Šta je novo?

Novi srpsko-engleski recnik

• Začetnik teme Začetnik teme gn0sis
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

gn0sis

Slavan
Učlanjen(a)
08.10.2008
Poena
301
Pozdrav drugari!

Hteo bih da vam predstavim jedan od mojih "localhost" projekata koji je posle
dugog nagovaranja mojih prijatelja krenuo live.
Pogledajte na adresi http://srpsko-engleski-recnik.com/ pa mi javite.
Naravno, posto recnik jos uvek nije "savrsen", planiram da dodam neka unapredjenja ovih dana. Javicu. ;-)

Izgleda zanimljivo - lijep i jednostavan interfejs, rezultati pretrage OK (na malom broju primjera što sam probao).

Thumbs up!

sviđa mi seeee! 🙂

svaka čast!

btw, napomeni negde da je to dvosmerni rečnik, to je vrlo bitna stvar! 🙂

Jedna sitnica: stavi samo da se link ka homepage-u Di rečnika otvara u novom prozoru (target=_blank).

Sviđa mi se što je jednostavan kao Google. Super je, svaka čast.

Odlicno.

Ali, razmisli da rezultate pretrage kod sinonima sortiras od koriscenijih pre onim manje koriscenim a ne leksikografski.

simpatican design sajta, ali imam utisak kao da je to metak sa drugim skinom, te ako te ne mrzi mozda da integrises neke varijante translate celih strana sajtova, makar preko translate googla il nesto slicno pa tako spojis recnik i prevodjenje u jednu celinu sto bi mozda bio jedinstven sajt kod nas 🙂

A jel ima tu scroll, kao da mi nije vratio sve rezultate za jednu pretragu? U jednom trenutku je poceo nesto da mi naizmenicno prebacuje rezultate iz trenutne i prethodne pretrage... jel to tako treba ili sta?

IE7 i IE8 ti odseku donji deo textboxa i buttona.

Poslednja izmena:
Lepo, jednostavno i korisno.

Ja inače koristim ECT4 ali rečnika i "prevodilaca" nikad dosta.

Kao što reče BlackNeo, na malom broju primera se dobro pokazao.

Upravu si, malo sporije vraca rezultate pa nisam primetio da radi realtime.

Svidja mi se. Sa Metkom nemam nekih pozitivnih iskustava, dosta puta mi se desilo da hoću da prevedem neku malo "težu" riječ i nije imao pojma.
Najvažnije je da ima dobru bazu a za izgled je lako.

Edit: zaboravih da kažem, otvara se brže od Metka

Poslednja izmena:
I meni radi ok. Pogotovu što mi je metak zbog imena domena zabranjen sa posla (Company policy, sta ces 🙂

Ono sto bih promenio:

1. ime domena - dugacak, crtice izmedju, ...
2. pretraga iz address bara
3. u search polje bi trebalo da stoji neki tekst tipa Unesite reč/Enter the word
4. ne radi sa ćirilicom (ovo sam čisto probao - nije mnogo bitno 🙂 )

Ono što bih voleo da vidim:
1. dodatak/toolbar za browser
2. right click integracija (desni klik na selektovanu rec daje mogucnost da se trazi prevod)

Još je neko napomenu ali generalno bi morao da ponudiš još nešto više da bi počeli ljudi redovno da koriste. Jer na primer Google Transalte ima toliko jezika (među kojima je i srpski i meni bitan rumunski) da ga je teško dostići.

A treba se porediti sa najboljima, zar ne? :wave: :type:

respect

Poslednja izmena:
Kod mene isto sada radi ok, juce mi je trebalo odokativno 2sec.

Novosadski bilbord

Prvo sam testirao rečnik, naravno na "duhovnost",
i dobio sam tačno ono sto sam želeo da ne dobijem

Prvo sam testirao rečnik, naravno na "duhovnost",
i dobio sam tačno ono sto sam želeo da ne dobijem

LoL 🙂 Stvarno smešno 😀

Mada, ne treba brkati program koji nije ovaj momak napravio, sa sajtom koji jeste. Sajt je dobar, a rečnik bi trebalo još koji put pročešljati.

Mislim da je tu sve ok, jedno je duhovnost a drugo je duhovitost.

Nije lose. Preporucio bi da napravis da je kompatibilan i sa browserima kod kojih je javascript disabled. Dakle da ti ona slika Prevedi bude pravo submit dugme sa onclick property-jem da ako je iskljucen JS i neko klikne ipak se dobiju regularno rezultati. Takodje bi mogao, u footeru npr, da stavis opcije. Ja bi voleo da vidim npr opciju koliko rezultata da mi prikaze po stranici. Ako je 20 rezultata da mi prikaze sa manjim fontom i u dve kolone. Takodje bi veoma cenio da mi se kaze da moze i engleski u srpski. Mogao bi mali drop down select da imas i kad se izabere jedna ili druga opcija da se prikaze jedan ili drugi layout (hidden divovi npr).

Takodje - ne bi slao query kroz XHR pre nego se barem 3 karaktera upisu u formu mada to ce ti biti vazno u slucaju da imas hiljade poseta a za sad ce da radi i ovako.

Radi ok.Pohvala:wave:

MacOS X - Safari 3.1 (Build 5525.13) sve radi.

Mada ja savetujem da izbaciš ovaj button za prevedi, i ostaviš ga samo za non AJAX browser, čim se ukuca radi prevod.

Donja polovina ekrana je bas bele boje. Meni malo smeta ta bela. Preporucujem da se stavi siva, svetlo plava... i bice tip top. Ili da je header teget, a donji deo svetlo plavi. Svaka cast na funkcionalnosti sajta, ovako nesto je bas trebalo.

Clean and simple
Pohvale 😉

Zaista jednostavno i korisno, svidja mi se i stavio sam ga u bookmarks 🙂

Donja polovina ekrana je bas bele boje. Meni malo smeta ta bela. Preporucujem da se stavi siva, svetlo plava... i bice tip top. Ili da je header teget, a donji deo svetlo plavi. Svaka cast na funkcionalnosti sajta, ovako nesto je bas trebalo.

Slazem se, pogotovo ako je mrak u prostoriji ili slabije svetlo, to belo mi bas bljesti. Brzina je OK, nice work!

Nazad
Vrh Dno