Šta je novo?

Nokia se vratila još jača, Samsung u naletu

ZoNi je napisao(la):
a to da li tastatura propadne... iako nije istina... i da jeste, kakve veze ima? bar se maske na Nokiji lako menjaju i nisu mnogo skupe :)

Nemam ama bas nikakakav razlog da te lazem :) Sta mislis, da ja radim za Samsung, pa sirim dezinformacije? :D Daj covece, nismo klinci.

Stvarno je na 3510 ispao taster, iako je normalno koriscena. I sam Bane je rekao da je kvalitet izrade 7210 sumnjiv. Ne kazem da je Nokia sugava firma, vec da se i njima desavaju ispadi, i zbog toga nisu vise apsolutni lideri u ovom polju.

Poz!

petkods je napisao(la):
Ne kazem da je Nokia sugava firma, vec da se i njima desavaju ispadi, i zbog toga nisu vise apsolutni lideri u ovom polju.
OK, bazirano na podacima iz prvog posta, ko je po tebi apsolutni lider?

Vojkan je napisao(la):
OK, bazirano na podacima iz prvog posta, ko je po tebi apsolutni lider?

Neki ljudi jednostavno ne mogu da shvate da je nemoguce izdvojiti lidere, jer sve firme imaju modele koje pokrivaju sve segmente trzista. Jednostavno svako ima svoj kriterijum kakav telefon voli, i koji telefon na trzistu najblize odgovara tome covek ga kupi :)

Poceo si da podsecas na Magick-Matrox kombinaciju, ZoNi :D

Septimus je napisao(la):
Bash me zanima kojoj to treba BT i sl.

Pa BT je, nama domacicama, potreban za razlicite stvari: da slusamo muziku preko BT slusalica dok peremo ves, da sinhronizujemo kontakte i podatke, koji sadrze iskljucivo shopping liste i imena mesara, pekara i sl, da prebacimo slike najlepseg saksijskog cveca koji smo uslikale na lokalnoj pijaci i da se javimo na telefon jer su nam obe ruke prljave i zauzete dok mesimo kolace.

Istina, od kako GPRS nije besplatan, vise ne koristimo BT za povezivanje racunara i telefona za surfovanje preko neta...vec smo sada napravile svoju LAN i imamo nekoliko file-servera ...iskljucivo serujemo recepte... Na IRC-u je zabranjeno pricati o bilo cemu sto nema veze sa nacinom skidanja fleka i revolicionarnim nacinima efikasnog peglanja :D

petkods je napisao(la):
Nemam ama bas nikakakav razlog da te lazem :) Sta mislis, da ja radim za Samsung, pa sirim dezinformacije? :D Daj covece, nismo klinci.
Stvarno je na 3510 ispao taster, iako je normalno koriscena. I sam Bane je rekao da je kvalitet izrade 7210 sumnjiv. Ne kazem da je Nokia sugava firma, vec da se i njima desavaju ispadi, i zbog toga nisu vise apsolutni lideri u ovom polju.
Poz!
Pazi ovako, na jednom telefonu ispadne taster i ti odmah zakljucujes kako je firma koja tri trecinu, ej bre trecinu svetskog trazista, ono kao rupa sto se tice kvaliteta. Neozbiljno stvarno.
A sta je Bane, nexi world wide recognised expert pa da je njegova rec "ko Njegoseva". Nista bre, to je samo jos jedno, kao sto je i ovo - licno misljenje!
Opusteno ljudi...

ZoNi je napisao(la):
evo, ja jos uvek imam Nokiju 6150 i 3310 koje super rade, i izgledaju kao kad su uzete (a uzete su u Austriji)...

Koliko ja znam nisam video ni jednu 3310 kojoj baterija nije propala nakon godinu dana. Zadnja ljudska serija iz Nokie je bila 6210/6310/6510 (sto li dadoh moju?). Gotovo sve kasnije Nokie su *****luk zivi (cast izuzetcima: 6600, 6230 i 7610) sa nikakvim ekranima, uzasnim karakteristikama i jos gorim dizajnom. Voleo bih da se doticna firma vrati na pravi put, ali sa ******skom forom prepakivanja 7610 u 6670.... tesko.

Sto se tice "telefona za domacice" odavno vec imaju mnogo bolje ekrane od Nokie, a o imeniku necu ni da pricam.... 1000 x 6 polja.

SE cu da preskocim jer njihov koncept razvoja mobilnih je krajnje diskutabilan.

Siemens bi trebalo da poradi na svom softwera-u i tukao bih vecinu telefona.

Ajd sad Nokia-hepo-kockice.... navalite. Ili ti sto rece Rambo : "Raja je krenula da se pali i zari...."

SoSo je napisao(la):
Pa BT je, nama domacicama, potreban za razlicite stvari: da slusamo muziku preko BT slusalica dok peremo ves, da sinhronizujemo kontakte i podatke, koji sadrze iskljucivo shopping liste i imena mesara, pekara i sl, da prebacimo slike najlepseg saksijskog cveca koji smo uslikale na lokalnoj pijaci i da se javimo na telefon jer su nam obe ruke prljave i zauzete dok mesimo kolace.

Istina, od kako GPRS nije besplatan, vise ne koristimo BT za povezivanje racunara i telefona za surfovanje preko neta...vec smo sada napravile svoju LAN i imamo nekoliko file-servera ...iskljucivo serujemo recepte... Na IRC-u je zabranjeno pricati o bilo cemu sto nema veze sa nacinom skidanja fleka i revolicionarnim nacinima efikasnog peglanja :D

will you marry me? :)

No comment... dosta polemike nizasta. Sve se ovo svodi na cuvenu "a moj tata je jaci od tvog" itd... Ukusi su razliciti i to ce biti dok je veka i sveta. Neko pada na dizajn neko pada na funkcije neko na gabarite, dok neko kupuje shodno svojim platnim mogucnostima...
Sve je to veeeoma skatljivo pitanje ko je bolji i zasto. Ono sto jedan napravi drugi ga sustigne sledecim modelom pa onda ovaj prvi uradi revans svojim sledecim modelom i tako. A sve na ustrb krajnjeg korisnika. I to najvise oseti naravno njegov dzep.

Jedino sto mi ne ulazi u glavu je sledece. Poredite nekoga ko se do juce bavio obradom drveta i proizvodnjom decijih pelena i gumenih cizama (Nokia - ko ne verujue nek se raspita o proslosti ove kompanije) i nekoga ko ima veoma dugu tradiciju i jak brend u oblasti (tele)komunikacija (Siemens i Ericsson)... :trust:

bane-nis, ti si kralj! :)

do juce, kazes? Mislis da je bolje da Nokia pravi sibice? ;)

Did you know that the world's first international cellular mobile telephone network NMT was opened in Scandinavia in 1981 with Nokia introducing the first car phones for the network? Or, that the world's first NMT handportable, the Nokia Cityman, was launched in 1987?
~~~~~~~
1969 - Nokia introduced the world's first 30-channel PCM (Pulse Code Modulation) transmission equipment conforming to the standards of CCITT (Consultative Committee on International Telegraphy and Telephony).

i jos vidi ovde:
http://www.nokiainfo.net/nokiahistory.php

Poslednja izmena:
ZoNi je napisao(la):
bane-nis, ti si kralj! :)

do juce, kazes? Mislis da je bolje da Nokia pravi sibice? ;)

i jos vidi ovde:
http://www.nokiainfo.net/nokiahistory.php

da, video sam upravo ovo bas na tom sajtu koji si dao:
The hydroelectricity (from the river Emäkoski) which the wood-pulp mill used also attracted the Finnish Rubber Works to establish a factory in Nokia. In the 1920s, the Rubber Works started to use Nokia as their brand name. In addition to footwear (galoshes) and tires, the company later went on to manufacture rubber bands, industrial parts and raincoats

dok je te 1920. Siemens...
In the 1920s, Siemens-Schuckertwerke GmbH received the largest foreign contract awarded to any German company since the turn of the century when it was hired to build a power plant on the Shannon River. The power generated by the facility was used to electrify the whole of Irish Free State. In 1923, Siemens-Schuckertwerke GmbH and Japan's Furukawa group launched a joint venture, Fusi Denki Seizo KK, to manufacture electrical products in Japan.

A pre toga i:
1847 –1865 Beginnings and early development
pa
1865 –1890 Company policy and international
pa
1890
–1918 The second generation

da ne pustam dalje sve je lepo na...
http://w4.siemens.de/archiv/en/geschichte/index.html

Poslednja izmena:
Nego, jedno pitanje, ako nemate ništa protiv...
Ako danas neka XYZ kompanija, bilo iz Evrope, SAD, Kine, Vijetnama ili Pančeva, napravi telefon, solidne fizičke izrade, sa bluetoothom, dobrom sinhronizacijom sa outlookom i recimo nekim šarenim temama (ili u prevodu, telefon koji meni treba), što bi bre mene uopšte trebalo da briga šta su oni radili 1920 godine, ma ne interesuje me ni šta su radili 2003e, ako 2004 naprave nešto što valja, po ceni i što meni odgovara...?

nokia je vise navika nego najbolja, a najbolji telefoni po meni su siemens

Ne vredi, pisao i pisao i pisao i opet nisam dopreo ni do koga...
Ljudi, modeli, funkcije, ne brendovi...

Većina marki ima nešto što se provlači kroz sve njihove telefone pa neke ljude to privlači/odbija od svih modela.

Bane® je napisao(la):
Ne vredi, pisao i pisao i pisao i opet nisam dopreo ni do koga...

Nije bas tako,mnogi brendovi su vezani za neke osobine aparata i stekli su imidz kvalitetom/tj nekvalitetom tokom ranijih godina,a to se placa

Calibra 4WD je napisao(la):
Nije bas tako,mnogi brendovi su vezani za neke osobine aparata i stekli su imidz kvalitetom/tj nekvalitetom tokom ranijih godina,a to se placa
Izvini Calibra, ali jel imaš ti sive ćelije u glavi, pa razmišljaš šta ćeš da kupiš ili kupuješ nešto na osnovnu hipnoze nekih brendova. Alo bre, ponavljam, briga me za imidž ako će nešto da bude bolje po isto ceni, ili isto po nižoj ceni. Ako ja pratim novine i znam šta se dešava, onda ću da znam da li (za mene) valja Mercedes, Honda ili MG srednje klase. Isto je i sa telefonima, zadnjih 7 telefona su mi uvek različite marke bile, ono što mi je u tom trenuku/godini bilo potrebno. Pratim šta ima novo i kupujem ono što mi treba. Kome je juče crkla Nokia 3210 koju je koristio 5 godina, normalno da će on opet da kupi Nokiu, jer on em 5 godina nema pojma šta se dešava kod telefona, em je za njega Nokia najbolji telefon ikada jer je sve na izvolte i svako može da se snađe (pa još na srpskom), je neću, jer malo dalje vidim...

Bane® je napisao(la):
Izvini Calibra, ali jel imaš ti sive ćelije u glavi, pa razmišljaš šta ćeš da kupiš ili kupuješ nešto na osnovnu hipnoze nekih brendova. Alo bre, ponavljam, briga me za imidž ako će nešto da bude bolje po isto ceni, ili isto po nižoj ceni. Ako ja pratim novine i znam šta se dešava, onda ću da znam da li (za mene) valja Mercedes, Honda ili MG srednje klase. Isto je i sa telefonima, zadnjih 7 telefona su mi uvek različite marke bile, ono što mi je u tom trenuku/godini bilo potrebno. Pratim šta ima novo i kupujem ono što mi treba. Kome je juče crkla Nokia 3210 koju je koristio 5 godina, normalno da će on opet da kupi Nokiu, jer on em 5 godina nema pojma šta se dešava kod telefona, em je za njega Nokia najbolji telefon ikada jer je sve na izvolte i svako može da se snađe (pa još na srpskom), je neću, jer malo dalje vidim...

Nisi skapirao najbolje sta sam hteo da kazem.

Nisu samo gole funkcije bitne kada se odlucujes da uzimas neku stvar,vec koliko je ona kvalitetno uredjena,koliko ce se kvariti,da li ce trajati 5 ili 10godina.E vidis mnoge marke su kvalitetom isplivale tokom godina iznad drugih i naravno da ce kupci imati vece poverenje u njih.To se zove po meni pravi imidz.Ko zanemaruje ovo ipak nije ukljucio sve sive celije u glavi kao sto volis da kazes

Poslednja izmena:
tacno tako ... ali ako to trazis onda kao sto sam ja rekao siemens je vrh ... posto njihovi telefoni imaju najvise opcija ... naravno od normalnih telefona a ne smart ...

ZoNi je napisao(la):
znaci: lose je kad je sve na izvolte i kad svako moze da se snadje? ;)

Onda se ****** ne bi odusevljavali kada uspeju da provale kako se salje SMS ili ne daj Boze otvara WAP strana :) Svi ovde se verujem razumeju dovoljno da im taj faktor lakoca upotrebe uopste nema znacaja prilikom izbora. Mene bi bilo blam, kada me neko pita koja je prednost tog telefona sto imas, da kazem: "Lak je za upotrebu".

Evo vidis Zoni, cak i domacice koriste Bluetooth ;) , a ti furas taj "lak je za upotrebu" fazon. Ne verujem sa si ti neki glup decko, nego ovde kontriras :) Snasao bi se ti, kada bi probao, i sa bilo kojim drugim telefonom, ali ubedio si sebe da je Nokia konza i ******...Bas je to ono sto Bane pokusava da kaze da je pomalo bez veze.

Elem, :)

Ja sam jednom liku pisao upustvo za slanje SMS-a na Nokiji 6600. Znaci ono za totalne bolide, kao upustvo za podesavanje GPRS-a na Mobtel-ovom sajtu... Njemu bi svaki telefon bio podjednako kompleksan i ******* za upotrebu - jer jednostavno za njega nije telefon :)

Ja uopste ne razumem tu pricu oko lakoce upotrebe. Na Motoroli sam podesio bez problema GPRS, iako nema upustva na Mobtel-ovom sajtu. APN je svuda APN, username je username i sl. Na svim telefonima je to sve logicno organizovano i ne vidim zasto bi bila prednost to sto je Nokija "jednostavna za upotrebu". Mozda za neku babu koja prodaje sir i jaja na pijaci i ima veze, ali ne verujem da je ikome ko se iole razume to uopste bitno.

Poslednja izmena:
Ja sam jednom liku pisao upustvo za slanje SMS-a na Nokiji 6600. Znaci ono za totalne bolide, kao upustvo za podesavanje GPRS-a na Mobtel-ovom sajtu...

cool ... imam i ja jednog do jaja ortaka koji je isto toliko pametan ... i svaki put me odusevi sa nekim stvarima tj njegovim potencijalom za razmisljanje ... poz ;)

zendraqla je napisao(la):
cool ... imam i ja jednog do jaja ortaka koji je isto toliko pametan ... i svaki put me odusevi sa nekim stvarima tj njegovim potencijalom za razmisljanje ... poz ;)

Hteo je on i da povezuje telefon sa kompom posto je cuo za neki tamo Bluetooth. Kada sam se setio koliko BT hoce da *****ava na Nokiji bilo mi je lakse da kazem da BT nema da se kupi kod nas :D

kakav si lazov ... vise ti nista ne verujem ... ;)

Nazad
Vrh Dno