Šta je novo?

Novi fiskalni uredjaji od 2022?

Kakva su ti iskustva sa allegra softverom, da li bi ga preporucio? Kucam svega do 10 racuna mesecno.
Meni radi posao, za market koji non-stop izdaje račune.
Nisu ga upeglali do kraja, rekao mi to i serviser ali radi osnovno bez mnogo problema. Za sad izbacuju zakrpe / ispravke / dogradnju 1 nedeljno.
Nisam ljubitelj clouda i svih tih sinhronizacija ali šta je tu je.

Savet je da odeš na njihov sajt i loguješ se na test verziju. Za 10 računa... mislim da će ti ovo biti i previše no ako ti cena odgovara onda vozi. Ima tu silnu statistiku, radnike, smene, praćenje zaliha i prometa ...
Za sada podržavaju sertifikat samo u vidu kartice (još ne softverski) bar sam ja imao taj info pre 2-3 nedelje.

Meni radi posao, za market koji non-stop izdaje račune.
Nisu ga upeglali do kraja, rekao mi to i serviser ali radi osnovno bez mnogo problema. Za sad izbacuju zakrpe / ispravke / dogradnju 1 nedeljno.
Nisam ljubitelj clouda i svih tih sinhronizacija ali šta je tu je.

Savet je da odeš na njihov sajt i loguješ se na test verziju. Za 10 računa... mislim da će ti ovo biti i previše no ako ti cena odgovara onda vozi. Ima tu silnu statistiku, radnike, smene, praćenje zaliha i prometa ...
Za sada podržavaju sertifikat samo u vidu kartice (još ne softverski) bar sam ja imao taj info pre 2-3 nedelje.
Rekose mi 1200din sa pdvom mesecno za softver. Jeftiniji su od svih ostalih softvera koje sam nasao. Int raster mehanickih kasa nema nigde, android ne bih uzimao. Tako da ispadne allegra najbolje resenje.

Kakvo vam je iskustvo sa Pax A920 PRO kasama, moja drugarica je uzela za svoj frizerski salon, ja se trenutno dvoumim izmedju njih i Galebovih kasa? Hvala.

Rekose mi 1200din sa pdvom mesecno za softver. Jeftiniji su od svih ostalih softvera koje sam nasao. Int raster mehanickih kasa nema nigde, android ne bih uzimao. Tako da ispadne allegra najbolje resenje.
Meni je najveci problem bilo vreme. Nisam imao kad da se cimam sa ostalim firamama za test verzije i cenovnike...
Jedni nemaju test verzije, drugi kazu moram prvo da uzmem sertifikat da bi mi odobrili probu za svoj softver (a on kosta 3200din/mesec), nigde cene istaknute, itd...
Tako da sam prelomio sa ovim.

Niko se do skora nije nudio, uglavnom sam sam slao upite mail-om... a sad mi je sanduce puno Spam poruka ( uglavnom spamuju ovi sa mini-kasama sa Androidom).

Da li neko može da mi kaže na koji način će kupujemprodajem ili limundo ili bilo koji mobilni operater izdavati račune, tj. da li će izdavati avansne račune jer se generalno gledano uplata vrši unapred, (ja uplaćujem avans koji ću koristiti na sajtu ili telefonu) a sad postoji obaveza evidentiranja uplate avansa ili postoji neko drugo rešenje?

Da li neko može da mi kaže na koji način će kupujemprodajem ili limundo ili bilo koji mobilni operater izdavati račune, tj. da li će izdavati avansne račune jer se generalno gledano uplata vrši unapred, (ja uplaćujem avans koji ću koristiti na sajtu ili telefonu) a sad postoji obaveza evidentiranja uplate avansa ili postoji neko drugo rešenje?
Mogu da ti posalju elektronsku kopiju mail-om? Ima QR code na racunu pa je lako propevrljiv da li je ispravan ili laznjak.

Na primer ovaj Allegra softver sto ja koristim ima mogucnost izvlacenja kopije racuna, mogu da ekportujem u PDF i da posaljem kome hocu.

I
Ja sam konačno odlučio da poručim kasu, zovem Int Raster i niko se na javlja ceo dan. Zvao par njihovih servisa i prodajnih mesta i ljudi mi kažu da ne garantuju isporuku do 1. Maja. Neki ni ne primaju više porudžbine, kažu da su neozbiljni ovi in Int Rastera. Sad ne znam šta da radim. Ne uzimaju mi se te android kase sa skupim održavanjem, a ne bih ni da im vraćam pare od subvencija.🙁
Upravo sam kupio 4 INT Raster DP 150MX u Fiscal Sistemu. Samo ovaj model imaju.

Koliko kosta mesecno odrzavanje DP 150 kase preko Fiscala? Meni su u Int Rasteru rekli da je 840 dinara mesecno (kasa je oko 24k). Ali ne mogu da dobijem Int Raster vec nekoliko dana...

Koliko kosta mesecno odrzavanje DP 150 kase preko Fiscala? Meni su u Int Rasteru rekli da je 840 dinara mesecno (kasa je oko 24k). Ali ne mogu da dobijem Int Raster vec nekoliko dana...
708,00 sa PDV-om (590,00+PDV). Dodatno oko 500,00 za A1 SIM karticu jer samo sa njima rade. Ponudio im Globaltel koji je 300,00 nisu hteli da čuju da preprogramiraju kasu na njihovu mrežu. Inače bio sam u Int Rasteru i nemaju ništa pre maja meseca i to ako se sada uplati i rezerviše. A mesečno održavanje košta isto u IR.

Uzeo Galebovu kasu GT BOX 10 preko MTS. Galebova podrska ne postoji, upucuju Vas na YT link, katastrofa. Ogorcen sam jer sam brzopleto doneo odluku da uzmem bas njihovu kasu. Ne znam sta nudi konkurencija ali bih preporucio svima koji citaju ovu temu da izbegnu Galeb. Prenatrpani su, neljubazni, nikakva interakcija sa klijentima. Apsolutno sve sami morate da resavate. Programska resenja i sam program jako sporo deluje.
Rolne su tek prica za sebe. Do sada sam koristio 24x44mm i placao u proseku oko 11rsd. Sada se ta ista ronla dimenizja 80x80 placa 120rsd. Pritom zamislite sednete da popijete kafu i konobar van donese racun kao da ste kupili ugaonu garnituru u Simpu. To je neverovatno na sta lice racuni. Ako se drustvance malo zapije sto ce biti prenatrpan hartijom... Kako ce sve ovo izgledati ne znam. Ja sam ogorcen i ama bas ni jednu prednost ovoga nisam primetio.

I to za širinu računa je još jedna genijalnost. Definitivno su predimenzionisani, uđeš u pekaricu, dobiješ ogroman račun, što kažeš, kao da si kupio neki komad nameštaja. A tek koliko su široke trake u Lidlu, mislim da su oni rekorderi.

Svi serviseri pricaju da se primena kasa odlaze.
Drzava prica to jest nista ne prica.
Sta kazete vi?
Ja kasu jos nisam uzeo i posto znam sa kim imam posla cekam zadnji moment
I to za širinu računa je još jedna genijalnost. Definitivno su predimenzionisani, uđeš u pekaricu, dobiješ ogroman račun, što kažeš, kao da si kupio neki komad nameštaja. A tek koliko su široke trake u Lidlu, mislim da su oni rekorderi.
Nije ono racun ono je musema za astal.

Uzeo Galebovu kasu GT BOX 10 preko MTS. Galebova podrska ne postoji, upucuju Vas na YT link, katastrofa. Ogorcen sam jer sam brzopleto doneo odluku da uzmem bas njihovu kasu. Ne znam sta nudi konkurencija ali bih preporucio svima koji citaju ovu temu da izbegnu Galeb. Prenatrpani su, neljubazni, nikakva interakcija sa klijentima. Apsolutno sve sami morate da resavate. Programska resenja i sam program jako sporo deluje.
Rolne su tek prica za sebe. Do sada sam koristio 24x44mm i placao u proseku oko 11rsd. Sada se ta ista ronla dimenizja 80x80 placa 120rsd. Pritom zamislite sednete da popijete kafu i konobar van donese racun kao da ste kupili ugaonu garnituru u Simpu. To je neverovatno na sta lice racuni. Ako se drustvance malo zapije sto ce biti prenatrpan hartijom... Kako ce sve ovo izgledati ne znam. Ja sam ogorcen i ama bas ni jednu prednost ovoga nisam primetio.
Svi su prenatrpani, ili nemaju kase na lageru ili ih imaju nedovoljno. Galeb ima kase (upitnog kvaliteta) ali podrška 0, ne rade više ni obuke korisnika nego bacaju PDF uputstva. Rolne prevelike, papir se troši makar 5 puta brže nego pre. Održavanje kasa skuplje nego pre, nedostaje kvalitetnih rešenja.

Bitno je da su spizdili xyz miliona evra na subvencije za novi sistem koji ne funkcioniše. Neka, "sve će to narod pozlatiti"...

Beograd: 350 RSD + 20% = 420 RSD, plaća se odmah 6 meseci unapred.
Kasa kupljena preko servisa "Maxel" i njima se uplaćuje održavanje.

Postoji TaxCore aplikacija koja se najbolje nosi sa oćitavanjem QR kodova. TaxCore Invoice Verificator

Probao sam je na ovom računu u paprinom obliku (citat ispod) i nemože da ga očita. :(

Skenerom iz Vivaldi browsera na Androidu uspeo sam ovaj da pročitam (ali je ovo digitalna kopija koju su mi poslali, u štampanoj verijanti je verovatno druga priča)

Pogledajte prilog 341352

Hvala ipak na sugestiji. Definitivno su podaci pregusti i oštrina štampe utiče na čitljivost.
Sa ovog digitalnog primerka (^ u citatu) ćeš očitati bilo kojom aplikacijom.

Postoji TaxCore aplikacija koja se najbolje nosi sa oćitavanjem QR kodova. TaxCore Invoice Verificator
Zaista je skenirao svaki račun koji sam probao, za razliku od nekih drugi skenera.
Čak i kada je papir blago savijen. Jedino što uvek moram da tapnem ekran da fokusira.

Update: kada kažem skenera, pored aplikacija, probao sam i hardwarski čitač, koji inače koristim za barkod I QR kodove. I uglavnom neće.

Ja sam juče podigao iz servisa našu novu Int raster kasu, čekao sam oko 2 ipo nedelje od same kupovine. Serviser mi reče da sam imao dosta sreće jer oni nisu dobili ni pola naručenih kasa od samog Int rastera u poslednjoj turi. Sada ako se kupi čeka se do sredine maja.

Uspešno sam prošao "obuku" za INT DP-25mx. 😂
Ne znam kako će štampač da preživi 2 godine, kao nov ispušta zvuk kao da će svakog trena da odapne. Biće menjanje rolni nakon 20 računa, što je glupost. Sama štampa je posebna priča, nešto gore složeno u životu nisam video. Sns i fiskalizacija ukratko.

Gledam ove račune koje dobijam na NIS-ovim pumpama; malo su nečitki, kao da će da izblede u vrlo kratkom roku.

^ vise ne moraju da budu čitki 5 godina, mada odavno i nisu (neki loš papir se dugo valjao).
Sada se sve arhivira u poreskoj na 10 godina.

Znam za poresku, nego ne znam da li će se "održati" dok dođe do knjigovođe,

Da, možda je zbog papira.

Meni danas javili da si stigli Sampro štampači. Isporuka je trebalo da bude od 7.4.

A ovi za sertfikaciju software mi stavili zamerke na referentno vreme za refundaciju i kopije (u uputstvu piše da ne mora) i na jednom računu na kome ne treba ID korisnika, napisali mi da treba ID korisnika. I dostavio sam račun sa 2 vrste plaćanja, a traže jedan koji ima sve tri vrste plaćanja. Valjda moraju za nešto da me vrate, da ne prodjem iz prve. Tačno je trebalo da pošaljem samo ona dva neophodna računa za neprenosivu licencu.

Veceras mi ne radi ESIR poreske, aplikacija prijavljuje da je PAK neispravan (tako se logujem) a posle prvog puta sam pazio u uneo ispravan PAK. INT raster mi se i dalje ne koristi pa sam pokusao da ga iskoristim kao LPFR kad vec placamo pretplatu :). Usao sam u meni gde mi prikazuje na kojoj je adresi LPFR u lokalnoj mrezi port je 8086 protokol je http. Esir poreske uradi uspesno proveru ali kada se klikne u aplikaciji sacuvaj podesavanja LPFR onda prijavljuje gresku.
Da li treba nesto da se uradi na Int raster dp 150 da bi LPFR u mrezi radio (povezan je preko wifi-a i bez problema se pinguje, telnet na ip i port 8086 se automatski zatvara kada probam iz putty-ja?
U usto vreme se ne mogu ulogovati na ESF, prodjem na eporeze ali ESF ne radi, izbacuje gresku posle unosenja captcha koda.

Samo kod mog izabranog dobavljaca ceka 40 privatnika za dolazak kasa, a u mom gradu cenim da je 30 posto radni max dobilo iste ili radi sa njima

Nazad
Vrh Dno