kefalo81
Slavan
- Učlanjen(a)
- 26.04.2008
- Poena
- 350
Odustao sam od modernizacije postojece masine, ona ide u prodaju.
Ostaje mi sad nekoliko varijanti.
MOji prioriteti su da je racunar stabilan,brz, i da podrzava procesore, koji sad kostaju 150evra, a koji ce za 2godine kostati 50evra.
Takodje bi volio da mi pojasnite razliku izmedju komponenti koje predlazem, sta sa svakom od njih dobijam a sta gubim.
Intel varijanta je
MB
GigaByte GA-G31M ili Biostar P35D2-A7,,GigaByte GA-P35-S3G ili mozda ove dvije asusove za koje me interesuje da li je cjena opravdana. a to su Asus P5QL SE i pro varijanta.
Sta od ovih ploca je bestbuy.
CPU tu imama samo jednu ideju a to je e5200 koji je za tu cifru ubjedljivo najbolji cak i odnosu na AMD pulene, jer je core2duo, a amd je core duo.
AMD varijanta je
ploca Biostar TA780G M2+ ili nesto trece povoljno mozda Biostar TA790GXB AM2+
CPU
5200+, 5400+ ili 7750+ koji je bestbuy
Sa cime od ovih komponetni dobijem najvise u odnosu na ulozeno.
Sta bi ste vi sklopili..
OD ostalih stvari mi trebaju 2x1gb ram, samo ne znam da li na 800MHz ili 1066MHz.
Takodje prepourucite i napajanje do 30tak evra..
Ostale stvari imam.
Potrebe su net, ofice,filmovi, i da bude stabilan dok ne kupim grafiku..
Koja kombinacija bi bila najbolja za igre, intel ili amd.
Ostaje mi sad nekoliko varijanti.
MOji prioriteti su da je racunar stabilan,brz, i da podrzava procesore, koji sad kostaju 150evra, a koji ce za 2godine kostati 50evra.
Takodje bi volio da mi pojasnite razliku izmedju komponenti koje predlazem, sta sa svakom od njih dobijam a sta gubim.
Intel varijanta je
MB
GigaByte GA-G31M ili Biostar P35D2-A7,,GigaByte GA-P35-S3G ili mozda ove dvije asusove za koje me interesuje da li je cjena opravdana. a to su Asus P5QL SE i pro varijanta.
Sta od ovih ploca je bestbuy.
CPU tu imama samo jednu ideju a to je e5200 koji je za tu cifru ubjedljivo najbolji cak i odnosu na AMD pulene, jer je core2duo, a amd je core duo.
AMD varijanta je
ploca Biostar TA780G M2+ ili nesto trece povoljno mozda Biostar TA790GXB AM2+
CPU
5200+, 5400+ ili 7750+ koji je bestbuy
Sa cime od ovih komponetni dobijem najvise u odnosu na ulozeno.
Sta bi ste vi sklopili..
OD ostalih stvari mi trebaju 2x1gb ram, samo ne znam da li na 800MHz ili 1066MHz.
Takodje prepourucite i napajanje do 30tak evra..
Ostale stvari imam.
Potrebe su net, ofice,filmovi, i da bude stabilan dok ne kupim grafiku..
Koja kombinacija bi bila najbolja za igre, intel ili amd.
Poslednja izmena: