Šta je novo?

Novi operater IPTV - ''IP Mreže Srbije D1''

trash

Cenjen
Učlanjen(a)
08.08.2010
Poena
159
http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/IT/225525/Novi-operater-IPTV-od-danas-pocinje-sa-radom

Novi operater televizije preko Internet protokola (IPTV), kompanija ''IP Mreže Srbije D1'' počinje danas sa radom, a u svojoj ponudi pored standardnih, ima i HD TV kanale, kao i 3D HD kanale po čemu je jedinstvena u svetu.
IPTV D1 nudi veliki broj domaćih i stranih kanala, televiziju visoke (HD) rezolucije, kao i 3D TV, dublji i realniji prikaz slike, RŠ dnevne novina, kao i Internet aplikacije i više od 1.000 Internet kanala, rekao je direktor kompanije Danijel Rokvić na konferenciji za novinare.
Prema njegovim rečima, program se na televizoru može pratiti uz pomoć specijalizovanog, motorolinog Set-top boksa, a ukoliko se gleda na računaru ili lap-topu potrebno je sa sajta kompanije skinuti plejer.
''U korak sa vremenom i naprednim tehnologijama, kompanija je razvila aplikaciju za mobilne telefone, sa Simbian i Android operativnim sistemima, Aj-fon i i-Ped, koja mogućava da se gledaju omiljeni TV kanali u realnom vremenu'', naveo je Rokvić i dodao da je IPTV-D1 dostupna na 2G i 3G mreži.
On je ukazao da je u toku izrada aplikacije koja će omogućiti da se IPTV prati preko igračkih konzola Soni plej stejšn 3 i Vaj-a (Wii).
Ukoliko neko poseduje novu generaciju LCD televizora, koji u sebi imaju ugradjen Internet modem, IPTV može da se prati bez Set-top boksa, rekao je Rokvić.
Rokvić je objasnio da je za to dovoljno povezati televizor na Internet i instalirati odgovarajuću IPTV-D1 aplikaciju.

Ovo ću večeras da probam, mada mi je neverovatno da je dovoljno da imaš 1 megabit adsl da bi sve radilo kako treba.

gledam arena sport (na SBBu sam pa nemam arenu) preko neta i nekih manje vise bednih stream-ova i kazem, pa ja bih ovo platio samo neka daju kvalitetniji stream (recimo 1Mbs bez stucanja) i eto ti sad...ovo... :)

Hvala na ovome.Ja skinuo njihov player i dobio probni kljuc za 15 dana.Zadovoljan sam kvalitetom kanala i izborom,sam podatak da ce biti 1.000 kanala je zapanjujuci.Cena od 300 dinara je ok,videcemo kako ce biti sa ostalim paketima.

Jel' ti sve radi u fullscreen-u bez štucanja? Kakav net imaš?

probao sam sad, bitrate zavisi od podesavanja u plejeru ali i varira od kanala do kanala od 500kbps preko 1.1Mbps do 2Mbps, ne stuca, jedino je ucitavanje kanala sporije
u full screen-u je slika vrlo dobra

Poslednja izmena:
Ne verujem da će moći arena da se uzme bez osnovnog paketa a to bi bilo baš fino. Za recimo 200 din. :D

Dobra fora ..... je li, a kakvi su ono 3D kanali, sa duplim ekranima, "preko čega" se oni gledaju?

@raven: traje 15 dana koliko sam video... ne treba, potrebna je samo internet konekcija :) probaj, vidi, odluči

kako da dodjem do ključa i plejera? koji im je sajt?

ma paljevina.... gde su muzicki mtv kanali???? u osnovnom samo nacionalni i lokalni trash kanali!!!

Pa ovo sa Arena paketom i jos nekim ima da bude vise od 1.000 dinara. Nepovoljno za uslugu e sada jedino ako bude moguce da se arene gledaju za 500 dindzi bez osnovnog paketa to je ok......

Ovako,kod njihove konkurencije koja nudi istu vrstu usluge nettvplus cena pretplate je 1.300 dinara mesecno.Sve mirise da ce kada saberes pakete osnovni,filmski,arena,sportski to biti otprlike isto,jedino ako nedaju popust u sabiranju.Ja sam na IPTV Telekom,ugovor mi je jos 10 meseci,pa cemo videti.
Najvaznije je da se stvara kvantitet tj. brojnost u ponudi a mislim da ce i cene morati padati u narednom periodu.

Najvaznije je da se stvara kvantitet tj. brojnost u ponudi a mislim da ce i cene morati padati u narednom periodu.

Nije ovo "izmišljeno" da korisnicima bude bolje i jeftinije, nego da se zaradi.

Jer da su ozbiljna firma mogli su da kupe/naprave plejer ili da bar apdejtuju ovaj našminkani VLC...
koji se razbi ko zvečka kad sam počeo malo da ga maltretiram snimanjem i menjanjem kanala

EDIT kad se instalira novi vlc umesto ovog što "isporučuju" ne ubija se više kao ranije...

iako HD slika je pristojna za strim

Poslednja izmena:
He he he 'ladno VLC plejer. Nego, sto ne stize taj kljuc na mail?

:laugh::laugh::laugh:
On je ukazao da je u toku izrada aplikacije koja će omogućiti da se IPTV prati preko igračkih konzola Soni plej stejšn 3 i Vaj-a (Wii).

sad probah. Loshe je. HD kanali su 720p,al je bitrate jadan... Reci cu vam da 1 min 720p snimljenog materijala,ima 6mb

Ako cemo posteno ni kvalitet SD slike nije bas vrhunski.

Ovako,kod njihove konkurencije koja nudi istu vrstu usluge nettvplus cena pretplate je 1.300 dinara mesecno.Sve mirise da ce kada saberes pakete osnovni,filmski,arena,sportski to biti otprlike isto,jedino ako nedaju popust u sabiranju.Ja sam na IPTV Telekom,ugovor mi je jos 10 meseci,pa cemo videti.

* napomena: Servis nije dostupan u Srbiji.

Tako da...... :party:

S obzirom da nema posebnih instalacija, ako oni ne zapnu za neke ugovore i sl. ovo bi moglo da bude ql, da možeš da kupiš TV prenos na svega nekoliko dana ili sati, za jedan kanal. Za smešne pare. I da plaćanje bude mogće preko QVouchera ili SMS-a (ovo drugom im se baš i neće isplatiti).

sad probah. Loshe je. HD kanali su 720p,al je bitrate jadan... Reci cu vam da 1 min 720p snimljenog materijala,ima 6mb

nije ti podešen plejer u Video/Kvalitet/HD jer ti linija ne zadovoljava brzinu za HD

MedioInfo 1min2sec :d

Kod:
General
ID                               : FF2C
Complete name                    : C:\Documents and Settings\All Users\Documents\IPD1Player\video\History Channel_20101223_2047.ts
Format                           : MPEG-TS
[B]File size[/B]                        : [B]20.5 MiB[/B]
Duration                         : 1mn 2s
Overall bit rate                 : 2 763 Kbps

Video
ID                               : 69 (0x45)
Menu ID                          : 1 (0x1)
Format                           : AVC
Format/Info                      : Advanced Video Codec
Format profile                   : [email protected]
Format settings, CABAC           : No
Format settings, ReFrames        : 3 frames
Width                            : 1 280 pixels
Height                           : 720 pixels
Display aspect ratio             : 16:9
Frame rate mode                  : Variable
Color space                      : YUV
Chroma subsampling               : 4:2:0
Bit depth                        : 8 bits
Scan type                        : Progressive

Audio
ID                               : 68 (0x44)
Menu ID                          : 1 (0x1)
Format                           : AAC
Format/Info                      : Advanced Audio Codec
Format version                   : Version 4
Format profile                   : LC
Muxing mode                      : ADTS
Bit rate mode                    : Variable
Channel(s)                       : 2 channels
Sampling rate                    : 44.1 KHz
Video delay                      : 12ms
Language                         : English

Meni ffdshow pokazuje konstantnih 2,5 Mbps sto je malo bolje od YouTube kvaliteta u teoriji, medjutim njihov kompresor ne radi bas najbolji posao jer video izgleda losije od YT 720P snimka plus ima neki iritirajuci treptaj slike sto se ne vidi na pojedinacnim slikama. Na discovery-u ni frame rate nije stabilan jer secka u odnosu na ova druga dva HD kanala.

podesen mi je u HD,nego lupih bzvz. Al kvalitet nista posebno

Meni lično je kvalitet na zadovoljavajućem nivou, ali samo uzimajući u obzir činjenicu da mi je negde pukao kabl od kablovske pa koristim već duži period air antenu.

Ako mi za 500-600 din ponude ove osnovne kanale plus sportske i kanale tipa Discovery, Nat.Geo i Explorer, onda će mi biti prihvatljivo.

Meni ovaj program vec 3x pukao. Kanali mi i nisu nesto.

Probajte readon TV. Ima dosta nasih kanala i preko 5000 drugih. Program je besplatan.

Readon player i slični nude ogroman broj kanala, ali i katastrofalan kvalitet slike (probao više tih playera). I još jedna razlika - preko tih playera se emituju satelitski kanali, tj. npr. RTS SAT, PINK SAT, itd, a ne normalne verzije kanala.

Ahahaha koji trash od kvaliteta. U rangu su kvalitetom slike sa Youtube-a. HD kanali su blagi ocaj, ono nije ni H od HD, bitrate je nenormalno mali.

3D kanali hahahahaha, dve iste slike, o boze...

Da li je moguce da ovako nesto postoji i da se prodaje? Sta su mislili?

Koncept iptv-a je skroz drugaciji, ovo nije iptv. Prvo sto gusi vezu, drugo sto su ubacili 90% domacih kanala za koje prvi put cujem. Sramota sto postoji ovakva ponuda, i sto ce neko zapravo razmisliti da uzme ovo. Srbijo...

Nazad
Vrh Dno