Šta je novo?

Novatron Iamm NTR81/83

Pozdrav,

Hteo sam da podelim pošto nigde nisam video da je neko napisao. Verzija DMD 1.88. Na Youtube otvorite nalog i ubacite omiljene klipove. U Youtube delu na media playeru imate unos korisnika, gde upišete vaš username na youtube nalogu. Sada je moguće gledati omiljene klipove (pepa prase, pink panter, dečje pesmice) preko media playera bez sporog ukucavanja traženih reči ....

Zanima me da li je neko uspeo da ubaci neki naš sajt za gledanje filmova online, html. stranice sa jw playerom (java)? Da li DMD 1.88 ima javu, tj jw palyer?

Pratim ovaj thread već duže vreme i dosta mi je pomogao u nekim situacijama, te se nadam da će i sada. Naime, kod prebacivanja većih fajlova redovno sam koristio opciju da moj NTR83 direktno priključim na PC preko USB slave porta jer je neuporedivo brži transfer nego preko mreže. Međutim, od pre par dana to nikako ne uspevam, pošto ga računar ne vidi, odnosno ne pojavljuje se u My Computer kao eksterni disk, kao do sada. Probao sam i sa laptopom, ali je isto, što znači da je problem do Novatrona. Na PC imam Windows XP SP3, na laptopu Windows 7. Na Novatronu mi je DMD firmware v88. Ima li neko rešenje?

Ovo je samo pretpostavka, ali da nije nešto bilo ubodeno u USB portove? Flash, DVD, externi hard, WiFi? Jer ako Windows napipa kroz Novatron druge periferalije, zaglupi se i ignorise stvar. Probaj sve da otkacis iz USB portova i ostavi samo vezu sa kompom. Takodje sam primetio da donji USB host port automatski prestaje da radi kada je kabl uboden u slave port, sve i da nema kompa na drugom kraju. Postoji i mogucnost da zeza slave port - to se meni ponekad desi, malo proverim kako kabl sedi i opet je sve u redu.

Ovo je samo pretpostavka, ali da nije nešto bilo ubodeno u USB portove? Flash, DVD, externi hard, WiFi? Jer ako Windows napipa kroz Novatron druge periferalije, zaglupi se i ignorise stvar. Probaj sve da otkacis iz USB portova i ostavi samo vezu sa kompom. Takodje sam primetio da donji USB host port automatski prestaje da radi kada je kabl uboden u slave port, sve i da nema kompa na drugom kraju. Postoji i mogucnost da zeza slave port - to se meni ponekad desi, malo proverim kako kabl sedi i opet je sve u redu.
Nisam stigao ranije da odgovorim, ali valjda ni sada nije kasno. Toshke je bio u pravu! Prosto da čovek ne poveruje kakva banalnost može da napravi problem! Istina je, imam uboden eksterni disk (uz interni). Njega sam relativno skoro stavio, ali verovatno posle toga nisam direktno povezivao Novatron sa PC, tako da nisam ni znao da to može da bude problem. Sve u svemu, ovo je rešilo stvar. Samo treba sve otkačiti sa Novatrona pre ne što se priključi i tada ga PC normalno vidi. Takođe, i kod mene se dešava da donji USB host port prestaje da radi kada se kabel ubode u USB slave port, čak i bez ičega na drugom kraju. Izgleda da firmware treba još malo ispeglati, ali se plašim da su već digli ruke od njega pošto od letos nema nove verzije (doduše postoji na o2media.es v90 ali je nisam probao pošto se sve nešto nadam da će DMD da izda svoju v90). Hvala Toshke!

Da mislim da je to to sto se tice nekih poboljsanja....Ni Velko se ne javlja sa vestima ,)

Ja sam od drugog USB hosta digao ruke. U stvari, u jedan jedini sam zabo USB hub i sve radi da je milina bozja. Iz zezanja sam jednom imao zakaceno 9 Flash stickova (povezao sam hub preko huba :D) i sprava ih je sve uredno prepoznala i sortirala. Tako sve vreme imam uboden slave kabl, samo kad hocu da se vezujem na komp iscupam utikac iz hub-a.

Ajde nek neko objasni kako tačno da se odradi gledanje tv kanala preko neta. Probao sam DMD v.88 i plej liste što je napravio kolega garcha (hvala mu na tome).Jedino sam uspeo da pokrenem Kopernikus KCN, i to samo jedanom (pri drugom pokušaju nije hteo da pusti). Za ostale izbacuje "timeout" i slične poruke. YT je radio normalno. Vratio sam se na oficijalni v90 ( i izgubio "root" folder na iamm-u). Pošto mi je disk sa starog kompa, imam 4 particije na njemu. Na prvoj particiji (HDD1) sam napravio folder "Playlists" i u njega ubacio gore pomenute plej liste. Kada odem u IMS i na XSPF player tamo su samo plejliste koje dolaze sa v90. Ako neko ima nerava i mogućnosti nek pojasni korak po korak šta sve treba uraditi da bi se gledali tv kanali preko neta.
Još jedna stvar. Kod mene je varijanta da je iamm povezan na ruter Siemens se361 a ruter je povezan na Huaweii MT882 modem. Da li treba nešto podesiti u ruteru/modemu? Otvoriti neki port?

Pozdrav.

Citao sam ranije, a i sam dobio objasnjenje od ljudi na ovom forumi i konacnosam to i uradio, ali nije dalo trazene rezultate. Naime, imam nekoliko MKV fajlova, neki su veliki (7,8 GB), a neki su normalne velicine za film (900MB do 1.4GB). Na kompu bez problema kogu da ih gledam, ali kada ih pustim na IAMM 83, cujem samo zvuk uz crn ekran. Onda, kao sto sam na pocetku i napisao procitao sam ovde da trebam "samo" da propustim fajl kroz MKVMERGE i da posle toga sve bude OK. E pa ne bude :wall: Naravno mozda i ja negde gresim, pogledao sam podesavanja, ali nisan nista specijalno video... Da li neko moze d ami pomogne i da mi da neka preciznija uputstva, ako ona uopste postoje?

HVALA

Na zalost ne ispegla "nesto" u njemu... Uredjaj i dalje nepusta taj fajl koji nije hteo da pusti ni prvi put

a hoce li biti ovo cudo negde u prodaji ikada vise?

hvala za info. gde god sam pitao rekose da nemaju i nece nabavljati. ocigledno nisam pitao na pravom mestu ;)

Jel ima neko da mi da RACIONALNO objasnjenje zasto pojedini MKV fajlovi ne mogu da se puste na NTR83 uredjaju (ima zvuka, nema slike)? Ako ima, jel ima da mi da i resenje koje radi, a da to nije "samo ga propustis kros MKVMERGE", jer to NE RADI!

HVALA

Pozdrav svima.

Verzija DMDv88, iamm ntr 83.

1. Od pre dve nedelje mi uređaj ne pušta youtube fajlove. Povezan je LANom na ruter, koji izlazi na internet preko kablovskog modema. Sve je radilo perfektno tj puštalo youtube fajlove do pre nekih dve nedelje. Interesantno je da dozvoljava serach, izlista fajlove (tj konektuje se na internet) ali kada selektujem da ih pustim, pojavi se DMD krug koji kao vrti vrti,... i izbaci poruku cant play.... Da li je kod nekog postoji problem, da nisu u pitanju aktuelizacije tj updateovi DMDa, pošto ne mislim da je do mreže?

2. Ako reinstaliram na officijalnu verziju v90. da li gubim i sve foldere stare verzije na hard disku (konkretno HDD/IMS/movies, HDD/IMS/pictures, HDD/IMS/music).

3. WC420pro. Ne znam, nisam imao taj problem.

4. Problemi koji se javljaju kao i kod ostalih su restart prilikom rada u fajl menadžeru i prilikom korišćenja donjeg USB hosta.

Reistalirao sam na v90 oficijalni, opet nije radio youtube, pa sam ponovo reistalirao na DMD v88 i opet mi ne radi youtube. Podešavanja mreže nisu dirana, ništa nisam čačakao da bi pokvario. Ima li neko ideju?

Izgleda da na otprilike svakih par meseci Youtube nesto menja u svojim setovanjima sto se zavrsi nekompatibilnoscu sa aktuelnim firmware-om. Budibogsnama. Treba sacekati novi oficijelni firmware i problem ce nestati. Do iduce prilike. Na kraju krajeva, zadnjih 2-3 update-a nisu ni donela nista novo osim redovnog ozivljavanja Youtube-a. Obicno se ceka oko mesec dana dok primete i rese problem.

Da mi je neko rekao da će tema ovoliko da traje... Duže i od sajta uvoznika :)
a šta mi nindže sa IAMM81 da radimo, ima li leka za one lampice što svetle vazdan?

Pozdrav svima,

Iamm81 sam uzeo pre 2 god. i sada mu je vreme da poseti neki servis zbog ventilatora. Medjutim posto nisam pratio neko vreme situaciju na trzistu kada je u pitanju Novatron vidim da vise ne radi www.novatron.rs i www.iamm.rs odnosno da se ta prica preselila na neku drugu stranu. Jel ima neko ideju ko sada radi servis ovih uredjaja i btw sta se desilo sa ovim sajtovima?

Hvala unapred !

pozz

Pozdrav svima,

Iamm81 sam uzeo pre 2 god. i sada mu je vreme da poseti neki servis zbog ventilatora. Medjutim posto nisam pratio neko vreme situaciju na trzistu kada je u pitanju Novatron vidim da vise ne radi www.novatron.rs i www.iamm.rs odnosno da se ta prica preselila na neku drugu stranu. Jel ima neko ideju ko sada radi servis ovih uredjaja i btw sta se desilo sa ovim sajtovima?

Hvala unapred !

pozz

Ocigledno da su digli ruke .Ovde je user Velko mislim da je radio kod njih ali da vise ne radi...

Jesi li probao da kontaktiraš firmu koja je bila uvoznik i "ovlašćeni" servis - ACS Computers? Ukoliko firma još uvek postoji morali bi da obezbede servis, bez obzira da li i dalje rade Novatron-a ili ne...

Da li neko zna sta je promenjeno u verziji 1.95, koja je izasla pre neki dan?

A za ntr81?

Sent from my X10i using Tapatalk 2 Beta-2

Našao malo vremena da se i ja javim ovde ponovo. :)

@VeljaNBG
Da, radio sam u ACS-u ali je to bio pre dve, tri godine.

Inače servis i dalje radi, svako ko ima problem može se obratiti na sledeću adresu:
ACS Computers d.o.o. – Koste Glavinica 7 – 011/2651335

Pozdrav! ;)

Našao malo vremena da se i ja javim ovde ponovo. :)

@VeljaNBG
Da, radio sam u ACS-u ali je to bio pre dve, tri godine.

Inače servis i dalje radi, svako ko ima problem može se obratiti na sledeću adresu:
ACS Computers d.o.o. – Koste Glavinica 7 – 011/2651335

Pozdrav! ;)
Ok izvini ako smo te smarali ;)
I hvala..

Ma jok, niko ne smara. :)

Tu sam ja, samo što sam u poslu pa ne stižem da kuckam po Benchu često. :(

Problem je što taj ventilator baš i nije standardni pa se teško nalazi. Koliko se sećam, bio je 3,5 cm. Ja sam uzeo 4cm pa sam mu sekao ćoškove da bi stao. Umesto postojećeg bednog hladnjaka stavio sam od stare grafičke karte i daleko manje se greje uređaj. Veliki problem je hdd od 3,5" koji se jedva smesti u kutiju, a hlađenje je izuzetno loše rešeno. Možda je bolje staviti externi USB hdd ili 2,5" hdd unutar kućišta.

Evo stavio DMD i sljaka sve ok..verovatno je bilo do tog FW-a...

Nazad
Vrh Dno