Šta je novo?

Novi Open ADSL Click paketi

ludilo_srbija

Slavan
Učlanjen(a)
19.11.2006
Poena
330
Evo malo lepih vesti za Novu Godinu. ;)

Telekom Srbija od 1. februara dodatno izlazi u susret sve izraženijim potrebama korisnika da putem Interneta razmenjuju multimedijalne sadržaje, pre svega fotografije i video-klipove.

Telekom Srbije ponudio je korisnicima nove Open ADSL pakete sa znatnim povećanjem brzina u upload-u, odnosno brzina slanja sadržaja prema Internetu.

Na taj način, Telekom Srbija od 1. februara dodatno izlazi u susret sve izraženijim potrebama korisnika da putem Interneta razmenjuju multimedijalne sadržaje, pre svega fotografije i video-klipove. Pored toga, od 1. februara smanjena je cena mesečne pretplate za većinu Click paketa.

Najveću promenu u odnosu na stare pakete osetiće korisnici Click 2 paketa, koji od 1. februara prelaze na Click 4 paket i kojima se povećavaju obe brzine - preuzimanja sadržaja sa Interneta (download) sa 2048 kb/s na 4096 kb/s i slanja sadržaja prema Internetu (upload) sa 192 kb/s na 512 kb/s. Pored povećanja brzina, korisnicima tog internet paketa smanjena je i cena mesečne pretplate na 1.799 dinara*, što je ujedno i nova cena pretplate za Click 4 paket, koji sada ima duplo većinu brzinu upload-a od 512 kb/s.

Isto tako, korisnici Click 1 paketa, kojima se brzina download-a povećava na 1536 kb/s, ubuduće će moći da šalju svoje priloge na Internet duplo većom brzinom od 256 kb/s, uz izmenjenu cenu mesečne pretplate u iznosu od 1.299 dinara.

Drugi Click paketi, sa većim brzinama protoka, takođe postaju povoljniji za korisnike uz višestruko povećanje brzina slanja podataka ka Internetu.

- Click 6 paket će imati brzinu slanja podataka 1024 kb/s (384 kb/s)**, uz mesečnu pretplatu od 3.230 dinara

- Click 8 paket će imati brzinu slanja podataka takođe 1024 kb/s (512 kb/s)**, uz mesečnu pretplatu 3.530 dinara

- Click 16 paket ubuduće će imati brzinu slanja podataka prema Internetu od 1024 kb/s (768 kb/s)** za mesečnu pretplatu u iznosu od 3.825 dinara

Slične izmene od 1. februara uvode se i za korisnike koji Internetu pristupaju putem statičkih IP adresa, uz smanjenje iznosa mesečne pretplate do 22%.

*Sve cene su bez poreza
**Brojevi u zagradama predstavljaju brzine koje važe do 1. februara 2011. godine

(Telekom Srbija)

****** LINK LINK *******

http://www.mondo.rs/s193404/Magazin/Komunikacije/Novi_Open_ADSL_Click_paketi.html

Sta ce biti sa postojecim ugovorima, recimo "studentski click 4 po ceni click 1", ako sam dobro razumeo, trebalo bi da se brzina UL udvostruci, da li ce i cena da se promeni ?

Po ovome Click 4 dobija 512 kb/s upload ? Na ovom paketu samo upload koči stvari. Mada mogli su da dignu na nekih 768 kb/s jer click 6 dobija 1mb/s ali poklonjenom konju ...

ja mislim da hoce,bice click 4 po ceni 1,stim sto je cena 1 nova cena.A za UL neznam.

:trust: Lepo, proporcionalno, ultrabrzo...

Ražanj je spreman, nego, šta je sa zecom ? :p

Sada čitam malo detaljnije i ne mogu da shvatim ko je nepismen pisao onu promociju. Neke cene date bez PDVa a za druge ništa i ne piše (te pretpostavljam da su sa uračunatim PDVom).
Ako je Click 1 1299 din bez pdva onda to znači da je cena sa PDVom 1532 din što je uvećanje od 110 din . Istu cena će plaćati i korisnici promocije Click 4 + IPTV.

Poslednja izmena:
Tu je on već, samo se "stidi" i razmišlja kako da se najavi.

Interesantno je kako za klik 1 gde je cena ustvari povećana za 100din+pdv kažu da je cena "izmenjena" a za klik 2 gde je cena smanjena za 12din+pdv kažu da je cena "smanjena" :d

Pored povećanja brzina, korisnicima tog internet paketa smanjena je i cena mesečne pretplate na 1.799 dinara*
Pa click2 je i sada toliko, ne vidim kako je to manja cena. To je sa PDV-om oko 2123din. Toliko je i sada.

Lepo piše.:p

*Sve cene su bez poreza
**Brojevi u zagradama predstavljaju brzine koje važe do 1. februara 2011. godine

To ustvari znači poskupljenje click 1 paketa i "pojeftinjenje" budućeg click 4 paketa (skršili se:p).

Ono što me konkretno zanima je šta će da se desi sa onima koji su potpisali promocije click 4 + iptv ili studentska promocija click 4, u smislu da li će da povećaju upload na 512 ili će da ostave na 256 dok ne istekne potpisani ugovor.

Poslednja izmena:
Lepo piše.:p

To ustvari znači poskupljenje click 1 paketa i "pojeftinjenje" budućeg click 4 paketa (skršili se:p).

Ono što me konkretno zanima je šta će da se desi sa onima koji su potpisali promocije click 4 + iptv ili studentska promocija click 4, u smislu da li će da povećaju upload na 512 ili će da ostave na 256 dok ne istekne potpisani ugovor.

Sta lepo pise? Da je cena bez poreza?! Pa uracuo sam ti i porez.
Aj ponovo. Lepo pise:

korisnicima tog internet paketa smanjena je i cena mesečne pretplate na 1.799 dinara*

Znaci meni je smanjenja cena mesecne pretplate na ovu cenu koju sada placam.

@lemixx
ahaa...izvini, nisam znao da se to racuna kao pojeftinjenje. Strasno, kakvi cigani, jos nagovestavaju kako je paket pojeftinio.

Занимљиво, те биће доста велика разлика између пакета 4 и 6 ако добро разбирам :d
значи укида се пакет од 2мб
те Клик 4/0,512 иде цена од 1799 +пдв
док Клик 6/1 нова цена је 3230 +пдв
по мени лично :type:, не исплати се узимати јачи пакет за 2/0,512 мб за разлику у цени од 1431 +пдв.
--
Биће добро ако су оставили пакет Старт и спустили цену са 999+ пдв на рецимо 499+ пдв или решили да свима дају бесплатно проток 0,256/0,064 у форми претплате за телефон (знам, знам само маштам :d)

pa click 4 jeste pojeftinio ako će se sad plaćati 2100 a bio je oko 3000, mada ja plaćam 1425 do juna za 4096 tako da me do tad baš briga.

Poslednja izmena od urednika:
@ivanza

Ja se bunim jer za click 4 je naglašeno da je cena bez pdv-a i postavljena je zvezdica koja vodi do objašnjenja. Za ostale pakete nije naglašeno da li je sa pdv-om ili bez njega jer na cenama nigde ne stoji zvezdica koja bi značila da je cena bez pdv-a.

Znaci, mi sto imamo click2 automatski prelazimo na click4(+upl) i placamo 12 dina manje+pdv? :)

Sada čitam malo detaljnije i ne mogu da shvatim ko je nepismen pisao onu promociju. Neke cene date bez PDVa a za druge ništa i ne piše (te pretpostavljam da su sa uračunatim PDVom).
Ako je Click 1 1299 din bez pdva onda to znači da je cena sa PDVom 1532 din što je uvećanje od 110 din . Istu cena će plaćati i korisnici promocije Click 4 + IPTV.

Dobro si shvatio ;)
Telekom zna kojoj "ciljanog" grupa korisnika treba da poveća cenu pretplate
Click1
Click4+IPTV po ceni Click1
Click4 "studentski" po ceni Click1
Click4 (novi korisnici na "promociji") Click4 po ceni Click1 prve godine

Očigledno su shvatili gde im je najveći prihod pa tu i povećavaju cene jer onih par korisnika koji imaju Click8/Click16 ne donose prihod koliko glavna grupa

Pitam se da li ovo obaveštenje o povećanju pretplate za Click4+IPTV korisnike može biti osnov za raskid ugovora ili će to biti moguće tek kad zvanično dodje račun

eto Vam jasan dokaz koliko je ovoj drzavi stalo da razvija internet,lakse im je da napune dzepove,nego da ponude ono sto ima sav normalan svet.. Nikad vise ADSL :)

Skoro da mi je drago sto će ih prodati. Pilićari ...

U potpisu korisnik studentskog paketa :d

Sta reci nego ponoviti da je Lelekom jos jednom pokazao da je majstor u promocijama koje su kontradiktorne, znaci nikad kod njih ne mozes da procitas neku promociju ili obavestenje a da ti sve bude jasno na kraju.

Ja inace smatram da je Lelekom najvece zlo koje ova drzava ima, vec godinama koce razvoj telekomunikacije u Srbiji svojim monopolom :mad: sve to treba rasprodati, makar ni dinara ne uzeli od privatizacije.

Trebali su ovo odavno da urade (povecaju brzine ili smanje cene za odredjene pakete) jer su to odavno i najavljivali ali nikako da se nakane da i urade, samo neki bedni izgovori su bili u pitanju. Trenutno imam 1mb/s i mislim da cu od februara uzeti 4mb/s jer po ovom sto su napisali, ako sam dobro razumeo, za 600-700 dindzi vise dobijem 4 puta brzi net?!

Ovo je *****no, razlika izmedju Click-a 4 i 6 je 1700 din

U sustini samo su ukinui jedan paket i dodali upload, srecan sam zbog uploada ali dl mi ostaje isti

Znači, mi smrtnici koji sisamo net preko Telekomovih podprovajdera (čitaj - boranije :p) treba da sačekamo 1. April naredne godine, da bi smo prošetali internet duplo većom brzinom uploada od čak 256 kb/s... :d

Znaci, ja ovca cu sada da placam namet sto dinara vise za pisljivo ubrzanje od 512 kbps?! Ostavite mi paket od 1mbps. Meni sto dinara mesecno mnogo vise znaci od usranih pola megabita!

nista ovo meni nije jasno. Mi sa studentskim paketom na cemu smo sada? I sto lepo nisu zamenili pakete,click2 u click4,click4 u click6 itd.

Necu bre poskupljenje, verovatno su skontali da 90% korisnika ima Click 1 i zato je ovo i protureno.

Vrh Dno