Ocekivao sam nesto tipa bicikl ili trocikl za djecu da ces predloziti hehe
Nije mi to poklon za Novu godinu, pogotovo ne za "paketić".

Ali svakako deci treba što pre kupiti bicikl, ne postoji ništa bolje, lepše, zanimljivije i zdravije. (plivanje je na drugom mestu)
Deca danas definitivno ne umeju da se igraju, a i naviknuta su na instant zadovoljenje. Mi smo satima pravili utvrđenja od snega, današnji klinci hoće da im mama i tata kupe gotovo. Igraju se par sati i kraj. Nama je jedna igračka trajala do sledećeg rođendana (i duže). Činjenica je da ni ulice nisu iste. Uvek se setim teksta u Računarima od pre 15-20 godina. Kad kaže nešto tipa: "Prijatelj osamdesetih godina nije sinu hteo da kupi kompjuter, uz obrazloženje da onda ne bi uopšte izlazio napolje. A sad je drugi prijatelj svom sinu kupio kompjuter, da ne visi stalno napolju." Tuga. A deca su i razmažena. Naviknuta da je sve dostupno i stalno nešto traže. I dobijaju, jer roditelji nemaju ni živaca, ni vremena da se bave decom. Užas. Redovno se setim i saveta za roditelje, od pre godinu-dve, šta poneti na letovanje. Pisalo je obavezno poneti i portabl DVD plejer, da dete ima čime da se zanima u kolima i da ne kuka! Molim?! Pa nisam smeo da pisnem, kakvo crno kukanje?! Ili kukaj koliko hoćeš, ne znači da ćeš išta da dobiješ.
Elem, za uzrast do 10 godina, mislim da ne treba pratiti afinitete deteta, nego ih razvijati. Izlagati ih raznim pozitivnim uticajima, uz nadu da će nešto da ih "uhvati". Naravno, dodati i nešto što baš vole, ali ne kao glavni poklon, nego usput. Takođe, veliki/skupi/značajni pokloni se kupuju za rođendane. Za Novu godinu definitivno nešto skromnije i to baš kao paketić - više stvari odjednom, pa staviti npr 2 poklončića, 2 knjige/bojanke, neki muzički CD sa novogodišnjim pesmama ili bajkama za decu, plus slatkiše. U suštini, da ne košta više od iznosa sa kojim biste bili komforni da im date u kešu. Za NG je 1500-2000 din max.
Za starije, preko 10 godina, sigurno pratiti već afinitete, mada i dalje pokušavati sa raznim uticajima. Najdalje sa 12 godina treba da dobijaju i kozmetiku (umesto slatkiša), plus neki deo poklona u novcu. (džeparac treba uvesti mnogo pre toga) Od knjiga može "Sve što ste želeli da znate o seksu, a niste smeli da pitate".

Naravno, ne od roditelja, to podmetnete da je od nekog kul rođaka. Biće im veoma korisno i značajno. Da imam sina, voleo bih da sa 14 već ne samo zna kako se pravilno koristi kondom, nego da i.. solo tačku vežba upakovan, pa da se ne izmotava kad pređe na duete (ili čitave bendove, kako mu drago

). Jedino detetu ni u kom uzrastu ne bih dozvolio pristup narodnjacima.
U ovo novo vreme, preskočio bih i igračke oružja. Nekada je bilo drugačije, znalo se šta je igra i šta je igračka. Danas je sve otišlo u.. Honduras. A i te igračke se ne razlikuju više od pravog oružja. Bolje da sviraju neki instrument. Recimo:
http://www.youtube.com/watch?v=WTm9J6VrNps