Šta je novo?

Nova konfiguracija - vase preporuke!

Zverko

Čuven
Učlanjen(a)
04.12.2002
Poena
609
Imam oko 700-750 e. Racunar mi treba naravno za igranje, malo interneta, sa rezacem, 17' monitor,tihim kulerom...
Trebaju mi vasa iskustva sa racunarima koje imate-s cime ste zadovoljni na njima.
Dakle, mozete navesti sve komponente sa nekom pribliznom cenom da vidim kako se uklapam. Unapred zahvalan!!! ,)

Zverko je napisao(la):
Imam oko 700-750 e. Racunar mi treba naravno za igranje, malo interneta, sa rezacem, 17' monitor,tihim kulerom...
Trebaju mi vasa iskustva sa racunarima koje imate-s cime ste zadovoljni na njima.
Dakle, mozete navesti sve komponente sa nekom pribliznom cenom da vidim kako se uklapam. Unapred zahvalan!!! ,)

- ploca Abit KD7E
- proc T-Bred 1700+
- cooler Speeze Raptor Cool na 3000 o/min.
- 512 Mb DDR-a Hynix 333
- kuciste DTK 074PFC
- rezac LG 52X24X52
- hard disk Maxtor 40 Gb 7200
- graficka MSI GF4 Ti4200
- tastatura Samsung PS/2 102
- mish A4 WWW-35 PS/2
- monitor 19" Samsung 957P (ako bas mora 17" onda 757NF)
- modem Sweex Intel HAM 56K
- zvucna Live! 5.1
- zvucnici Altec Lancing 251

E stvarno sam fantastican. Ovo sam sve iz cuga ispisao, i kada sam uzeo digitron u ruke ispalo je 790 € . Nadam se da ces bas ovakvu konfiguraciju sastaviti. Jeste da je ispalo malo vise, ali u ovoj situaciji mozes da smanjish cifru samo tako sto ces kupiti monitor 17" koji je oko 140 €, sto ti nikako ne preporuchujem. Pruzi se kako znas, jer su sve 17-ice ispod 170 € djubre, a to vazi i za 19-ice. Za te namene koje si napisao, bolje od ovoga ne moze. Hajd' sa srecom.

Ovo gore je solidna osnova uz par primedbi!

Trazi neku nf2 plocu sa saund storm-om pa ti ne treba live posebno! (EPOX RDA+ za nekih 85e je best buy trenutno)

Hard od 80GB!

Combo umesto klasicnog rezaca jer vreme DVD-ova polako nastupa!

Mislim da ako potrazis neku povoljniju varijantu mozes i sa ovim da se uklopis do 750 ili blago preko toga!

no name je napisao(la):
Ovo gore je solidna osnova uz par primedbi!

Trazi neku nf2 plocu sa saund storm-om pa ti ne treba live posebno! (EPOX RDA+ za nekih 85e je best buy trenutno)

Hard od 80GB!

Combo umesto klasicnog rezaca jer vreme DVD-ova polako nastupa!

Mislim da ako potrazis neku povoljniju varijantu mozes i sa ovim da se uklopis do 750 ili blago preko toga!

KD7E i Live! kosta +5 € vise, a mislim da je zvuk bolji i da ostavlja mogucnost za sledecu zvucnu. 80 Gb HDD je + 20 €, i Combo je + 25 €, tako da sve to izadje + 40 € u odnosu na ono sto sam ja predlozio, tako da je sve to zajedno 830 €, a chovek je pitao za 700-750, a to nije 830.
I ja sam pretrchao cifru za 40 €, ali sam napisao i da moze monitor za 140 ali da nisu bas...., ako bas mora da se ushtine i da max. bude 750.

Ja bih tu maximum ustinuo na 256MB (ako bas moram, pa bih kasnije dokupio) i na 17" NF (ni 1€ vise - greota je). Sve ispod toga prosto ne bi imalo smisla (budj. mis, kuciste, tastatura, cooler... donose mizernih nekoliko € ustede sto je neisplativo), pa ako se bas pretrci malo preko budzeta sacekas jos malo (skupis jos koju paricu, a cene malcice padnu i taman se nadju nagde na "pola" puta), pa uzmes solidnu masinicu...

kuciste: chieftec matrix 360w -82
ploca: epox 8rda+ -88
proc: xp1700+ -47
kuler: speeze raptor -12
mem: 256mb hynix pc400 -40
graf: msi ti4200 -100
rezac: cdrw sony,lg -45
hdd: 40gb@7200 maxtor -55
floppy -9
modem: intel HAM -12
tast: logitech int. black -17
mis: logitech mx300 -35
slusalice: philips -20
monitor: samsung 757nf -185

to je 747€,uskracen si za 5.1 zvucnike,moj predlog je za malo jace kuciste(da nikad vise ne razmisljas o istom),jedna sjajna tastatura i mis(5 godina garancije) jer su za gaming podjednako bitni kao i g.k. koju ces nakon nekog vremena i zameniti ali ovog misa i ovu tastaturu-NIKAD,monitor je sasvim dovoljan jer je ovo optimum za igranje u 1024,na 19-ici ti je potrebna 1280 rezolucija ,a to povlaci vecu zahtevnost..........

poz. i srecna kupovina

Nece da mi citira notax-a, pa moram ovako...

Rece da su sve 17-ice i 19-ice ispod 170 eura djubre. Je l' to neko pravilo, ili znas iz iskustva...?

thunderchase je napisao(la):
Nece da mi citira notax-a, pa moram ovako...

Rece da su sve 17-ice i 19-ice ispod 170 eura djubre. Je l' to neko pravilo, ili znas iz iskustva...?

A ti mislis da ces za male pare da kupis kvalitetan proizvod ?? Iskustvo kaze : Malo para, malo vredi.

P.S. Koliko imas godina ??

Dopadas mu se :mrgreen:

A moja preporuka:
Abit NF7
T-bred B 2400+
2x 256 MB DDR333 Kinkston Value Ram
FX2500 by MSI
HDD 120 GB (~95€)
LiteOn CDRW
-ostalo po zelji.......... ;)

Zverko uzmi bolje neku 19" bolje se prave sajtovi na njemu..............

Ljudi, ja kazem nekim drugarima ima da se kupi Ti4200 za ~ 100 Eura, video sam na Bench forumu, a oni kazu nema sanse nismo nigde videli. A sklapaju kompove...

Gde to ima? I jos MSI, nije no name..

Hvala.

][V][ATRIX™ je napisao(la):
A moja preporuka:
Abit NF7
T-bred B 2400+
2x 256 MB DDR333 Kinkston Value Ram
FX2500 by MSI
HDD 120 GB (~95€)
LiteOn CDRW
-ostalo po zelji.......... ;)

Jel' ti ovo ozbiljno mislis ??
Deluje kao da zavitlavash choveka.

Hajde molim vas, da mi neko kaze gde to ima MSI 4200 za ~ 100E.

Kazem nesto sto sam video dosta puta na forumu i onda ispadnem budala pred ljudima kojima sam rekao da ima negde za te pare...

Hvala.

g-force4 ti4200 za 100€ na www.pcberza.co.yu

Pa tu sam i prvo gledao ali nigde nisam video....

...

Zasto bih ga zavitlavao? Sta mislis da ne valja?

Napisi po stavkama sve komponente, pa saberi.

Hetlere batali ove svadjalice :D
Reci sta bi i da li bi eventualno zadrzao od prethodne konfiguracije, ma koliko beznacajno bilo (tastatura, mis, zvucna, monitor...) da vidimo imas li mesta za manevrisanje i koliko, posto ce se ovde pobiti oko 20€ :D

@ Notax: Po mojoj racunici, oko 520€

S obzirom na poznavanje matematike, ne gine ti da dogurash bar do savetnika u Vladi. :mrgreen:

A gde su se dele stavke ?? :confused:

Asus P4PE
Intel P4 2.4GHz/400/512
Ati Radeon 9700 Pro
Kucishte TT Xaser II
Zvuchnici Harman Kardon 5.1
Monitor DELL TFT E171p
CDRW TEAC 40x
DVD Samsung 16/48
Tast. Logitech
Mouse Logitech MX700
HD IBM 120Gb
1Gb ddr 333 Kingstone

Jeste da ce te izaci k'o Sv. Petra kajgana, ali morate priznati da je konf. nevidjena
RESPECT AND WICKED!!! ...... heheheh

notax je napisao(la):
...

S obzirom na poznavanje matematike, ne gine ti da dogurash bar do savetnika u Vladi. :mrgreen:

A gde su se dele stavke ?? :confused:

Ne kapiram te bas ali ajd sad...... :rolleyes:

Evo:
NF7= 107
2400+ = 90
RAM = 80
FX5200 MSI 128MB = 75
HDD = 95
CDRW = 50

Eto, i posle ovoga mu ostaje vise nego dovoljno za monitor i tast/misa.

Misli covek na korumpirane "savetnike" u vladi sto ih je Mladja isprozivao pre neki dan...

...

Ne kapiram te bas ali ajd sad...... :rolleyes:

Evo:
NF7= 107
2400+ = 90
RAM = 80
FX5200 MSI 128MB = 75
HDD = 95
CDRW = 50

Eto, i posle ovoga mu ostaje vise nego dovoljno za monitor i tast/misa.

To je 500 €.

Fali :

- cooler - 15
- kuciste - 50
- ta graficka nije za igranje vec za...... nemam pojma za sta. Ta graficka nije nizasta. Imas tread best buy graficka, pa vidi sta je napisano. +25
- tastatura - 7
- mish - 8
- modem - 15
- monitor - 170
- zvucnici - 90

To je 380 €, sto sigurno nije 250 €.
Ako ti u sve ove stavke mozes da se uglavis sa 250 €, onda svaka chast. Ili eventualno, ako si shiroke ruke, mozes jedno 5 komponenti da poklonis choveku. O:)

E pa ****** sad! Sta ce mu zvucnici od 90€! Onda za graficku, ja bih tu uzeo za sebe (dobro, igram igricu 1x u 3 meseca) ali opet nije toliko sivilo FX.
I cooler ne treba jer je ono moje BOX pakovanje za CPU.
Kuciste ima i za 30 solidno.

pOZ

E pa ****** sad! Sta ce mu zvucnici od 90€! Onda za graficku, ja bih tu uzeo za sebe (dobro, igram igricu 1x u 3 meseca) ali opet nije toliko sivilo FX.
I cooler ne treba jer je ono moje BOX pakovanje za CPU.
Kuciste ima i za 30 solidno.

pOZ

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ne budi smeshan, nego lepo priznaj da nisi dobro sracunao.
Ko ce da kupuje kuciste od 30 € za tu konfiguraciju?
Ili hoce da igra igre sa tom grafickom, i ceo dan zulja ushi sa slushalicama, i nema suround, a za filmove shipak. Ma daj, molim te.

Nije tacno da sam lose sracunao!
Upravo sebi uzimam slicnu konf. ovih dana, a i da nije tako nemam razloga da lupetam bezveze.

Samo ako je snob pa mu treba space design za kuciste...... Ja ne patim od toga, to je samo obican lim. Ali eto u krajnjem slucaju neka bude to tvoje kuciste za 50, a ne 30 kao moje. Nije velika razlika.
@Sound: Zasto da ne prikaci na mini liniju i da ima super zvuk bez ulaganja?
A ako vec hoce samod a se igra, onda neka pazari ti4800 ili nesto u tom stilu.... Ali vidi koliko ce to onda da izadje.

Nije tacno da sam lose sracunao!
Upravo sebi uzimam slicnu konf. ovih dana, a i da nije tako nemam razloga da lupetam bezveze.

OK, ako to tebe zabavlja. Uzmi kuciste od 30 €.
Ne moras da nam javljas kako shljaka. Dovoljno je da kazes u kom si delu BGD-a, a mi cemo da chekamo oblachic crnog dima. :mrgreen:

Nazad
Vrh Dno