Šta je novo?

Norton ghost - gde dobaviti

kustera

Čuven
Učlanjen(a)
26.01.2002
Poena
619
Dakle, odakle skinuti i koliko je tesko. Gledao na nekim irc-dcc pretrazivacima ima nesto od 270MB. Mnogo mi je to nekako veliko.

Ghost je komercijalan softver i placa se (u tom slucaju idi na symantecov sajt i vidi gde moze da se kupi - ili direktno od njih online). Alternativno resenje jesu OEM verzije koje su dolazile na CD-ovima uz maticne ploce kao dodatni utility. Za piratske verzije ti je valjda jasno da ce informacije biti brisane...

silverglider je napisao(la):
Ghost je komercijalan softver i placa se (u tom slucaju idi na symantecov sajt i vidi gde moze da se kupi - ili direktno od njih online). Alternativno resenje jesu OEM verzije koje su dolazile na CD-ovima uz maticne ploce kao dodatni utility. Za piratske verzije ti je valjda jasno da ce informacije biti brisane...
Ok, naravno nisam ocekivao piratsku verziju, nego sam pre mislio na neki Trial ili tako nesto. Trazio po sajtu i nigde nema. A za OEM, hm, mrzi me sad da trazim po diskovima...

Shta moze win verzija Ghost-a u odnosu na DOS verziju od ~1MB (osim shto ghost-uje particije/diskove iz win-a) ?

Septimus je napisao(la):
Shta moze win verzija Ghost-a u odnosu na DOS verziju od ~1MB (osim shto ghost-uje particije/diskove iz win-a) ?
Hm, da, to mi je i bilo cudno kad sam video da postoji nesto od 270MB. Inace, nasao sam na nekom matorom disku neki Ghost od 600KB. Mislim da je to to. Ako ti nije problem, mozda da mi saljnes to sto ti imas i sto sigurno radi.

kad smo kod ghost-a
kako da ghostujem jednu particiju i tu istu particiuju da vradim na disk
jednom sam ghostovao particiju C:,na tom disku imam i particiju D:, i kada sam je vratio na disk dobio sam samo C: particiju dok D: nije bilo.
kadko da vratim jednu particiju a da ne ubijem drugu na istom disku???

byMaX je napisao(la):
Imas i verziju sa HiRen Boot CD-a... Izvadis ga iz onih RAR-ova ili sta su vec. To je osmica, jedan fajl i manje od mega. Ako neko misli da je HiRen Boot CD piratski softver, nek razmisli jos jednom - nasao sam ga za DL na Download.com-u!!

Da ima na d/l.com, ali samo ako je download.com poceo da hostuje i linkuje i warez.

Razmisli makar malo, pa pogledaj kakve verzije programa imas na Hiren's-u. Taj Ghost je registrovan na nekog lika i na pocetku pise sve regularno kao da je kupljen. Onaj DOS DivX plejer je takodje krekovan na tom Boot CD-u i ne izbacuje upozorenje u cosku sto trial verzija inace chini.

Vrhunac svega je naravno da na Hirens-u imas i ceo Win 3.11 za koji se ne secam da ga je MS pustio pod freeware licencu...

A sada, daj link sa download.com-a ka Hirensu i resi coveku probleme da ne juri i kupuje Ghost kada vec ima legalno i besplatno na download.com :)

Imam Norton Ghost 2003 i on ne trazi registraciju (i kada se instalira i kada se ghost-uje), za razliku od starijeg 2001. Dakle, poslusaj Silvera i pogledaj po CD-ovima koji se dobijaju uz maticne ploce.

Hiren's CD je jednostavno piraterija, jer besplatno daje komercijalni softver - ma ko ga kacio u dowload sekciju. To je dalje problem tog sajta i ne menja nista na stvari oko legalnosti paketa. Max, nemas sta da razmisljas, odes i pogledas licencu od Partition Magica recimo, pa vidis i sam da li je free ili nije.

silverglider je napisao(la):
Hiren's CD je jednostavno piraterija, jer besplatno daje komercijalni softver - ma ko ga kacio u dowload sekciju. To je dalje problem tog sajta i ne menja nista na stvari oko legalnosti paketa. Max, nemas sta da razmisljas, odes i pogledas licencu od Partition Magica recimo, pa vidis i sam da li je free ili nije.

Mozda je na download.com trial verzija Hiren's-a. Traje 20-dana, pa kada prodje tih 20-dana, odes na warez sajt i skines full verziju :D

U pravu ste, verovatno je trial... Taj program bi mu pomogao, odnosno norton iz nje, a ja sam se malo informisao i shvatio da sam se zabunio... :D

Nebitno, Septimus je izasao u susret i poslao. Hvala mu.

Vrh Dno