Šta je novo?

nova konfa mi chupa kosu!

Inace geil Black Dragon 800 radi po default-u na 2v.

Da ako taj Geil BD 800mhz teras na CL4, ako je na CL5 onda je manja ~1.8V-1.9V

zorz je napisao(la):
ASUS P5K/EPU i uživaj...
Pa dobro jeste dobra ploca, ali je ~2.5k din skuplja nego sto je on hteo da potrosi, sto je 5.5-6.0k din. E sad ako Charlie oce da doda 2.5k ... U tom cenovnom rangu moze da "odradi" DFI MB LanParty DK P35-T2RS :D ili DFI MB LanParty DK P35-T2 (1xGlan umesto 2x), cak je mozda malo i jeftinija, a i lakse je naci posto sam primetio da Asusove Epu ploce jako tesko naci...

Mislim sta reci.......
ddks03co8.jpg

:D:d:banana:

@ zorz - to 10E vishe, da idem do te cifre onda bih uzeo onaj DFI LanParty ;)
@ popbranko - taj 8-pinski je ustvari jedan red masa a drugi 12v tako da i jedan 4-pinski zadovoljava plochu, a veruj mi ta plocha je negde vrisnula...
@ miloshs - evo bash gledam testove, koliko vidim sa njom je najpametnije juriti MHz-od latencija nishta nemash. izvukao je 3-3-3-10 i uzhasne rezultate je imao a sa 5-5-5-15 na 1000 i kusur MHz je prebio 8k ;) sve shto sam trebao da znam- hvala za link
shto se tiche e5200 samo da napravim nosache (back i front plate) jadnichak ide pod vodu :D
nego sa kojim coolerom je on drzhao 4.4GHz pri toj voltazhi??? V8, V10? :D mnooogo je to za 45-nm na vazduhu
tvoja plocha je sjajna,ali koristish li ti ta 2 extra pci-e? nije meni do SLI, nego mi se svidja plocha, a opet ortak planira istu kartu da uzme pa ko zna...neki bench ;) :D
1333fsb, ddr 800 a overclock? ima li onih starih dividera tipa: cpu je na 200, a imash neku hard-core memaru koja bi na 250, pa spichish divider da cpu radi na 200 a mema na 250?
stani, znachi da ja ako stavim 1066 memaru-osim ako ne clockujem neche raditi na 1066 nego na 800?

EDIT: postavili smo u isto vreme pa nisam video sliku..
SPEACHLESS......

Poslednja izmena:
ASUS P5K/EPU ima identicnu dilersku cenu kao ta DFI koja je riknula i nema razlike u nabavci tako da je to direktna zamena. Svaka LanParty je skuplja od obicne...

OFF

ti onda mislish na P5K SE\EPU koja je ojadjena P5K i ne vredi tih para nikako...bez uvrede ;)

ti onda mislish na P5K SE\EPU koja je ojadjena P5K i ne vredi tih para nikako...bez uvrede ;)

Ja lepo umem da čitam. U mom dilerskom cenovniku piše da taj tvoj DFI P35 Blood Iron i ASUS P5K/EPU (znači nije SE model) imaju istu dilersku cenu pa ti kako hoćeš... ASUSov SE model je dilerski jeftiniji od nonSE za ~10tak€ tako da sa moje strane greške nema. :smoke::smoke::smoke:

Poslednja izmena:
ne uzimaj asusove ploce.
greje im se chipset do jaja.

sorry done! ASUS P5N-E SLI live & kickin'! bez najmanjeg problema... TNX svima na pomochi

sorry done! ASUS P5N-E SLI live & kickin'! bez najmanjeg problema... TNX svima na pomochi

CCCCCCC......... jooooooooooooooj
tu kao voli DFI, pa ode u Asus... izdajiceeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:smash::smash::smash:

Hehe salu na stranu, bice ti dobra ta ploca nema dileme, svaka od ovih koje smo preporucili je dobra, samo su nijanse u ptanju... Mene je DFI kupio izgledom ploce (pa moram priznati i chipsetom :D)

A ono gore sto smo pricali o memoriji, po nekim raspravama ispadne da Intelovi procesori (tj konfiguracije) vise cene Mhz-azu na RAM-u dok AMD combo vise ceni latenciju... kolko se secam to ima veze sa tim sto AMD ima memorijski kontroler na CPU a Intel ngde drugde (mada nisam siguran u ovo, davno sam to citao).
A da ako stavis 1066 mhz na 800mhz plocu, radice ti na 800mhz, ali ces pri overklokovanju imati mnogo vise prostora za cepanje memorije, tj neces morati da menjas pocetni takt memorije na 667 ili 533 (umesto800) pri overkloku.Dakle isplati se uzeti 1066mhz ako oces da overklokujes, ali samo ako planiras veliki porast FSB-a... a kolko cujem FSB wall na e5200 je 340-350mhz, dakle i ako uzmes 800mhz RAM ici ce ti max na 900mhz... uzmi 800mhz ako ti je 1066 dosta skuplji...

e da, a sto se tice dizanja memorije iznad base clocka... pa nisam siguran, ali mislim da za to moras imati plocu koja podrzava 1066 i 1333 mhz ram, pa bi mogao tako da ih dignes, ali nisam siguran u to 100%... inace mislim da je to krajnje nepotrebno raditi na ovim DDR2 modulima, jer ionako vecina ljudi overklokuje CPU (FSB) pa se dize i takt memorije,a da na stock clocku CPU-a i FSB-a teras 800mhz ram da radi na 1066 ili vise je vec previse... mislim da bi dovelo do nestabilnosti sistema...

A onaj lik tvrdi na je cepao e5200 @1.69V na vazdusharu mada moram priznati, tesko da ta prica drzi vodu... ipak je to 1.69V, sto je dosta za danasnje procesore, postavio sam link do strane na http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=172845&page=4 post #93...

@Zorz - a u kojoj firmi radis ti? Bez uvrede ali kad mi neko pominje dilerske cenovnike povraca mi se, jer se na kraju uvek ispostavi da su dilerski i "pravi" cenovnik nebo i zemlja. Nista lichno...

P.S. ova DFI p35 opako izgleda:smoke:, steta sto je nisi uzeo, sad vise nismo braca po matichnim :-devil-:

Poslednja izmena:
tvoja plocha je sjajna,ali koristish li ti ta 2 extra pci-e? nije meni do SLI, nego mi se svidja plocha, a opet ortak planira istu kartu da uzme pa ko zna...

Sad trenutno ne koristim ostala dva, ali je bilo u planu kad sam kupio plocu... a sad kad se osvrnem, vidim da sam se zeznuo jer ce ovi prokletnici stalno da izbacuju nove graficke i normalni ljudi ne mogu da stignu da kupe dve kartice... Naime SLI i CF se isplati samo ako se u pocetku iskesiras i kupis dve kartice... ono, tipa, kupicu kasnije vise ne drzi vodu i licno mislim da su SLI i CF doomed ako ne vidimo neki breakthrough na tom polju...

A jedna kartica koju se isplati imati SLI je 9600GT jer skalira u vecini igara od 50-75%, tj toliki je dobitak u performansama... Radeon 3870 je ochajan u CF varijanti, barem se tako meni pokazalo. Ovi 4800 serija su malo bolji, ali sumnjam da tolko dobro skaliraju da se isplati uzeti dva komada...

prosto bih sad prodao moju plocu ali mi mrsko ici u to sve, prodaj, kupi, vadi, namestaj, prebudzuj kablove, itd....

*** tako me ishlo... asus je uzet-flashovan bios, radi ko sat...ali ne da se grejeeeeeeeeee!
nishta josh nisam clockovao (polako-biche) zeza me win, stavio sam standardni SP2 pa chim u nekom folderu stisnem back ili up izbaci mi neki fol "error" i kao imam spyware-da skinem neki spyware killer or something. i aj reko posle 30 puta skinem i instaliram on nasho neki trojan horse, shla bla te kao remove ili cancel-ja naravno remove kad ono PRC-PLATI pa se klati! ma da im ..... sve po spisku! sad chu da spichim ko i uvek LastXP20 i miran ko zec van sezone ;)
Miloshe brate od druge ploche! :D
*** tako kako je... DFI Lan Party ploche ne da su sexy sa onim crnim PCB-om i naranzhastim i crnim slotovima-PFFFFFFFF jezivo! do sad sam imao DFI LP Ultra-D UV sensitive-ma bombona!
mada i ova mala ima zhara, crni pcb, sexy memory slotovi.. :-devil-:
znam tachno kako ti je shto se tiche menjanja platforme... ali strpljenja za novu malu ;) moram da pohvalim korisnika *******i koji mi je maksimalno izashao u susret, ne samo predlozima vech i oko kvara ploche zamene i drugih stvari... svaka chast momku na strpljenju samnom!

Prilozi

• 111111111111111.jpg
    111111111111111.jpg
    322.8 KB · Pregleda: 66
Ma dobro pazi, meni je trenutno posle DFI-ja Asus drugi najbolji izbor... u nForce shipset kao sto rekoh vise ne verujem, pocinjem da sumnjam i u njihove graficke polako... OCZ postaje jako ozbiljan konkurent u svim segmentima IT marketa, a Microsoft planira novu ediciju OS-a....

...it's a new dawn for mankind :D

P.S. I moj NB na 790FX se greje dosta, u toku leta je bio na 56-57oC, sad kako je zahladnelo palo na 45-47oC, a jos sam mu nabudzio fan od starog DVD racka i radi ko lood... 35-37oC ko bombonica :D
Budzeni-NB.jpg

:D:D:D

A koji ti se chip tacno greje? ovaj NB sa hladnjakom ili SLI chipset dole bez hladnjaka?

Kao sto ti je rekao grof pelinex skini sa ploce kontakt od dugmeta za napajanje pa ga pali sa srafcigerom, i skini obavezno konrakt od reset tastera.

!

!!!

@Charlie Brown
imao sam danas isti problem sa DFI Infinity Blood Iron P35-T2L + e5200 - rešenje je flash >>> biosa <<<

!!!

Ljudi, koliko puta??? Plocha je crkla, ne pomazhe ni da je ljubim a kamoli flash ili kontakt zhice od prekidacha... dead, r.i.p.
Uzeo sam P5N-E SLI...
@ miloshs - stavio sam na plochu hladnjak od neke MSI-jke tako da smo sad coool ;)
postavichu sliku...

...@Zorz - a u kojoj firmi radis ti? Bez uvrede ali kad mi neko pominje dilerske cenovnike povraca mi se, jer se na kraju uvek ispostavi da su dilerski i "pravi" cenovnik nebo i zemlja. Nista lichno.../QUOTE]

Dilerska cena je takva kakva je. Maloprodajnu cenu svako formira po svom nahođenju ili proceni i otud nebo i zemlja u razlici. Ja govorim sa čisto tehničke strane i tako se i radi zamena... U stvari, tako bi trebala da se radi zamena. A u kojoj formi ja radim, to ti mogu reći samo na PP jer ne želim da me warnuju zbog reklamiranja dotične firme...

pozz

zorz je napisao(la):
miloshs je napisao(la):
...@Zorz - a u kojoj firmi radis ti? Bez uvrede ali kad mi neko pominje dilerske cenovnike povraca mi se, jer se na kraju uvek ispostavi da su dilerski i "pravi" cenovnik nebo i zemlja. Nista lichno...

Dilerska cena je takva kakva je. Maloprodajnu cenu svako formira po svom nahođenju ili proceni i otud nebo i zemlja u razlici. Ja govorim sa čisto tehničke strane i tako se i radi zamena... U stvari, tako bi trebala da se radi zamena. A u kojoj formi ja radim, to ti mogu reći samo na PP jer ne želim da me warnuju zbog reklamiranja dotične firme...

pozz
Ma ok, znam... nije ni bitna firma... nego malo skoro sam citao taj moj post, pa onako izgledalo kao da te pljujem, sto mi uopste nije bila namera... Eto samo toliko :D

... ovako stoje stvari
tek sklopljen DFI Infinity Blood Iron P35-T2L + e5200 + ...
isti slučaj...

...upali se, 5sec radi, ugasi na par (2-3) sekundi i ponovo sam upali i tako u krug!
Nema pishtanja, nichega, sve je povezano (nije mi prvi put),
baš tako...

...Bilo kakav predlog dobrodoshao!
... Hvala unapred

predlog je dat par postova iznad, a onda...

Ljudi, koliko puta??? Plocha je crkla, ne pomazhe ni da je ljubim a kamoli flash ili kontakt zhice od prekidacha... dead, r.i.p.
Uzeo sam P5N-E SLI...

nema na čemu ???

======

ok, ti si već uzeo novu ploču, i moguće da je taj konkretni primerak bio defektan, ali možda nekom drugom zatreba, za slučaj da pokuša da upari navedenu ploču i noviji procesor...

u mom slučaju je bilo ovako:

obzirom da ploča nije htela da postuje sa novim procesorim, ubačen stariji model (e2160), ustanovljeno da je bios prošlogodišnji, te da najverovatnije zbog toga ploča u kombinaciji sa e5200 ne radi, pa je shodno tome flešovan najnoviji bios koji je unapređen da prepoznaje novije procesore.

ponovo vraćen e5200 (ostalo nije dirano) i sada sve radi kako treba.

inače bios je...
Date Code: 2008/08/29
Major Reasons of Change: Added Intel new micro code for support new CPUs.

ps pažnja - biosi za ovu i raid verziju ploče se razlikuju

kao shto rekoh- nije pomogao flash... zahvalio sam se vishe puta. Hvala svima josh jednom. ;)
P.S. bez ljutnje ljudi

Molim administratore da zakljuchaju temu. hvala

charlie zaboga promeni "moju masinu" :D

Sad vise nisi ponosni vlasnik DFI Blood Iron, vec obican vlasnik, obicnog asusa :D

IN YOUR FACE :D

Poslednja izmena:
Znam da je gotova pricha, ali 99% sam ubedjen da je BIOS bio u pitanju. Toliko problema su ljudi imali, i toliko njih je resilo problem sa update-om biosa. Ja sam jedan njih.

Znaci u buduce pre nego sto bilo sta uradis, update-ujes bios i tek onda ako i dalje ne pomaze, pitas za pomoc. I nikada nemoj da skidas beta verzije biosa.

Znam da je gotova pricha, ali 99% sam ubedjen da je BIOS bio u pitanju. Toliko problema su ljudi imali, i toliko njih je resilo problem sa update-om biosa. Ja sam jedan njih.

Znaci u buduce pre nego sto bilo sta uradis, update-ujes bios i tek onda ako i dalje ne pomaze, pitas za pomoc. I nikada nemoj da skidas beta verzije biosa.

Da li skidati beta BIOS zavisi od proizvodjacha... Istina je da vecina njih ne priznaje garanciju ako koristis betu, a neki s druge strane priznaju...

U nekim slucajevima cak i moras betu instalirati, jer jedino ona donosi poboljsanje u radu sa tvojim "novim" X4/Quad procesorom!

Tacnije NE INSTALIRATI beta BIOS , sem ako bas ne moras...

Charlie vidim da si uzeo komp u OC House-u za par dana uzimam i ja sa naravno DFI Infinity Blood Iron P35-T2L. e sad da li cu mortai sigurno da flesujem BIOS ili to zavisi od ploce. ne bi voleo da se cimam oko flesovanja ako 100% mora radije bi da mi oni to urade.
i naravno da li to oni rade ili moram negde dugde to da odradim

Nazad
Vrh Dno