Šta je novo?

NVIDIA discrete marketshare up to 67%

• Začetnik teme Začetnik teme starac
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

starac

Čuven
Učlanjen(a)
13.01.2005
Poena
815
http://www.neoseeker.com/news/10596-nvidia-market-share-shows-slight-improvement-over-q4-2008/

Overall graphics shipments up 3.8%

We all know market research firms love to trot out their results and today Mercury Research has released some interesting numbers on NVIDIA's market share for the latest quarter. In a sign that things in the economy may be improving a bit, Mercury Research found that overall graphics shipments improved 3.8% in the first quarter compared to the previous quarter. That increase is attributed to improved sales of desktops. Those numbers jibe with other reports out today.

NVIDIA is reporting its market share result. While its overall market share remained fairly steady with a .3% increase in Q1 2009. In looking at both mobile and desktop discrete graphics market share, NVIDIA increased to about 66% of the total market, up 3% for the quarter. When examining just the desktop market, NVIDA reported a 5.4% gain to claim 67% of the total market.

While a single quarter does not a make a trend, increased shipments are certainly a good sign after all the bad news we've had over the past several quarters. With AMD now seeming to be concentrating on the mainstream or value markets, perhaps there's more good news ahead for the industry.

Odlicna vijest!

nvidia_q1_2009_market_share.jpg

Imam neki osecaj da ce ovo biti obrisano.:d
Samo da ne krene ATI vs. nVidia.😉

Poslednja izmena:
Hoćeš reći, nVidia versus... Bojim se dovršiti rečenicu! 🙂

Baš tako, tržištu treba vreme da reaguje, stvari su prilično inertne, poslovanje se manifestuje tek nakon par kvartala...Ali, zanimljivo je da je Nvidia uvećala udeo.

P.S. grafikoni su vrh...:d 67 dva puta veći od 63...

Pa dobro, u igrama, 40-50% poboljšanja u FPS-u nije mala stvar! E sad, što tih 40-50% izgledaju kao 150-200%, to je druga priča 🙂

a razlika na svetskom trzistu od 5% je mala?

slazem se izgleda rogobatno, ali mali procenti na tom nivou su znacajna stvar

Valjda ce imati srece sa GT300 🙂

pppffff... ono mozda malo dete moze da pojede al zamotano u cokoladu, inace bi i ono primetilo sr***e ! pored krize, ATI-ja na trzistu, cinjenice da se od Top-segmenta marketa ne zivi i prave ovakve cifre, oni frljaju ovakve brojke! 😵 strasno. bas ko i ono sto je yooyo primetio ne znas sta je za bolje smejanje

Smijanje produzava zivot!!!

pppffff... ono mozda malo dete moze da pojede al zamotano u cokoladu, inace bi i ono primetilo sr***e ! pored krize, ATI-ja na trzistu, cinjenice da se od Top-segmenta marketa ne zivi i prave ovakve cifre, oni frljaju ovakve brojke! 😵 strasno. bas ko i ono sto je yooyo primetio ne znas sta je za bolje smejanje
Kako bi ti, kao neko ko je upućen u tržišna kretanja, objasnio činjenicu da ATI ima bolje ponude u odnosu cena performanse još od prošlog leta i izlaska Radeon HD 4000 karti, a da Nvidia i 9 meseci kasnije uvećava svoj udeo na tržištu desktop grafike? (a i ukupno, ali zadržimo se na njemu)

Tržište je inertno, a GeForce je i dalje jak brend!

Kako bi ti, kao neko ko je upućen u tržišna kretanja, objasnio činjenicu da ATI ima bolje ponude u odnosu cena performanse još od prošlog leta i izlaska Radeon HD 4000 karti, a da Nvidia i 9 meseci kasnije uvećava svoj udeo na tržištu desktop grafike? (a i ukupno, ali zadržimo se na njemu)

Veoma prosto. I moja Mama i moj Otac su čuli za GeForce a o računarima neznaju ništa. Takođe i za Pentium i čuveno pitanje:"El to četvorka?"

Danas me zove drug. Instalira OS nekom klincu i ne može da instalira drajvere za grafičku. Dođem ja i pitam ga koja je grafička i klinac kao iz topa GeForce. Diskove sa drajverima je naravno izgubio. Drug donese njegove drajvere ali neće. Posle je otišao do kuće da donese papir sa komponentama i ja na zaprepašćenje vidim da je grafička ATI Radeon.

Marketing je čudo.

:wave:

marketing, my friend ! a cifre - obicno puvanje menadzera (uz svu mrznju prema toj reci)
EDIT: i, da, slazem se potpuno s tobom!

Poslednja izmena:
NVIDIA ima svoj ekosistem, ATI ima chip...

Baš tako, tržištu treba vreme da reaguje, stvari su prilično inertne, poslovanje se manifestuje tek nakon par kvartala...Ali, zanimljivo je da je Nvidia uvećala udeo.

P.S. grafikoni su vrh...:d 67 dva puta veći od 63...
pogledaj odakle krece grafik...

Poslednja izmena:
Hteo je da kaze da NVidia ima i hw i sw koji ume da iskoristi taj hw (CUDA, OpenCL, Gelato, DX Computing, Badaboom, ...). ATI ima samo hw... i musicave drivere.

Hteo je da kaze da NVidia ima i hw i sw koji ume da iskoristi taj hw (CUDA, OpenCL, Gelato, DX Computing, Badaboom, ...). ATI ima samo hw... i musicave drivere.

Tako je, dzabe ti brza i jaka ruka koja nezna da svira, crta, pise al zna da se bije...

Ja ne znam kako vam nije dosadilo da se vise fino prepucavate.

Ja se ziv smorio citajuci komentare a ne ucestvujuci...

Možda problemi sa atijevim drajverima i nisu osnova problema koliko sama optimizacije igara za nvidiu . Koliko samo igara počinju sa sloganom namenjeno igranju na nvidiji . Možda tu treba tražiti razloge za ovako dobru prodaju nvidije .

optimizacija je rec koju svi koriste a niko ne zna sta znaci 😛

pfff... pa i ATI ima STREAM i OpenCL i DX Computing i Havoc i CyberLink Espresso i unificirane Vista/Win 7 drajvere, koji su po zadnjem OFICIJELNOm istrazivanju bolji od ForceWareova: http://arstechnica.com/hardware/new...it-paints-picture-of-buggy-nvidia-drivers.ars

Pricati da ATI nema Ecosystem je izraz apsolutnong neznanja i pristrasnosti.

Nismo svi programeri u softveskoj industriji ali je jasno da su nvidija i ati različite arhitekture i prema tome kada se napiše softver i prilagodi jednoj arhitekturi onda je jasno koliko je teško napraviti drajver da taj softver radi i na drugoj zato neke igre bolje rade na atiju a druge na nvidiji , a poenta mog posta nije bila reč optimizacija već činjenica da možda ljudi pročitaju taj slogan na početku igara i da jednostavno pri kupovini ta činjenica pretegne . Ovaj forum i ljudi na njemu su ipak manjina u odnosu na jeli to četvorka i geforce .

pfff... pa i ATI ima STREAM i OpenCL i DX Computing i Havoc i CyberLink Espresso i unificirane Vista/Win 7 drajvere, koji su po zadnjem OFICIJELNOm istrazivanju bolji od ForceWareova: http://arstechnica.com/hardware/new...it-paints-picture-of-buggy-nvidia-drivers.ars

Pricati da ATI nema Ecosystem je izraz apsolutnong neznanja i pristrasnosti.
Realno gledajući zadnjih godinu dana hw i sw ponuda ATi-ja i nVidie je približna.
Poenta je da je nVidia zahvaljujući boljem marketingu, boljem radu sa distributerima i igračkom industrijom uspela da održi i proširi svoj superioran udeo na tržištu.

Poslednja izmena:
NVIDIA ima samo brend i verovatno dobro radi u kanalu, a njeni partneri i u e-tail biznisu. I rade sa game developerima više nego AMD. A baš ono što si nabrojao - AMD radi bolje. Sa distributerima, ima bolji marketing (NVIDIA ga praktično nema) i odnos prema velikim i krajnjim kupcima.

Nazad
Vrh Dno