Šta je novo?

Novi Open ADSL Click paketi

E samo da mi je znati koji je konj opet planirao povećanje brzina.
Pa bre da oni misle da mi padamo sa kruške?! Mnogo ćemo se ovajditi od tolikog upload-a, neću znati šta ću sam sa sobom da radim. :d
Nedaj bože da treba od kuće da FTP uploadujem par giga crash dumpova na analizu, odma bi se upucao. Meni nije više jasno da li mi svi ovde delujemo ko ovce, jes pao sneg al se toko ne belimo svi. Mislim da nama nema pomoći ni sa Slobom, Jasminom, RATEL, SOKOJ ..... Svakim danom sam sve više ubeđen da se sve smišljeno radi po etapama da bi što više mladih zapalilo a da na kraju ostanu oni koji imaju malu decu ili nemaju rešenja.

Ma kakvi, uvek će da se kriju iza nebuloznih promocija tipa 4u1, inače odo` ja u Ikom, od 1. januara 4 Mb/s + Digitalna 1,2 i 4 za 2.200 dinara koliko sada plaćam studentski 4u1 + buđavu kablovsku.

Ped**i :mad:. Boga mi bice vracanja na starog wireless provajdera, ali kako se cini i on je krenuo u istom smeru u kom i telekonj (iako ne zavisi od njega). Mada ok, ipak cemo dobiti pola Mbit-a vise (dobro za situaciju kada se net deli na dva kompa, 1mbit je malo), a i upload je sada sasvim pristojan (za drzavu u kojoj zivimo).

Moglo je biti i gore, i to svi vi znate ;)

Sramota - blaga rech!
Jedino mozda moze Telenor da popravi stvari ako ikada krene da radi fixnu...

Znaci, ja ovca cu sada da placam namet sto dinara vise za pisljivo ubrzanje od 512 kbps?! Ostavite mi paket od 1mbps. Meni sto dinara mesecno mnogo vise znaci od usranih pola megabita!

Sto dinara manje. Cena za Click 1 je sa PDV.

Zaista, pored cene za Click 1 nije stavljena zvezdica, a kod ostalih jeste. Mada mi to pre liči na grešku nego na smanjenje, videćemo.
edit:
Kad sam ponovo pogledao, samo za Click 4 je stavljena zvezdica

Poslednja izmena:
Ljudi moji, nista bez fibera kad vam ja kazem. Kada se fiber omasovi bice veselo. Do tada, seci dupe krpi usi.

Izgleda da je Telekonju "uš'o majmun u tenak"! Biće katastrofa! :wall: Opet konfuzija, opet ista priča!

E baš su se pretrgli...:wc:Trebali su ići sa povećanjem 256 kbps za download i 64 kbps upload na svim paketima, pa onda da kažu evo vam neeeeviđeno ubrzanje, višestruko! Ne znam kako mogu da napišu višestruko kad neki paketi ne idu više od 50%.To nije višestruko...to nije ni duplo a kamoli višestruko... :test:

Ne mogu da verujem.Vama nikada ne može da se ugodi.Razumem ja da ovo nisu neka astronomska povećanja brzina, nije dupliranje, nije čak ni nešto naročito, ali zar ne mislite da preterujete?
Do sada ste kukali na mali upload, sada ga bar malo povećavaju, vama opet ne valja.
Znam da velika većina vas koristi click 1 paket i da na osnovu teksta ovo deluje kao poskupljenje, ali bar dobijate povećanje od 50% na download i 100% na upload.
Odrastite malo, neko iznad napisa: "Više mi znači 100 dinara pojeftinjenje nego povećanje brzine", e pa, ako vam brzina nije bitna, pređite na dial-up.

Cutim samo i gledam nezasitost naseg naroda...ovde na Benchu...

Jesu li oni bili duzni da vam povecaju brzinu? Ne, imali bi sasvim dovoljno posla/profita i bez toga.

Mislite li da ce sa dolaskom nemackog operatera ili npr. onog Meksikanca nesto biti bolje???

Bice to jedino da ce masa ljudi ostati bez posla, sto mi nikako ne moze biti drago - da hiljade ljudi u Srbiji ostane bez posla na racun profita nekog debeloguzog strendzera. Mislite da ce uloziti neka ogromna sredstva u infrastrukturu??? Nema nista od toga. U Nemackoj je internet medju najskupljim u celoj EU, a u Hrvatskoj, gde je usao nemacki telekom, je ponuda katastrofalna s' obzirom na to koliko su vec prisutni na tom trzistu.

Da rezimiram - pravicete vi ovaj Telekom od zlata za jedno godinu dana, videcete. Dici ce pretplatu na fiksni telefon na otprilike 10 eura, i garantovano nece biti nikakvog paketa interneta ispod 20eur (tu ce verovatno biti neki objedinjeni adsl i flat lokalni telefonski saobracaj).

Takvu zaslepljenost nekim drugim zemljama nisam skoro video. Stalno neko poredjenje sa sto-megabitnim internetom u Japanu, J.Koreji, i sl. Dokle???

I opet, da pitam ljude kojima je 1.5mb malo - sta skidate toliko? Radite bekap celog interneta na svoje terabajtne diskove?

To me podseca na period kad sam bio klinac, pre 7-8 godina, pa sam skidao brdo filmova,ili igara, koje nikada necu pogledati. Secam se jednog pitanja koje je neki user na benchu postavio pre par godina: "kako da zaradim preko interneta, jer necu da mi konekcija ovako bleji besposlena?!?!?!?!"

Imam osecaj da bi mnogo usera ovde na benchu skidalo pre i neke junk fajlove nego da im konekcija stoji na idle.

I opet, da pitam ljude kojima je 1.5mb malo - sta skidate toliko? Radite bekap celog interneta na svoje terabajtne diskove?
Zasto bih uopste morao ista da skidam?
Sta ako hocu da streamujem bez ucitavanja?
Sta ako se igram preko neta?

Nisam korisnik TS-e i nisam planirao da komentarisem , al' zaista ispada da ovde nikad nista ne valja.
Kad je zadnji put dupliran download SVI su kukali na upload , sad je i to povecano opet ne valja?
Da su dali 20/20Mb sa garantovanim protokom opet bi se neko zalio.

Ovo je odlicna vest za mene.Taman mi 16. februara istice ugovor,Click 2,taman cu da ostanem na istom sa novom brzinom,4 Mbit-a,za nesto manje para nego do sad.
Me happy. :)

Već mi se "javlja" vest iz npr. 2012.godine:

Korisnicima CLICK 1 paketa je brzina povećana sa 4Mb/s na 6Mb/s.

I potom salva "zvižduka":

---- Uaaaa...al' su se isprsili....pa mogli su da pogidnu na 8Mb/s.... i sl... ----

Da li se sećate koja je brzina bila negde 2004.godine (ili 2003, ne sećam se baš precizno)? Osnovni paket koji sada plaćate ~1500 din je bio 256kb/s? Znači dobili ste šestostruko povećanje brzine za nekih šest godina...

Da li se sećate koja je brzina bila negde 2004.godine (ili 2003, ne sećam se baš precizno)? Osnovni paket koji sada plaćate ~1500 din je bio 256kb/s? Znači dobili ste šestostruko povećanje brzine za nekih šest godina...

A od tada se tehnologija nije menjala i napredovala? Mrzim ovakva poredjenja podjednako kao ova stalna kukanja. Budite srecni ako vasa linija moze da izgura ovo povecanje, vecini se iovako sve vuce kao prebijeno...

Najbolje bi bilo da svi ćutimo i da smo non stop zadovoljni. Da ne talasamo mnogo. Kao pri zaposlenju kada ti kažu da direktor/gazda ne voli "samoupravljače"! Problem i jeste u tom narodnom "Ćuti,dobro je.Bilo je i gore.Šta mi tu možemo...". Tako ode i Telekonj na doboš da se namire trenutni rashodi, tako će otići i EPS i ko zna šta još ali će uvek biti onih sa "Ćuti,dobro je!". Otići će cela država a mi ćemo biti zadovoljni jer je nekada bilo gore. Naravno uvek ostaje easy way tj. seoba u kapitalističke zapadne krajeve jer ipak i nažalost "šta mi tu možemo"...

Ok, a sta je sa ostalim provajderima po pitanju povecanja brzine (da ne otvaram novu temu) :)

kako me nerviraju ovi ljudi koji dodju da pametuju kako se svi mi zalimo, da nam nikad nije OK...svi screcni i zadovljni jer ih deru monopolisti...poput telekoma koji 2 godine najavljuje ubrzanje i onda dodje ubrzanje..kad ono zbrka..i dalje bzvz brzine....ali zasto bi se bunili, pa to dobijamo za DZ..oh cek.....
komsije istocno od nas za iste pare daju 10 puta brzi net.....ali mi bi trebali da cutimo i sisamo k...za sve 2k - 4mbps....

Komšije istočno su u EU i svog diktatora su oterali (i to upotrebom AK-47), još 1989. I glupo je poređenje sa njima.

Mi smo daleeeeeko od njih, kao i od EU uopšte.

Ok, a sta je sa ostalim provajderima po pitanju povecanja brzine (da ne otvaram novu temu) :)

adsl ili...

na ikomu su ubrzali ovako:

ne secam se - Flat 1 + CATV - 256 Kbps - 1.150,00 din.
1,5 -> Flat 2 + CATV - 2 Mbps - 1.650,00 din.
3 -> Flat 3 + CATV + Digitalna TV (paketi 1, 2 i 4) - 4 Mbps - 2.250,00 din.
5 -> Flat 4 + CATV + Digitalna TV (paketi 1, 2, 3 i 4) - 7 Mbps - 2.850,00 din.
10 -> Flat 5 + CATV + Digitalna TV (svi paketi) - 15 Mbps - 3.950,00 din.

Komšije istočno su u EU i svog diktatora su oterali (i to upotrebom AK-47), još 1989. I glupo je poređenje sa njima.

Mi smo daleeeeeko od njih, kao i od EU uopšte.

pa da li to znaci da je super kod nas? da li je super kako se ponasa Telekom preko svojim korisnicima ? zato sto smo banana drzava ,znaci da mogu da rade sta hoce?

ADSL :)
Pitanje je trebalo da glasi da li ce i ostali provajderi paralelno sa Telekomom dici brzine

kako me nerviraju ovi ljudi koji dodju da pametuju kako se svi mi zalimo, da nam nikad nije OK...svi screcni i zadovljni jer ih deru monopolisti...poput telekoma koji 2 godine najavljuje ubrzanje i onda dodje ubrzanje..kad ono zbrka..i dalje bzvz brzine....ali zasto bi se bunili, pa to dobijamo za DZ..oh cek.....
komsije istocno od nas za iste pare daju 10 puta brzi net.....ali mi bi trebali da cutimo i sisamo k...za sve 2k - 4mbps....

Apsolutno se slažem!I sa ovim povećanjem brzine i smanjenjem cene na nekim paketima, naš internet je još uvek preskup.Barem 10 puta skuplji.Ipak mislim da nema razloga za nekim većim slavljem.Ja sam očekivao najmanje ovo Click1 u Click4 za cenu Click1 i to je to..Čak i tako bi bilo preskupo u odnosu na okruženje i normalan svet!

Naravno da nije super. Mora bolje! Ali mi smo dooobrih 10 godina iza komšija. I to je realnost.

@Sylvester

DA! Cim telekom menja brzine porta menjaju se i ostalim provajderima adsl-a. a vrlo brzo posle toga i ostali provajderi (cable, wifi .. ) ce ih ispratiti..

Poslednja izmena:
Odlična vest. Očekujem da će i kod ostalih ADSL provajdera isto da se desi. Ubi me mala upload brzina, kada treba da dignem neki HD video na YouTube pustim ga uveče za ujutru :(

Sta da vam kazem nego da sam odlucio da se odjavim sa ADSL-a i prebacim na kablovski net (1475.00 = 4mb/s) koji je daleko povoljniji, a pouzdanost na istom pa cak i visem nivou nego kod ADSL-a!

Naravno da nije super. Mora bolje! Ali mi smo dooobrih 10 godina iza komšija. I to je realnost.

Da, ali kod provajdera koji koriste optiku. ADSL ponuda je na nivou iz susedstva, čak i mnogo bolja recimo od ponude t-com (DT) u regionu, pošto imaju FUP. ADSL je dostigao svoj maksimum koji može podneti, a 3.825 din + PDV za 16/1 je sasvim ok. Za brže treba sačekati da Telekom, ili onaj ko ga kupi postavi optiku, ili da SBB pusti veće brzine (do 100Mb/s) po cenama koje imaju rumuni...

Poslednja izmena:
Odlična vest, kako za koga. S obzirom u kakvom nam je sr.... pardon, stanju :D infrastruktura.
Meni konkretno, sve i da poklone 16/1 paket, ne bih mogao da vozim netom brže od četr'es na sat. :p
Kako bilo, ovih +256 upload će verovatno dobro doći, ako ne meni onda barem mojim klincima koji su non-stop na online igračkim serverima... Iskreno se nadam da će i ostali provajderi ispratiti ovaj potez odlazećeg Telekoma a da se ne ponovi ono čuveno kao kod pilićara bez žice - Š'a o'š... 'ti se ne sviđa, idi kod drugog... :d

Vrh Dno