Definitivno uzimam Corsair, samo ne znam dal se isplati dati jos 20 ak € za produzenu garanciju od 7 godina (HX450)?
...
450W RS-450-ACLY = 22A na 12V (264W)
460W RS460-PCAPA3-EU = 26A na 12V (312W)
400W CX400 = 30A na 12V (360W)
...
Posto, ako je single-rail, ne bi smjelo imati vise od 20A na njoj?
Mita je vec dao odgovor (sa kojim se ja otprilike slazem), ali da rasclanim jos malo, posto uvek ima novih juzera kojima nije naodmet da cuju sto vise informacija:Definitivno uzimam Corsair, samo ne znam dal se isplati dati jos 20 ak € za produzenu garanciju od 7 godina (HX450)?
Danasnji racunari u najvecoj meri koriste snagu sa 12V grane, a kada se pogleda koliko CX400 daje na toj grani, Cors je bolji od navedenih CoolerMastera:
450W RS-450-ACLY = 22A na 12V (264W)
460W RS460-PCAPA3-EU = 26A na 12V (312W)
400W CX400 = 30A na 12V (360W)
Ukupna snaga navedenih CM napajanja je veca zato sto daju vise W na 5V i 3.3V granama, a ta snaga uglavnom ostaje neiskoriscena, samo utice na to da na nalepnici pise da ima vise W.
Podake koje ocitava 450-ACLY treba uzimati sa rezervom, jer to uopste nije precizno, vec jedna aproksimacija. Da se moze meriti potrosnja sa tako jeftinim plasticnim pokazivacem, stavljali bi svi te pokazivace na svoja napajanja. Nijedan ozbiljniji proizvodjac to ne radi zato sto ne meri kako treba...
Jako prosto, isto kao i multireil, to nije problem u startu, posto nikako neces preko jednog konektora vuci tu snagu. Dakle imas sestopinski konektor za graficku, 2x(3xsata), 2x(3xmolex) i 20+4pin za plocu, 2x4pin za procesor
Ovde su svi unutar napajanja spojeni na isti reil, a kod napajanja sa 2 i vise neki na jedan, neki na drugi...
Ps.
Single reil je bolja opcija, posto snaga moze bolje da se "rasporedjuje", odnosno ako imas 2 reila ti mozes jedan da preopteretis, a da drugi "zvrji prazan"...
Uzmi HX450, vredi i vise od tih 5e. Modularan je i bolji od Stridera, da ne kazem da nisu bas u klasi.Posto ovog u gigatronu nema trenutno na lageru, a trenutno u kucistu kinez samo sto nije crko, ne znam da li da cekam da im ovo stigne na lager ili da uzmem jedno od ova dva, koji su malko skuplji i morao bih da nadjem koji dodatni dinar za njih:
SilverStone Strider ST50F 500 koji je 60e
ili dodati jos 5e za
Corsa HX450 koji je ipak modularan, a u klasi sa striderom
citao sam neke reviewe al nisam dovoljno pametan, pa moram da pitam. . .
Uzmi HX450, vredi i vise od tih 5e. Modularan je i bolji od Stridera, da ne kazem da nisu bas u klasi.![]()
Aman ljudi ko prica o snazi.Strider je FSP built by, Corsair je Seasonic, za mene su to dve klase.
![]()
VX450 razvija ~572W:
http://www.hardwaresecrets.com/article/540/8
HX tesko da je slabiji, a dobija modularnost (da ne pominjem duzu garanciju, nije toliko znacajno u ovom slucaju).
Aman ljudi ko prica o snazi.Strider je FSP built by, Corsair je Seasonic, za mene su to dve klase.
![]()
Fanboj. Extra je seasonic, ali budimo realni ovde: oba napajanja su vrlo dobra, i treba izabrati ono koje nudi vecu garanciju, modularnost, vise snage ili je jeftinije itd... Nek vlasnik novca presudi
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari