Šta je novo?

Nova igra Rockstara - Red Dead Redemption

Auh, vala nisu sitne razlike nazalost, na vecini je bas ubedljivo lepsa 360 verzija.. wtf Rockstar..

Pod uslovom da slike nisu editovane, naravno.
Meni samo nije jasno kako NIJEDAN gaming site nije pominjao ovo, dok im nije smetalo da rape-uju portove Bayonette i FF13.

Nadam se da se neko igrao sa blur toolom u PS-u, mislim bilo bi mi ok da samo ta verzija postoji, ali kad pogledas koliko je cistija ona gore, onda i nije bas ok.. cak i manje detalja, zbunjica, trave i sl. ima na PS3 verziji na nekim slikama...

Može li neko poređenje RDR i Call of Juarez 2?

Sta znaci ta recenica :d :p Sta ima da gledas ocene da bi to znao, Rockstar skoro nikad ne omane :)

Znaci ista situacija kao sa GTA IV - niza rezolucija i QAA koji bluruje sliku uz nizi fps. Pa dobro moglo je i gore da ispadne.

QAA bluruje sliku, ali daje kvalitet slike kao 4xMSAA uz cenu od 2xMSAA.

U *** bas je losija grafika na PS3, ne mogu da verujem da Rockstar favorizuje glupavi Xbox. Pogotovo kad se zna koja konzola ima mnogo vise sirove snage!

Pa nije u pitanju favorizovanje, na PS3 se ne moze programirati drag and dropom :d Osecam da josh nisu provalili da Cell ima i SPE-ove :d

Pa tako nesto, secam se da su za GTA IV bese izjavili da uopste nisu koristili SPE-ove..

Igru sam tek nabavio i odigrao par sati.
Meni grafika izgleda fenomenalno na velikoj plazmi. Odusevljen sam pejzazima i kolicinom detalja koje neke stvari igraju. U principu nikada nisam voleo WW ali uz ovu igru mi deluje bas zanimljivo.

Video klipovi su sa kompresijom i razlika koja postoji , ne moze da se primeti. Na konzolama se primecuje sigurno. Mislim nebitno, ali ne bih voleo da imam igru za PS3 i da je dobijem u slabijoj rezoluciji.

Pa nije u pitanju favorizovanje, na PS3 se ne moze programirati drag and dropom :d Osecam da josh nisu provalili da Cell ima i SPE-ove :d

Ti mislis da oni ne umeju da isprogramiraju kvalitetniju verziju za ps3 :p ?
Znaju i sami da ce igra ludacki da se proda, zbog toga se i ne cimaju.

Ocigledno ih je mrzelo da sredjuju engine.

Pa ko je kriv Sony-ju sto su zakomplikovali programiranje za Cell kao svemirski program za Jupiter :p, da bi kvalitet i performanse dosle do izrazaja igre za ps3 moraju da se "cinculiraju" specijalnim alatima, plus dodatna sredstva, vreme ..., ( ko je rekao gran turismo :d ), mada kad ga naprave, onda ga stvarno naprave ( uncharted 2, god of war 3 )

Sa NeoGaf foruma....

Quick and dirty edit in Paint, I noticed some things missing on PS3 when looking at this shot, I drew an arrow above each area in question.

Arrow references (things missing in PS3 shot on bottom):
1. sign missing
2. logo on building missing
3. shadow missing
4. cant read sign
5. shadow missing behind barrel
6. wagon missing

Xbox 360:

360_RDR_arrows.jpg

PS3:

a0037809_4bf356bdbd11c.jpg

Ipak, sama igra je toliko dobra da je potpuno nebitno koju verziju imate...
Bila bi prava šteta propustiti ovo samo zato što na kutiji bolje izgleda!

Pa naravno da je glupo propustiti igru zato sto je malo lepsa ili malo ruznija, nego malo nervira taj stav nekih ljudi da po automatizmu sve mora da izgleda lepse na PS3, igra je dobila odlicne ocene i verovatno ce postati veci hit nego sto su ljudi i mislili da ce biti, :banana:, tako da je igra super, nevezano da li je igrali na xbox ili ps3.

Pa ko je kriv Sony-ju sto su zakomplikovali programiranje za Cell kao svemirski program za Jupiter :p, da bi kvalitet i performanse dosle do izrazaja igre za ps3 moraju da se "cinculiraju" specijalnim alatima, plus dodatna sredstva, vreme ..., ( ko je rekao gran turismo :d ), mada kad ga naprave, onda ga stvarno naprave ( uncharted 2, god of war 3 )

A nije ti palo na pamet da je mozda X360 programiranje previshe pojednostavljeno na racun optimizacije i efikasnosti (isto kao i na PCu) ? :) Zato je svaka poshtena (eskluzivna) igra na PS3 bolja za generaciju od svega vidjenog na X360, a ti sad izaberi da li hocesh hiljadu proseka ili 20 vrh igara :d

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno