto.

Meni brljavi crysis na 275.33 drajveru zabode i chuje se samo zvuk nishta ne pomazhe osim restarta, prvo sam mislio da zato shto je karta klokovana vratio na def i opet isto.

Meni radi normalno sa 275.33,a bas sam dosta probao/igrao ovih dana sa DX11 ...ti bese forsiras okrugle cifre za GPU 1GHz ?! koje su ti bile temperature ovih vrelih dana?

Hebeni 275.xx driveri. Nakon vise od godinu dana bez onih "display driver stopped working" gresaka, sa ovim govnima sam imao 5 ili 6 u roku od 7 dana i to bez nekog pravila. Par puta dok sam gledao HD video i par puta u igrama. Sad sam stavio 270.90 i za sad rade bez greske.

mozda je windows zagadjen, ili jednostavno ne pase tvojoj kombinaciju GPU-a i ploce... inace ceka se non stop 28x.xx driver

Izasli 280.19 beta driveri

skoro nista:)

navodno sredjen bug sa senkama u DA2
gomila nekih sli prepravki

Drajver 280.19 ovaj najnoviji puca iz chista mira u desktopu, moracu da se vratim na prethodni.

Novi PhysX drajveri 9.11.0621
http://downloads.guru3d.com/nVIDIA-P...load-2762.html
Ljudi dobijaju fantasticne rezultate
fluidmark score

old physx : Global SCORE: 742 points (60000 ms) - GPU PhysX,PhysX: 247 (40 SPS) - GraphX: 494 (81 FPS)

new physx library:Global SCORE: 742 points (60000 ms) - GPU PhysX,PhysX: 247 (40 SPS) - GraphX: 494 (81 FPS)

yeah....
Seeing amazing performance difference here too, from 30fps to 30fps!!!
U prevodu nemojte se cimati sa ovim.

A sad u vezi ovih 280.19. Je li neko primetio da su mu se promenili naponi? ManuelG kaze:
Quick update on the changes in the way the voltages are being reported in GPU utilities. This is not a bug and actually corrects the way the voltage is communicated to 3rd party GPU utilities. The older drivers (pre-R280) had a couple bugs which didn't round the voltages in the Perf and CVB tables to the board values in the SW caches of the Perf and CVB tables. When those values were actually applied to the HW, they were rounded up to the correct board values. The new 280.19 driver fixed that issue to make sure that the code only cached the true board voltages. However, in both cases the values which are applied to the GPU are the same so the only difference is the voltage that is displayed to the user. The actual GPU voltage has not changed from 275.50 to 280.19. We have verified this ourselves.
http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=206522&st=160&gopid=1273751&#entry1273751

Super veceras ih skidam i instaliram , mada sam i sa betom zadovoljan al WHQL je WHQL :p

Nazad
Vrh Dno