Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

Hvala. Skidam:
2015-03-29092141.jpg

Video sam na aas da kazu da su mape dosta starije od android verzije.

Nebitno šta piše, kazu da su dosta lošije od android verzije istog datuma.

2028375a9a482d35ffa880e503bb12f3.png

Pa za koj k.. su matore mape pustali, nije most na Adi od juce.. Mozda ce biti jos koji update u ovoj godini. Svakako je za pohvalu da pustaju update mapa na platformi koja odavno nema softversku podrsku.

polako, ako su pustili ovo ja mislim da će i novije mape

kupio sam speedlight yn560-II za povremeno korišćenje sa lumijom 1020. Poenta je da nema smart mod ali blic je toliko brz da kada ga stavim na 1/4 snage on opali oba puta i slike ispadnu fantastično :D

Pa mora, ali se on moze eliminisati tako sto ce ovaj slalejv biti mnogo jaci od njega pa ce preuzeti osvetljavanje subjekta ili se ovaj sa telefons usmeri u plafon ili tako nesto [emoji14]

Inace da ove nase nokije nemaju pre-flash flash bi mogao biti mnogo jaci ili bi baterija duze trajala :)
Ovako za svako slikanje on ispuca dva puta slabije umesto jednom jako. Proci ce jos mnogo godina dok neko ne pokusa da vecinu funkcija sa dslr aparata prenese na telefon :)

Pre flash mora da postoji jer tada odredjuje koliko snazno da ispuca drug put. To radi i taj blic sto ti imas kad se postavi u auto mod a ne manuelno.

On uvek puca istom jacinom, samo taj preflash koristi za odredjivanje ekspozicije i shuter speed. Probaj da zaklonis blic dok puca preflash i druga fotka ce biti oduvana. Mada novi digitalci i dslr nemaju preflash uopste.:)

Ne znam o kom preflesu pricas. Taj preflesh ne mozes da vidis jer idu jedan za drugim jako brzo. I to nema nikakve veze sa dslr. Blic vrsi sihronizaciju sa aparatom dok u slave modu ti ga budis drugim blicem i tu odredjujes kako i koliko ce brzo i jako da reaguje.

Pricam o preflashu na svim nokijama koje imaju xenon. Trenutno u svojim ruksma imsm 1020 i n82 a mladju burazer ima 808. Sve imaju preflash koji uvek puca istom jacinom. Odma zs njim ide i glavni blic koji je jaci ali je uvek iste jacine. I naravno da vidim preflash i razlikujem ga od glavnog.

:) Nokia oduvek imala pravi flash > Xenon a ne ove fancy weak led diode..

Xenon je svakako veliki plus ali je i najmanje bitan. Nokija je uvek bila pionir mobilne fotografije pocev od 7650(koju takodje posedujem) pa na ovamo :)

Jel probao neko Delight 1.5 ? ja sam još na 1.4 pa me zanima jel vredno cimanja ?

pa u suštini nije neka razlika ali nije ni neko cimanje ako imaš brzu konekciju, 5 minuta

Odavno nisam flesovanje softvera na nokia telefonima,[pa mi je malo frka da bilo sta cackam. A rado bih probao taj Delight... Moze li neko da mi da detaljno,ali bas detaljno uputstvo,kako,sta,sta moze poci naopako i sta onda raditi? I kako posle da vratim na stock?

imaš uputstvo na onom njihovom sajtu tj. blogu baš je lagano, može da se vrati na stock ali neće ti to padati na pamet :)

Nista se ne dogadja,pratim uputstvo i uopste mi komp ne pronalazi telefon. Stigao sam do Firmware update ali ne nalazi product code Neither DP1.0 or DP2.0 was found for the product,or Product cannot be identified. Kraj,toliko o flesovanju. Da li bi neko mogao da mi objasni,jer je to uputstvo ocigledno nepotpuno,puno nekih podrazumevanja koja su meni nepoznata? Vadjenje pa vracanje baterije,sve isto,svi drajveri instalirani,sve po uputstvu i nista. Komp ne nalazi telefon,no product code,no product,no connected,detect product automatically,nista. Apsolutno jedno veliko nista. Da li je moguce ta je symbian toliko komplikovan? Windows,android,prosto ko pasulj,radis kako hoces,kako ti volja. Ma dzabe i uputstva sa youtube,to se kod mene jednostavno ne desava.
Ma odustajem,dzabe gubim vreme sa tim glupostima. Ko da je drzavna tajna kako instalirati custom rom na simbianu.

Poslednja izmena:
Resio problem,pobrisao sve i resio da vise ne gubim vreme na ta simbian ******. Hvala na detaljnim objasnjenjima.

Nazad
Vrh Dno