Šta je novo?

Novi TP-Link ruter u Sezamu

gileip

Slavan
Učlanjen(a)
18.12.2005
Poena
360
Pročitao sam da Sezam daje ADSL WiFi Router TP Link sa 4 ethernet porta i wireless konekcijom uz doplatu? Da li je neko uzeo ovaj ruter i koji je ruter u pitanju i kako se pokazao, da li je bolji od onog Siemensa?

Upravo sam juce uzeo. U pitanju je W8901G. Za sada, tj za nekih 12 sati rada odlicno sljaka, drzi signal. WLAN nisam jos probao, ali ovih dana cu sigurno da aktiviram i da podesim. Veoma lako se namesta, meni trebalo 5 minuta da podesim ruter, a tek drugi put to radim.

Doplata je 2360 dinara uz vracanje USB modema. Barem je meni toliko lik naplatio u Subotici... >:/

EDIT: I bez problema sam podesio NAT za torrente.

Poslednja izmena:
I ja se razmišljam da uskoro zamenim USB modem za ovaj ruter, pa ako ti nije teško javi kakvi su utisci posle malo dužeg korišćenja.

Inače, dobro ti je naplatio, toliko piše i na sajtu, 2000+PDV.

Ja imam Siemens SpeedStream 6515 ruter koji sam takodje platio 2360 din., ali sam totalno ne zadovoljan. Tražiću da mi zamene za TP-Link, jer sam imao TP-Link ali bez wirellesa i bio sam prezadovoljan.

Poslednja izmena:
Upravo sam juce uzeo. U pitanju je W8901G. Za sada, tj za nekih 12 sati rada odlicno sljaka, drzi signal. WLAN nisam jos probao, ali ovih dana cu sigurno da aktiviram i da podesim. Veoma lako se namesta, meni trebalo 5 minuta da podesim ruter, a tek drugi put to radim.

Doplata je 2360 dinara uz vracanje USB modema. Barem je meni toliko lik naplatio u Subotici... >:/

EDIT: I bez problema sam podesio NAT za torrente.

Verat daje isti taj ruter za svoje korisnike ali uz doplatu od 1500 din. To kod Sezama
je dranje. Inace ruter sljaka dobro, drugar koji ga ima se nikad nije zalio na njega a koristi ga 5 meseci.

Ovako, posle cca 36 sati neprestanog rada i oko 23GB: Preko LAN-a super radi. Drzi DL, nije ni jednom izgubio vezu, sto mi se desavalo sa USB-om (pa morao reset kompa). WLAN cu najverovatnije danas da probam, ali za sada su veoma pozitivni utisci.

Ja sam isto pre ~7 dana zamenio starog siemensa za ovog tplinka , prezadovoljan. Signal jaci , stabilan (wireless) , adsl konekciju drzi evo od kad sam ga podesio (dakle 5-6 dana) konstantno skidam sto sa newz-a sto sa torenata sto rapid (ne dam zlikovcima ni minut slobodne veze !) ... U svakom slucaju ja prezadovoljan

Ovo cudo sljaka kao ludo. :D
Drzi liniju kao budala, wireless bez problema testiran sa tri laptopa (nisu moji :) ), jednoj Nokiji, jednom BlackBerry-ju. Bez ikakvih problema u kuci od 120 kvadrata. Mrsko mi bilo da idem napolje.
Odlicna stvar, mada malo preteruju sa onom doplatom. Ipak to je jedna mesecna pretplata na 2mbit/s.

Ja imam Siemens SpeedStream 6515 ruter koji sam takodje platio 2360 din., ali sam totalno ne zadovoljan. Tražiću da mi zamene za TP-Link, jer sam imao TP-Link ali bez wirellesa i bio sam prezadovoljan.

Jel se vraca ta oprema u slucaju raskida ugovora? Ako je odgovor da, onda su vas odrali... Za te pare mogli ste i da kupite ruter.

Poslednja izmena:
kao sto sam napisao u vec nekoj sezampro temi , mogu da me povuku za router:D u slucaju raskida ugovora... Dam im .... lan kabl :D

ja sam uzeo pre dve nedelje i radi odlicno. Ja sam doplatio oko 1200 din jer sam imao ruter

Jel se vraca ta oprema u slucaju raskida ugovora? Ako je odgovor da, onda su vas odrali... Za te pare mogli ste i da kupite ruter.

S' obzirom da u neko skorije vreme ne planiram promenu provajdera (ako radi zasto da se menja), nekako cu da predjem preko te cifre. :)
Vraca se kompletna oprema prilikom raskida ugovora, a kako kod mene nema nikakve naznake da ce da bude kablovski net, ostaju mi samo ADSL ili sugavi i preskupi wireless. :wall:

kao sto sam napisao u vec nekoj sezampro temi , mogu da me povuku za router:D u slucaju raskida ugovora... Dam im .... lan kabl :D

Slažem se sa tobom!

Premda ne vidim razlog da prekinem saradnju sa Sezamom, jer do sada na svaki problem su ekstra brzo i ljubazno odreagovali, kad god sam imao prekid u ADSL-u bez prblema su mi produžavali pretplatu, sve u svemu ja sam zadovoljan Sezamom!

Dobro je pa ima jos ljudi koji su zadovoljni. Ja kada kazem da sam na Sezamu, svi me gledaju u stilu da li sam normalan.

xexe, ja imam 2 godine adsl, 1.5 god radi extra pola god me zezaaaaaaa, ubija menjao ruter, kabl, mreznu sve i dalje zeza. Puca veza 5-6 puta dnevno

Uzeh i ja ovaj ruter, za sada radi odlično. Jedno pitanje, je l' mogu nekako da ostavim neki deo protoka ( tipa 20-30% ) za slobodan pristup, a da to ne ugrozi moju bezbednost?

Jedno pitanje, je l' mogu nekako da ostavim neki deo protoka ( tipa 20-30% ) za slobodan pristup, a da to ne ugrozi moju bezbednost?

Moguce da moze sa net limiterom, ali nemoj da me drzis za rec (sebi ogranicis max protok). Nikada ga nisam koristio, ali jeste kolega sa faxa i kaze da odradjuje posao.

A sto se sigurnosti tice... Danas nista nije sigurno. :)

Mislim da je mnogo para za iznamljivanje tog rutera..... ako das toliko jos malo i imas da kupis nov i da bude tvoj....

Za te pare - treba da daju ruter u vlasnistvo, ili da vrate pare po vracanju rutera.
Telekomov ruter u slucaju ostecenja ili izgubljenog slucaja naplacuju 2000 + pdv.

Mada, tp-link ima izuzetnu opremu u toj, nazovi, najnezahtevnijoj klasi (da ne kazem najnizoj).
Kad god sam odigrao na tp-link nije se lose pokazao.

Aj nek mi neko pomogne za port forward na ovom routeru ... Uspeo sam nekako da nateram da utorrent kako tako radi al ne klasicnim metodama ...

Jeste to je to:)
Mozda bi samo mogao da izaberes PVC4 jer ti je to default-ni pvc za 8/35 vpi/vci.
Ako nisi nista menjao naravno

Mozda bi samo mogao da izaberes PVC4

Mene ubi taj PVC4 kada sam namestao NAT. Dok ja nisam shvatio da treba da stavim na "cetvorku"... Sva sreca pa sam slucajno bacio pogled na prvu stranu, tamo pise koji je PVC default. :)

arght ... Hvala svima na pomoci ... I tako sam najzad shvatio foru za pvc4 ... Nikad vise na "quick setup" ... :D

Poslednja izmena:
Vrh Dno