Eto, a Win98 kad se zapuca posle pola sata, to je onda normaaaalnokovacm je napisao(la):"Battle Isle" - sati, dani, nedelje, meseci igranjaa tek Settlersi: sa dva misha na jednoj Amigi... satima skupljamo resurse ortak i ja i taman da zaratimo ***** se blokira... doduse proslo je bukvalno oko 13 sati od kad smo ukljucili igru...
![]()
sasamil je napisao(la):Zasto je Amiga propala? To je opsirna tema i ima dosta tacnih tvrnji ovde moje misljenje je da su bili suvise gramzivi i da su hteli da jedan isti proizvod prodavaju po 5 puta u drugom pakovanju... Zamislite da je A1200 od pocetka imala pravi 68020 procesor a ne EC varijantu bez MMU na 25MHz a ne na 14,7MHz da je magistrala bila 32bit a ne 24bit, da je na maticnoj ploci bilo podnozja za Fast Ram i FPU, da je FDD bio 1.44mb PC kompatibilan, da je grafika bila jedno 3-4 puta brza... Dobro je da su setili da stave IDE kontroler. Verujem da takva Amiga nebi bila ni 20% skuplja a bila bi mnogoooo boolja.
@Driver siguran sam da ima puno ljudi koji bi zeleli da imaju Amiga forever dupli DVD. Ukoliko si raspolozan posalji meni jedan primerak i spreman sam da posaljem postom svim zainteresovanim clanovima Bencha po jedan primerak potpuno besplatno DVD ili DivX format. Javi na PM ukoliko ti se dopada predlog. Odoh da igram Battle Isle Moon of Chromos na A500
nisam te bash skapirao... Commodore je shutnuo ceo tim koji je napravio originalnu Amiginu arhitekturu (ne znam iz kog razloga...) kasnije su oni napravili dzepnu konzolu koja se na trzistu pojavila kao Atari Lynx. a amigu je nastavio da razvijaja uglavnom commodore tim iz Nemacke (Amigu500 i Amigu2000)...driver je napisao(la):...Treba samo da vidish ekipu ljudi koji su radili na amigi. Pa to je kombinacija kao da smo se mi ovde skupili i krenuli da radimo neshto "iz ljubavi". A kada pogledash kakve su sve pehove imali, nije mi jasno ni kako su tih 10 godina opstali uopshte.
driver je napisao(la):Cek malo, jel se ti uopshte secash kakav je bio PC u vreme Amige 1200 ? Pa ta klot amiga na 14Mhz je razbijala 486. Moja sa turbo kartom na 50Mhz je radila kao neki PI 133, koji se pojavio ono nekoliko godina kasnije. Amiga je i sa tim hardverom bila ispred svega,
sasamil je napisao(la):Zamislite da je A1200 od pocetka imala pravi 68020 procesor a ne EC varijantu bez MMU na 25MHz a ne na 14,7MHz da je magistrala bila 32bit a ne 24bit, da je na maticnoj ploci bilo podnozja za Fast Ram i FPU, da je FDD bio 1.44mb PC kompatibilan, da je grafika bila jedno 3-4 puta brza... Dobro je da su setili da stave IDE kontroler. Verujem da takva Amiga nebi bila ni 20% skuplja a bila bi mnogoooo boolja.
silverglider je napisao(la):Ko je poredio sa PC-jem cenu uopste? Sustina tadasnjeg kucnog racunara tipa C64, A500 ili A1200 je bila u tome da je namenjen za zabavu, ucenje i zafrkanciju po kuci, te da moze sa kucnim budzetom da se bez problema priusti. Kada ta zafrkancija inicijalno stoji 1500+ DM, onda je to skupo, bez obzira na to koliko PC kao poslovna masina kosta. U to vreme PC nije mogao da se posmatra kao supstitut za kucni racunar tipa Amige, pa nema smisla porediti njihove cene.
znaci PC je bio zamisljen kao poslovni racunar za firme. Sta je to PC 1986. imao (a sto Amiga nije imala, osim nenormalne cenesilverglider je napisao(la):Ko je poredio sa PC-jem cenu uopste? Sustina tadasnjeg kucnog racunara tipa C64, A500 ili A1200 je bila u tome da je namenjen za zabavu, ucenje i zafrkanciju po kuci, te da moze sa kucnim budzetom da se bez problema priusti. Kada ta zafrkancija inicijalno stoji 1500+ DM, onda je to skupo, bez obzira na to koliko PC kao poslovna masina kosta. U to vreme PC nije mogao da se posmatra kao supstitut za kucni racunar tipa Amige, pa nema smisla porediti njihove cene.
kovacm je napisao(la):znaci PC je bio zamisljen kao poslovni racunar za firme. Sta je to PC 1986. imao (a sto Amiga nije imala, osim nenormalne cene) pa da moze da se okarakterise kao poslovni racunar?
Da da, bas taj. Koliko se secam, nije imao ni HDD, a radio je pod nekom vrstom DOS-a. Ne secam se ni sta smo terali na njemu, neki pascal valjda. Sigurno mozes da ga kupis za 10 EUR sa monitorom, prosetaj se do neke skole :d, ako bas zelis.kovacm je napisao(la):@R_U_S Tim011? To smo i mi imali u osnovnoj skolijel to bese bio domaci racunar (mislim PC slepan u yugi)?
silveru, izvini, necu vise nista da pitam
...nisam ni znao da na amigu nisi mogao zakacati hard do 1988.
Pa o tome ti pričam :banana: Nisam jedini. I meni je krivo što sam pobacao i podelio silne kasete sa igricama za CPC464 :S:Salko Dinamitas je napisao(la):Tim 011....taj je i mene docekao u gimnaziji pre 10ak godina. Ali su ih zamenili vec posle prvog polugodista, nabavili tada skroz ok 486ice.
BTW, toliko ste me isprimali sa ovim topic-om da sam pricao o tome sa devojkom i ispade da je i ona imala Amigu kao klinka (za 3 i po godine koliko smo u vezi nisam znao za taj podatak)) ). E, i sad jos ispade joj taj komp najverovatnije kupi prasinu kod dede na selu. I ja se isprimao da cim malo otopli odem i vidim dal' je preziveo. I jos se nesto razmisljam da mi ipak nije ostala kesa sa disketama u starom stanu mada mislim da sam bacio al' ono...postoji nada. 'bem ti nostalgiju.
kovacm je napisao(la):pa nije ni Spectrum za :crash: ali Amiga je Amiga... i sta ces sad? Ako hoces dacu ti ja jednu pravu Amigu za tu tvoju amigu :-devil-:
Eeee... Ne znas sta si propustio... Najsladje gubljenje vremena je gledanje kako se na ekranu naizmenicno menjaju plavi i crveni kvardati. A kad dodje do zuto-crnog! Oho! Euforija! Pa kad se samo setim kako se renderovala slika bukvalno piksel po piksel... :banana:Salko Dinamitas je napisao(la):![]()
![]()
![]()
Ma dzaba meni Spektrum. Par puta sam ga video u zivotu, ne budi nostalgiju kao Amiga. :S:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari