Šta je novo?

Novi ADSL paketi

+1, ja sam na sbbu, paket 4/384, znači max upload je teoretski 48 KB/s, ograničio sam torente na 37, sve šljaka ok, naravno ako je torent dobar i ima dovoljno seedera...
kakav crni 1 KB/s...

alo sbb je jedno a adsl drugo, moj kolega koji je kod sbb-a uopste neogranicava upload i pici u full-u download i upload... babe i zabe se nesabiraju tako se isto i ova dva interneta neuporedjuju a to ce ti reci i svi ostali... toliko od mene!!!

alo sbb je jedno a adsl drugo, moj kolega koji je kod sbb-a uopste neogranicava upload i pici u full-u download i upload... babe i zabe se nesabiraju tako se isto i ova dva interneta neuporedjuju a to ce ti reci i svi ostali... toliko od mene!!!

Strashno. Niko pametan nece izjaviti ovakvu glupost :wall:

aj mi samo jos objasni sto glupost? od kada mogu da se uporedjuju sbb i adsl?

Verovatno od kada postoje, pre toga nisu mogli da se porede, ali od trenutka njihovog postanka mogli su da se porede, kao i sto mogu i sada da se porede, moje licno misljenje je da je Telekom ADSL bolje resenje, sto ce reci ja sam poredio ova dva provajdere i stvorio utisak kod sebe da je adsl bolji...

Pa sbb i telekom se jedino mogu porediti po cenama,jer je potpuno drugacija tehnologija :) jedno je kablovska a drugo adsl :)

normalno da se mogu porediti i po ceni i po kvalitetu - brzini pa stoga ko god moze prelazi na sbb cable net

npr sbb cable net 4096/384kbit (480/47kb realan down - up) - 2790 din ,)
vs
npr telekom adsl net 4096/256 (420/27kb realan down - up) - 2849,7 din :S:

i sad se postavlja to chuveno pitanje sta je isplativije kad se uporedi? :D

edit: zaboravih pingove koji su kod sbb makar duplo bolji te je stoga npr i online gaming kvalitetniji za dve klase :smoke:

@Treci Covek
da nisi promasio providere kad si uporedjivo? :d

Poslednja izmena:
Da bi na torrentima normalno radio download, cak i na 4mbps MORATE da stavite upload na plafon 5KB!!! Sve preko toga zna da gushi download. I morate podesiti torrent klijenta na brzinu koju imate (meni stoji na 2mbps "Speed guide" u uTorrentu). A shto se tiche privatnih trekera postoji NARAVNO fora da vam uopshte ne beleze saobracaj. ;) Ali za foru znam samo u uTorrent-u. Za ostale nisam siguran.

Inache koliku vam pokazuje brzinu brzinomer na my.beocity.net? Meni negde oko 3420.

ajd daj tu foru na PM ako može.

normalno da se mogu porediti i po ceni i po kvalitetu - brzini pa stoga ko god moze prelazi na sbb cable net

vs

edit: zaboravih pingove koji su kod sbb makar duplo bolji te je stoga npr i online gaming kvalitetniji za dve klase :smoke:

@Treci Covek
Pa da bi neko prešao na SBB mora da ima uslove koliko ja znam:d:d
Ja bih prvi prešao,ali nema SBB-a već kable opareter je *****i IKOM:wall:

vs

@Treci Covek

SBB, kao da nema tehnicku podrsku, povremeno internet jednostavno ne radi, odnos je 50% korisnika ne mogu da koriste kako treba SBB, 50% mogu i ti su najcesce zadovoljni.

Plus da bi se neko prikljucio na SBB, mora da im plati debelu kintu za prikljucak na njihovu glupu kablovsku TV.

Pa sbb i telekom se jedino mogu porediti po cenama,jer je potpuno drugacija tehnologija jedno je kablovska a drugo adsl

A, oba ti daju internet, kada kliknes na svoj omiljeni internet browser ti krenes da surfujes po internetu.

Poslednja izmena od urednika:
SBB šuri sa netom,i ja još nisam čuo za nezadovoljne njihove korisnike...

Tema su novi ADSL paketi, ne koji je provajder bolji, a najmanje ko se bolje snalazi u PS-u.
Ako kačite SpeedTest rezultate, neka bude link sa njihovog sajta.

aj mi samo jos objasni sto glupost? od kada mogu da se uporedjuju sbb i adsl?

Glupost je reci da na sbb-u nije potrebno ogranichiti upload da bi se postigao maximalni download, a da na adsl mora da se ogranichi. I onda to objasniti kao razliku izmedju sbb-a(kabla) i adsl-a. Shta tcp/ip kod adsl funkcionishe kako treba, a kod kabla kontrolni/povratni podaci putuju telepatski, ne treba im upload?

ADSL za sada ima prednost na vecim paketima. Na istim brzinama, kabl je jednostavno bolji i to je cinjenica. Moze da bude i zbog telepatije i vudu magije, nebitno, al' je bolji. ;)

Poslednja izmena:
ADSL za sada ima prednost na vecim paketima. Na istim brzinama, kabl je jednostavno bolji i to je cinjenica. Moze da bude i zbog telepatije i vudu magije, nebitno, al' je bolji. ;)
kabao je bolji samo u teoretskim uslovima a u praksi to zavisi od svakog ISP posebno

pitaj samo nesretnike koju su i dalje na PTT kablu koliko im je kabel bolji od adsl

jos jednom 'mana' adsl tehnologije

http://pflog.net/dsl_overhead/

btw sa uslugom SpeedUP telekom je za svoje korisnike otklonio 'manu' adsl tehnologije

Poslednja izmena:
Speed up traje 3 sata dnevno i naplacuje se po zapocetom intervalu, a svako cetvrto je free. :)

Poslednja izmena:
da i moguc je samo za prva dva paketa (click 1 i 2) za ostale ne radi...

Speed up traje 3 sata dnevno i naplacuje se po zapocetom intervalu, a svako cetvrto je free. :)

Nije stvar u privremenom prelasku na vecu brzinu nego u tome da je download softverski ogranicen na tacnu vrednost uplacenog paketa (nema gubitaka) a upload je skoro 2x brzi sve vreme !

Poslednja izmena:
Evo moji utisci posle koriscenja 16mbita jedan dan dok sam bio kuci je sledeci,pored tolike brzine i dalje se stranice otvaraju sporo tj losa je konekcija sa vecinom dns servera :( brzina je sama po sebi ok i upload jedino mi se ne svidja ovo sa dns serverima.

Odlicno onda, nisam znao za to. :)

Sa ovim Speed up-om, Telekom je jednostavno isplivao na povrisnu upload mi je non stop umesto 128 odnosno 96 koliko je realno bio, sada 158-159, to sam pokusao i da objasnim onim kabladzijama odozgo, ali nisu slusali! :)

koji vam je djavo taj speed up.gledo sam na sajtu,al mi nije jasno

to je novi vid prevare korisnika usluga telekom providera i funkcionise tako sto za dnevnu cenu od ~60din korisnik ima dupli protok nego sto je zakupio i to u trajanju od 3h dnevno ali je svaka 4-a aktivacija besplatna

npr korisnik koji je uplatio click 2 paket koji je 2048/192kbit dobija pravu brzinu od 4096/256kbit, a mogu ga koristiti korisnici 3 paketa: click start, click 1 i click 2 koji nemaju nikakve potrebe za takvim akcijama usled samih brzina doticnih paketa

Poslednja izmena:

Speed up usluga se koristi kada hoces da ubrzas postojeci paket adsl-a, recimo
1024/128 na 2048/192, na tri sata. Posle isteka tog vremenskog perioda brzina
ti se vraca na paket koji si imao i koji placas. Ova usluga kosta 59 din.
Odes na sajt telekoma i prijavis se za uslugu speed up. Zatim ti oni podese parametre na novu brzinu u periodu od 24h, sto ces primetiti u ruteru. Posle toga mozes da aktiviras uslugu speed up i koristis tri sata ubrzanje mada desava se da se zabaguje pa ti ubrzanje ostane i duze.
Benificija svega toga je da ti se brzina download-a vrati na normalu (paket koji imas), a upload brzina ostane povecanja.Plus na sve to jos nestanu i gubici koji se javljaju na adsl-u pa ti download na paketu recimo 1024 umesto 105kbs-107kbs ide i do 117kbs-120kbs.
P.S. Nekad je potrebno samo da se prijavis za uslugu a ne i da je aktiviras da bi dobio gore navedeno.

Poslednja izmena:
to je novi vid prevare korisnika usluga telekom providera i funkcionise tako sto za dnevnu cenu od ~60din korisnik ima dupli protok nego sto je zakupio i to u trajanju od 3h dnevno ali je svaka 4-a aktivacija besplatna

npr korisnik koji je uplatio click 2 paket koji je 2048/192kbit dobija pravu brzinu od 4096/256kbit, a mogu ga koristiti korisnici 3 paketa: click start, click 1 i click 2 koji nemaju nikakve potrebe za takvim akcijama usled samih brzina doticnih paketa

nije nikakva prevara nego "odgovor" Telekoma ma zalbe korisnika da zbog male upload brzine nemogu mailom da posalju slike rodbini pa su im omugucili povecanje brzine na odredjeno vreme od veceg paketa

Sama aktivacija SpeedUP i na najmanjem paketu omogucava FPS gamerima (kvejkolikih igra) da igraju sa +120~150 fps (packeta)
SpeedUP je izuzetno dobar upravo za korisnike malih paketa jer im omogucava veci upload a nisu hard core downloaderi koji zele da downloduju ceo internet
(click1 + SpeedUP = ~9gb download dnevno)
Smesno je da sada sa najjeftinijim click1 +SpeedUP dobijas upload brzinu koja je na startu ADSL kostala +5500din (768/192)

P.S. Nekad je potrebno samo da se prijavis za uslugu a ne i da je aktiviras da bi dobio gore navedeno.

Sama prijava je dovoljna za promenu brzine na ruteru.

Kako doci do tih klik paketa gde se to uplacuje ili sta vec tacno se radi da bi dosao do toga i da li je to samo za telekom ili moze da posluzi i za druge provajdere recimo sezam.

Tebi izgleda treba nesto po 100 puta da se ponovi i nacrta?

Trenutna brzina mi je 1100/159, (a imam paket 1024/128), za nekoliko dana sam dobio ADSL kada sam se prijavio, dok ove dripce iz SBB-a, da sam se resio kod njih bih morao da cekam mesec dana, dok mi uvedu njihovu trecerazrednu kablovsku tv cije uvodjenje kosta 4000 dinara, pa onda za tu istu kablovsku da im dajem 500-600 dinara mesecno, pa ne daj boze desava se ljudima kada pada kisa ne radi im internet i takve slicne stvari.

I prestani vise da navijas, ako si srecan sa svojim kablovskim internetom koji tebe kosta 600 dinara + jer placas i njihovu televiziju, onda cuti i uzivaj, ako je sve tako perfektno nema razloga da u temi koja nema veze za SBB-om, ubedjujes ljude i dokazujes nesto sto je iskreno meni smesno.

Kako doci do tih klik paketa gde se to uplacuje ili sta vec tacno se radi da bi dosao do toga i da li je to samo za telekom ili moze da posluzi i za druge provajdere recimo sezam.

Mora Telekom, oni i daju najbolju opremu od svih adsl provajdera kod nas, tako da su najbolji izbor za adsl.

Poslednja izmena:

Imaju i drugi provideri , npr. PTT, ali su za sada vece brzine samo kod Telekoma.

Poslednja izmena:
Vrh Dno