Šta je novo?

Novajlija u svetu rudarenja i treba mu pomoc

zato sto nano trosi samo 100w , a ima 4096 jedinica za rad na pr u decredu je brzo od 280x skoro 2,5 puta

Zavisno od taktova kad su na istim taktovima npr. 1020/1500
R9 280X= 20.4MH/s
R9 380 = 21.2MH/s

Zavisi takodjer i od memorije je li elpida ili samsung/hynix.

Savjet kao sto vidis nesto je brza R9 380 i trazi sa samsung ili hynix memorijom one bacaju i do 22MH/s pri istim taktovima.

KAd vec pisem o uticaju memorije na kopanje eth-a jos malo zapazanja.

R9 280X Elpida memorija 19.7MH/s
R9 380 Elpida memorija 21.2MH/s

R9 280X Hynix memorija 20.4MH/s
R9 380 Samsung mem. 22 MH/s

hvala za odgovor.
dakle kopa se ETH sa starim rudnicima posto su nove karte skupe, tj dosta kasnije ce se otplatiti. dakle 2e dnevno za 280X. ako je ETH najisplativiji onda nije ni bitno sto je 280X dosta bolja u X11 i ostalim alg. jer se jelte kopa ETH ko kopa.

Tako je kopa se ETh, a X11 i ostali novcici sad nisu bitni. :wave:

Htedo probat malo pumpanja na 7950 kartice, sa msi afterburnerom jel moram restart cmd? ili cjeo komp da dobijem razliku? jel ovako ne dobijem nikakvu razliku u brzini testam sa clay minerom

Novajlija sam... ovo je moja konfig:
MB 1 x H97 Anniversary
PSU 2 x Corsair RM850i
CPU Intel G1840
GPU 6 x Sapphire 380 Nitro 4GB5 256bit
Ram 8Gb Hyper
SSD 120 GB
Snaga 124 Mh/s

Interesuje me da li su mi temp i fan ok ovako? I inace ostala ocitavanja? (Nisam cackao nista oko karti sto se tice OC nekog. A, nesto i nemam nameru :/ )

Gpu z 1.gif Gpu Z 2.gif
Temp ne prelazi 69c kao ni Fan 60%

A evo kako izgleda to sve:
DSC_2359.jpg

Poslednja izmena:
Novajlija sam... ovo je moja konfig:
MB 1 x H97 Anniversary
PSU 2 x Corsair RM850i
CPU Intel G1840
GPU 6 x Sapphire 380 Nitro 4GB5 256bit
Ram 8Gb Hyper
SSD 120 GB
Snaga 124 Mh/s

Interesuje me da li su mi temp i fan ok ovako? I inace ostala ocitavanja? (Nisam cackao nista oko karti sto se tice OC nekog. A, nesto i nemam nameru :/ )

Pogledajte prilog 201571 Pogledajte prilog 201572
Temp ne prelazi 69c kao ni Fan 60%

A evo kako izgleda to sve:
Pogledajte prilog 201573

Ko što reče ivica, treba smanjiti napon, nekako, a onda i takt memorije, na 1250, takt GPU je sada bitniji

Zavisi i koja je sobna temperatura, sad su vrucine. Mislim da je greska stavljati ovako kartice iz razloga sto toplota iz kartice izmedju ventova i backplate-a ide na gore i dolazi do toga da svaka kartica vuce toplotu od prethodne

Sent from my MX5 using Tapatalk

To su R9 380 Nitro kartice, ja kad sam ih tek uzeo pisao sam o njima, nisam bio zadovoljan temp. kasnije sam uvidio da karte koje imaju bolji ASIC vise se griju. Spusti im napon koliko moze (u mene -85mV u prosjeku) i to je to spustanjem taktova za gpu i mem. jos se vise gubi na hashu tako da samo spusti napon i ostavi ih tako meni su u prosjeku po ovim vrucinama 63-67c sve su undervoltovane.

Ok, hvala na odgovorima :wave:
@GOLDI preko kog programa si spustao napone, ako si na istim kartama kao mojim?
I na koliko ti je % Fan podesen pri recimo tih 67c?

Poslednja izmena:
Preko trix-a 5.2.1 fan je na auto kad je 67c drzi na 52%. Po nocu padnu temp po danu opet skoce i tako u krug dobro je sve do 70c ne diram nista kasnije morace se ukljuciti dodatna hladjenja.

Ух изгледа да ћу се и ја вратити у игру.
Занима ме које су најисплатљивије картице сада? Да ли јурити половне 280х са гаранцијом или да јурим нове 380 380х или чак 390? Колико која извлачи у етх?
Да ли у сва три случаја нових графичких ми је довољно једно напајање или ми не гину два са 390?
Гледам да саставим један риг од 4-5 картица.

I ja sam se bas dosta raspitivao oko svega toga ovih dana, odlucio sam se za 4xMSI 380 G4, moze sve na jedno napajanje od 1000w, za 390-tke ti treba dva ili jedno bas jako.
Ali su mi preporucili 380tke jer se 390 previse greju i puno trose.

Sada je već pitanje koliko brzo se mogu nabaviti 380 i da li je to u 15 dana sa pojavom 480. Najavljivane cijene 480 su vrlo popularne, a svakako neće biti slabije od istih, uz svakako manju potrošnju.
Ono što ostaje upitnik je da li se AMD ozbiljnije igrao sa arhitekturom na novoj seriji, što bi potencijalno moglo zakomplikovati kopanje u prvo vrijeme.

Ja nabavio 380-ku od madjara pre nedelju dana i nije uopste bilo cekanja. Cak je i cena bila odlicna, 220 juropljana.

Za te pare imas i kod nas

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Ima za 30k. Domaca garancija na 3god

Sent from my MX5 using Tapatalk

Pozdrav svima,počeo sam sa rudarenjem pre pet dana.Za sada imam dve kartice PCS+ R9380,jedna je prikljucena na x16 druga na x1 preko usb extendera.Okačiću par screenshot-a,jer me zanima vaše mišljenje.
Mislim da su temperature visoke,ali nisam uspeo još više da ih snizim,core voltage ide do -80,isao sam i na -90 ali tada zabaguje.Power limit je na -20 jer kada je na 0 temperatura se poveća na 70.
1.png
2u8.png

hmc.png

Poslednja izmena:
Temperature su ti Ok ali ti ventilatori rade na velikom RPM ne znam kako je kod PCS+ verzje hladjenje odradjeno, ako je ovo sa ventilatorima na auto onda je tako podesena karta...temp su super po mom misljenju.

Savjet oprobaj memoriju na 1500mhz, znaci stavi okruglu cifru 1500mhz

RPM je na 55%,rucno.Kad smanjim na 50% ide do 70° ali ne prelazi to mi izgleda previse.Pada mi Hash rate kad je podignem na 1500Mhz.

Послато са LG-H500 уз помоћ Тапатока

Nista onda ostavi tako vjerovatno ti je puno vruce u prostoriji. Ljeto je bez dobri uslova tesko je odrzati karte ispod 70c nedaj im preko 70c tj. probaj ih odrzat ispod mada bez klime i dobri uslova ljeti je problem odrzati karte ispod 70c.
Naravno moguce je uz dodatno smanjenje taktova i napona, ali onda ide i hash dole... sve u svemu dobro si ti to podesio ;)

Pozdrav svima,počeo sam sa rudarenjem pre pet dana.Za sada imam dve kartice PCS+ R9380,jedna je prikljucena na x16 druga na x1 preko usb extendera.Okačiću par screenshot-a,jer me zanima vaše mišljenje.
Mislim da su temperature visoke,ali nisam uspeo još više da ih snizim,core voltage ide do -80,isao sam i na -90 ali tada zabaguje.Power limit je na -20 jer kada je na 0 temperatura se poveća na 70.
Pogledajte prilog 203597
2u8.png

hmc.png

380PCS+.jpg
Skini kompletan oklop sa ventovima pazljivo i stavi turbine u klasi CM sickle flow ili jace ako ne bude dovoljna jedna 12-ica stavi dve resice problem sigurno spoji obavezno na 12V i zaboravi na te kartice. Evo kako kod mene trenutno rade vidi se na slici. Trebalo bi ispod 100mV da moze da se spusti zato se tvoje karte vise greju nadji neki optimalni rezim.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno