Šta je novo?

Novi Chieftec

pa ne moze troshiti vishe od procesora majku mu?

Lepo ja napisah:

[email protected] 1.8V
TT12+
2x 512Mb @ 212MHz 2.9V
ATI 9800Pro@XT + ATI Silencer 3
2xHDD (120Gb + 160Gb)
CD-RW
DVD-RW
Terratec TV
4x 8cm fan @7V

I sve to zajedno trosi jedva malo iznad 200W pod Prime-om, pa ti vidi.

carnivora ursidae je napisao(la):
...das lepo 90eu za napajanje i nema problema.... :d

******,ja dao 120e za Chieftec 460W (serversko),i nikada do sada nisam ni blizu poverovao tim merenjima...
Inace konfa je
P4 3,2Ghz sa hyper6 (znaci 80mm fan)
Asus p4c800 deluxe
2gb ram (4x512)
4 hdd-a (2 raid,2 na ide)
2 opticka (cdrw,dvdrw)
fx6800gt@ultra
tv terratec
sb audigy2 zs
4x80mm,1x90mm,1xblower (ono cudo na mestu za karticu sto izduvava) i jedna 120mm u napajanju...
usr pci modem 🙂
+ jos nekoliko usb periferija....
sa svim tim chieftec 360w je jedva izlazio na kraj (ponekad je pao restart sam od sebe,kada opteretim komp 😡 )....

Sada,posle 3 dana neprestanog 3dmax rendanja,nista ,)
Sve mlako,a naponi odlicni.....

Predpostavljam da je u teoriji 360w moglo komotno da gura ovako nesto :trust: ....
Inace,probao sam i sa tt360w napajanjem,i jednim kung-fu od (gistro) 400w....isti simptomi....

Poslednja izmena:
cekaj jel se ja to tripujem ili je neko prevideo da svako napajanje ima lepo deklarisano koliko W daje na kojoj V grani... znaci zavisi koje potrosace i na koliko imate...

ili ja lupam gluposti... :smash:

Interesantan je +12V napon, celih 4.48V (image3.jpg) a i baterija ti je u ocajnom stanju, 2.8V
ma znam da je baterija u autu...vise mi ups sluzi kao produzni :d .
a onih 12v nije tacno zato sto cm ima 2x12v pa je zato sandra odlepila i ko zna sta utripovala. 😀 .evo slike sa MSI monitoringa.cm je najjaci na tih +12v.pod punim opterecenjem jedino pada kod +5v i to nepunih 10%(tolerantno).to nisam utvrdio vec video na testovima.tu sam video i ocenu cm pokazivaca potrosnje.hvala na obajsnjenju za temp.

pozdrav!

Prilozi

• voltage.webp
    voltage.webp
    125.6 KB · Pregleda: 63
Poslednja izmena:
Asus P4C800 Deluxe + 5 dodatnih fan-ova
P4 Prescott 3.0GHz OC na 3.6GHz + Hyper 6
2x256MB memorije
CD-RW, DVD-RW, DVD-ROM
HDD 120GB
ATi Radeon 9700 Pro OC pozamasno
Audigy 2
nekoliko USB periferija

- nije ukljucen C'n'Q

Sve ovo zajedno u IDLE-u trosi oko 130W!

Sve ovo zajedno u IDLE-u trosi oko 130W
al je taj stedisa...salim se naravno.zasto da ne.samo sto je kod tebe 130w=130w a ne 80w.celu zbrku oko famoznih "W" su napravili kinezi.dize mi se kosa na glavi od njih. :S: kung-fu napajanje od "300w" se usijavalo toliko da je i kuciste bilo vruce.posle stavljanja kvalitetnog napajanja potrosnja je bila ispod 200w a napajanje hladno.da se covek zapita:"pa koliko je wat-i imalo onda kung-fu napajanje?100w???!!!" 😡

Poslednja izmena:
Black RIder je napisao(la):
- nije ukljucen C'n'Q

Imam istu plocu i bios 1.19 (poslednji).....gde si nasao tu opciju?? (da nije q-fan?)

I kako na kraju merite koliko W trosi komp???

Meni 12V=11.855V na kompu par postova gore i napajanjem chief460W....

Poslednja izmena:
I kako na kraju merite koliko W trosi komp???
ma ja imam merac na napajanju koji pokazuje potrosnju u wat-ima.merac je ok jer reaguje tj."skace" na svako opterecenje.na nekom testu je bilo reci da je precizno sa odstupanjem 10%.tada sam se i zgranuo kada sam video realnu potrosnju.

@Black rider: ajde ako te ne mrzi uposli sve hardove i kolko mozes optickih uredjaja da unakrsno kopiraju neke velike fajlove i pokreni prime95 iza svega toga pa procitaj potrosnju, ajde molim te nemojda te mrzi bas me interesuje. Poigraj se i sa uplajen i ugasenim primeom 95, koja je razlika kad radi i kad ne radi (u potrosnji). Poz.

@gx-x
Necu ti ovo oprostiti! :d
Upalio sam Prime na "blend" test, i onda sam jos upalio i 3D Mark 2005. 3D Cmarko se palio jedno 2 minuta i onda jos dok je poceo da radi :wall:
Uspeo sam nekako da ga nateram da ode na 195W sa te 2 stvarcice, sto znaci da bi sa pustenim kopiranjem na HDD-u i rezanjem i CD-a i DVD-a u isto vreme mogao da dodje na nekih 235W. Mada kada bih sve ovo probao da uradim odjednom sumnjam da bi Windows izdrzao. 😉 Najvise sto bi moglo na mom kompu da se izvuce je po meni nekih 265W kada bih graficku i procesor clock-ovao do maksimuma.

Pozdrav

e super 🙂 ja sam probavao to sa sto sam ti rekao da probas, cross-copy sa HDD-a na HDD i sa CD-a na HDD u isto vreme i prime95 iza i winamp (da bi i zvucna vukla struju) i izdrazao je winXP bez problema 😉

ovo probao da uradim odjednom sumnjam da bi Windows izdrzao
nema razloga da ne izdrzi.kod mene ide download sa wireless,dvd rezanje,film(izlaz na tv) i KAV scan pa nikad nije pukao....a potrosnja do 220-230w .mada tih tvojih 130w mi je neverovatno... :wave:

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
e super 🙂 ja sam probavao to sa sto sam ti rekao da probas, cross-copy sa HDD-a na HDD i sa CD-a na HDD u isto vreme i prime95 iza i winamp (da bi i zvucna vukla struju) i izdrazao je winXP bez problema 😉

Dodaj tome i 3D Cmarka pa ces da vidis kako ce da place Windows! 😉

@nickname
6800 da "zagrcne" Enermaxa 420w!!!!!????

Slušaš li (čitaš li, ustvari) šta pričaš!?

Ja na Chieftecu 360 imam 5 diskova i 3 optička drajva, R9800 i još gomilu hardvera. To u MAX Loadu ne prelazi 70%. Ovaj scenario (koji si opisao) bi eventualno mogao da se desi, ako GF hladiš sa gasnom turbinom 6KW. Mislim, koje preterivanje....

SGI PowerChallange ima napajanje 480w, ali GF-u nije dovoljno... Svašta!

tih 360W nije bezuslovno, postoji i Amperaza do koje napajanje moze da izdrzi tih 360W + to je na svim grana zajedno i kombinovano sto ce reci da ako imas uredjaj koji vuce 250W sa 12V grane najverovatnije ti napajanje od 360W nece biti dovoljno. Takodje kada bi stavio neki HDD koji vuce 30W na 12V i 50A riknulo bi ti napjanje najverovatnije, ovo je u teoriji, u praksi tesko da ce nesto da vuce tako malo W i toliko mnogo A pogotovo ne na 12V 🙂 Medjutim kad se kombinuje amperaza ovde, amperaza tamo, malo ovo malo ono, tih 360W bas i ne bude 360W....

tih 360W nije bezuslovno, postoji i Amperaza do koje napajanje moze da izdrzi tih 360W + to je na svim grana zajedno i kombinovano sto ce reci da ako imas uredjaj koji vuce 250W sa 12V grane najverovatnije ti napajanje od 360W nece biti dovoljno. Takodje kada bi stavio neki HDD koji vuce 30W na 12V i 50A riknulo bi ti napjanje najverovatnije, ovo je u teoriji, u praksi tesko da ce nesto da vuce tako malo W i toliko mnogo A pogotovo ne na 12V Medjutim kad se kombinuje amperaza ovde, amperaza tamo, malo ovo malo ono, tih 360W bas i ne bude 360W....
konacno neko nesto tacno da kaze.upravo tako....uzmes lepo i vidis koliko su ti zahtevne komponente,pogledas vrednosti napajanja po izlazima i sve ti je jasno....

Poslednja izmena:
StORM48 je napisao(la):
@nickname
6800 da "zagrcne" Enermaxa 420w!!!!!????

Slušaš li (čitaš li, ustvari) šta pričaš!?

Ja na Chieftecu 360 imam 5 diskova i 3 optička drajva, R9800 i još gomilu hardvera. To u MAX Loadu ne prelazi 70%. Ovaj scenario (koji si opisao) bi eventualno mogao da se desi, ako GF hladiš sa gasnom turbinom 6KW. Mislim, koje preterivanje....

SGI PowerChallange ima napajanje 480w, ali GF-u nije dovoljno... Svašta!

OK provericu sa Gedzom josh jedanput, ako sam ga slabo razumeo, pa cemo videti. Kao shto sam naveo informacija je od nekoga kome verujem (kao i josh dosta ljudi ovde), tako da oko toga necemo raspravljati. Samo da proverimo da li sam ja chuo bash kako je chovek rekao...

poz

P.S. i da, opusti se malo... 😀

Sigurno si pogresio. Enermax od 420W je vise nego dovoljan za GF6800.

Poslednja izmena:
U pitanju je bio Ener od 350W i u masini je bio Barton na 2400MHz, RAID 2x250GB i jos neke drangulije. Sa 6800 je bilo na ivici izdrzljivosti, jer je 12V padao na 3-4% od nomonalne vrednosti (u kombinaciji sa 6800), a na istoj konfiguraciji sa bilo kojom drugom grafickom (9800XT) je bio zakucan na 12V. Nesumnjivo da 6800 vuce strasno puno struje (mnogo vise od bilo koje druge grafike) i netreba se igrati sa slabim napajanjima, ako ne zelite problema u zivotu. Inace taj Ener je pandan Chifu od 420W dual-fan. Napominjem da je i tada to radilo, ali da je ostala u masini sigurno bih uzeo jace napajanje od ovoga, da me ne boli glava.

Poslednja izmena:
Hvala Gedzi shto se javio, dileme su reshene. Greshka definitivno jeste sa moje strane. Izvinjavam se svima na shumu. Ali, chinjenica je da choveku Chieftec od 300W sada (a pogotovo ubuduce) nece zavrshiti posao sa novijim grafichkim kartama, a bogami i procesorima.

pa naravno da mu nece zavrsiti posao, 18A na 12V grani je prilicno malo, napajanje bi bilo prilicno optereceno, pitanje koji bi kvalitet struje davalo. Elem, on se vec odlucio da uzme 360W, ubedili smo ga ! 😀

Pa vi biste ubedili i Arapa da uzme pesak! 😀

To ne bi, al' bi ubedili eskima da kupi ventilator...

Nazad
Vrh Dno