Šta je novo?

Nokia se vratila još jača, Samsung u naletu

delimir je napisao(la):
Mene bi bilo blam, kada me neko pita koja je prednost tog telefona sto imas, da kazem: "Lak je za upotrebu".

Snasao bi se ti, kada bi probao, i sa bilo kojim drugim telefonom,

Ja uopste ne razumem tu pricu oko lakoce upotrebe (...) zasto bi bila prednost to sto je Nokija "jednostavna za upotrebu"
- mene ne bi bio blam... volim kad je bilo koji uredjaj (bio to telefon ili TV) jednostavan za upotrebu... zato recimo, ne koristim DOS nego Win :)

- koristio sam ja druge telefone (imao sam Sony J70 skoro godinu dana, ali sam bio presrecan kad sam se posle vratio na Nokiu)... mnogima sam podesavao telefone drugih proizvodjaca, i bas zbog svega toga mislim da je Nokia laksa za upotrebu => bolja je...

- ja ne razumem zasto to ne bi bila prednost? Kad bi imao dva programa podjednako mocna, zar ne bi koristio onaj koji je vise "user-friendly" :)

ZoNi je napisao(la):
- mene ne bi bio blam... volim kad je bilo koji uredjaj (bio to telefon ili TV) jednostavan za upotrebu... zato recimo, ne koristim DOS nego Win

Hm, a ja do sada mislio da ljudi ne koriste DOS posto se odavno vise ne pisu programi za njega :)

Nokija jednostavna za upotrebu? Pa efikasnost rada na njoj je umanjena 50%! Za svako otvaranje slike ili vec cega moras prvo da kliknes select, pa posle u drugom meniju open, ili tako neka kombinacija. Na drugim telefonima prvi klik je odmah open, a posle ako ti nesto treba imas meni tamo...

A sto se tice siemensa, koristio sam dva modela 3 godine, i ponekad su se bagovali (ne cesto) dok npr samsung radi vec 3 meseca bez ijednog najmanjeg baga. Tada je meni na siemensu bio ok, ovi novi imaju uzasno ruzan meni, kao da su pravljeni za decu.
E da, na samsungu je bezveze sistem za kucanje poruka, moze to i optimizovanije da se uradi. Na pocetku kucanja svake poruke je po defaultu t9, pa uvek mora jedan klik na desni softkey. A organizacija tacaka i zareza etc bi mogla biti malo bolja.

Efikasnost na nokiji smanjena? :)
OK, aj na crtu :D
Pošalji poruku "C" (bez navodnika) na prvi broj iz imenika. Brojiš sve klikove od standby-a do poslednjeg posle kog telefon kreće sa slanjem.

edit: promenio sam slovo da malo koristimo samsungov T9 ;)

Poslednja izmena:
A sta je to, neka vrsta benchmarka (slanje C nekome?). Benchmark su sledece stvari:
-autonomija
-prijem
-cujnost

(elementarne stvari se podrazumevaju - pouzdanost,kvalitet .....) Ne verujem da neki telefon poseduje sve, sve je stvar kompormisa.

Sve ostalo je stvar sminke/nijansi/afiniteta tako da ovo treba da bude vodic za kupovinu telefona a ne zato sto je neko rekao da je XYZ zakon.

Nazad
Vrh Dno