Šta je novo?

NV40 performanse - Duplo brza?!

Nedjo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
12.07.2000
Poena
800
mojne se ljutite zbog novinarskog naslova naslova (citaj navlakuse) :-devil-:
Elem.. procenite ami jeli ovo vredno kupovine dodatnog napajanja i uvecanja ukupne temperature sistema i buke itd itd!?
Licno nevidim razloga da bilo ko dans sa ATi highEnd kartom kupi ovo cudo, a isto se odnosi i na dolazeci R420! NV40 je izgleda namenjen iskljucivo razocaranim zaljubljenicima u NV kartice, koji su pazarili nesrecni NV3x! Za njih bi bilo fer dati poseban popust pri kupovini NV4x kartica :d

pa nV40 radi u zahtevnijim modovima
1. CoD - vecoj rezoluciji
2. FarCry 4xAf (rade na 2x)
3. NFS je ionako krsh :d
4. UT2004 nVidia radi i sa 4xAA i 16xAF, a Ati noAA i 8xAF
...Pa mislim, ko koga ovde *****ava? :sceptic:

Poslednja izmena:
pa dolaze tu opet optimizacije, ForceWare MKII drajveri i ostalo po redu kako to ide kod nVidie. Necu da ih branim, cak sta vise, kako su nahvalili tehnolgiju trebalo je da radi bar duplo brze od sadasnje. Ja vam kazem, momci iz 3DfX-a ih namerno sabotiraju i svete im se :D Imam osecaj da ce novi ATI chip da pobije ove skorove. Elem, spremite se za jos jednu seriju karti od 800$ :wall:

hehe! ko ti je rekao da smo dobili sample?! Dezinformacija, cista dezinformacija!
BTW evo jos malo slika ove zwerri:
http://www.darkcrow.co.kr/News/News_Content.asp?board_idx=3025
najjaca stvar na NV40, <SARKAZAM>za divno cudo</SARKAZAM> nema nikakve veze sa SM 3.0. naravno rec je o RGMS algoritmu za AntiAliasing!
Takodje, druga tehnologija koja ce NV40 dati veliku prednost u odnosu na konkurencijuje UltraShadow II, ali o tome malo kasnije!
Poenta mog posta je da NV40 ipak nije duplo brza u odnosu na danasnje (ne-NV) kartice... mada moram se sloziti da NV35 pored NV40 izgleda mizerno!
Ono sto je najbitnije u citavoj prici, jeste da Aniso i AA modovi konacno imaju pun smisao... i ubuduce ce jedino relevantno benchmarkovanje biti sa ukljucenim Aniso i AA... jos kad bi programeri igara pisali svoje engine sa ovim tehnologijama na umu, pa da se iste ne moraju ukljucivati iz drajvera (to mi je smor)!
Poz
Nedjo
P.S
Takodje ne treba smetnuti s uma da ce se NV40 naci u prodaji tek pocetkom leta, a do tada ce se FW 6 sigurno optimizovati, ili barem "optimizovati" ... if you know what I mean ;)
P.P.S
i neka mi sad neko kaze da se ne moze primetiti razlika izmedju Brilinearnog i Trilinearnog filtriranja!

Obzirom da je 9800XT pola frejma brzzi u FC ja nesto nisam odusevljen...Bice opet ista prica: Radeon ce prosecno imati manje frejmova ali ce imati visi broj minimalnih tj manje broj maximalnih i bolji IQ i to je to...

Broz je napisao(la):
Obzirom da je 9800XT pola frejma brzzi u FC ja nesto nisam odusevljen...Bice opet ista prica: Radeon ce prosecno imati manje frejmova ali ce imati visi broj minimalnih tj manje broj maximalnih i bolji IQ i to je to...
A s obzirom da ce verovatno i novi Ati brze da radi i AA i AF .... :d :d

Sve cestitke za NV, izgleda da su uspeli, barem prema prvim rezultatima! malo da srede shadere i bice to lepo... Ovakvo preyebavanje kartica prethodne generacije, koje su i dalje extra dobre, ne videh u zivotu! Tezak izazov za ATI.
Jos samo kad bi uspeli da srede Enermax da prodaje 550w napajanje u box varijanti sa karticom, bilo bi sjajno! :p

Poslednja izmena:
Marti Misterija je napisao(la):
Sve cestitke za NV, izgleda da su uspeli, barem prema prvim rezultatima! malo da srede shadere i bice to lepo...
Jos samo kad bi uspeli da srede Enermax da prodaje 550w napajanje u box varijanti sa karticom, bilo bi sjajno! :p

Pazi kad to uopšte nije nemoguće... btw, Nedjo, pogledaj malo rezultate, meni se čini da su i ovakvi odlični! Karta sa 4x AA i 16 aniso tuche FX5950 Ultra bez AA i AF!

Ma, idemo da čitamo šta Toma ima da kaže!

Izasao je zvanici review na svim poznatim sajtovima. Procitajte onaj sa Toma...

Po meni NV40 je vrlo impresivan.
Displacement mapping je strasna stvar, nadam se da ce igre u buducnosti koristiti. 3DMark03 score je oko 12000, uglavnom NV40 ima 2x performance of r360. Cudi me, a to je i Toma zapazio da performance u Far Cry kao i image quality nije nesto. Hmmm UT2004 nije prava slika o shader performance na NV40.

U svakom slucaju mnogo dobra karta ili nam se barem tako cini. Ipak poredimo r3xx vec nekoliko godina staru arhitekturu sa najnovijom od NVidie. Mnogo im je trebalo, ali uradili su posao.

Na kraju, zakljucio bi ono sto je Tom zakljucio :) cekajmo na r420.
Kad uporedimo r420 i NV40 tek cemo onda znati koliko je dobra jedna i druga kartica. Nikako mi se ne dopada 480W requirement. Mnogo je to...
Bice velike frke oko toga tj problema.

r420 trazi samo jedan power molex zato sto je kartica uradjena koristeci low-k, dok je NV40 uradjen u normalno procesu.

Sad ce cijene Radeon 9800XT i NV35 da lete dole samo tako...

Ako Toma opet nije nešto štimovao rezultati su zaista sjajni!
No, da sačekamo i ostale sajtove pa da donesemo neki zaključak.

Hmmmmmmm....
Kvalitet renderovanja u FC i Nascar Thunder 2004 je mnogo losh u odnosu na ATi. Inace Halo u 16x12 ---- WOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOW!!!!!

Pa onda bi i anand morao da stima rezultate... Kladim se da ce nV40 raditi na mom postojecem napajanju - Anand kaze da je power consuming 25% veci od 5950Ultra... Mislim da ovoga puta nVidia ima brzu karticu, ali ce i R420 doneti veliki speed bump, iako je u osnovi samo 2xR360...

Vidi ga ovaj - kvalitet "renderovanja"... nV40 razbija stare modele i to sa beta drajverima, žestoko! Do vremena kada izađu 70.xx drajveri, biće sve na svom mestu, a nV40 će izaći u SP verziji ;)

heheh da vidimo ati-a auuu ima da kupim i 550W napajanje a i bogami ovu 6800ULTRU

Isplati se prelazak sa ti4200 na 6800ULTRA jeli tako?

Prvo, tomin test je pokazao da nv40 vuche max do 25W vise nego 9800XT, a u idle-u vuche do 20% manje!

Drugo... ma, u drugom tredu!

Ono sto je bitno, veoma bitno, jeste da FW6 ne omogucavaju rad SM 3.0 samim tim i Full 32bit FP preciznost. Videcemo koliki pad performansi ce doneti omogucavanje ove KLJUCNE opcije kojom se nVidija hvali...
Priznacete da je pateticno na sav glas udariti pricu o SM 3.0, a onda ga ne podrzati!
To sto ni OGL 2.0 nije podrzan je tragikomicno!
No, NV40 je mocna arhitektura, ali kako to uvek biva sa nvidijom treba sacekati "X5" reviziju, pa tek onda razmisljati o eventualnoj kupovini...
Mada ako cemo iskreno, tek kada se pojavni nekakav NV40 ala FX5900XT vredece razmisljati o kupovini.

Ja vec razmisljamo o ovom nV40, bez obzira :)

A ja vec razmisljam od koga li cu od vas uzeti taj Nv40 za dzabe tamo iduce godine kad ga budete prodavali ? ;)

byMaX je napisao(la):
Ja vec razmisljamo o ovom nV40, bez obzira :)
Maxo, ovo ima da ti se dopadne, izgleda da su "sredili" PS i VS :D

Prilozi

• shadermark.gif
    shadermark.gif
    42.9 KB · Pregleda: 114
GoranM je napisao(la):
Maxo, ovo ima da ti se dopadne, izgleda da su "sredili" PS i VS :D
A pogledaj samo performanse u odnosu na nV38! :) :D

Nazad
Vrh Dno