Šta je novo?

Nova Lian Li kucista

• Začetnik teme Začetnik teme djolez
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Lepo izgleda, ali sto rece jedan od velikih uvoznika opreme:" Kinez kao svaki drugi".
Ipak bih se pre odlucio za CoolerMaster ili Thermalrake kuciste.

@borab: da li si ikad video/koristio Lian Li kucista ? Odguglaj na temu Lian Li.

Ova nova V serija je brooka kako dobro izgleda.

Lepo izgleda, ali sto rece jedan od velikih uvoznika opreme:" Kinez kao svaki drugi".
Ipak bih se pre odlucio za CoolerMaster ili Thermalrake kuciste.

Slazem se sa tobom, LianLi je pa hm...OK ali Tetka je Tetka (pod tetka mislim na Thermaltake),a i ovi modeli su prilicno sterilni i jednostavno dizajn ne opravdava toooliku investiciju. Jednostavno previse je industrijski look bar za moj ukus. Čak i Antec P180 bolje izgleda od LianLI V serije.

Poslednja izmena:
izgled je presudan

Naravno da jeste,mada i funkcionalnost i provetrenost ne treba staviti u drugi plan.
Za dobre performanse najbitniji je uragan u kucistu,a izgled je u drugom planu.
Pa sad ko sta voli,nekome je najbitniji logo proizvodjaca ali...sto ljudi sto ćudi

Poslednja izmena:
Uvek je V serija bila vrhunac njihove proizvodnje. Dugo vremena su V1000+ i V1100+ bili sjajno plasirani na mojoj listi. Ukusi.....hmmm..... da vidimo: CM Centurion 590 / Antec series 9000 / Thermaltake M9. Tesko da bi čovek mogao da dodje do nekog pametnog rangiranja ova tri kućišta kad bi sad krenula priča o: kvaliteti lima, ventilatorima i filterima, finalnoj obradi itd.

O ukusima je teško raspravljati, ali V-2010 je dovoljno dobar da ga dobije drugo mesto na mojoj listi "Najbliže idealnom kućištu". Prvo mesto već neko vreme drži:

http://www.silverstonetek.com/products/p_spec.php?pno=tj07&area=usa

salio sam se sa onim da je izgled presudan.
Lian Lis su fenomenalna kucista. Proglasavati ih za jeftine kineze... zato jer se nekome ne dopada kako izgledaju spolja, to je u najmanju ruku smesno.

poz
M.

Verujem da, bez obzira na materijalne mogucnosti, nikada za kuciste bez napajanje ne bih dao 150€ koliko kostaju ta svemirska kucista. Jesu ona lepa, ali 150 evrica je para, bre.
User, Sikili ima TT Xaser, kuciste koje mi se bas svidja ( a i njemu, jer u suprotnom ga ne bi kupio).
Da li ce imati nize temperature sa nekim LL kucistem? Nece. A za razliku u ceni moze dosta toga da se kupi.

Eh, kad bi bilo 150, V serija je blize cifri od 250 evra (i to na neweggu)

Ja mislim da nisu sve te fore koje lian li fura samo puka sminka.
Air ductovi su super stvar. Na primer u Antec P182 postoji mogucnost da se od gornjeg 3.5" bay-a napravi air duct koji pogadja lepo grafiku, juzni most i deo NB. Kad sam stavio dva ventilatora na taj 3.5" bay temp grafike u idle je 43-44C u load-u 54-55. Temp NB je 39C u OCCT-u dodje do 41.
Ovo za P182 govorim posto je to najprimitivniji duct koji se moze napraviti i pri tom gubis jedan cage. Zasmisli samo kako lepo ventilira Lian Li koji ima sve te ductove isprojektovane? Pri tom ima mnogo manje glupih gresaka i previda po pitanju rasporeda pregrada, mesta za vesanje. A kvalitet izrade je izuzetan.

Znaci nisu to nikako glupi kinezi... pa sta mislite gde se prave sva ta kucista koja koristimo ? U USA mozda ?

Druga je stvar da li imamo da damo 350E za kuciste. Tom logikom bih i volvo S80 proglasio krsem a mog Fiata Bravo extra autom 😉

poz
M.

Koliko je meni poznato - Lian-Li je jedna od najboljih firmi za proizvodnju kućišta. Po meni čak i najbolja. To se lako može proveriti na svim svetskim forumima i stranama pozvećenim toj tematici.
Naravno, konkurencija u vidu Cooler Master, Thermaltake, Antec, Silverstone i sl. kućišta je uvek prisutna i poželjna, ali ipak Lian-Li ide za nijansu ispred ostalih.
Uostalom, može se na više mesta naći podatak da su upravo oni postavili industrijski standard po pitanju izrade kućišta.

Sad, o ukusima naravno da nikada ne treba raspravljati, pa nije čudo da se nekima ne dopadaju. Cena takođe.

Sad, o ukusima naravno da nikada ne treba raspravljati, pa nije čudo da se nekima ne dopadaju. Cena takođe.
Svaka ti je Njegoševa. I ja kad god čujem da se nekome starijem od 16 godina dopada ThermalTake Xasser, ujedem se za jezik da ne kažem šta mislim😀.

Svaka ti je Njegoševa. I ja kad god čujem da se nekome starijem od 16 godina dopada ThermalTake Xasser, ujedem se za jezik da ne kažem šta mislim😀.

Oces da kazes da je moj drug Sikili lood?
Sta fali Xaser-u?
Ajd, otvori mi oci, molim te.

Otkud mi znamo da li je on lud ili nije ?
Daj opisi nam kako se ponasa 😀 Salim se !

Poenta je da je neozbiljno reci da je Lian Li obican kinez ! Taj ko je to rekao NEMA POJMA i ne bih zeleo da mi daje bilo kakve savete o HW.

Poslednja izmena:
zamisli u ovakvim enterijerima npr. stavis xaser/kandalf/armour/cosmos i ostalu svetlecu i polu-svetlecu "boraniju"

ne ide zar ne? 😉
za to je mac i lian li (ako bas moras pc 🙂)

p.s.mislite o tome :smoke:

Lian Li jesu vrhunska kucjista,to sve stoji,ali meni ona prva dva deluju stvarno kao malo kvalitetniji "kinezi",mozda gresim ali zavrsna obrada/koncept im deluje bas jeftino,pogotovo onaj jadni plitki multimedijalni panel(kako su ga nazvali)(odnosi se na prvo kucjiste sa videa)

Poslednja izmena:
zamisli u ovakvim enterijerima npr. stavis xaser/kandalf/armour/cosmos i ostalu svetlecu i polu-svetlecu "boraniju"

ne ide zar ne? 😉
za to je mac i lian li (ako bas moras pc 🙂)

p.s.mislite o tome :smoke:

A ovo je predpostavljam tvoja gajba :d:d:d

btw. ovako ruzne enterijere nisam skoro video 😉

Poslednja izmena:
Svako kućište koje je takve težine da ga dve 12-ice na 1200rpm mogu podići sa zemlje za mene predstavlja "KINEZA" koji nije vredan preterane pažnje. Iskreno, ne razumem po čemu se uopšte i izdvaja od kineza, osim po imenu koje verovatno predstavlja statusni simbol?! Jedan chieftec koji izgled kućišta nije promenio proteklih 10-ak godina predstavlja bolji izbor sa svojih 12-15kg težine jer će svakako bolje izolovati zvuk od jednog Lian Li-a. Antec NSK4400 sa cenom od 50-ak e i težinom od 8kg je daleko bolje rešenje i razumnije od jednog Lian PC-B20B koje košta 145e. Opet pitam, šta bi čovek dobio kupovinom takvog kućišta osim glavobolju zbog buke buke i olakšan tekući račun?!
Možda što se tiče dizajna odnosno izgleda i privlače određenu pažnju, ali svakako nisu ni po tom pitanju revolucionarna. Uostalom, ukusu su različiti i o njima ne vredi raspravljati. Mislim da na polju proizvodnje kućišta postoje daleko bolji i kvalitetniji proizvođači a da je Lian Li malo precenjen.

@ivke76

Pa u TAKVU gajbu najverovatnije je da nećeš ni Lian Li da staviš, već ako baš mora da bude komp prisutan neko htpc kućište koje pritom košta min 300e, osim ako zaista nisi operisan od ukusa. 😀

Sve to stoji za Chiefteca, koji je tezi jer je secc steel u pitanju, Lian Li je uglavno Al pa je razumljivo lakshi.

Svako kućište koje je takve težine da ga dve 12-ice na 1200rpm mogu podići sa zemlje za mene predstavlja "KINEZA" koji nije vredan preterane pažnje. Iskreno, ne razumem po čemu se uopšte i izdvaja od kineza, osim po imenu koje verovatno predstavlja statusni simbol?! Jedan chieftec koji izgled kućišta nije promenio proteklih 10-ak godina predstavlja bolji izbor sa svojih 12-15kg težine jer će svakako bolje izolovati zvuk od jednog Lian Li-a. Antec NSK4400 sa cenom od 50-ak e i težinom od 8kg je daleko bolje rešenje i razumnije od jednog Lian PC-B20B koje košta 145e. Opet pitam, šta bi čovek dobio kupovinom takvog kućišta osim glavobolju zbog buke buke i olakšan tekući račun?!
Možda što se tiče dizajna odnosno izgleda i privlače određenu pažnju, ali svakako nisu ni po tom pitanju revolucionarna. Uostalom, ukusu su različiti i o njima ne vredi raspravljati. Mislim da na polju proizvodnje kućišta postoje daleko bolji i kvalitetniji proizvođači a da je Lian Li malo precenjen.

1) A što ti kupuješ kućište? Zbog težine? Mora biti dovoljno teško da kad ga staviš na vrata od podruma ne može ništa da ih otvori sa one druge strane, izađe i uplaši te?!? :S:
Mislim...

2) Javio se poznati ALTI-jevac koji prodaje Tt(rtt) da nam priča šta je bolje kupovina, pardon, šta je lepše! :zgran:
Zloupotreba foruma po XXXL put i niko ga ne dira?
Što vam toliko smeta konkurencija?
Jeste toliko gladni ili šta?

3) boro, i u pravu si i nisi, zavis kako se gleda - sa koje strane.
Jesu bitne i temperatura i zvučna izolacija i završna obrada (Lian je tu vrh) i cable management... ali smem da se opkladim i sa tobom i sa bilo kim da se kućišta najviše prodaju zbog izgleda.

P.S. Pustite ljude da sami biraju, konkurencja je zdrava, i za vas prodavce i za nas kupce. A i ukusi su različiti.

Poslednja izmena:
2) Javio se poznati ALTI-jevac koji prodaje Tt(rtt) da nam priča šta je bolje kupovina, pardon, šta je lepše! :zgran:
Zloupotreba foruma po XXXL put i niko ga ne dira?
Što vam toliko smeta konkurencija?

Jeste toliko gladni ili šta?
A ti si malo paranoična osoba, jel??
Ne razumem kako možeš da donosiš zaključak o tome gde radim i čime se bavim ako me ne poznaješ?? Za tvoju informaciju, ne radim ni u jednoj IT firmi. Toliko o tome.

A što ti kupuješ kućište? Zbog težine? Mora biti dovoljno teško da kad ga staviš na vrata od podruma ne može ništa da ih otvori sa one druge strane, izađe i uplaši te?!?
Upravo zbog toga. Vidiš kako znaš!

3) boro, i u pravu si i nisi, zavis kako se gleda - sa koje strane.
Jesu bitne i temperatura i zvučna izolacija i završna obrada (Lian je tu vrh) i cable management... ali smem da se opkladim i sa tobom i sa bilo kim da se kućišta najviše prodaju zbog izgleda.

P.S. Pustite ljude da sami biraju, konkurencja je zdrava, i za vas prodavce i za nas kupce. A i ukusi su različiti.
Obzirom da me citiraš, predpostavljam da se i ovo odnosi na mene. Prvo i osnovno, zvučna izolacija je najbitnija stavka, za mene. A zatim izgled. I ne mogu da očekujem da kućište koje je napravljeno od lima i teži 5kg ima dobru zvučnu izolaciju i da isto neće početi da tandrče od vibracija koje stvaraju ventilatori, diskovi, optika... Ja sam i rekao da su ukusi različiti i da o njima ne vredi raspravljati, zar ne?? I ne vidim zaista u čemu je onda problem. Izneo sam svoje mišljenje i pritom ga nikome ne naturam niti sam nekome prislonio pištolj uz slepoočnicu i naterao ga da moje mišljenje prihvati kao slepo pravilo kojim će se rukovoditi do smrti.

A ovo je predpostavljam tvoja gajba :d:d:d

btw. ovako ruzne enterijere nisam skoro video 😉

ukusi su razliciti 😉

meni samo nije jasno kako neko moze da misli da je lian li kinez a hvali tt i cm "plastikanere" 😉

@ivke76

Pa u TAKVU gajbu najverovatnije je da nećeš ni Lian Li da staviš, već ako baš mora da bude komp prisutan neko htpc kućište koje pritom košta min 300e, osim ako zaista nisi operisan od ukusa. 😀

pa meni i jeste fora u tome da lian li ima diskretan/minimal dizajn i da ga mozes "uklopiti" bilo gde 🙂
za gajbu i htpc stoji 😉 zalman mama :smoke:

Ne razumem kako možeš da donosiš zaključak o tome gde radim i čime se bavim ako me ne poznaješ??
Obzirom da me citiraš, predpostavljam da se i ovo odnosi na mene. Prvo i osnovno, zvučna izolacija je najbitnija stavka, za mene...

Nije se odnosilo na tebe, dotični "kolega" prepoznaće se sam.
Ta zvučna izolacija nekom uopšte nije bitna... i tako u krug isto kao sa ukusima... 😉

I aj' sad, kad ti je bitna z.izolacija, što sam iz prve imao utisak da ti je bitna težina? ili je to možda povezano pa ja ne razumem?

ukusi su razliciti 😉

meni samo nije jasno kako neko moze da misli da je lian li kinez a hvali tt i cm "plastikanere" 😉

🙂 Ukusi. 🙂

Poslednja izmena:
Lian Li, maticna firma je korea, neka predrasuda zbog te zemlje je totalno bespotrebna, po meni radi se o izuzetno kvalitetnim kucistima,cooler master je ipak za klasu nizi od LL, TT isto ispod ali ne toliko......
po meni to jesu lagana kucista , top model je ispod 10 kg, ali su izuzetno prakticna, osmisljena dobro i finalna obrada na visem nivou od CM i TT svakako .
Malo je bezveze da se raspravlja....... daj da se javi neko ko ima kuciste (znam da su skupa ) pa da cujemo misljenje pravo ....
po meni koliko sam procitao i gledao po forumima to je vrh klasa, sto ce reci u drustvu su poredjani ovim redom po nekom kvalitetu :
silverstone, lian li , zalman , antec , TT , CM ...... (sve su to tajvanske firme,osim antec-a)

Nazad
Vrh Dno