Šta je novo?

Novi digitalni

Leonn

Cenjen
Učlanjen(a)
10.01.2010
Poena
151
Pozdrav svima!
Hteo bih da pitam sve koji se razumeju u digitalne aparate, sta mi preporucuju do 300e?
Na putu je beba pa sam odlucio da kupim aparat koji ce praviti odlicne slike, ali je vrlo bitno da ima i hd video, jer ce biti i snimanja.Koristio sam do sada Canon aparate uglavnom, jos uvek imam A560, ali zeleo bih neki kvalitetniji.Nisam nesto vican u podesavanjima, koristio sam ono sto je aparat nudio do sada, razlicite modove, crno bele slike...
Gledao sam Canon sx210is, zanima ne sta mislite o njemu, i da li ima nesto bolje za taj novac?

...Hteo bih da pitam sve koji se razumeju u digitalne aparate, sta mi preporucuju do 300e?...

ja razmisljam o modelu ixus 300. malo je cjenovno van tvoje zamisli, ali mi se cini kao ok kupovina

Promakla ti je prva recenica iz mog posta....do 300e.
Imam vec par kandidata...mogu da porucim od rodjaka iz amerike, pa ce izaci jeftinije, inace su aparati ovde skuplji...u pitanju su Sony HX5(on mi je favorit), Panasonic FZ38 i recimo nesto od Canona, mozda SX20IS...najradije bih Sony NEX 3, ali on je preskup, cak i u americi...oko 430e.

Promakla ti je prva recenica iz mog posta....do 300e.
Imam vec par kandidata...mogu da porucim od rodjaka iz amerike, pa ce izaci jeftinije, inace su aparati ovde skuplji...u pitanju su Sony HX5(on mi je favorit), Panasonic FZ38 i recimo nesto od Canona, mozda SX20IS...najradije bih Sony NEX 3, ali on je preskup, cak i u americi...oko 430e.

Promakla...

Ako vec uzimas u Americi onda razmisli o Nikon D5000 sa 18-55mm ili Canon 450D sa EF-S 18-55mm koje imas za oko 450 eura ili D3000 kit za oko 300 eura.

Promakla...

Ako vec uzimas u Americi onda razmisli o Nikon D5000 sa 18-55mm ili Canon 450D sa EF-S 18-55mm koje imas za oko 450 eura ili D3000 kit za oko 300 eura.

450e mi je vec puno...a mislim da bi za te pare uzeo definitivno Sony NEX 3.Znam da je DSLR kvalitetniji, ali sam od njih odustao najvise zbog velicine, cene, puno manuelnih podesavanja i uglavnom slabijeg video mod-a...recimo D3000 uopste nema video.
Sony HX5 je najrealnija opcija, jer mogu da ga nabavim za oko 260e(bez kartice), i kad kupim karticu i futrolu, taman oko 300e.Mali je, moze da ga koristi i devojka, pravi dobre slike bez mnogo podesavanja, ima odlican video mod i jos puno raznih stvarcica(sweep panorama, gps...)

pana gf1 bez razmisljanja... mozda gh1 koji je bolji ali i veci

Da potvrdim za GF1, pređoh sa 40D na njega (zbog gabarita, jelte) i za sada sam više nego zadovoljan. Mnogo lepa igračka, a pravi i mnogo lepe fotke.

Izgleda da moje postove niko ne cita...poenta je do 300 evra maksimum.Vec sam pricao da bih za vise isao na Sony NEX 3...razocaran sam Canonom sx210, a nekako mi se ni Panasonic LX3 ne svidja....HX5 ce biti najrealniji izbor...

citaju, citaju, nego je fora da se predlozi neki dslr ;)

nezavisno od tvoje dileme, sta je bolje ixus 300 ili panasonic tz7? mozda su malo babe i zabe, ali sve jedno, da ih neko stavi pred vas i kaze da birate koji biste izabrali i zasto?

pa nex3 je dslr tj evil al ajde nebitno.... inace koliko je taj nex3? verovatno blizu gf1 al ti ne citas pogledaj epl1

pa nex3 je dslr tj evil al ajde nebitno.... inace koliko je taj nex3? verovatno blizu gf1 al ti ne citas pogledaj epl1

Gledao sam neke samplove i vise mi se svidja slika sa Sony aparata nego Panasonic.Bas sam citao poredjenja Nex 3, Gf1 i Epl 1 i prva dva su slicna, dok Epl1 zaostaje za njima.Kvalitet slike Nex 3 i Gf1 je vrlo slican, s tim sto Sony ima veci senzor i bolje su slike kad je ISO veci...plus ima po meni bolji dizajn i jeftiniji je 100$ od Gf1....u svakom slucaju, skupi su za mene.
Ja sam odlucio da idem na HX5, mislim da je za 255e najbolja kupovina od kompakta...

nije sve u semplovima a i nisam bas primetio da je takav redosled , najveci problem nex3 je svakako koriscenje jer je 12 pritisaka za promenu iso vrednosti smesno ostalo necu da pominjem(ocekivao sam vise od njih), epl1 je mozda i najbolji izbor s anovim firmvarom koji poboljsava brzinu autofokusa i kresanjem cena definitivno je izbio na prvo mesto... iq i jpeg engine ne smem ni da komentarisem, mada gf1 sa hacom ima jedan od najboljih video modova u industriji

Pa "slika" sa Sonyja je naravno bolja kad ima veci senzor. Panasonic je vishe kao neka allaround varijanta, ima i dobar video i fotke i nije prevelik..

Ne znam samo kako se bilo shta od toga moze kupiti za 300e...

mada gf1 sa hacom ima jedan od najboljih video modova u industriji

Shta mu radi taj "hac" :d, povecava senzor ? :)

GF1, ni bilo koji slichan aparat ne moze da ima "jedan od najboljih video modova" jer ima preveliku kompresiju i loshe lowlight mogucnosti. Na to dodaj dublji DOF, loshiji bokeh, losh izbor wide objektiva, preskupi objektivi. A izmedju ostalog, ja ne vidim da to iko koristi za ozbiljno snimanje, i Nikoni se koriste vishe...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Suvishe sam mlad ? :) Ja kad sam kupio prvu kameru (Panasonic M10), ti si bio u obdanishtu :d Danas, pored Canona 550D, 7D, 5DMKII i 1DMKIV, Panasonic nema shta da trazi u ozbiljnom svetu videografije, moze da prodaje te kamere casual "snimachima" i nishta vishe. Isto kao shto ni taj tvoj Olympus nema shta da trazi u ozbiljnom fotografisanju...

I evo povlachim se iz diskusije sada kada znam da se i u kamere razumesh, kao i u fotoaparate :d

Poslednja izmena:
Onda si verovatno mnogo mator ako si slikao dok sam bio u obdanistu....

posto ces aparat koristiti uglavnom za slikanje deteta obavezno kompaktni, preporuka neki od canon ixus serije posto je brz (videces koliko je to vazno), mali, na smart auto modu pravi dobre fotke, odlican continous mod, dobre boje, jednostavan..
imao sam pre njega fuji 5700, solidan aparat ali upravo zbog velicine je morao na dobos, to smaranje sa vuglenjem i pazenjem aparata ne mogu da ti opisem, propevao sam sa ixusom otkad imam decu

Ako imash za bilo koji od tih aparata, uzimaj odmah, veci senzor je veci senzor i sa tim se ne moze porediti nikakav obichan kompakt..

posto ces aparat koristiti uglavnom za slikanje deteta obavezno kompaktni, preporuka neki od canon ixus serije posto je brz (videces koliko je to vazno), mali, na smart auto modu pravi dobre fotke, odlican continous mod, dobre boje, jednostavan..
imao sam pre njega fuji 5700, solidan aparat ali upravo zbog velicine je morao na dobos, to smaranje sa vuglenjem i pazenjem aparata ne mogu da ti opisem, propevao sam sa ixusom otkad imam decu

Bash bih voleo da vidim te fotke deteta sa Ixusom u zatvorenom prostoru :)

@Leonn - svejedno je šta ćeš da kupiš, do 300e ne postoji aparatić koji će ti dati dobre slike. Ixus, ovaj kompakt, onaj kompakt, sa svakim od njih ćeš moći da napraviš slike, samo ne dobre. Sony NEX je bolji izbor, ali čini mi se da se ne uklapa u cenu.

Poslednja izmena:
Canon s90 mozda ako ikako moze da ti udovolji 640x480 video?!...Trebalo bi da je po ceni oko 300e tamo!! (naravno ako je kompakt prioritet odnosno sto manje)!!

Ma ko ce bre da vucara to cudo okolo. Ako vec ima para, onda Ixus 300hs.

edit: auu, sad sam tek video da objektiv na S95 krece tek od 28mm. Bruka...:smash:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno