Šta je novo?

Nova igra Rockstara - Red Dead Redemption

Мени је код GTA игара сама прича увек била оно због чега сам их прелазио. Ниједан други серијал нема толико упечатљиве и изражене споредне ликове, са карактериним особинама које чине праву сатиру на модеран свет.

Не знам како се Red Dead Redemption уклапа у ово, али ако игра буде написана као њихова претходна дела, ја га сигурно прелазим. GTA има мана, сасвим сигурно, као што су (баш) ружна графика, осећај напуцавања и оружја, али је мени то све сасвим споредно у игри.

Sta je ovo, sto i ostali ne igraju :trust: igra je izasla.
Igrao bih ja, ali sam u Budimpesti :).

Cini mi se da ovde bas i ne moze da se toliko divlja i da se ubija nekaznjeno jer se gube poeni sa skale Casti i ne znam kako bi se uklopilo da recimo igras kao kriminalac a onda odes da obavljas glavne misije iz price gde su pisci ipak dali odredjeni karakter Marstonu. Znaci nije genericki lik iz igre vec je taj njegov background solidno napisan i ima neke price iza njega.
Pretpostavljam da znam odgovor, ali ipak da pitam - da li mozes da udjes gde god pozelis, ili samo u neke kuce ?

Ne znam odakle vam negativnih tripova oko "prelaska" sa GTA 4 na RDR? Slicno je izvodjenje, ali su potpuno drugacije igre. Uostalom, to nije neki game mod, nego igra koja se poprilicno dugo razvijala i koja za sada ima samo reci hvale na sve strane. E sad, to sto ima ljudi koji toliko neumorno blate GTA 4 (a fanovi su prethodnih delova) koji je, skoro po svemu, svetlosnu godinu ispred prethodnika, to je vec problem tih ljudi ;)

Pa ako si ti jedan od onih koji je igrao svih 700 igara sa Quake3 engineom i nije ti smetalo da svaki put ponovo igrash Quake3 sa izmenjenim teksturama, onda ne fali nishta :)
Ne znam, meni nije smetalo da igram razne igre u Q3 endzinu jer je svaka od onih najboljih imala dusu, tipa Soldier Of Fortune 2, Jedi Knight 1/2, American McGee's Alice, Call Of Duty, Return To Castle Wolfenstein. Tesko da su svi ti naslovi samo "izmenjene teksture".

Pa ako si ti jedan od onih koji je igrao svih 700 igara sa Quake3 engineom i nije ti smetalo da svaki put ponovo igrash Quake3 sa izmenjenim teksturama, onda ne fali nishta :)

Pa ne, euforia engine u GTA IV je sjajan, pa me zato cudi sta ti se toliko ne svidja, mozda malo da utegnu kretanje/odziv na komande i napucavanje..

GTA има мана, сасвим сигурно, као што су (баш) ружна графика

BAS ruzna grafika? Dajte bre ljudi..

Mora neko da se nadje da napucava cak i odlicne igre. Ja ne znam da li ima neka igra za njih da su rekli da je dobra i da je igraju umesto da traze mane. Imamo kriticara koliko oces. Svaka im dlaka smeta.

Izgleda da im je cilj samo da pokvare zabavu onima kojima se igra svidja. nemaju druga posla ,dosadno im i sad im je krivo kad se neko zabavlja. I samo pricaju kontra.

Imam ja jednog burazera koji svaki put kad dodje kod mene, kritikuje mi zvucnike. Kaze , meni bi pregoreli. Pa ne boj se, nisu kod tebe. :p

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da znam odgovor, ali ipak da pitam - da li mozes da udjes gde god pozelis, ili samo u neke kuce ?

Samo u neke, ima general store, gunsmith, saloon itd. Ima mesta gde ne moze da se udje. Ima cak i prastari bioskop sa zanimljivim sadrzajem u rockstar stilu :D a to je samo u Armadillo-u a ima verovatno jos gradica u igri.

Meni ovde grafika izgleda fenomenalno, jeste da je drugacije okruzenje i da nema zgrada, vozila i toliko ljudi po ulicama ali meni izgleda fenomenalno.

Nije mi jasno kako je uradjeno, koliko su 'siroki' ti nivoi, gradovi, koliko ima nevidljivih zidova itd..

Mora neko da se nadje da napucava cak i odlicne igre. Ja ne znam da li ima neka igra za njih da su rekli da je dobra i da je igraju umesto da traze mane. Imamo kriticara koliko oces. Svaka im dlaka smeta.
Sto si tako osetljiv :)?
Pa naravno da cemo da isticemo mane kod igara, a da igra ne valja, ne bismo je ni igrali, zar ne?

Jedno je da osecaj bude isti/slichan u nastavku iste igre, ali kada je to potpuno druga igra u potpuno drugachijem vremenu, a osecaj je kao da je Marty McFly sredio Niko Belicu da ode na divlji zapad :), takva igra viche "ovo postoji da bi uzelo pare i nishta vishe" :)

+1.
GTAIV i RDR se razlikuju neuporedivo više (osećaj, štagod) nego igre koje je Snake pomenuo. Jeste Jedi Knight bio fenomenalan i meni Q3 osećaj nije smetao, ali što su endžini složeniji i napredniji, taj osećaj će se sve manje ponavljati. U3 je, ja mislim, poslednji u nizu takvih mašina...

Inače, RDR je fantastičan. Ja sam zaprepašten šta su ljudi spakovali i kako to radi. Majstori optimizacije za konzole, koja god da je konzola. Nema šta. Ogroman svet, prilično detaljan za to koliko je veliki i na čemu radi... impresivno, za koplje je sve detaljnije od GTAIV. I gluma, filmski šmek, sve je na jako visokom nivou, nema priče. Biće i ovo jedan veliki hit...

Je*i se :) Dakle vreme je da razbijem necim SP blokadu i odem do banke :)

Samo sam je probao ali za sada deluje stvarno fantasticno. Cak toliko da se razmisljam da je uzmem za ps3 jer volim da uzimam originale igara koje zelim da imam u kolekciji :)

Sve u svemu, apsolutna preporuka za one koje ce da izadje 200 din a vala mislim da se niko ne bi pokajao da da i 50e.

@ Ranko

Ne sumnjam, mada ja volim da se ozbiljno posvetim MP-u, a pogled iz treceg lica i multiplayer mi malo ne idu u tu jednacinu :) Prvenstveno bih ovo uzeo zbog sigurno sjajne kampanje i atmosfere divljeg zapada, a ne bi voleo da zbog nekih neobjasnjivih razloga igram na silu.. jako cudan osecaj, kao da "moram" da igram :(

Odlično. Našao sam prve žrtve za posse :D Borise i Kraken, računam na vas :d

GTAIV i RDR se razlikuju neuporedivo više (osećaj, štagod) nego igre koje je Snake pomenuo.

Inače, RDR je fantastičan. Ja sam zaprepašten šta su ljudi spakovali i kako to radi. Majstori optimizacije za konzole, koja god da je konzola. Nema šta. Ogroman svet, prilično detaljan za to koliko je veliki i na čemu radi... impresivno, za koplje je sve detaljnije od GTAIV. I gluma, filmski šmek, sve je na jako visokom nivou, nema priče. Biće i ovo jedan veliki hit...

iskreno se nadam da osim engine-a nemaju puno zajednickog.

Poslednja izmena:
Sve neki mrzitelji (tm) GTA, ljubi ih majka :)

Još jedan glas zy RDR! Igrao nekih 3 sata, za sada deluje fantastično! Yup, we have a hit! I još nešto... Nema onog usranog piss filtera koji toliko zagadjuje GTA IV :D

Prelepa igra!

dsc01542z.jpg

dsc01508g.jpg

dsc01491z.jpg

dsc01597i.jpg

Id u qrac covece, ispala je dosta bolje nego sto sam mislio i sto su ranije prikazivali :trust:

Moze li mi neko reci o nevidljivim zidovima, mozes li odjahati ili se popeti tamo recimo na prvoj slici, dokle pogled doseze?

Prelepo izgleda

Id u qrac covece, ispala je dosta bolje nego sto sam mislio i sto su ranije prikazivali :trust:

Moze li mi neko reci o nevidljivim zidovima, mozes li odjahati ili se popeti tamo recimo na prvoj slici, dokle pogled doseze?

Naravno da mozes, mapa je dosta velika.

Ne verujem da ju je iko nabavio, još uvek čekam da mi ShopTo uzme novac pa da je tek onda pošalje

Danas u 19 casova, nemacki GamePro ce objaviti test za RDR!
A sutra ce izbaciti utiske o grafikama na PS3 i Xbox360...

Iskren da budem ocekujem ocenu izmedju 93-95%! :D

Opasno me svrbi novčanik iako ga je PS3 dobrano ispraznio :D

Svestan sam da će stići za "džabe" na PC za 6-12 meseci ali multiplejer ću ionako i ovako morati da platim. Svaka čast za grafiku. GTAIV samo na momente izgleda približno i to na PC-ju sa montruoznim setovanjima (kod mene neigrivo).

Nazad
Vrh Dno