- Učlanjen(a)
- 04.01.2006
- Poena
- 349
ako ti nista nisi dobio prelaskom sa 17tft na 22tft i njegovu rezoluciju ti definitivno treba da rzmislis o karijeri politicara jer bi ti extra islo ubedjivanje ljudi da svetska ekonomska kriza nema uticaja na srbiju
Stvar je u tome da od LCDa do LCDa zavisi kakav će prikaz imati u rezoluciji koja nije njegova nativna. Da, moguće je napraviti LCD koji će imati sasvim solidnu sliku vam nativne rezolucije... samo ako proizvođač to hoće (i zna)...
Evo očitog primera kako se na forumu može naučiti puno toga.
Pošto meni nije u znanju da je moguće na rezoluciji manjoj od prirodne prikazati tekst podjednako oštro kao i u prirodnoj rezoluciji, kaži mi koji to proizvođač hoće i zna i u koji monitor je to ugradio, rado ću menjati sadašnji monitor za takav.
Pozdrav
P je odlican za drugi laptop, i za ljude koji mogu da ga priuste. Za pravi rad .. ne znam.
There's a reason why so many Americans drive Toyota Camrys and Honda Civics ... Americans appreciate a good value.
I šesto, Sony je uvek bio mama među gedžet inovacijama, samo nikada kod nas nije prihvaćen kako zbog kanala distribucije, a ponajviše zbog nedostupne cene... Jedino slično što je prošlo jesu Apple uređaji koji nisu ni do kolena Sonijima, ali su kupovani mahom od malograđana koji su ih gledali u nekom hollywoodskom letnjem blockbasteru i kupili ih misleći da će tako sakriti praziluk koji im iz anusa viri,)
A ko je rekao podjednako oštro? Drugo, otkud znam koji monitor to ima, ali činjenica je da je tokom razvoja potrošačkih TFT LCD ekrana situaciju u "nenativnim" rezolucijama bila popravljana. Treće, svaki LCD TV ima odličan prikaz u "nenativnim" rezolucijama. Četvrto, ako se tebi ovaj Sony ne dopada, šta si se tolko uspaničio. Peto, kao i kod svkog uređaja, morali su da se obezbede neki osnovni uslovi, a ostalo su kompromisi... Ovde je osnovni uslov pogodan oblik za (pre)nošnjene uređaja. I šesto, Sony je uvek bio mama među gedžet inovacijama, samo nikada kod nas nije prihvaćen kako zbog kanala distribucije, a ponajviše zbog nedostupne cene... Jedino slično što je prošlo jesu Apple uređaji koji nisu ni do kolena Sonijima, ali su kupovani mahom od malograđana koji su ih gledali u nekom hollywoodskom letnjem blockbasteru i kupili ih misleći da će tako sakriti praziluk koji im iz anusa viri,)
Za pravi rad nije NI JEDAN laptop. To shto su se ljudi kod nas istripovali pa kod kuce koriste laptop umesto desktopa ?!?!?, gde je u svakoj stavci on loshiji za bilo shta, je potpuno druga pricha.
mislus u SVAKOM hollywoodskom letnjem blockbasteru jer se ne secam kad sam poslednji put video neki Sony gadget a ne Apple... mozda pre 2-3 godine ?
A ko je spominjao video? Ja sam rekao da na LCDTV nenativne razolucije izgledaju maksimalno moguće dobro. I da, pod time se podrazumeva rad sa tekstom. Dao sam samo kao primer, da je sve moguće...Ovakvi mali prenosni laptopovi su uglavno predviđeni za rad sa tekstovima jer nemaju snage za bilo šta drugo. Poređenje prikaza pokretne slike (video) na LCD TV-ima sa izgledom teksta u rezoluciji manjoj od prirodne blago rečeno je pogrešno.
Vlasnici Apple se hvale što im se uređaji pojavljuju na velikom platnu... Čestitam. Astronomsko ostvarenje koje će svima nama obezbediti bolju budućnost.
po meni rezolucija nikad nije dovoljno visoka, ja sam na crt 17" držao 1600x1200, da je moglo stavio bih i više, i sad proklinjem sudbinu zlu što sam morao da kupim laptop sa 1280x800, ali nisam mogao drugi zbog grafičke
što se mene tiče ja bih pozdravio i kad bi napravili ekran od 8" sa 2500x1500, uvek možeš da zumiraš softverski, ne vidim poentu u menjanju rezolucije
ovaj sony ima nešto što acer, asus i msi mogu samo da sanjaju, a to je upravo rezolucija... ako mi neko kaže da na eeepc sa onom šalom od displeya može lepo da surfuje, i da je to bolje nego ova rezolucija na ovom sony-ju onda je njemu mnogo lepo...
cenaŠta misliš zašto proizvođaći nisu u isto kućište ubacili ekran veće rezolucije? Zašto su počeli da stavljaju 8,9 a kasnije i 10,2 inča ekrane i na taj način smanjili efekat portabilnosti?
kao prvo nisam lud i glup da držim monitor na 60Hz, a kao drugo slova se softverski mogu povećati ako se baš o slovima radi...
suma sumarum: ekran veće rezolucije + softverski malo veća slova (ako vam je do slova stalo, mada nije sve u slovima) je mnogo lepše nego mala slova + niska rezolucija. ako neko misli suprotno stvarno treba da se preispita. ja lično ne znam nikog kome niža rezolucija lepše izgleda od više. možda nekom odgovara niska rezolucija, prijatno mu, voli reckice, voli pointera od pola metra... možda to nekom odgovara, ali nikako nije LEPŠE
ti možeš i na ekranu od 8" iako ima visoku rezoluciju da zumiraš da izgleda kao da je niža rezolucija i to će neuporedivo lepše izgledati. i tako nema potrebe smanjivati rezoluciju i terati lcd da radi u non native što je realno ružno...
kad koristiš veću rezoluciju imaš više mesta, sve je nekako finije i preglednije, nemaš reckica, itd da ne nabrajam
a ti druže surfuj sa 1024 pixela širine i nema zime za tebe, uvek ćeš biti zadovoljan, još malo pa će i mobilni telefoni da imaju tu rezoluciju, nisu daleko
pozdrav
edit:
cena
HAHA 1920x1440 je bilo max koliko se sećam, na 64Hz, ček da nađem specifikaciju... i to je bio dedica, noviji su još bolji bili posle, ali sam za ovaj puko kinte ko za ceo komp, pa ga nisam menjao posleCRT 17-tica koja na 1600x1200 može da se postavi na više od 60Hz? Nisam znao da postoji takav model. Koji model je u pitanju?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari