Mnogo si pogrijesio. Kao prvo ATI far cry tjera FP24 i to je jedini mode koji podrzava sada ATI. Ne znam gdje si cuo da tjera Far Cry u FP16??
FAR CRY jos uvijek zalosno izgleda na NV40, jer jos uvijek koristi FP16. Razlog zbog koga FAR CRY nicu testirali koristeci FP32 i PS3.0 je taj da je sporo tj bio bi isti performance koji ima sada r360, a NVIDIA niposto nije to htjela da prikaze. NV40 je napumpan chip sa 16 pipes, ali arhitektura je ocajna.
Jednostavno 16 Pipes izvlaci brojeve koje izvlaci
Sto se tice PS3.0 to je B.S. sto bi rekli ameri, niti ce NVIDIA sa NV40 ikad to podrzati kako treba? Razlog? Pa zato sto ce r420 prosto oduvati NV40 u bilo kojoj igri koristeci PS2x sa FP24 vs PS3.0 FP32. Zapamti da PS3.0 nije moguce tjerati koristeci FP16, znaci mora biti FP32 minimum! NV40 nece dati zadovoljavajuce frejmove koristeci FP32 i PS3.0. Za sad je to vise marketing...
Obicni useri apsolutno nece mariti sto r420 tjera PS2x kad vidi vece brojeve. Uostalom, iako se pojavi neka igra koja podrzava PS3.0 nece biti kompleksno u smislu da se nece visuelno razlikovati od PS2.0 moda...slucaj sa HALO gdje ne mozes uociti razliku PS1.4 i PS2.0 iz cistog razloga jer PS2.0 ima minimum moguc broj instrukcija. Daleko smo mi jos od pure PS3.0 igara...
Kad kazem oduvati, bukvalno r420 ce imati 2x veci performance. Iz svega toga i dalje cemo gledati FP16 kad je upitanju NV40

Kako vidim AF su upotpunosti preuzeli od ATI, FSAA su odradili dobro.
Ja jedva cekam r420 8x FSAA mode itd itd...sto ce biti veselo kad ugledate brojeve