Šta je novo?

Nova TT kutista Xaser VI i Armor+

Sto se tice poredjenja moddera i audiofila i drpanja neupucenih, prosecni moder ima 17 god, dobro situirane matorce i time se bavi oko 1-2 god. Neki su upuceni neki ne, ali dosta njih mozes odrpati i to cesto nevezano za to koliko su upuceni. Prosecni audiofil ima >30 god, radi za neku normalnu ili vecu platu i time se bavi >10 god. Vecina njih je dobro upucena u to sto ima/kupuje i uglavnom ih je tesko odrpati, sem ako naletis na neku budalu (a takvih svuda ima naravno).

Lepo napisano, nemoj se zacuditi ako te pogresno razumeju ili ovo shvate kao prozivku na "moddere" jer na pravog audiofila je tesko naleteti a pogotovo onog sa dugogodisnjim iskustvom :wave:

Sto se tice poredjenja moddera i audiofila i drpanja neupucenih, prosecni moder ima 17 god, dobro situirane matorce i time se bavi oko 1-2 god. Neki su upuceni neki ne, ali dosta njih mozes odrpati i to cesto nevezano za to koliko su upuceni. Prosecni audiofil ima >30 god, radi za neku normalnu ili vecu platu i time se bavi >10 god. Vecina njih je dobro upucena u to sto ima/kupuje i uglavnom ih je tesko odrpati, sem ako naletis na neku budalu (a takvih svuda ima naravno).

Ih sad nemojmo preterivati,poredjenje modera i audiofila je debilno,slazem se, ali pricati da prosecan moder ima 17god je vise nego smesno i jos da se tim bavi 2 god,znaci poceo je sa 15:S:.Stavljanje neonki u kucjiste ili svetlecjih fanova nije nikakav mod,a ti si verovatno aludirao na takve klince.dok ne pocne da se sece brusi to nije mod.A sto se tice audiofila to se slazem.

Modder i ne upućen nikako ne stoje zajedno, nešto si ti tu opasno pomešao!!! Da bi bio moder, ali pravi ne što kaže mistix da kačiš neonkice, potrebno je mnogo ali baš mnogo znanja, a u 17 god ne možeš baš previše da ga imaš...

Potrebna je radionica i mesta za greshke :)

A danas moder moze biti i dete od 15 god poshto ima sve na gotovo da kupi. Jaka vam je ta filozofija bushenja rupe u limu ili pripreme za farbu. To moze svako ako ima potreban alat i volju.

Poenta dobrog modinga je kreativnost i inovativnost koju taj isti pubertetlija nema, al' ga iskustvom i gledajuci druge primere stiche.

riccodzons
pogledaj kasnije postove, na kraju sam nabavio kuciste koje sam trazio.

Pisao sam o tome kako se Kandalfova pumpa cuje. Moram sada da kazem da vise nisam siguran da je to opste ona. Naime, pre nego sto sam sve prebacio u Kandalfa nista mi nije zujalo. Kada sam ubacio u Kandalfa, pocelo je zujanje, logicno sam pretpostavio da je pumpa, posto je to prakticno jedini novi deo koji bi se mogao cuti. Medjutim sada mi izgleda ipak napajanje ispusta taj iritirajuci zvuk, verovatno zato sto sada stoji vertikalno a ne horizontalno kao u predhodnom kucistu. Nisam siguran u ovo, zvuk se tako rasprostire da nikako ne mogu sa sigurnoscu da odredim odakle dolazi, sutra treba da menjam graficku pa cu tada ispitati sta zapravo zuji(izvadicu napajanje).

Sto se tice ventilatora na hladnjaku procesora i vodenom bloku, pa u principu je tisi onaj na vodenom jer se vrti na nekih 1200 obrtaja(prosecna 12ica) dok to nije standardna pojava za ventilatore na procesoru. Opet, kao i ranije kazem, vodeno nikako ne moze biti tise od coolera tipa GeminII, SonicTower... Al kako god okrenes, performanse vodenog su mnogo bolje, pa makar i ventilatori na njemu bili maximalno utisani(usporeni).

Poslednja izmena:
@ M!st!cx & Shiki
Naglasak je bio na PROSECAN. Modera ima zilion, od tih zilion, poprilicna vecina su ljudi koji probuse rupu dve, stave koji vent viska i prefarbaju kuciste. Statisticki, dobijamo da je prosecan moder nesto slicno toj zverci koju sam pokusao opisati. Kod audiofila jednostavno nema te kategorije za siroke narodne mase posto je doticna zaludjenost mnogo skuplja/manje popularna/manje rasirena na netu/zgodna za nosenje po lanovima & kacenje slika po forumima.

Izvinjavam se na offtopicu, necu vise, dajte da se vratimo na kucista.

Poslednja izmena:
Ipak mi zujala pumpa, al zato sto je nisam dobro stegao. Nemam pojma ni sad kako cu jace da je stegnem posto nije nimalo pristupacno, al nesto cu smisliti. Najbitnije je, pupma kao pumpa, ne zuji!!!

Evo sredio sam ga, i to ne tako sto sam dotegao srafove nego sto sam ih skroz skinuo. Tako je, sad pumpa uopste nije pricvrscena, al nece ona nigde. Podmetnuo sam karton ispod nje da ne dodiruje kuciste i sad se skoro uopste ne cuje. Najveci problem je sto TT nije omogucio da se pumpa pricvrsti sa 4 srafa, na podnozju kucista postoji mali milion rupa, ali kako god da namestite pumpu, samo dva srafa se mogu zavrnuti, tako je prikazano i u uputstvu, zasto nisu napravili jos dve rupe, verovatno ni oni sami ne znaju.

Vrh Dno