Šta je novo?

Novi mac lineup!

MAD_MUzzY

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.10.2000
Poena
800
http://news.cnet.com/8301-13579_3-10038537-37.html?tag=newsEditorsPicksArea.0

Stize nova redizajnirana linija prenosnih macova! U pitanju je redizajn eksterijera kao i najverovatnije koricenje nV chipseta sa intelovim procesorom! Garantovano je ovo zbog snow leoparda i GPU akceleracije za ceo OS.
Ono sto definitivno meni najvise golica mastu je novi macbook touch! 13" ekran osetljiv na dodir! ... 'ebote! 🙂

Ala ce biti pipkanja 😀

096.jpg

Hahha
icon_lol.gif

Merkam onaj MacBook Pro 17" već duže vreme i pitam se, hoće li neko od genijalaca u Apple-u da se seti da u njega konačno stavi tastaturu normalne širine sa numeričkim delom i da ja malo odmakne od ekrana ka korisniku? Tako bi ceo računar bio ergonomičniji. Zvučnike neka stave iznad tastature ili gde im je već volja.

E to bi bio pomak u dizajnu a ne drugačiji plek i iPod wheel na laptopu.

Poslednja izmena:
Da li se zna kolika ce biti cena novog MacBook Pro-a? Ista kao i sadasnja ili ce biti skuplji/jeftiniji?

Verovatno ista.

🙂 imam utisak da je to ipak nešto specifično, možda chipset samo za Apple!

u nekoliko navrata se spominje kako Apple posle prelaska na x86 hoće da se hardwerski distancira od ostatka PC industrije. Tako da je moguće da je u ovim novim MacBook-ovima Apple specifičan chipset.

kad se pogleda unazad kroz istoriju Apple je u nekoliko navrata učestvovao u pravljenju raznih hardwerskih rešenja tip-a: ARM procesori u saradnji sa Acornom ili npr. AltiVec SIMD instrukcije u PowerPC procesorima... + je Apple kupio SemiPA pre manje od pola godine i sa njim preko 100 hardwerskih inzinjera...

Poslednja izmena:
Tamo su spomenuli nV mobilni chipset za Intelove procesore...
Voleo bih kada bi napravili nesto spec. za mac. Takve kofiguracije sa os-om pisanih za njih uvek rade k'o sat.
Samo da ne sjebu firewire port. Od toga mi leba zavisi 😀

Čeka se predstavljanje za koji dan (10. ili 16.10.)...

evo vesti nicu ko pecurke posle kise:

"9to5Mac finally puts an end to 'Brick' speculation and claims that 'Brick' refers to the new manufacturing process for MacBooks.
The MacBook manufacturing process up to this point has been outsourced to Chinese or Taiwanese manufacturers like Foxconn. Now Apple is in charge. The company has spent the last few years building an entirely new manufacturing process that uses lasers (w/o sharks) and jets of water to carve the MacBooks out of a brick of aluminum.

9to5Mac speculates that this will give Apple strategic and technical advantages over other manufacturers, including improvements in complexity of case design, strength and quality. They also point out that Steve Jobs has been known to focus on the details of factory design with his NeXT startup in the 1980's.

The site also ties this back to recent comments by Peter Oppenheimer that Apple will continue to introduce state of the art products that their competitors are unable to match.

Finally, they expect that the MacBooks will indeed be released on October 14th."

http://www.macrumors.com/

steta sto mi se drugar vraca 10. iz USA !! 🙁 🙁 🙁 🙁

btw sad se nigde ne spominje LCD multitouch trackpad 🙁

Poslednja izmena:
NEKOLIKO GODINA? Pa mogli su jednostavno da pitaju kolege iz OCC-a, oni JetFlow imaju vec par godina 😉

Poslednja izmena:
Muzzy, de ih, Boga ti, pošalji i do mene... :d:d:d

Hoce li konacno poceti da ugradjuju 4 gb memorije i brze diskove u MBP?

koje brze diskove? WD 500GB 5400? 😛

a za 4GB mislis kao standard (tj. podrazumevanu opciju)?

Ok, sada i je zvanicno da ce nove lapove predstaviti 14 ovoga meseca.

Mac Book bi trebalo da dodje u aluminijumskom kucistu da kosta 800$ i da ima nV chip-set i graficku.

Sto je ogromno poboljsanje.

Za MBP se skoro nista konkretno ne zna a on me mnogo vise interesuje jer sam se nameracio na njega u nekoj skorijoj buducnosti.

Nazad
Vrh Dno