Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

Imam ja jedno potanje, telefon mi trosi bateriju jako brzo ne moze da izgura ni dan i to ne previse zahtevnog koriscenja, sinoc je imao vise od pola baterije kad jutros se ugasio:(.Kako da proverim na 808 sta mu trosi bateriju, da li pomaze neki hard reset.

Definitivno je najjednostavnije resenje hard reset i kontrola bez instaliranih programa. Ako je sve ok, polako instalacija, program po program i pratis...

Sad sam uradio hard reset pa cu videti, mozda treba i nova baterija ko zna koliko je star telefon

I to sto kazes, telefon je star par godina i ko zna kako je postupano sa baterijom. Probaj ovako klot da vidis kako se ponasa...

Video sam na kp cena 800dinara.Ne zanm da li postoji neki program da pokaze stanje baterije koju imam.

Ne znam za program. Nekad kad crkne, moze i da nabubri bat. A ne verujem da na symb ima nesto u pozadini sto jede.. Ako hard reset ne daje rezultate, onda uzimaj novu :)

Uradio hard reset i sad cu da pratim nekoliko dana da vidim kako ce se ponasati.

Kako vam radi Delight 1.5?
Još nisam čačkao ništa na 808, mislim se da ubacim.

Ja sam ga kupio sa ubacenim, na starom sam bio sve fabricki.Oseti se brzina na ovom 1.5.

Da li su nešto čačkali oko fotografije?

Nisam primetio nikakve razlike u fotografijama, samo mi deluje da je ovako u normalnom koriscenju brzi, mada je on meni drugi aparat i 90% ga koristim za slikanje.

crvenu sam prodao (za iste pare za koje sam je i kupio, mislim da je jedini uređaj na kome nisam izgubio ni cent), i uzeo crnu iz BiH full pack...očuvanu perfektno :) za malo više para od onoga što sam prodao prošlu

Menjao si zbog boje?

Dobro, onda nisam najgori, kada promenim fon samo zbog boje :d

Ps. beli je i dalje najlepši :p

Jedno pitanje. Ima li neka opcija,ili program preko koga se mmoze napraviti fotografija tako da vsaki detalj bude u fokusu? I suma u daljini i planina iza sume,kao i deca na livadu koja su udaljena 2-3 metra? Znam da fotoaparati to mogu,da moze nokia 1320,ali ja nemam ni jedno ni drugo nego ovu nasu n808 =)

72da6bd9643466ec89f91aec8bd22b74.jpg
Mislis na infiniti focus? Imas tu opciju u podesavanju focusa..

Probao sam to,u stanu do duse. Probao sam sve kada sam ga uzeo,ali nisam to probao napolju. U stanu ne radi,soba je dugacka 4m,na jednom kraju ja,na drugom biljke,sve je mrljavo. Ok,hvala,probacu to napolju.
A program sa opcijom all in focus? Nema =(? To sam video kod druga na nokiji 1320,mnogo dobra stvar =)

Poslednja izmena:
E,o tome pricam =)
Nasa n808 to nema =(?
Na 1320 covek slika cvet iz blizine ali se jednako dobro vide i grafiti na zgradama koje su u daljini,pas,koji je tu nedaleko slucajno prolazio itd,mnogo dobra stvar. Kada bi n808 to mogla ja nikako drugacije ne bih ni pravio fotografije.

Poslednja izmena:
Za velike distance i infinity focus to radi, probaj da eksperimentises sa 808, ja na 1020 ponekad koristim taj Refocus.. Mozda i ima neka app za 808 , ko bas ima 808 mozda nesto zna o tome.

Poslednja izmena:
Sumnam u tu opciju na n808... Mnogo brzo obradi i sacuva fotku,sto nikako nije realno. Ali cu probati,uporedicu sa automatskim fokusom,jer za daljinu ni on uopste nije los,zapravo,prezadovoljan sam slikama gde sam nesto fotografisao u daljini sa automatskim fokusom. Ali all in focus ocigledno nema na ovom...
Pokusao sam da okacim primer fotke gde sam slikao nesto sto je prilicno daleko za mobilnu kameru,a opet je ispalo ekstra, Svetlosni uslovi nikakvi,izmaglica,a podesavanja automatska. Ali nece da je uploaduje...

Poslednja izmena:
Stvar softvera, ti imas dobar hw ali nema softversku podrsku, to je u stvari kako Lytro camere rade, Nokia je odradila obican port...i omogucila na lumie.. Telefon snimi vise slika sa razlicitim fokusnim tackama (centar, levo pri dnu , desno gore...) a all in focus je kombinacija svih tih, merge..

Poslednja izmena:
Vrh Dno