Šta je novo?

Nova AGP Graficka

mmarkovic

Slavan
Učlanjen(a)
16.04.2008
Poena
319
Imam jedan problem 🙂
naime imam plocu p5p800 i na njoj Intel HT na 3GHz, 4x512 MB DDR1 memorije 400, i 7600gs! Da li negde u srbiji mogu pronaci sledece parce hardvera
Prikaz 1
Detaljan Prikaz
i ako je moguce po kojoj ceni???

Unapred hvala!

p.s. stwar je u tome sto nemam para za nesto novo/polovno a dobro, tako da bih sa ovom grafikom izdrzao do zime, a onda neki c2q i ostalo sto ide uz to!

Bilo je ovde po oglasima nekoliko 3850 agp,mada ti je to cisto bacanje para,procesor je prespor da bi poterao 3850 kako treba,imao sam P4 koga sam drzao na 4.5Ghz i 3850 je radio mnogooo losije nego sada. (u nekim igrama fps je bio skoro 100% bolji na c2d na 2.4 Ghz nego na p4 na 4.5Ghz)

Poslednja izmena:
po milijarditi put

x1950 agp uvek mozes da nadjes za nekih 5k dinara / of kors, polovnu /

Te nove HD grafičke traže brze ploče i veliki memorijski protok. Trenutno na tržištu može da se kupi ASUS AH3650 Silent/HTD/512M AGP HD3650 512DDR3 - 5.500,00 din. nova sa tri godine garancije.
Upoznat sam sa time i jako me interesuje gde bih mogao da je pazarim 🙂
Takodje znam da ona 3850 ne moze da dostigne sam maximum, iako je teram na intelu 3Ghz HT sa 4x512Mb DDR 400Mhz Memorije!:banana:

Ne isplati ti se da uzimash neku novu AGP grafichku kada cesh morati kasnije da kupish novu matichnu i da poklonish nekom grafichku zato shto je na AGP slotu. Ja imam X1600Pro zajedno sa Athlon 2800+ i 2x512+1x1024MB 400MHz memorije i sve teram na low, shta god Gears of War, UT3 i Bioshock sam terao na medium, dok cesh ti sa GS sve da terash, jedino malo shto mozesh da je kloknesh, recimo da bude na nivou 7600GT(na 600 za GPU i 800 za memoriju ako imash GDDR2, a 1400 ako imash GDDR3 memoriju na grafichkoj).

Ajde ovako da vas pitam sledece:
da li ce ovaj AH3650 meni pomoci? Licno da hoce iz razloga vise memorije GDDR3! Bitno mi je da Age of Conan igram a da ne secka, meni sada na LOW seche ... imam 20fps dok se ne pojavi neki drugi lik tada je katastrofa 8fps! E sada sta je fora, ISTU konfiguraciju MB/CPU/MEMORIJA samo sto ima 7600GT sa gDDR3 mem i 512 MB ram-a i njemu komotno radi na MEDIUM age of conan i pri tome ne secka!!! E to meni ide na zivce 😀

Pitanje je:

Dakle Hoce li eventualnom kupovinom ASUSovog modela meni AOC raditi???

Pa tebi je problem u sporoj internet konekciji,mislim chim lik sa slichnom konfom tera sve ne med onda znachi da ti treba bolji net. Age of Conan radi na barem 512Kbp/s i to pravih 512, napominjem pravih zato shto ja imam kod Beotela i WoW mi secka,tako da bolje uzmi kod telekoma ADSL i sve ce biti u redu.

Pa tebi je problem u sporoj internet konekciji,mislim chim lik sa slichnom konfom tera sve ne med onda znachi da ti treba bolji net. Age of Conan radi na barem 512Kbp/s i to pravih 512, napominjem pravih zato shto ja imam kod Beotela i WoW mi secka,tako da bolje uzmi kod telekoma ADSL i sve ce biti u redu.

Legendo, taj ortak ima 512 kod Beotela, a ja 1.5Mbit kod telekoma (testirao sam konekciju realno meri 1400kbps Downa i 188kbps uploada), ovo je cist problem do graficke kartice!

Pri tome da spomenem da sa ex athlonom Assassins Creed NIJE HTEO da se UCITA, a sada mi ide na MEDIUM SVE!

BTW. WOW mi nikada nije zaseckao, cak ni u BT illidans march gde nas je islo oko 150 🙂 imam i screen 😉

Ha lol 150 na ilidana, nema veze. E majku mu, ja imam isto kod beotela i znachi ono kao da imam ISDN, a cale je prijatelj sa zastupnikom za ZA pa onda dobija popust i ne da mi da menjam, ali dobro to, nego mnogo chesto puca veza i na 2 sata se menja IP. Meni AC radi i na starom i na novom(e da Athlon je 64-bit, a ne obichan), a mom drugu na obichnom 3500+(ili 3000+,nisam siguran) zajedno sa 8600GT lepo radi na High-med u XP-u, tako da nije do proca sigurno. Klokuj karticu na njegove taktove(mislim na taktove kartice tvoga druga sa GT) i pogledaj kako radi a onda stavi drugovu karticu i vidi da li ima poboljshanja. Ako je i sa GT i dalje sporo onda te neshto usporava i to mnogo, probaj reinstal sistema. A ako ide lepo onda ce ti taj 3650 lepo pomoci.

Ne znam ni sam koliko je pametno klokovati ovu moju karticu🙂 Mislim, ja skinuo i podesio riva tuner da radi overclock, jedno 2 sata sam pokusavao da ukljucim komp, jedino iz safe moda je hteo 🙂 Enivej sistem je sad frishko instaliran 🙂

Poslednja izmena:
Znash kako to ide. Evo ovako. Skini lepo ti Riva Tuner i ATITool(mada ce i 3DMark06 posluziti) i prvo podigni taktove i za memoriju i za gpu za 50MHz pa onda pusti jednom 3DMark ili pusti ATITool da trazi Artefakte i ostavi Ati tool na nekih 10-20min(ja obichno na pola sata), dok u pozadini uvek trebash da imash Rivin hardware monitor kako bi gledao temperaturu grafichke. Ako ti posle 20 min trazenja ATITool ne kaze nishta ti prvo podigni takt na GPU za 10MHz i ponovi proces dok ne nadjesh najveci takt za GPU onda to isto uradi i za memoriju i pre nego shto pochnesh da spavash ti pusti najveci takt za GPU i mem koji si ti utvrdio maloprepomenutom metodom i pusti da ATITool celu noc trazi artefakte. Ako ne nadje ni jedan onda ostavi te klokove, ali ako ih nadje onda smanji i jezgro i memoriju za 10MHz pa tako pushtaj ATITool po par sati dok ne utvrdish stabilne klokove. Inache ako ti posle OC-a i dalje neshto ne shtima teraj druga da ti da njegovu grafu da probash chisto za svaki sluchaj i ako na njegovoj grafi radi dobro onda slobodno uzmi 3650. E samo malo. Evo jedne dobre AGP grafe za neshto preko 50e. 2600Pro nije skoro ni malo sporija od 3650(3650 se samo manje greje) tako da ti je bolje da uzmesh za 50e 2600Pro nego za 60e+ 3650.

Zao mi je sto cu ja biti onaj koji ce ti saopstiti surovu istinu ali.......
Pa taman da sve postignes excelent clock i sta ti ja znam,opet neces ti biti miran nesto dugo.
Druga stvar je .......64k UP......ljudi.........koji bre MMORPG........hocete da vam postujem koliko trosi WOW,a ne AOC,lepo rece co'ek,Lelekom i minimum 1Mbps.

Najprijateljskiji savet,batali ti tu kupovinu,malo clock pa ces videti,ja ne prognoziram neki osetni boljitak + leto je usijavace ti se racunar.Bez dobrog neta nema igranja,a i kad ga imas nesto to treba da gura.Kazes da nemas trenutno love,OK,ali bolje je sacuvaj za upgrade kako treba nego bilo sta drugo,na stranu sto AGP nemoze da propusti ono sto 3850 hoce da pogura.Ako imas daljih problema,PM potrudicu se da ti pomognem maksimalno.

Ma evo ja sam nashao lep klok, a ako mislish da ce vremenom kartica postajati sve toplija i toplija kupicemo neko vodeno hladjenje za nju.
Inache WoW se lepo igra na 256Kbp/s kod svih mojih drugova(sa dovoljno RAM-a) bilo da je to piratski server ili originalni.

Meni je u AOCu ping (latency) uvek ispod 50ms ... sto mislim da je extra, cak i kada nas ima u okolini popne se mozda na 80(!) ms 🙂
Dakle Problem sa konekcijom ne postoji, jer sta ja radim, pustim da vidim kako igra radi upload, sklonim full screen i pustim DUmeter da mi radi, ni WOW ni AOC nisu presli nikada 2kb/s za upload!
A za aoc ti treba dobra konekcija jer svaki drugi dan izbace patch od po 350 Mb!

Pa da kazem ja da WoW lepo radi i na 256, a verovatno i AO. Ali stvarno teraj druga da ti da tu karticu da malo isprobash da vidish da li ti to radi, a mozesh i da klokujesh tvoju karticu. Ja ne bi kupio novu AGP karticu pre pokushavanja kloka.

OK! Fora je u tome sto ova 3650 ima gddr3 memoriju i 256bitnu magistralu a ova moja ima gddr2 memoriju i 128bit magistralu! To je po meni velika razlika za ono sto meni treba! Evo klokujem ovo moje cudo pa javljam rezultat! ako je spalim (posto sam lud covek za performansama) javicu se sa drugo kompa 🙂

Hvala svima!

OK! Fora je u tome sto ova 3650 ima gddr3 memoriju i 256bitnu magistralu a ova moja ima gddr2 memoriju i 128bit magistralu! ...

3650 serija ima 128bit mem magistralu. A grafa iz GDDR3 jeste bolji izbor.

Ma ne isplati se choveche. Ako ocesh da uzimash neshto uzmi onaj 2600Pro. To i 3650 su ti skoro iste kartice samo shto je 3650 hladnija ali i skuplja(nije mnogo hladnija, a ponekada je i sporija), tako da ako je neko zapeo da uzme AGP grafichku neka uzme 2600Pro AGP kod Altija.

ddr3 je ddr3

I to je odlucujuca prednost.

To u stvari nije DDR3 memorija vec GDDR3 memorija, a uzmi molim te onog 2600Pro mnogo ti je dobra prilika za te pare, 3650 cesh samo vishe da platish ali nece da radi brze.

Pa mislim da to nije razlog za prelazak. Mislim ima i moja X1600Pro GDDR3 memoriju ali ta memorija ne moze da se kloka kao DDR3 memorija na mom 8800GT-u. Za mene bi prelazak sa GDDR2 na GDDR3 bio vec veliki ali na GDDR3 i ne mora. Mislim moje mishljenje je da memorija nikada ne treba da bude odluchujuca prednost.

Mislim da 3650 ima jos par keceva u rukavu 🙂
a to je dx10 i shader 4.1 🙂 -> nije toliko bitno niti presudno, ali eto! Btw sutra idem posle posla kod ortaka da testiramo malo grafike 🙂 on ima ovu 3650 ... javicu vam!

Nije uopste bitno sto ima SM4.1 i DX10.1 i od toga nema nikakve koristi niti ce imati u buducnosti jer ona ne moze da tera ni dx9 igre kako treba.(ko zna da li ce se uopste i pojaviti dx10.1 igre i kada a i ako se pojave karta ce ti biti previse stara i neupotrebljiva za te igre)

Poslednja izmena:
Realno AGP je bacanje para... engine-i danasnjih igara su tako napravljeni da je C2D na 2GHz ili jaci must have... graficka tu ne moze da pomogne ako cpu posustaje...

Znachi ako ocesh neshto brze od te GS onda ne uzimaj nishta skuplje od onog 2600Pro za koga sam postovao link.

Moze da se nadje Sapphire 2600XT Retail sa GDDR3 memorijom.
Cifra je nesto ispod 90€.

e stvarno si suvi genije.

covek mu lepo poslao linak za agp 2600 za 4k dinara, a ti mu savetujes 2600 ddr3 za 90 evra.

Pod 1.
Ostatak konfiguracije nikako ne opravdava razliku u ceni.
Poznato je da RV6xx procesori traze jak i dual-core cpu.

Pod 2.
Za te pare ima polovnu agp x1950 512mb / koja pomenutu 2600ddr3 jede za dorucak / , i da mu ostane za cevape i spricer u obliznjem restoranu nacionalne kuhinje.

2600 ddr2 po pomenutoj ceni je trenutno apsolutno najbolja kupovina za AGP
Pored ostalog i zbog UVD koja ce pomoci procesoru u obradi HDmaterijala .

PS:
Kao odgovor na prvi post sa ove teme,
AGP 3850 512mb se kod nas moze kupiti za 165evra , vidi link

http://www.racunari.net/detalji/index.php?kompo=0912200111&k=09

Nazad
Vrh Dno