Šta je novo?

Novi Virus - Upozorenje!!!

Poslednja izmena:
'ladno sam ceo thread odštampao i delim ga po firmi kao anti-spam-virus-TV literaturu u edukativnom smislu...

frostonja je napisao(la):
Ajde sada ozbiljno, moja prijateljica je sinoc dobila famozni mail sa tim "virusom" i jedina steta je da ne moze vise da otvori ni jednu poruku iz outlook-a!!!! Ozbiljno..

MOLIM DA OVO OBAVE©TENJE PO©ALJE© SVIM TVOJIM PRIJATELJIMA SA TVOJE KONTAKT ADRESE
Narednih dana morate paziti da ne otvarate mail zvan „invitation“, bez obzira ko vam to ¹alje, to je virus koji „otvara“ olimpijsku baklju, koja izgori tvrdi disk na pc. Ovaj virus dolazi æe od osoba koje imate u adresaru, zato morate ovaj mail poslati ¹to vi¹e, jer bolje je dobiti ovaj mail 25 puta, nego dobit virus i otvoriti ga. Ako dobijete mail sa imenom „invitation“ ne otvarajte ga nego odmah iskljuèite pc. To je najgori virus objavljen na CNN, klasificiran od Microsofta kao virus najrazorniji ikad postojeæi. Ovaj virus otkriven je juèe poslepodne od MCAfee te za taj virus jo¹ nema odbrane.Ovaj virus uni¹tava najjednostavnije sektor Zero tvrdog diska, gde je vitalna informacija skrivena. Po¹alji ovaj mail svima tebi poznatima, kopiraj ovaj mail i po¹alji prijateljima i drugima jer zapamti, ako svima njima po¹alje¹, svi ostali imaæemo pomoæi.

Neverovatno....

Evo ni meni vise ne radi komp pa sada koristim digitron!
:bottle: :bottle:

Pazi samo da ti ne zezne i digitron, pa ćeš onda morati da se baciš na abakus...:lol:

to3a je napisao(la):
Nema bash mnogo virusa koji mogu da oshtete hardver. Tj bar sam ja chuo samo za neke al ih nikad nisam video.

Hm, ja znam samo za onaj CIH virus... bio aktuelan '98. cini mi se. Fleshne BIOS na maticnoj ploci i onda ista pobrljavi... Posle toga prozivodjaci ubacise opciju "BIOS FLASH protect" u BIOS-e...

Poslednja izmena:
doziveo isti.....ubio mi tadasnju plocu k'o zeku...

Imao sam ja neki batch file pre vise godina, koji je navodno mogao da unisti hard, koristio je neke developer instrukcije ali zaboravih tacan princip...

Bitna vest radio mali mozak javlja da je primecena baklja kako seta zajedno sa hard diskom gradom. molimo vas da pre izlaska napolje obucete jaknu, rukavice, sal i kapu da se ne bakljetne. Glavni anti virus strucnjak kompanije Sta su to virusi? savtuje da pozovete baklju i hard disk na topao caj kod sebe i ostaviti ih da se druze sa vasim kompom malo.

Jel ovo ide uzivo u dnevnik???

Evo sada se izvinjavaju i rekli su da je hoax u pitanju.Rekli su da sve informacije o virusima treba proveriti pre sirenja panike....

E da su to oni ranije odradili, sve bi bilo u redu...

Sledeće je ovo :)

NASA je objavila da je Yahoo zarazen genetski modifikovanim
kompjuterskim virusom koji je mutirao i ima mogucnost da prelazi sa
racunara na ljude!!! Ispitivanjem je utvrdjeno da je to verzija H5N1
virusa .CNN javlja da je uhapsen i haker u Izraelu koji je priznao da je
ucestvovao u pravljenju tog virusa i izjavio, da je iskoristio genetski
kod Pticijeg Gripa(H5N1) koji je, preko UML modela, implementirao u
Javi. Za sada ne postoji antivirus koji moze da detektuje ovaj virus.
Strucna komisija, sastavljena od strucnjaka in Microsofta, MCAfee-a ,
Kasperskog , AVg-a i jos par vecih kompanija , savetovala da ako imate
nalog na yahoo-u ili ste primili mail od nekoga ko koristi Yahoo ugasite
odmah racunar, skuvate caj i obavezno limunom premazite monitor. Ukoliko
imate beli luk pri ruci obavezno ga iseckajte i ubacite u otvore za
ventilatore na kucistu.

meni je stiglo ali mi je bilo potpuno cudno. Uglavnom je informacija o virusu malo preiznija.
U mail pise nesto tipa "przi disk"....deluje ozbiljno ali verovatno deluje zastrasujuce onima koji stvari i ne poznaju preterano.
Ako brise fat tabelu onda bi trebalo da lici na cuveni CIH ali mislim da su rupe kroz koje je CIH busio odavno zakrpljene, proslo je vec 6+ godina od tada.

Cudno je to kako je taj "virus" pokupio toliku medijsku paznju...da je cak i CNN objavio to a virussa u sustini nema? (ako dobro kapiram):)

strava.

Don't kill the messenger :)
Meni jos uvek stizu mailovi iste sadrzine... znaci da skinem antivirus, nema sanse nista da se desi, mogu da uzivam opusteno??

Meni mama i tata ladno napisali poruku i zalepili na monitor :) :) kako su gotivni :) :) i ladno mi ugasili komp!Ja se vratio kuci i crko od smeha a istovremeno bio i srecan shto imam takve roditelje :)

@animaN
Offtopic: koji Street Fighter igras? Ces da se pobijemo malo :) ?

animaN je napisao(la):
Meni mama i tata ladno napisali poruku i zalepili na monitor :) :) kako su gotivni :) :) i ladno mi ugasili komp!Ja se vratio kuci i crko od smeha a istovremeno bio i srecan shto imam takve roditelje :)

Da mama i tata procitaju ovaj tvoj post dobio bi ti novi racunar. :)

Meni (mom kompu) taj virus nista ne moze. Ikljucio sam ga iz struje, odvojio svu periferiju, pokrio cebetom i dvaput dnevno poprskam cebence Domestosom. :d
Za svaki slucaj ! Ako je tu , da se ne siri na sporet, tv, klimu, pa dalje. :d :d
p.s. pisem vam sa SonyPlayStation. :p

gagarin je napisao(la):
Meni (mom kompu) taj virus nista ne moze. Ikljucio sam ga iz struje, odvojio svu periferiju, pokrio cebetom i dvaput dnevno poprskam cebence Domestosom. :d
Za svaki slucaj ! Ako je tu , da se ne siri na sporet, tv, klimu, pa dalje. :d :d
p.s. pisem vam sa SonyPlayStation. :p

jos samo banderu da poseces ispred kuce i siguran si.

Ja sam nasao taj virus i sada ga cuvam u inkubaciji da vidim sta ce da se desi dalje sa njim :p

Nazad
Vrh Dno