Šta je novo?

NOVO NAPAJANJE

duskons

Cenjen
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poena
170
Resio sam da uzmem novo napajanje pa me interesuje koje od ova dva da uzmem:
Codegen ili Frontier!
Oba su od 450W

Nek prica ko sta hoce, meni codegen od 400w gura masinu iz potpisa vec 3.5godine 24/7. :) Dok je ortaku recimo u tom vremenskom periodu riknuo corsair hx520 :)

my money is on Codegen:d

Pa naravno, ta tvoja masina malo prelazi 100W :)

A ako cemo po iskustvu ja znam par slucajeva crkavanja takvih napajanja (izmedju ostalog i codegen). Bitna razlika je sto u nekim slucajevima sa napajanjem ode i ploca i hard, a u nekim ne. Nisam video da se nekome to desilo sa corsairom (mada nisam nikad ni video crknutog corsaira, samo chieftec od zvucnijih imena).

Meni je Codegen 400W trajao oko 2 godine, i na kraju je ugljenisao ATX pinove na ploci, tako da sam i njega i plocu mogao da bacim. Zadnjih meseci koriscenja naponi su veoma varirali i padali, sto je i ocekivano. Naravno da ne gura 400W, koje pa gura...za masine koje realno ne mogu da povuku vise od 200-250w, bice dovoljno za neko vreme. Siguracija nije, ali zavrsava posao ako treba nesto starije nezahtevno da se pogura s njim. Moj glas ipak ide za Codegen pre Frontier-a. Sada sam kao prelaznu varijantu uzeo gotovo isti Codegen, samo satro 500W, i za sada ima veoma stabilne napone i radi privremeno posao. Placen je 1989din.

Pa naravno, ta tvoja masina malo prelazi 100W :)

A ako cemo po iskustvu ja znam par slucajeva crkavanja takvih napajanja (izmedju ostalog i codegen). Bitna razlika je sto u nekim slucajevima sa napajanjem ode i ploca i hard, a u nekim ne. Nisam video da se nekome to desilo sa corsairom (mada nisam nikad ni video crknutog corsaira, samo chieftec od zvucnijih imena).

Ih sad i ti ga pretera sa 100w ;) Ne kazem da je Codegen dobar, naprotiv nije nista spec, ali malo su precenjena sva ta brendirana napajanja. Za konfiguracije slicne mojoj nema ni potrebe za jacim.

Bitna razlika je sto u nekim slucajevima sa napajanjem ode i ploca i hard, a u nekim ne.

To je valjda ono sto je i bitno. Ako na hdd-u imas samo xxx uzmi najjeftinije, a ako imas svoj rad, uspomene ili bilo sta vredno uzmi brand napajanje od 50+ evra.

Ih sad i ti ga pretera sa 100w ;) Ne kazem da je Codegen dobar, naprotiv nije nista spec, ali malo su precenjena sva ta brendirana napajanja. Za konfiguracije slicne mojoj nema ni potrebe za jacim.

Brisbane ima tdp 65W sto znaci da je potrosnja i pod najvecim opterecenjem ispod toga :)
Hardovi trose oko 10W. ti imas 2 znaci 20.
Na to dodas graficku i plocu i dobijas da pod opterecenjem to vuce ~150W, a u nekom uobicajenom radu (muzika, film, windows) i ispod 100w.

Slazem se da za slabije konfiguracije nema potrebe ici na neko skuplje napajanje. Ova slabija to guraju bez problema, ali ako cena celog racunara raste, napajanje bi to trebalo da prati.

Problem sa napajanjima je sto su prvo poceli da pisu maksimalnu snagu koju napajanje moze dati neki kraci period (a ne kontinualno da radi na toj snazi), da bi kasnije poceli jednostavno da se frljaju brojkama. Zbog svega toga ljudi imaju aluzije da im treba 500W za obican komp, jer to napajanje od 500W uglavnom ima 280 i to ako imas srece). Ako racunar ne vuce preko i imas stabilnu elektricnu mrezu (jeftina napajanja nemaju nikakav ulazni filter) to moze da radi tako godinama...

Kad sam pre nekog vremena isao u kupovinu i video nasta lice kineske konzerve od napajanja, odlucio sam se za napajanje iz potpisa.

od dva koja su ponudjena, i po meni sasvim ti je sve jedno koje ces uzeti jel su ista klasa, pola odgovora je e uzmi neko trece i otvori se 2x para ((:)
dopada mi se kako ekipica daje savete.
A i naravuchenije imash ovde
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?t=100698
na 9 stranica opis svakojakih mogucish napajanja i predrkavanja izmedju korisnika foruma zashto je bolji chieftec od lg il zashto u lian li treba da se stavi neko bla bla od 200 eura napajanje tako da je ovo suvishno :)

Pih, ko da sam ureko ovaj moj codegen. Ispustio je dusu danas... :wall: posle tri i po godine rada 24/7 i bilo mu je vreme. Nek mu je laka zemlja. Uzeo sam lc550w za moju makinu i ne treba jace...

Sve ok? Tiha smrt?
Imao sam LC 6550G i nisam imao nikakvih problema sa njim, ali sam ga poklonio sestri i kupio sebi corsair za 4000 :)

Da da, ko da su unutra stavili noctua vent. :D Apsolutna tisina. Mada mi je malo bio problem dok sam odradio cable management s obzirom da ima brdo kablova a nije modularno...

@ Milosnis018

Savetovao bih ti da uzmes neko bolje, minimum ovo moje lc550 silent series, a ako imas para idi na bilo koji Corsair

Poslednja izmena:
Vrh Dno