Šta je novo?

Nova AGP Graficka

Bila je mnogo puta ova prica na forumu. Probaj ti naci po oglasima polovan radeon 1950 kao sto rece kolega u postu ispred, to ti je najbolje sto mozes uraditi.

Poslednja izmena:

Nema na cemu, sve si mu lijepo rekao, nema potrebe vise bilo sta pisati ovdje🙂 X1950 mu je najbolje rjesenje ako je uspije naci polovnu ali mi se cini da je skoro bila bas ovde na bench oglasima.

Ja samo dajem info, da li se nekom svidja ili ne, drugo je pitanje. Platezne mogucnosti, subjektivizam i ostalo sasvim trece... R2600 serija ne trazi neki preterano jak cpu. To sta ima terace je sasvim lepo. Skoro sam ugradjivao drugaru navedenu komp sa Athlonom 3200. Razlika je poprilicna u odnosu na kartice prethodne generacije.

Lose poredjenje za cipove i memoriju:
DDR3 pomaze datom cipu da se razmase. To koliko sta ima poena u 3DM nista ne znaci. APSOLUTNO nevalidno poredjenje. Naime, 3DM cita funkcije i daje skor, a to sto ta 8400GS ne moze da tera neku adkevatnu igricu sa vise od 10fps-a...bice ti pravo merilo. Probaj X800 tu.
Naime, svojevremeno, imao sam GF3 Ti200...NFSU je na njoj LETEO. Bukvalno. Frame rate trocifren. Samo sto je igrica izgledala kao crtani film. Ostatak konfe ne tako bitan.
Onda uzmem FX5900SP na probu: jelte, igrica je i seckala u pojedinim trenucima, framerate tri puta manji...ali...staklo je bilo staklo, providno, video se dim...
Jak cip i dobra memorija...to je potrebna kombinacija. A i balans u skladu sa ostatkom masine. XT je brza od Pro varijante, i zbog svojih klokova i zbog memorije. Da li vredi razlike...stvar onoga ko daje novac.

Poslednja izmena:
Naravno da ne vredi, mislim ta razlika u klokovima ti je max 10 frejma razlike(i napominjem max) a ako on oce on moze da je klokuje.

... da zakljucim temu 🙂
Kod ortaka koji ima agp 3650 AOC leti 🙂 ima oko 60fps na low kada stawi na medium ima oko 35 sto je neverovatno!

To je letenje?!! Lol, imacesh slichne performanse sa 2600Pro.

Ja sam pre par meseci jedva iskopao kod dilera radeon 1950 Pro.
Agp-u je definitivno proslo vreme.Bili bi xtra da se pazari HD 3870.Problem sa Agp karticama je bridge chip koji poskupljuje Agp verziju u odnosu na SLI.

*** tako je, plus propusna moc AGPa je manja, pa treba upakovati sve da gubici budu sto manji!

a sta se moze igrati sa AGP(mislim na novije igre), osim ako neko nije mazohista.

Pa imash ploche sa AGP socketom koje podrzavaju C2Q :d samo chemu to ?

Eo ti druze moj primjer, prosle godine mjenjam GeForce 4MX 440 za 7800GS+ Gainward Golden S. kao 7900GS perfomanse! Placam nju i napajanje oko 200e, i jesam li se naigrao - pa i nisam nesto! Dobro, necu biti bas toliko surov, sve najnovije naslove sam odigrao vecinu u 1440x900 sa medium, high detaljima, kako koja igra, ali nije to to!

Sta hocu da ti kazem, ako vec ne mozes da se strpis i sacekas da zamjenis procesor i memoriju, (kao sto ni ja nisam mogao😀), onda se bolje okani velikog bacanja para na te radeone 3650 i sta vec 3850 agp, jer su skupe a neces se naigrati.

Moj predlog: otidji u oglase na bencu i fino nadji Radeon x1950PRO, XT, ili u najboljem slucaju XTX!!!😉

Imaj na umu da su sve ove gore jace od moje; PRO sigurno za 5-10% a da od XT ili XTX-su ne pricam sigruno preko 20-30%. Znaci ne samo da ce ti Age of Conan raditi ekstra nego i sve najnovije igre, pa i Crysis ces moci igrati opusteno na medium!

Sve ovo govor iz razloga kada dodje vrijeme za upgrade, nece ti biti zao dati konfu za samjesno niske pare, ako sto je meni sada zao, jer sam ispao konj kupivsi ovu kartu, da sam jos malo stekao kes, mogao sam citavu konfu sastaviti... Al ***, covjek se uci na greskama, - evo tebi se nudi mogucnos da ucis na mojoj... Da ne ispanes magarac kao ja!😉

Pozz:wave:

Eo ti druze moj primjer, prosle godine mjenjam GeForce 4MX 440 za 7800GS+ Gainward Golden S. kao 7900GS perfomanse! Placam nju i napajanje oko 200e, i jesam li se naigrao - pa i nisam nesto! Dobro, necu biti bas toliko surov, sve najnovije naslove sam odigrao vecinu u 1440x900 sa medium, high detaljima, kako koja igra, ali nije to to!

Sta hocu da ti kazem, ako vec ne mozes da se strpis i sacekas da zamjenis procesor i memoriju, (kao sto ni ja nisam mogao😀), onda se bolje okani velikog bacanja para na te radeone 3650 i sta vec 3850 agp, jer su skupe a neces se naigrati.

Moj predlog: otidji u oglase na bencu i fino nadji Radeon x1950PRO, XT, ili u najboljem slucaju XTX!!!😉

Imaj na umu da su sve ove gore jace od moje; PRO sigurno za 5-10% a da od XT ili XTX-su ne pricam sigruno preko 20-30%. Znaci ne samo da ce ti Age of Conan raditi ekstra nego i sve najnovije igre, pa i Crysis ces moci igrati opusteno na medium!

Sve ovo govor iz razloga kada dodje vrijeme za upgrade, nece ti biti zao dati konfu za samjesno niske pare, ako sto je meni sada zao, jer sam ispao konj kupivsi ovu kartu, da sam jos malo stekao kes, mogao sam citavu konfu sastaviti... Al ***, covjek se uci na greskama, - evo tebi se nudi mogucnos da ucis na mojoj... Da ne ispanes magarac kao ja!😉

Pozz:wave:
Ja se umalo nisam tako upecao ganjao 1950xt ili tako nesto i srecom uzmem 7600gs... na moj tadasnji 2.4 north (pre oko 14 meseci) i to je bilo veliki overkill, sa 4600 se osetila solidna razlika.... ALI vecina igara je radila ispod 30 fps zbog CPU-a... onda lepo prodao sve uzeo e2140 i 2600xt i opa razilika drasticna... a nije me nesto mnogo ni kostalo sve da predjem (prodao stare)...

Tako da opet kazem AGP samo ako ste 100% sigurni da ce da vam zavrsi posao... vec recimo neki P4 je suvise lose resenje... + upgrade path otvoren a to mnogo znaci...

Ja se umalo nisam tako upecao ganjao 1950xt ili tako nesto i srecom uzmem 7600gs... na moj tadasnji 2.4 north (pre oko 14 meseci) i to je bilo veliki overkill, sa 4600 se osetila solidna razlika.... ALI vecina igara je radila ispod 30 fps zbog CPU-a... onda lepo prodao sve uzeo e2140 i 2600xt i opa razilika drasticna... a nije me nesto mnogo ni kostalo sve da predjem (prodao stare)...

Tako da opet kazem AGP samo ako ste 100% sigurni da ce da vam zavrsi posao... vec recimo neki P4 je suvise lose resenje... + upgrade path otvoren a to mnogo znaci...

Da, ali ako je vec decko odlucio cvrsto da uzme jacu graficku zasto mu ne dati neke konkretne predloge? Mislim on vec to sigurno zna, - da se ne isplati AGP, ali na kraju kada se sagledaju stvari iz druge perspektive, onda je ulaganje opravdano. Svi znamo da mu za nove gaming komponente treba sigurno 300-400 evra i dok proda svoju konfu u bescjenje... Na cemu je! :trust: Ne moze svako toliko da se pruzi, razumjes!

Ovako, covjek zeli da igra komotno par igara koje voli i ja mu kazem da je mnogo bolja investicija polovna X1950PRO, koja se moze naci za 50-70 evra neko 3850AGP koji je do skoro kostao oko 170evra; - e pazi ti sada razliku i krajnu isplativost, a mogu glavu dati da taj 3850 nije nista ravolucionarno po pitanju performansi!

Stari moj, u odnosu na taj 7600GS, bilo koji Radeon x1900 ce imati 50% vece performanse, minimum, i jos kada se taj procesor klokne, ima da leti😀!

Ehhh, da je meni sada ova pamet....:wall:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno