Šta je novo?

NucleaMC benchmark

raxx je napisao(la):

Jedno vrijeme je audiofreak tvrdio da 64bita nemaju gotovo nikakvu benificiju u odnosu na 32 i da je to marketinski trik AMD'a da navuce kupce :) :D

Konkretno ja mogu postaviti primjer Mandelbrot algoritma koji kompiliran na 64bitnom Compajleru donosi prednost i vise od 30% u odnosu na 32bitnu verziju. Prvobitno je to objasnjeno kroz veci broj SSE registara

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
beneficije 64bit instrukcija mozemo na stranu da ostavimo posto za winxp64 drajvera za periferiju ima na kasicicu, te je sam rad u njemu (ne benchovanje) veoma otezan jer se mora dizati te jedan sistem (64) te drugi (32)....veoma neudoban rad nazalost, da ne pominjem drajvere za broadband modeme kojih nema... Tako da se donekle moze reci da je audiofreak bio u pravu sto se AMD-ovog marketinskog poteza tice.

gx-x je napisao(la):
beneficije 64bit instrukcija mozemo na stranu da ostavimo posto za winxp64 drajvera za periferiju ima na kasicicu, te je sam rad u njemu (ne benchovanje) veoma otezan jer se mora dizati te jedan sistem (64) te drugi (32)....veoma neudoban rad nazalost, da ne pominjem drajvere za broadband modeme kojih nema... Tako da se donekle moze reci da je audiofreak bio u pravu sto se AMD-ovog marketinskog poteza tice.

U odredjenom momentu AMD'ove 64 bitne kampanje benefit nije ni mogao jasno da se prikaze jer nije postojao Software koji je nove mogucnosti iskoriscavao ali to nije problem AMD'a nego proizvodjaca Software'a. Prvenstveno je falio Operativni i Compileri koju su pod Windows'om omugocavali 64bitne Aplikacije. Tek sa VS 2005 Microsoft je ponudio i Compiler koji podrzava 64bitnu platformu. Slazem se da ce mo jos dugo koristiti 32 bitni operativni zbog nedostatka podrske raznih drajvera i bubica 64 bitnog.

Ali to ne menja cinjenicu na ono sto sam prvo rekao. Benefit je sustinski bio prisutan a i danas je konkretno dokazan.

Poslednja izmena:
Da, to je ona stara prica odavde sa foruma "ovi 64bitni procesori omogucavaju samo da se ubode vise od 4GB RAMa i nista vise".

Evo i mog skromnog rezultata

Prilozi

• nuclearusMC.jpg
    nuclearusMC.jpg
    83 KB · Pregleda: 124
bilo kako bilo ja neznam nikog kome modem bilo kakve vrtste sem dial-up radi pod x64, sto ce reci - rupa.

gx-x je napisao(la):
bilo kako bilo ja neznam nikog kome modem bilo kakve vrtste sem dial-up radi pod x64, sto ce reci - rupa.
Izvini , a koliko ti ljudi uopste znas da imaju win64 i da rade u njemu.Ja neznam nikog ko vozi ferari, sto ce reci - krs :d :d
pozz

gx-x je napisao(la):

Ja imam DSL Router + WLAN stick sve lijepo radi na Win64 , normalno za WLANstick sam morao potraziti drajver

Radi SBB-ov modem(webstar EPC2100) pod winxp64bit samo kada se prikljuci preko mrezne, dok preko usb-a nece, jer nema drajvera.

Poslednja izmena:
@Raxx:

pa znam dosta ljudi koji su probali i odustali zbog tog problema, ili zbog recimo drajvera za stampac i skener (npr ja sam zbog toga odustao).

@The pocetnik:

moj drugar je na SBB i ima web star, naravno nije uspeo preko usb-a, a preko mrezne mu nesto zeza komp, tj gubi mu se signal ?! :O nesto tako...reci cu mu pa nek proba.

@monteboy:

ja sam trazio za ADSL modeme conexant i ASUS i nisam nasao, a ne rade bez toga naravno.

Kod mene je ovako..
Prvi je ukljuceim HT i ne oveclockovan,
drugi sa HT off i overclockovan.
treci sa HT on i overcockovan
Kako to da je overclockovan sa iskljucenim Ht, dao nizi rezultat?

Poslednja izmena:
Mozda zato sto ti iskljuceno jedno jezgro(u ovom slucaju HT) ako je verovati programu.

Des' Baltazare!?! :d

@monteboy:

mogu ! :) Koga bi ti krivio da si recimo kupio PS3 i nema igara za nju ? Pa sony naravno ;) Hvala za link, odo da pogledam sada. (PS zezam se za "mogu !" ;) ne krivim ja nikog, ima vec dve godine od kada je 64 AMD izasao, ako do sada nema softwera, nece ni biti naredne 2 god, a i bas me briga, izbacice oni i 128bit pre nego sto se posten 64bit sistem pojavi)

monteboy je napisao(la):
svaki Benchmark ima izvornu sustinu u -> ko ce brze :)
...

Pa drugari što me ne zovete, znate koliko volem da se igram :)

Rezultat na samo 4 GHz, zatvoreno kućište, gomila programa u pozadini... (skidam Britaniku i MAC OS već danima, ne bih da stajem u redove ponovo, a i ukućani su zapretili drastičnim merama ako isključim wireless na ovoj mašini :D)

MultiCore - Total score: 6287

Hm, nisam ni videla SM-ov rezultat... Moracu ipak da se potrudim :)

Prilozi

• rez.jpg
    rez.jpg
    117.4 KB · Pregleda: 165
Poslednja izmena:
Ovo je, izgleda, jedini Cpu benchmark pri kojem temperatura ostaje ne promenjena za svo vreme testa? Na pocetku testa mu je bila 44C, a na kraju ista. Kada sam posle ovoga pustio Prime95 , max temp je bila 61C.

borab je napisao(la):
Ovo je, izgleda, jedini Cpu benchmark pri kojem temperatura ostaje ne promenjena za svo vreme testa? Na pocetku testa mu je bila 44C, a na kraju ista. Kada sam posle ovoga pustio Prime95 , max temp je bila 61C.

Temperatura se itekako menja. Kod mene 56 u idle-u u toku testa 62C

Prilozi

• nuclearus.gif
    nuclearus.gif
    38.1 KB · Pregleda: 173
monteboy je napisao(la):
Mislim da drug CYK ima odgovor na ovo :D
Evo matori samo za tebe:bottle:
7608

Prilozi

• nuc3171.png
    nuc3171.png
    59.4 KB · Pregleda: 200
malo i ja

Evo i ja iz prvog pokusaja

6479

M

Prilozi

• nuclearus-6479.gif
    nuclearus-6479.gif
    37.2 KB · Pregleda: 133
Poslednja izmena:
Prve dve slike 3.2ghz single i multi. Druge dve 3.8ghz single i multi.

Prilozi

• 32single.JPG
    32single.JPG
    72 KB · Pregleda: 116
  • 32multi.JPG
    32multi.JPG
    77 KB · Pregleda: 103
  • 38single.JPG
    38single.JPG
    72 KB · Pregleda: 112
  • 38multi.JPG
    38multi.JPG
    76.2 KB · Pregleda: 134
Americki psiholozi ( koji bi drugi) dokazali da je
erekcija u direktnoj srazmeri sa kolicinom poena u benchmarcima.:eyebrows:

Sasvim se slazem... sto je najcrnje u celoj prici muskarci se razbise oko toga kome je veci a zenama to u opste nije bitno....
koga jos zanima ko ima brzi racunar i sl... koliko para mozes da zaradis sa njim za koje vreme je mnogo interesantnija tema....
a ovaj benchmark mislim da nije kvalitetan... memorijski protoci ponajvise... sta god sve sto pise znacilo

Poslednja izmena:
genuine je napisao(la):
Sasvim se slazem... sto je najcrnje u celoj prici muskarci se razbise oko toga kome je veci a zenama to u opste nije bitno....
koga jos zanima ko ima brzi racunar i sl... koliko para mozes da zaradis sa njim za koje vreme je mnogo interesantnija tema....
a ovaj benchmark mislim da nije kvalitetan... memorijski protoci ponajvise... sta god sve sto pise znacilo

Pitaj zene nek ti iskreno kazu mani se americkih analiza .....:D

Vrh Dno