Šta je novo?

Novatron Iamm NTR81/83

jel ima neko resenje kako da vidi sherovane foldere sa windows 8?

nisam instalirao, čak ni video W8, ali ja sam na W7 imao problem da ne vidi sherovane foldere, i tražeći ovde naleteo da može da bude zbog instaliranog Live Essentials i da posle deinstalacije toga radi.Probao i radi.Možda je nešto slično.BTW ja sam sa kompa video NTR a sa njega nisam video komp.Dok nisam sredio sad je OK...

Za fruit23..
Sherovane foldere ne mozes da vidis ukoliko firmware nije otkljucan. Ukucas \\ip adresa\root i videces strukturu Linuxa. Nemas pravo upisa pa ne mozes nista da menjas. Uvek bekapuj ono sto brises.

Ja imam dugo doticni uredjaj i ovo su njegovi bagovi:
01. nema youtube i nikada ga nece imati regularnim putem
02. ponekad nece da pokrene snimanje koje je vremenski planirano
03. ponekad ne prepozna video ulaz pre pocetka planiranog snimanja
04. ponekad nece da zaustavi snimanje u planuirano vreme nego ide dok ima mesta i onda ne snimi nista...
05. ukoliko je folder gde snima pun onda cesto ne snimi uopste (vredi samo za planirano snimanje)
06. prijavi da je snimio video ali ga nigde nema sem obavestenja u istoriji da je sve OK!??
07. kod nekih video zapisa, pogotovo onih sa youtube, pusti samo sliku bez zvuka - pritisni stop i ponovo play i radi sve kako treba
08. snimanje u HQ nece da radi na starim televizorima 4:3?! ne znam kakva je ovo zavisnost ali to je dokazano u praksi
09. za mkv kontejner sa H264 za neke formate nema sinhronizovanu sliku i ton, slika bezi preskacuci po desetak frejmova
10. neke LED televizore ne prepoznaje, ili sta vec, i/ili ne emituje signal korektno
11. ne postoji opcija pravljenja plej liste za video

Nisam ni primetio toliko bagova jer nisam ni probavao snimanje. Svaka čast. Ja sam se vratio na fw DMD v0.95, ne radi youtube ali sve ostalo pristojno radi, necu vise nista da cackam.

Usput, Harmony daljinac radi super kao daljinski za IAMM, steta samo sto ne moze da se koristi i kao tastatura za slova preko brojeva na daljincu. Probaću i Mele F10 air mouse za 10tak dana kad mi stigne da li radi na njemu. Ostadoh dužan tu informaciju.

@ Velja znam za to imao sam win 7 i mislim da sam ja izvalio taj living essential bag ali problem je sto na win 8 on live essential ima u samom windowsu ne moguce ga je obrisati[***** :D] pa sam mislio da je neko pronasao resenje....mislim da trenutni firmware koristi samba 3.x a samba 4.0 je valjda resila taj problem...

@Sjohund Nisam te razumeo ako mi je otkljucan firmware onda ce da radi? ja sa PC-a vidim uredjaj ali sa uredjaja ne vidim sherovane foldere[udjem u workgroup ali je prazno sve] isti problem kao sto je imao win 7 kada je instaliran live essentials....Mislim da sam pokusavao sa otkljucanim firmwareom ali nisam dobio nikakav rezultat....
ako mozes da objasnis proceduru sta da radim da bi mogao da pristupim sherovanim fodlerima na win 8?Hvala unapred!

Dok ne nabavim neki andorid player ovaj mi radi odlicnoza moje potrebe...

NTR83 koristi Linux Samba. Postoje administratorska prava nad folderima i to je u Linuxu mnogo detaljnije i bolje nego u Windowsu.
Neki firmware dozvoljavaju pristup Linux folderima kroz mrezu. U standardnom pristupu videces samo ono sto je "vidljivo" dok u direktnom (preko poznate putanje) pristupas direktno. Obicno treba skinuti readonly atribut sa fajla,a ne verujem da to moze kroz Windows. Trebalo bi probati sa neke Linux masine koju nakacis na mrezu.
Pristup serverima preko terminala naredbom ssh -l root server "esesha blank minusel blank root blank serverime"
obicno je user name guest a password 0000

Neki koriste program putty.exe koji moze da se skine ovde http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.html
Ukoliko ne radi ssh moze da se koristi telnet ili rlogin. Sve zavisi sta je podignuto, koji servis, na uredjaju.

U folderu root nalazi se ono sto je prethodnik pisao o kopiranju fajlova za Youtube. PAZI! Napravi bekap obavezno. Ko zna da li je lik pisao istinu ili se folirao, bez uvrede.
Ako ti nije jasna neka komanda na Linuxu kucaj man "komanda" (man blank imekomande) to je kao help.
Za status sambe smbstatus.

Sto se tice prava nad folderima i fajlovima koristi se naredba chmod (change mod) i vrednosti "4" za read, "2" za write i "1" za execute - citaj, pisi, izvrsi
4=r, 2=w, 1=x
grupno r+w=6

chmod 755 /root/etc
menjas prava na folderu etc
prva cifra "7" znaci rwx (1+2+4=7) za vlasnika(owner)
druga cifra "5" znaci rx (1+4=5) za grupu (group)
treca cifra "5" znaci rx za sve(everyone)
Samo pazi da se ne zaigrate!

Ja jos nisam nasao firmware da u njemu sve valja - bas me briga za youtube, to mi i ne treba, ali glavne stavke koje sam naveo su kriticne.

Molim da mi VeljaNGB odgovori ima li nekih od simptoma koje sam naveo kod DMD firmware i ako nema, koju DMD verziju je instalirao.
Ja sam probao sve sluzbene i za sada se drzim na v90.
v95 je katastrofa...freeze...restart...loop....restart...itd

Molim da mi VeljaNGB odgovori ima li nekih od simptoma koje sam naveo kod DMD firmware i ako nema, koju DMD verziju je instalirao.
Ja sam probao sve sluzbene i za sada se drzim na v90.
v95 je katastrofa...freeze...restart...loop....restart...itd
Ja u medjuvremenu instalirao onog italijana, jer mi se MDM sjebao tj. potpuno sam bez potrebe instalirao novu verziju koja je pregazila staru koja je radila
:wall: .
Ovom radi YT i ostali servisi ali je nesto mnogo zakomplikovano da se gleda YT sa svog naloga...
Sva snimanja rade ok ja nikad nisam imao problema i sa DMD, ali opet ta zakazana snimanja nisam probao vise od 10ak puta...
Meni se de[avalo da krene u restart petlju ali nekako imam utisak da je to do pregrevanja...

Jel to znaci da si imao prethodnu verziju DMD firmware, a instalirao si ovu .95 i ta ne radi?
Molim te odgovori jer pokusavam da dovedem uredjaj u red. Video sam taj DMD i on je radikalno drugaciji i sam imidz je duplo veci preko 100 MB. Zanima me da li moze bez problema da se vrati stanje na sa njega na one standardne od 50-tak MB. Valjda ne cacka nista po root folderima, a ako i cacka valja obrise staro i stavi sve novo?!?
Probao sam je te italijane, ali nisam uspeo da podesim jezik na engleski(o srpskom nisam ni razmisljao-dal uopste i postoji). Bio mi je isuvise komplikovan i stalno me trazio da instaliram smart tv i kada krene u instalaciju bi pucao.

Ma da imao sam i ranije fw lako je vratiti na stare. Samo ga pregaziš sa drugim, naravno gubiš neka podešavanja.A za jezik kod italijana držiš dugme ono koje ti je pored zastave u gornjem desnom ćošku!Da .95 mi definitivno kezeće

Poslednja izmena:
Stvarno više u čemu je problem prilikom šerovanja fajlova sa windows 8? Jednostavno plejer sve vidi do momenta kada treba da se šering pokrene, e tada ne vidi folder koji je markiran. Da li je to ne kompatibilnost samog uređaja, u šta sam ubeđen, ili je to problem do samog windows 8, u šta sam opet ubeđen da nije u pitanju. Bilo kako bilo sa windows 7 funkcioniše dok u šeringu sa windows 8 ima za sada ne premostiv problem!!!.

Kod mene normalno radi sharing sa Win8. FW D0.00.82 (YT ne radi, ali sam već digao ruke)

Probao i fw 0.82 i 0.83 i 0.88 i 0.90 i 0.95 i sve isto. Ni kod jednog ne funkcioniše šering sa windows 8. Ja stvarno ne znam više šta da uradim da bi to proradilo. Parametre namestim identične kao kod windows 7, ali od letos još pokušavam da osposobim plejer za šering u windows 8 i ne uspevam u tome. Stvarno ne znam šta si ti to uradio pa da ti radi sa windows 8 šering????????.

Ima gore ali da ponovim.Meni je na w7 rešen problem sherovanja tako što sam deinstalirao live essentials i proradilo je.E sad on je valjda u w8 sastavni deo pa ne znam kako to da se izvede, možda ući u njegova podešavanja?

Stvarno ništa nisam posebno podešavao niti deinstalirao sa Win8. Imao sam Win7 koji sam upgredovao na 8, ali je bilo više problema, pa sam instalirao Win8 (MSDNAA) from scratch i prosto radi. Imam u mreži i WD MyBookWorld koji se vidi i kome može da se pristupi sa NTR a sa desktopa i laptopa koji su u mreži može svemu da se pristupi.

Kakav je to windows 8 koji imaš jeli to 64bit verzija ili 32bit verzija?? Da li bi postojala nekakva mogućnost da mi pošalješ taj windows 8 pa da ga i ja instaliram, jer se ovako patim još od letos da mi proradi šering i skoro da sam digao ruke sve do sada kada sam video da ti možeš da šeruješ fajlove, što je neverovatno olakšanje. Hajde javi mise ovo je email adresa [email protected]

Nažalost, ne mogu da ti pošaljem Windows, zato sam i napisao MSDNAA.
Instalacija je (legalno) skinuta sa MSDNAA, 64-bitna je.

Pozdrav

Kakav ti je to windows 8 MSDNAA? Šta podrazumeva ta oznaka na njemu, i gde da pronađem taj windows 8?

MSDNAA = Microsoft Developer Network Academic Alliance. Moraš da budeš student ili zaposlen na fakultetu koji je član.
Pozdrav

A kad ima samo oznaku windows 8 MSDN? Imam takav primerak. Da li bi takav primerak bio opdgovarajući?.

Ne znam zaista. Ne znamo, očigledno, ni da li baš zato radi sharing. Moraćeš da probaš.
Pozdrav

Hajde ako neko zna kako rešiti PROBLEM sa šeringom na windows 8 neka se javi i neka neko već jednom objasni šta, kako, i na koji način da uradim da bi šering radio, jer ovo je već više postala prava pravcata misterija!!!.

ni meni ne radi od kad sam na win8, a na win sam samo pisao resenje davno kao sto je i velja pomenuo, a na win 8 mi ne radi, sa kompa pristupam uredjaju, ali obrnuto ne vidim foldere, a imamo isto MSDNAA win 8 64 bita, i probao sam sve sto sam umeo, sa drugogo kompa koji je win7 radi normalno, naravno dok nije instaliran live essentials

E onda stvarno ja ne znam kako ymiljan-u radi, ali očigledno da čovek stvarno nema ovih problema. Sada šta je tu u pitanju stvarno ne mogu ni na koji način da rasaznam. Meni se sve više čini da je ovde kompatibilnost samog NTR-83 u pitanju sa windows 8, jer nema šta drugo da bude. Da li neko ima iskustava sa drugim media plejerima, i da li oni prepoznaju šerovane fajlove putem windows 8. Možda media plejeri koji su malo novije proizvoidnje, kojim slučajem?!.

Ja sad ovde možda unosim zabunu jer sam na W7 ali šta znam...
Sećam se da je nekome na ranijim OS pomogao i onaj Cisco-ov Network Magic.On je zapravo pregazio default mrežna podešavanja.Možda neki softver koji će preuzeti na sebe mrežnu komunikaciju uspeti da reši stvar...

Veljo!!! Hajde moliom te budi samo malo više temeljan pa pojasni to vezano za Cisco-ov network magic. Šta, kako i na koji način doći do toga, šta predstavlja, ma sve što može da reši ovaj problem, pošto sam baš zaintačio da rešim na koji god mogući način ovu zavrzlamu.

To je softver koji je besplatan i koji se skida čini mi se sa njihovog sajta i koji ti onda iskonfiguriše mrežu.Vidiš sve uređaje pokaže ti kad se uređaj konektuje.Ništa spektakularno ali MOŽDA pomogne.Btw jeste li probali po onim forumima gde se nude ti alt fw-ovi?

Možda pomogne (nekom padne na pamet nešto).
Dakle sva oprema je u istoj radnoj grupi.
NTR je povezan na wireless, desktop i Ext. disk su na LAN. Imam Telekom ruter HG530, a zbog nedostatka LAN portova sam "uposlio" i TP-Link TL-MR3220. Iz porta 1 rutera ide utp u LAN port TP-Link-a, štampač, Ext disk i desktop su svi povezani na LAN TP-Linka. Za Wireless je direktno "odgovoran" Telekomov ruter. Homegroup piše da je aktivan (da sam "joined").
Pošto je sve odmah proradilo, ništa nisam dirao. NTR ne vidi fajlove na desktopu, samo na Ext. disku, a desktop i laptop pristupaju NTR, odnosno disku koji je instaliran.

Pozdrav

pa to i pricamo sve vreme, ne mogu sa ntr da vidim fajlove na desktopu, sta godd probao, sve ostalo radi opusteno:)..i sa alt firmverima i nema sta nisam probao do sada, cak menjao i neke fajlove u sambi, i sve sto sam mogao da nadjem, prosto nce da radi i to izgleda nikome:)...

Vrh Dno