Šta je novo?

Nova Dell P serija P2x14H

Kod mene je osvjetljenje te bijele power diode bas bas slabo. U meniju imas opciju da je skroz iskljucis ako ti smeta.

Kod mene je osvjetljenje te bijele power diode bas bas slabo. U meniju imas opciju da je skroz iskljucis ako ti smeta.

Ima u meniju opcija power button led i to sam stavio na off,ali čim se komp ugasi il ode u standby ta lampica krene da blinka,i u mraku se baš vidi.

Ja svoj uvijek gasim nocu, nikakav standby ili sl. Jedan njezni pritisak na power dugme i to je to, nije tesko :)

Zdravo svima, ja sam Rasa i novi sam na bencmarku.
Novi mi je i monitor P2414H. Prvi utisci su da moj primerak ne probija previse, u odnosu na neke ovde prikazane. Ali sto rece neko vuce na plavo. Ne znam da li spajder tu nesto moze da promeni.

Evo rezultata. Kalibracija odrađena sa Spyder4PRO uređajem i ponovljena je nekoliko puta. Najnovija verzija programa. Došlo se do ovih vrednosti:

RGB 93/92/100
B/C 43/75

Dab je 0.02
Temp (6500) je 6509k
Target bright (120) je 121,3 cd/m2

U attachu je ICM profil.

Monitor je povezan preko VGA, sutra ću odraditi sa DVI kablom. Inače, monitor je kupljen takođe u Emmi pre nekoliko dana i sasvim je korektan primerak.

Prilozi

• Dell P2414H new.rar
    2.1 KB · Pregleda: 60
Ljudi moji kako vi vidite ista na tom osvjetljenju od 30%-40% ? Ja svoj uvijek drzim na 90%-100%, rijetko kad na nizoj vrijednosti...

zavisi, nekom je zamorno citanje texta pri osvetljenju 90%

Evo rezultata. Kalibracija odrađena sa Spyder4PRO uređajem i ponovljena je nekoliko puta. Najnovija verzija programa. Došlo se do ovih vrednosti:

RGB 93/92/100
B/C 43/75

Dab je 0.02
Temp (6500) je 6509k
Target bright (120) je 121,3 cd/m2

U attachu je ICM profil.

Monitor je povezan preko VGA, sutra ću odraditi sa DVI kablom. Inače, monitor je kupljen takođe u Emmi pre nekoliko dana i sasvim je korektan primerak.

odlicno ajde uradi sa dvi pa da vidimo gde je bolje :)

meni je slika toliko nejasna da nemam reci, slova mi se bukvalno dupliraju :O
i na viewsonic 27ici je bio povezan preko vga, ali je slika bila perfektna tako da ne znam sta mi je ciniti :O

Evo i mog primerka.

Prilozi

• DSCN1771.jpg
    DSCN1771.jpg
    9 KB · Pregleda: 170
  • DSCN1772.jpg
    DSCN1772.jpg
    18.1 KB · Pregleda: 183
  • DSCN1773.jpg
    DSCN1773.jpg
    97.1 KB · Pregleda: 150
meni je slika toliko nejasna da nemam reci, slova mi se bukvalno dupliraju :O
i na viewsonic 27ici je bio povezan preko vga, ali je slika bila perfektna tako da ne znam sta mi je ciniti :O

Zasto povezujes monitor na VGA u 2013. godini? Imas graficku iz 2013, imas monitor iz 2013, obe komponente imaju brdo digitalnih prikljucaka, kablove si dobio za dzabe uz monitor. U cemu je problem? :S:

Zasto povezujes monitor na VGA u 2013. godini? Imas graficku iz 2013, imas monitor iz 2013, obe komponente imaju brdo digitalnih prikljucaka, kablove si dobio za dzabe uz monitor. U cemu je problem? :S:

Možda zato što se uz monitor dobija samo dp i vga kabl a grafička mu ima mini dp konektore pa bez kupovine drugih kablova ni ne može drugačije. A VGA ima dušu :)
Ispravite me naravno ako grešim,možda se uz grafičku dobija dvi kabl.

Cudno da se ne dobija DVI kabl, evo proverio sam i ja na TFTcentral sad. Prevideo sam to jer nisam imao na umu da monitor ima DVI port a da nisu stavili kabl...

Pa neka kupi onda adapter, ili jos bolje DVI kabl koji je verovatno jeftiniji nego taj adapter, a i ima ga svuda. I jos ce imati pride kabl koji moze da proda, nije DP kabl nov jeftin. Dao bih mu ja DVI kabl da zivi u BG :/

ma kupicu sutra DVI kabl, ali jednostavno ne mogu da verujem da mi se ovo desava, slika ne da nije ostra, nego stvarno nemam reci, bukvalno slova se vide po dva puta, imaju svoju senku, a i 27icu sam vezivao na vga, a slika je bila perfektna. Javicu sutra sta se desava kad uzmem DVI kabl, pitam se da mi nije zapao neki defektan primerak :O
evo i mog primerka, izgleda da je bas korektan sto se tice probijanja, ali videcu sutra kad ga povezem na dvi :)IMG_20131220_021817_395.jpgIMG_20131220_021812_653.jpg

Jel ima Sharpness u opcijama? Slikaj mobilnim tu senku, uzmi lupu ili na macro ako moze lepo da ispadne, onako blizu da se vide pikseli.

ima sharpness u opcijama, ali nista ne menja, jedino na ovoj slici da se eventualno nasluti ono sto pricam, tipa kod mainbord, d se vidi duplo tj ima trag, i kod fanpwm 0, 1 i 2 imaju isto tragove, kao dupliranje slova samo sto se ne vidi lepo na slikamaIMG_20131220_023133_209.jpg

Uzes i ja 2414 jer je vx2370smh nestao i na prvi pogled posle dugogodisnjeg koriscenja 22" 16:10 sam se pitao koliko jos monitor moze ici u horizontalu. Malo mi je sad neobicno i ne mogu da se priviknem ali nadam se da cu brzo. monitor je ok, boje su dobre postoji neko odstupanje izmedju boja sto rece jovyland kao da mu fali malo boja. Probijanje u donjem levom uglu i ne smeta previse, vise mi smeta ips glow, ghosting je neprimetan. Smorio sam se kad sam video da nema dvi kabal ali sva sreca pa sam imao jedan jer mi nesto nece preko display porta pojma nemam zbog cega. USB-i su korisni samo onima kojima ne smeta da okrecu monitor da prikljuce flash, ne vidim razlog zasto nije moglo sa strane... Sve u svemu ok monitor za ulozen novac.

Povexah preko dvi i preporod :)
Jedino sto je ovaj dvi kabl sa 18 pina, da li je sa 24 bolji kvalitet slike?

Ne, taj sa 24 je za vece rezolucije (1440p). Za 1080p ti je nebitno koji koristis od ova 2, isto je.

promenis dve kartice i opet nece slika preko dp, ne znam u cemu je problem, jedino da reklamiram monitor...

Probaj preko menija ručno da promeniš Input Source sa Auto Select na DisplayPort.

Da li dobijaš bilo kakvo obaveštenje no signal ili nešto slično?

bio je no signal from display port i onda sam malo jace ugurao dp i otisao je normalno u power save i detektovao je kabal medjutim kada ukljucim komp nema slike

Izgleda kao handshake problem koji je dell imao sa dp i ranije. Nekad je moglo da se reši promenom porta na grafici dok su komp i monitor uključeni.
Ovo nije problem do grafike ili do Monitora, već problem do kabla koji dolazi uz monitor.
Ako ti nije mrsko vrati monitor i uzmi novi.

znaci da bi promenom kabla problem bio resen?

Uzeh pre par sati p2414h, i evo ga stoji pored starog u2312hm.

- Ili u23 ima plavi/roze tint ili p24 ima zuti tint. Prvo sam krenuo da pisem rage post ali percepcija je cudo, više ne znam šta da mislim.
Sto duže buljim u njih tako mi se menja misljenje. Na pocetku mi je p24 bio djubre, sad... videćemo za koji dan.
Najviše me nervira sto se boje cudno ponasaju. Na primer, predjem color pickerom po ovoj bench strani i vidim da su sve nijanse sive.
I na p24 svi div-ovi jesu "sivi" osim ovog najvećeg koji drzi tekst posta. On je plavicast i bas iskace od ostalih. Dok na u23 svi div-ovi izgledaju kao da su nijanse iste boje.
- Probija opasno iz donjeg levog, crna je duplo dublja na u23 i uz celu levu i desnu ivicu probija 1-3mm.
- Coating na p24 jeste slabiji, možda i duplo. Generalno p24 deluje malo ostrije, ne znam dal je zbog coatinga ili +0.8" (sharpness je 50 na oba u settingsu).

Nisam siguran kako se testira da li je pwm-free. Ali odradio sam test mlataranja olovke ispred ekrana.
u23 ako nije na brightness >96 vidi se iseckan trag od olovke. Na p24 je smooth trag na brightness on 0 do 100.

Ako p24 bude bio laksi za oči (posto me opasno bole) možda probam da zamenim za drugi isti. Ako ne verovatno ga menjam za još jedan u23.

@MarkoZ
Da, ali ti ne savetujem da ga sam kupuješ, eventualno ako imaš nekog drugara koji može da ti pozajmi dp kabl za probu.
Kabl je nekompatibilan sa monitorom, znači da i sa kablom koji ti kupiš može da se desi isto.
Zato mislim da je najbolje da vratiš monitor i uzmeš nov.

hvala na odgovoru. videcu da zamenim mon nego sad idu praznici pa ocekujem da me zavlace do 15og januara, a to mi se neda nikako. Prosli put kada sam isto imao reklamaciju za monitor u altiju poslao oko 15og decembra dobio 20 januara. Zamenicu ga verovatno kada prodje novogodisnje ludilo :D

@sub
p24 svima probija u donjem levom samo je pitanje mozes li da se naviknes, meni je vukao na plavicast tint pa sam malom doradom rgb parametra nasao skoro prihvatljiv rezultat.

Poslednja izmena:
Kako testirate to probijanje boja? Sta slikate? Moze neko da mi objasni posto nisam shvatio citajuci ovaj thread osim da slikate crn (valjda) pozadinu?

Vrh Dno