Šta je novo?

Nova TT kutista Xaser VI i Armor+

Da.Evo slikao sam ga aparatom sa opcijom pojachavanja bolja pa opet ne sljashti.Vishe je mrachno kucishte( moj ukus :)) nego shljastece.Neko bash ume da odvali i josh da ostane ziv:d

Darkic legendo pa zar ne vidish da 90% ljudi prica napamet neshto shto su procitali na INTERNET-u shvataju zdravo za gotovo, mali milion je takvih primera... - Moj savet - ne se uzbudjavash... :)

Inace el prodaje neko ovog Armora + :)

Ma znam al' kad lupetaju skache mi pritisak.Takva mi priroda.:)
Elem,i Armor ima svojih mana.Jedna se pojavila odmah po montazi.Jedva sam ubacio u njega napajanje tagan 530w.Prilichno je tesno bilo.Drugo,jako je teshko.Kao televizor da sam kupio :).
Ali to je sve minorno kad se uzme u obzir provetrenost i komocija za komponente.
Secam se kad mi je stiglo Bus-om.JOsh ja krele otishao po njega skuterom :)
ONo choveche kutija ogromna a ja 120kg-jedva sam dovezao(jadan skuter) do kuce a samo zato shto imam duge ruke.Pitaju me dok sam vozio:" koja ti je marka TV-a?"

Poslednja izmena:
Ma znam al' kad lupetaju skache mi pritisak.Takva mi priroda.:)
Elem,i Armor ima svojih mana.Jedna se pojavila odmah po montazi.Jedva sam ubacio u njega napajanje tagan 530w.Prilichno je tesno bilo.Drugo,jako je teshko.Kao televizor da sam kupio :).
Ali to je sve minorno kad se uzme u obzir provetrenost i komocija za komponente.
Secam se kad mi je stiglo Bus-om.JOsh ja krele otishao po njega skuterom :)
ONo choveche kutija ogromna a ja 120kg-jedva sam dovezao(jadan skuter) do kuce a samo zato shto imam duge ruke.Pitaju me dok sam vozio:" koja ti je marka TV-a?"

Sva napajanja neshto teshko staju, od CM-a 450W shto sam imao, preko Anteca TP Trio650w, i sad ove zveri od KW, sva su bash knap stala, ovo pogotovo :). A kutija je veca od TA peci od 2.5 kw xisto otprilike da znaju ljudi koliko je to :d

Mogu samo da potvrdim rechi DARK SIDE, Armor apsolutno nije shljashteci niti je nesto napadan, blue led-ovi su diskretni i kuciste uopste nije ruzno barem meni, mada je Kandalf bolji posto pokriva komplet optiku, a ova mini vratanca na Armoru nisam siguran da imaju neku osim estetske funkcije

Ta vratanca... Mene podsećaju na krilca sa reklama za uloške :D
Inače bi kućište bez njih bilo stvarno skroz ok.

Darkic legendo pa zar ne vidish da 90% ljudi prica napamet neshto shto su procitali na INTERNET-u shvataju zdravo za gotovo, mali milion je takvih primera... - Moj savet - ne se uzbudjavash... :)

Inace el prodaje neko ovog Armora + :)

Chekaj, tvoje kucishte ne shljashti? :)

Sva napajanja neshto teshko staju, od CM-a 450W shto sam imao, preko Anteca TP Trio650w, i sad ove zveri od KW, sva su bash knap stala, ovo pogotovo :). A kutija je veca od TA peci od 2.5 kw xisto otprilike da znaju ljudi koliko je to :d
Ako verujesh,morao sam da skinem gornji dzek(na vrhu kucista) za usb,mic itd pa tek onda da proguram Tagan-a.Taj dzek malo shtrchi na dole i za toliko je smetao.Glup propust od strane TT.
Mozesh da zamislish da sam prvo pola sata "snimao" situaciju i razmisljao na koji nachin da ubacim napajanje.Toliko me je iznerviralo kucishte da sam hteo da odem do garaze po Brusilicu i odfikarim zadnji deo kucishta.:mad::smash::wall::crash:

ja sam samo skidao onaj plasticni deo na koji se kachi vent :)

Chekaj, tvoje kucishte ne shljashti? :)

Kucishte ne moze da shljashti, mogu ventilatori koji stoje na vodenom hladjenju, dakle da se ponovim - KUCISHTE NE SHLJASHTI... Dok je bilo na "default"-u nije svetlelo mnogo...

Ako verujesh,morao sam da skinem gornji dzek(na vrhu kucista) za usb,mic itd pa tek onda da proguram Tagan-a.Taj dzek malo shtrchi na dole i za toliko je smetao.Glup propust od strane TT.
Mozesh da zamislish da sam prvo pola sata "snimao" situaciju i razmisljao na koji nachin da ubacim napajanje.Toliko me je iznerviralo kucishte da sam hteo da odem do garaze po Brusilicu i odfikarim zadnji deo kucishta.:mad::smash::wall::crash:

Ja nisam imao te muke, jer sam izvadio te USB-ove odavno zbog vodenog hladjenja koje drugacije nije moglo da se montira :)

Pa kako onda tebe ljudi nalaze kad se vode principom ,,folow the blue light" ? :d

Neko je trazio slike Kandalfove unutrasnjosti, evo tri komada. Nisu bas nekog kvaliteta, prazne mi baterije na fotoaparatu pa sam uslikao telefonom, al posluzice.
Kuciste bas super izgleda i nije ni najmanje kic, sta reci kad se ljudi koje ni najmanje ne zanimaju kompjuteri odusevljavaju kad ga vide.
Moja najveca zamerka je na buku, nije bas narocito tiho, tacnije pumpa, iako u specifikacijama pise da je 16Db se cuje jace nego sve ostalo, nije toliko bucna koliko joj je zvuk vise frekvencije u odnosu na sve ostalo pa me ponekad nervira. Sve u svemu, hladjenje Geminom je svakako osetno tisa varijanta. Popravio sam bravice, zbrusio sam ih malo dremelom i sad je OK. Problem prilikom sklapanja mi je bio i sto su kablici za diode, power button i reset bili medjusobno svezani u cvor pa sam i h deset minuta otpetljavao, stezanje water blocka na procesor je moglo biti malo bolje odradjeno da kako bi se moglo jace priteci. Mislim da vise zamerki nemam, sve ostalo je perfektno.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    342 KB · Pregleda: 102
  • 2.jpg
    2.jpg
    339.3 KB · Pregleda: 104
  • 3.jpg
    3.jpg
    298.5 KB · Pregleda: 108
Neko je trazio slike Kandalfove unutrasnjosti, evo tri komada. Nisu bas nekog kvaliteta, prazne mi baterije na fotoaparatu pa sam uslikao telefonom, al posluzice.
Kuciste bas super izgleda i nije ni najmanje kic, sta reci kad se ljudi koje ni najmanje ne zanimaju kompjuteri odusevljavaju kad ga vide.
Moja najveca zamerka je na buku, nije bas narocito tiho, tacnije pumpa, iako u specifikacijama pise da je 16Db se cuje jace nego sve ostalo, nije toliko bucna koliko joj je zvuk vise frekvencije u odnosu na sve ostalo pa me ponekad nervira. Sve u svemu, hladjenje Geminom je svakako osetno tisa varijanta. Popravio sam bravice, zbrusio sam ih malo dremelom i sad je OK. Problem prilikom sklapanja mi je bio i sto su kablici za diode, power button i reset bili medjusobno svezani u cvor pa sam i h deset minuta otpetljavao, stezanje water blocka na procesor je moglo biti malo bolje odradjeno da kako bi se moglo jace priteci. Mislim da vise zamerki nemam, sve ostalo je perfektno.
Unutra je potpuno isti kao Armor.100%

pa to se znalo Armor i Kandalf su identicne unutrasnjosti, samo je prednja maska razlicita i stranica ona sa 25 ventom pasuje na oba. Ja sam uspeo da nadjem jednog Kandalf LCS, a Armor odlazi, ali ovo oko buke nije bas pohvalna stvar

Pumpa mora da se cuje kako god okrenesh... Evo ova moja od 90+ evra se cuje.. Ne mozesh da ocekujesh da bude extra tiho...

A onda kazu vodeno hladjenje, pre svega zbog tisine :)

@Šiki pa okej videću kad napakujem koliko se to čuje i ne očekujem nečujnost, ali nisam očekivao ni povećanje buke, ja planirao izbaciću poneki vent i dobiti tiše, a bolje hladjenje kad ono medjutim :D

Pa ako stishash pumpu / ubijes protok imacesh tishinu, ali performanse sa ionako slabom pumpom cesh ubiti...

Prakticna verovatno jesu, ali su ruzna bez premca! Jedino je onaj Asusov usisivac najgore kuciste svih vremena po pitanju izgled/dizajn.

Poslednja izmena:
Chuje se pumpa na lcs-u?

Pa koja je to katastrofa. Ja 70% vremena drzim komp na difoltu tj. kloknem ga kad mi treba. Chak sam se razmishljao da uzmem kandalfa samo zbog tog vodenog koje bi nakachio na quad-a, a iskreno meni je tishina najbitnija [da nije ne bi ni spushtao klok], pa samim tim taj vc mora biti tih chim koshta toliko.

Da li postoji pumpa koja radi posao, a nije buchna?

Prakticna verovatno jesu, ali su ruzna bez premca! Jedino je onaj Asusov usisivac najgore kuciste svih vremena po pitanju izgled/dizajn.
Shto li se prodaju Armor i Kandalf onda toliko?I shto ga svi prizeljkuju i cekaju kao da je neznam shta?:d
UH.Sad vidim./...imash Chieftec ranger...:S:

Prodaju se zato shto ste lozane :)

O ukusima ne treba raspravljati, ali nijedan posetilac mog doma nije rekao da je kuciste ruzno, a drugar je upravo resio da uzme mog Armora (ruznog) umesto Chiefteca koji je po njegovim rechima bas prostog izgleda

Prodaju se zato shto ste lozane :)
Nema lozenja kod ukusa.:d Moze neko da te nagovara da je neshto lepo ali ako se tebi ne svidja onda se dzaba trudi.
A vidim i ti si se "nalozio" :D
Chak sam se razmishljao da uzmem kandalfa samo zbog tog vodenog koje bi nakachio na quad-a, a iskreno meni je tishina najbitnija [da nije ne bi ni spushtao klok], pa samim tim taj vc mora biti tih chim koshta toliko.

Poslednja izmena:
E kad sam znao da necesh chitati izmedju redova :)

Chak sam se razmishljao da uzmem kandalfa samo zbog tog vodenog koje bi nakachio na quad-a, a iskreno meni je tishina najbitnija [da nije ne bi ni spushtao klok], pa samim tim taj vc mora biti tih chim koshta toliko.

Jeste sad ukus vam je ,,drzimo kucishta od 30 kila na stolu" :)

Mislim svako ima svoj ukus shto je milion puta ovde ponovljeno, al' thermal turbo mega giga frodo kandalf vc akvarijum pumpa take je uvek bio przachka firma josh od kad su pocheli sa xaser-om da rade.

Al' ajd da ne bude samo da *****m osvrnimo se na slike shto je okachio LazaNS

Kandalf nema side hardove [onaj hdd cage je najdebilnije reshenje koje sam video i na chiftech-u]

Teshko se montira psu [i sami ste potvrdili jer je armor slichan sa kandalfom]

Dizajn je diskutabilan, nekome je uzasno lep a nekome je za pubertetliju

Naravno vecina vas shto posedujete ovakva kucishta se nece sloziti sa mojim mishljenjem jel' jelte ja mu dodjem u neku ruku minimalista i hejtujem sve shto je apsolutno shareno/nepotrebno na jednom kucishtu :)

edit: evo sad sam se setio

Meni kandalf bi bio nepotreban iz prostog razloga:

-drzao bi ga na podu i leve strane pa samim tim ne bi mi apsolutno koristila ona providna strana

Poslednja izmena:
Armor nije kich.Ja ga imam i extra je kucishte.Ovaj novi Armor se toliko malo razlikuje na prvi pogled da mi se chini skoro da su isti.Xaser malo vishe shljashti ali on je namenjen malo mladjima.
Josh neshtio: kada slikaju artikle,namerno ispadnu shljashteci jer je to pravilo u marketingu vec godinama.
U praksi ne sijaju toliko a pogotovo Armor,koji je za mene extra kucishte.

Ova kucista sa slike mi izgledaju mnogo bljak. Starija kucista su ok.
Ali ovo mi dodje ko semafor :) Ako zelim da mi kuciste svetli ko svetionik lako cu da postavim par dioda na prava mesta ili koju neonku. U svakom slucaju ne zelim da me kuciste podseca svojom konstrukcijom na neki radijator.

Ne znam, meni Kandalf deluje jako elegantno i ni malo kic. Takvo je misljenje svih koji su ga videli kod mene, niko nije rekao da je kicerica. Slazem se daslike po netu deluju slastece i neprirodne. Kome smeta svetlo moze lako da ga iskljuci, da ne kazem onesposobi. Da je tesko, bas jeste, dvoumio sam se izmedju sivog koje je aluminijumsko i 10kg lakse i ovog crnog, al sta cu kad mi je crno mnogo elegantnije, odlucio sam se d arizigujem usinuce u ledjima i uzmem ovo teze. Ja nisam imao nikakvih problema sa montazom napajanja(al sam zato imao drugih koje sam spominjao), sad je sklopljen, sem te pumpe ciji me zujeci zvuk dobrano nervira nemam nikakvih zamerki, kad god ga pogledam odusevim se.

Rece covek koji ima Chieftech:S:
roflmao.gif
roflmao.gif

E kad sam znao da necesh chitati izmedju redova :)

Jeste sad ukus vam je ,,drzimo kucishta od 30 kila na stolu" :)

Mislim svako ima svoj ukus shto je milion puta ovde ponovljeno, al' thermal turbo mega giga frodo kandalf vc akvarijum pumpa take je uvek bio przachka firma josh od kad su pocheli sa xaser-om da rade.

Al' ajd da ne bude samo da *****m osvrnimo se na slike shto je okachio LazaNS

Kandalf nema side hardove [onaj hdd cage je najdebilnije reshenje koje sam video i na chiftech-u]

Teshko se montira psu [i sami ste potvrdili jer je armor slichan sa kandalfom]

Dizajn je diskutabilan, nekome je uzasno lep a nekome je za pubertetliju

Naravno vecina vas shto posedujete ovakva kucishta se nece sloziti sa mojim mishljenjem jel' jelte ja mu dodjem u neku ruku minimalista i hejtujem sve shto je apsolutno shareno/nepotrebno na jednom kucishtu :)

edit: evo sad sam se setio

Meni kandalf bi bio nepotreban iz prostog razloga:

-drzao bi ga na podu i leve strane pa samim tim ne bi mi apsolutno koristila ona providna strana
Pa vidish da sam stavljao smajlije.:d
Tachno je da se Tagan teze montira.
Side HD slot mi ne treba.Stavio sam 2x 320 Seagate i tu stoje od pochetka.Ako mi bude trebao mobilni HD,lako cu kupiti externu fioku ili ga jednostavno nakachiti na zadnji slot ploche koji ima na DQ6 gigabyte izlaze za HD.
Meni se Kandalf manje svidja.Ovaj Crni Armor je bash mrachan a ja sam takav po prirodi.KUpujem inache uglavnom sve crno.Kao darker teshko da bih progutao"luna park" varijante.
Inache imam konzolarnu regulaciju RPM-a pa mogu da iskljuchim prednji i zadnji ventilator.A osim toga ovaj prednji jedva da se vidi kako svetli.Napred je jaka u gustra mreza pa eto razloga.

Vrh Dno