Šta je novo?

Notepad ++

Djibril

Cenjen
Učlanjen(a)
21.09.2009
Poena
151
Imam ovaj prog i znam C jezik ali ne znam sa cime da pokrenem fajlove koje napravim ...jel ima neko resenje??

preimenuješ .txt nastavak u .exe i pokreneš...

Boze ljudi ili djeco, vi se to pravite pametni kao "preimenuj .txt u .exe" da jeste 😀 umesto da pocetniku lepo kazete kako sta gde vi se pravite pametni/glupi !!!

@Djiblir: Skini Code::Blocks ovde ,to ti je free editor (kao taj Notepad++) sa ugradjenim GNU GCC kompajlerom (to ti je prog. sot ti pravi .exe).
Za pocetak je sasvim dovoljno.

Mislim da je dexx bio sarkastican.

da neko sarkasticno odgovara na pitanja noob programera?! nemoguce!

OT: sta je to sa programerima pa ne vole da neko nov uci? dal' zato sto su ovi stari izgubili oci na debelim knjigama i prevazidjenim jezicima, sta li? svakako zanimljiv socioloski fenomen...

Poslednja izmena:
Mislim da je dexx bio sarkastican.

Da je sarkastican stavio bi bar neki smajli !

Realno svako ko otvori ovakvu temu treba ga usmeriti na ovu temu.

A tamo sto pise da moze se poceti i sa odmah C++ to stoji, ali mozda coveku treba za skolu bas C.

ako sam sarkastičan onda ne ide smajli, zar ne...

Ne znam, možda smo mi 'stariji' ljubomorni što se danas tako lako može doći do znanja, bez truda a čak i pored toliko materijala o svemu na mreži opet je izgleda lakše postavljati i najbanalnija pitanja i čekati gotova rešenja na tacni. Gde je tu zabava istraživanja i učenja. 🙂

Želim momku svu sreću u programiranju ako mu je to buduće zanimanje ali ako postavi pitanje da ima program Notepad++ i da zna C ali ne zna da mu treba kompajler da bi od tog koda napravio izvršni program onda tu nešto ne štima.

@dexx moze biti to za ljubomoru ,ali ipak nije sve imas znanje na tacni , jeste da je sad uz pomoc neta sve lakse . Ne mogu da zamislim pravljenje nekog sminarskog ili neceg jos veceg pre 10+ godina ,moras iz knjiga sve zivo.

Posto se momak ne javlja necu vise da spamujem temu, ali bar u programiranju nije sve u "znanju" mnogo je bitnija vestina upotrebe toga. Dzaba da ti znas svu sintaksu kad ne znas da smislis ni jednostavno sortiranje.... za mnogo jednostavnije stvari video sam gomilu ljudi 🙁.

@Djibril: Ti si moj idol covece, voleo bih da i ja mogu da naucim neki programski jezik a da nijedan programcic ne izvrsim, cak ni Hello World 😀.

Sarkazam na stranu, evo pravog odgovora 😀:
U svakom slucaju, zasto bi se mucio u Notepad++ da kucas kod, pa nekim dodatnim kompajlerom da kompajliras... kad lepo mozes da skines Visual C++ 2008 Express koji je *besplatan (tnx to Microsoft). I imas celokupno razvojno okruzenje gde mozes i editovati kod i kompajlirati i debugovati...

*"Besplatan" - rec latinskog porekla koja znaci da mozes da ucis na ovom Express izdanju ali ne mozes praviti i prodavati aplikacije

Hehe cak sam i font usitnio gde je zvezdica 😀

Poslednja izmena:
@Djibril: Ti si moj idol covece, voleo bih da i ja mogu da naucim neki programski jezik a da nijedan programcic ne izvrsim, cak ni Hello World 😀.

Sarkazam na stranu, evo pravog odgovora 😀:
U svakom slucaju, zasto bi se mucio u Notepad++ da kucas kod, pa nekim dodatnim kompajlerom da kompajliras... kad lepo mozes da skines Visual C++ 2008 Express koji je *besplatan (tnx to Microsoft). I imas celokupno razvojno okruzenje gde mozes i editovati kod i kompajlirati i debugovati...

*"Besplatan" - rec latinskog porekla koja znaci da mozes da ucis na ovom Express izdanju ali ne mozes praviti i prodavati aplikacije

Hehe cak sam i font usitnio gde je zvezdica 😀

Jeste tesko nauciti programiranje, ali je mnogo lakse procitati licence agreement. 😉 Gde to pise da ne mozes praviti i prodavati aplikacije napravljene u Express edition? Jedino ogranicenje za koje ja znam (u pogledu pravljenja komercijalnog softvera) je da ne mozes da ne mozes da da ga koristis prilikom pravljenja internet servisa (hosting services), za koje ces naplacivati uslugu koriscenja.

Nazad
Vrh Dno