Šta je novo?

Novo! Nokia E90 Communicator

• Začetnik teme Začetnik teme kovacm
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
n95 ili ovo... tezak izbor... u svakom slucaju vrhunski telefon... neverovatno sta su sve stavili u tako malo pakovanje...

Ja se razmisljam izmedju E61i i E90 a posebno me kod E90 odusevljava "800x352 internal screen" I vise nego dovoljno za surf i postu.

Sada, na E61 sam se navikao na velicinu, prvenstveno jer je vrlo tanak, pa se veca sirina ipak kompenzuje malom debljinom. Ali ovo ce da bude ciglica jedna opasna.
Mada mislim da ce biti jedno 650€ i to kad mu padne cena, sto nisam siguran da cu zeleti da dam za mobilni...

meni jedino brine sto Communicator vise nije S80 nego S60... S80 je jedno svetlosnu godinu jednostavniji i bolji za koriscenje od S60... npr. Office na 9500 je 10x bolji od Office paketa na E61...
Ovako ispada da je Communicator postao isto sto i ostali Nokia S60 telefoni samo sa vecim ekranom i generalno boljim hardwareom... npr. Copy&Paste na 9500 uvek radi i u svim mogucim aplikacijama sto nije slucaj kod S60..... pored toga dropdown maniji na S80 su daleko pregledniji neko jedno option dugme na S60...

Sta ti je, portirace sw sa S80, to bas nije veliki problem.
Cena ce biti 700-800e bez ugovora, negde od kraja Juna.

Neće tako brzo ... jer kad budeš video cenu - razduševićeš se koliko je tvoja E61 dobar aparat ... 😉

mislim da cena ne igra ulogu u mom slucaju bar što se tiče mobilnog telefona 😉

a ne radi se o softwareu već o načinu rade telefona; tačnije, organizaciji GUI-a (menija, komandi...) to su uglavnom sve sitni detalji ali kad se sve sabere prelazak sa 9500 na E61 je u neku ruku bio razocaravajuci za mene!

Velika prednost e61 su dimenzije, odnosno i pored svoje velike sirine, moze da se nosi kao obican mobilni. S druge strane ciglu poput e90 je problem nositi i u unutrasnjem dzepu sakoa, a da ne govorim od farmerkama.

Izgleda da samo mi sa e61 hocemo da kupimo e90... Jel neko ima informacije kad stize? Do jula ili...?

ja se predomislio... 🙂

iPhone je moj sledeci phone 😉

i ja mislim da ce IPhone zaseniti ostale zbog odnosa cene-mogucnosti

I-phone biti extra mulimedijalna naprava, samo da bude imao dobro optimizovan OS. Da ne bude posle kao sa p990, ceka se update da se ne resetuje, pa da bude brzi.

PA zasto tako ironicno ? Bas sam malopre gledao na u tube filmic sa prestavljanjem w960 koji sad kopira iphone sa tipom skrolovanja prstima i lik koji prestavlja fon se sav pogubio , nikako ne moze da se snadje ... Inace ja sam odusevljen konceptom w950 a w960 mi je loodilo , ali sto se Iphone-a tice , mislim da ce tp cudo stvarno, kako oni kazu, promeniti pogled i pojmanje mobilnog telefona .

Iako deluje spektakularno Nokia E90 Communicator ne donosi revolucionarno ništa novo, a dati za ciglu čiji će softver biti definitivno prepun bagova preko 1000evra (bar kod nas) je besmisleno.

PA zasto tako ironicno ? Bas sam malopre gledao na u tube filmic sa prestavljanjem w960 koji sad kopira iphone sa tipom skrolovanja prstima i lik koji prestavlja fon se sav pogubio , nikako ne moze da se snadje ... Inace ja sam odusevljen konceptom w950 a w960 mi je loodilo , ali sto se Iphone-a tice , mislim da ce tp cudo stvarno, kako oni kazu, promeniti pogled i pojmanje mobilnog telefona .
Uh, uh... w960 nikako ne kopira Iphone... moze samo obrnuto da bude... sem ako ne mislis da je apple izmislio ts i skrolovanje prstima??? 😀
A sto sam bio ironican? Iz veoma prostog razloga sto je Iphone veoma daleko od najboljeg odnosa cena/mogutjnosti, sto je svakako posledica neverovatne cene, a u ovome se slazu cak i okoreli ljubitelji jabuke... 😀

Mislim da znam na koji klip mislis... jeste lik se malo pogubio, ali to nema veze sa telefonom koji je pokazao veoma zavidnu brzinu... 🙂 a ts modeli svakako nisu napravljeni za tehnicki nepismene ljude kojima tje to biti previse komplikovano, mada je, po meni a i mnogima, UI izuzetno user frendly, naravno treba malo navikavanja ali to tje biti slucaj i sa Iphone-om... 😉

btw, sry za mali off... 🙂

Poslednja izmena:
Po meni, bolje resenje od N95 (naravno kome treba).

POsebno mi se svidja sto ima 2xSymbian, dok su stari imali Symbain + fabricki meniji.

Evo vam vest iz Nemacke. Pocela je prodaja e90. Cena je od 500e sa ugovorom na 24m,cena paketa od oko 30e

Eno testovi iphone-a 🙂 Ne radi mu copy-paste🙂 ha ha ha 🙂 nema mms 🙂..............................................

Da li ima neko ko je koristi/o E90 i koliko je trenutno cijena ovog telefona u Srbiji?

Koliko mu realno traje baterija, cuo sam horor price o tome da ne moze da izdrzi ni dan, ko vise koristi i stalno je on line???

Nazad
Vrh Dno