Šta je novo?

Nova Dell P serija P2x14H

Nikakav ghosting nema na ovom monitoru. Ako 60Hz ne odgovara moze se sasvim lagano overclockovati na 75Hz. To sam uradio preko CRU-a (Custom Resolution Utility-a) i odlicno sve funkcionise, za detaljnije informacije oko samog programcica i postavki mozete posjetiti Google.com pretrazivac i vrlo lako doci do foruma koji je upravo CRU-u namjenjen.

Jos smo daleko od 120Hz/240Hz IPS monitora a sto se mene licno tice, nikada ne bih mjenjao IPS za neki 120Hz/240Hz crappy TN monitor.

Kenzo vidim da imas ovaj monitor, da li si igrao cs 1,6 na njemu, ako nisi mozes li da ga inst, pa da probas.. Ja imam samsung tv 40es6100
jedino na toj igrici vidim gosting, ako nema gostinga u cs u mracnim delovima mape onda nema ni na jednoj igrici, trenutno se dvoumim izmedju lg22EA63V-P LED IPS i njega..

Kenzo vidim da imas ovaj monitor, da li si igrao cs 1,6 na njemu, ako nisi mozes li da ga inst, pa da probas.. Ja imam samsung tv 40es6100
jedino na toj igrici vidim gosting, ako nema gostinga u cs u mracnim delovima mape onda nema ni na jednoj igrici, trenutno se dvoumim izmedju lg22EA63V-P LED IPS i njega..

Odirao sam nekoliko partija CS-a i nisam primjetio nikakav ghosting...

Evo rezultata. Kalibracija odrađena sa Spyder4PRO uređajem i ponovljena je nekoliko puta. Najnovija verzija programa. Došlo se do ovih vrednosti:

RGB 93/92/100
B/C 43/75

Dab je 0.02
Temp (6500) je 6509k
Target bright (120) je 121,3 cd/m2

U attachu je ICM profil.

Monitor je povezan preko VGA, sutra ću odraditi sa DVI kablom. Inače, monitor je kupljen takođe u Emmi pre nekoliko dana i sasvim je korektan primerak.

Da se nadovežem na ovo gore. Monitor je ovog puta povezan preko DVI. Rađena su dva merenja:

- upaljeno svetlo u sobi (koje ne osvetljava direktno monitor)
- ugašeno svetlo, upaljena lampa u uglu sobe.

RGB 93/91/99
B/C 40/75

Dab je 0.02
Temp (6500) je 6502k
Target bright (120) je 120cd/m2

Gornje dobijene vrednosti su za slučaj merenja sa svetlom u sobi. Vrlo malo se razlikuju vrednosti merene kad je samo lampa bila aktivna, nivoi podešavanja RGB i B/C su identični u oba slučaja.

U attachu su dva profila:

- Dell P2414H DVI L.icm - upaljeno svetlo
- Dell P2414H DVI NL.icm - lampa

Takođe, tu je i ProfileChooser kojim možete na brzaka da vršite promenu izabranog profila i uočite razliku.

Poz

Prilozi

• Dell P2414H DVI.rar
    4.3 KB · Pregleda: 69
  • ProfileChooser.rar
    150.8 KB · Pregleda: 52
Kako da povezem ovaj monitor sa laptopom? Imam HDMI i VGA a ne zelim da ide preko VGA jer sam 'citao' da se gubi kvalitet dosta.

Nasao sam samo u winiwinu ali vidim da je 1500, jel ima neka jeftinija varijanta?

RGB 93/91/99
B/C 40/75

E stvarno bolje boje sa ovakvom postavkom, tek sad kad uporedim sa ovim presetom vidim koliko bela nije u stvari bela na 100/100/100, tacnije dosta jasno se vidi na primer na stranici foruma.

Ima li kakvih novosti po ovom pitanju, koji ti manje monitor zamara oči pri dužem radu?

Možda je malo bolje, ali možda. Možda kod mene i nisu problem monitori...
U svakom slučaju coating je mnogo slabiji na p24 pa je laksi za gledanje.
p24 mi je sad glavni monitor i neću da ga menjam. Pomirio sam se sa tim da mora nešto da mu fali za 150e.

Evo i ja sam se jutros obradovao jednim P2414H, i za ovo vremena danas sto sam ga koristio samo imam rijeci hvale. Odlican monitor, boje ostre, ja sam prezadovoljan. Nisam ga jos dovoljno dugo koristio da bi opsirnije opisivao, ali za ovo malo vremena ima moje preporuke.

Posle oko dve nedelje koriscenja, zadovoljan sam s tim da se danas prvi put pojavilo zamucenje slova, ikonica itd. Probao sam bezuspesno sa podesavanjima u meniju. Onda mi je preostao jos samo sistem upali-ugasi tako sto sam u meniju sa DVI prebacio na VGA pa vratio na DVI. Izgleda blesavo ali ostrina se vratila.

Drugari do sad u zivotu nisam primetio ghosting, ali upalih far cry 3 i kad se okrecem ili pomeram kao da ne ide tecno igra, nekako kao da secka, a radila je tecno uvek. Verovatno se tako primecuje ghosting ili ne ??

ako si imao monitor sa manjom rezolucijom zbog toga ti secka, nije to ghosting

ako si imao monitor sa manjom rezolucijom zbog toga ti secka, nije to ghosting

jeste bila manja rezolucija, 1680x1050, ali sada na ultra podesavanjima imam konstantno 26-27 fps, a na prethodnom monitoru se secam da je isto bilo tu negde od 25-30 fps, a nisam primetio da mi je tad seckalo i da mi se slika mutila kad naglo okrenem pusku.
Kad smanjim detalje fps su konstantno na 30. Koliko sam ja upucen <25 fps, znaci da ce igrica seckati i da ce to biti primetno, a >25 bi trebalo da radi normalno, ili ne ... ?

Evo i moja 2 primerka, jedan ima malo izrazenije probijanje u gornjem levom uglu (definitivno mnogo manje nego u donjem levom koje je pristuno na svim). Oba su iz iste serije, jedan je kutija 141, a drugi 160 od 200. Ovaj sto je bio u kutiji 141 je 50-60mm nizi, takodje taj primerak je dosao sa pogresnom zastitom za kablove koja je dosta kraca, verovatno napravljena za neki drugi model...

Prilozi

• DSC_0032.jpg
    DSC_0032.jpg
    349 KB · Pregleda: 173
  • DSC_0033.jpg
    DSC_0033.jpg
    362.3 KB · Pregleda: 163
Ljudi sta da radim kad igram neku igricu i veoma je mracno u igrici ja skoro nista ne vidim kad igram sta da radim ??

Mnogo je mracna scena u igrici.Nista skoro ne vidim,a ukljucen je monitor.

Poslednja izmena od urednika:
Povecas brightness ili upalis dynamic contrast, posle paljenja monitora.

Hvala uradio sam i ja to ali ne onoliko koliko mi je trebalo :) Pa sam sada povecao na max.

Nazad
Vrh Dno