Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

ja ne živim(evo 13 god.) u KGu i ovamo ga nema, Android nije krš ali ima svoje bagove i gluposti(kao i svaki OS)

Ne znam da li kontate ali lik svaki nedelju dve dana namerno pokušava da izazove neku reakciju, pustite ga. Ova tema ne bi imala tri strane da ljudi (uključujući mene) ne obraćaju pažnju na njih par (sada samo njega). Niko nema taj telefon, i pitanje je da li će ga iko kupiti (pitam se samo zašto).

nikakvu reakciju ne izaziva, samo postavlja vesti vezane za telefon, slike, snimke... ja se svaki put iznova oduševim i zaprepastim kad vidim kakve slike pravi... imate na dp review direkt poređenje pv808 i onog slr-a. pogledajte samo tekst kako je muljav i nikakav u odnosu na pv 808. kamera je zlo, ali vi nikako to da shvatite. i isto tako nikako da shvatite da ovo nije telefon sa kamerom nego kamera sa telefonom.

ma može da se zove i kalkulator sa kamerom i telefonom svejedno mi je, ja nemam te komplekse da patim od naziva i brojeva kao pojedini :)

Kako ne patis kad se lozis na 41mpix kameru :d Al dobro, mozda je to tako u nekoj alternativnoj stvarnosti gde si uveliko kupio ovu 808 nokiu, u ovoj mi se cini da to nije bas tako :d :p

A to sto na ovolikom forumu jos niko nema PV 808 Nokiu govori ono o cemu mi u sustini pricamo- da je ovo precenjen telefon i da bez obzira na perfektnu kameru i kamkoder po toj ceni nema mesto na nasem trzistu :)

Poslednja izmena:
1. Ne ložim se ali je ta rezolucija neophodna da bi slike bile vrhunske, da telefon ima standardnu kameru od 8 MP oversampling ne bi bio moguć sa tim kvalitetom i nemo se praviš lud :p
2. Nokia taj telefon uopšte ne reklamira niti im je cilj da ga popularizuju jer bi to poremetilo prodaju tupavih lumia.
3. Ako si pratio temu odlično znaš zašto ga još nisam kupio. Od "onih" Sarajevaca ga ne bih uzeo ni u snu.
4. Voziš Badu, nekvalifikovan si za priču o operativnim sistemima na mobilnim telefonima :D

Mojne da njaces, ko prezivi badu preziveo je pakao tako da mogu o svemu da pricam :d

kad ti kritikuješ Symbian to je isto kao ono rugala se sova vrani :D

ja ne živim(evo 13 god.) u KGu i ovamo ga nema, Android nije krš ali ima svoje bagove i gluposti(kao i svaki OS)

Opa, verovatno si studirao ovde :)
Eto taman znaš gde da dođeš , uzmeš kola , evo ja ću da te častim pivom, odvedem te do VIP-a koji se nalazi u Plazi i ti kupiš telefon :)
Sve u cilju obogaćivanja foruma jednim čovekom koji ima ovaj telefon :)

E onda možeš da se slikaš i pišeš ovde do sutra , a ne ovako samo *****te i cepate reklame na 100 strana (kao da radite za Fince ) , a niko da kupi telefon :D

Poslednja izmena:
Opa, verovatno si studirao ovde :)
Eto taman znaš gde da dođeš , uzmeš kola , evo ja ću da te častim pivom, odvedem te do VIP-a koji se nalazi u Plazi i ti kupiš telefon :)
Sve u cilju obogaćivanja foruma jednim čovekom koji ima ovaj telefon :)

E onda možeš da se slikaš i pišeš ovde do sutra , a ne ovako samo *****te i cepate reklame na 100 strana (kao da radite za Nokia-u) , a niko da kupi telefon :D

rođen sam u Kragujevcu a ovamo sam preselio kad je bilo bombardovanje (kad ti je već bitna ta informacija), koliko košta telefon kod njih i pod kojim uslovima? imam rođake i drugove gore pa mogu da mi pošalju to busom

Ma to nije dovoljno hardcore, ko je preživeo symbian na 6600,6630, N70 taj može sve da izdrži, kada se samo setim, odma mi toplo oko srca.

*** Nokia je tada imala monopol i bahato se ponašala zato i jesu danas u problemu

zato tada nisam ni koristio Symbiane, čini mi se da sam imao 5210 od Nokie onaj gumenjak, vrrrrlo izdržljiv :) zato danas uzeh Xperiu Active, volim takav tip telefona

rođen sam u Kragujevcu a ovamo sam preselio kad je bilo bombardovanje (kad ti je već bitna ta informacija), koliko košta telefon kod njih i pod kojim uslovima? imam rođake i drugove gore pa mogu da mi pošalju to busom

Ovo ti je uz najpovoljniji paket ( VIP ) .

Evo kopirane poruke :)

59900 je uz najjeftiniji paket doplata ( ali kada daš stari telefon doplata se umanjuje za 5000) znači u startu se daje 54990 dinara ( i stari tel ) i mesečno 2 god po 590 dinara .
Tih 54990 može na čekove da razloži na 6 rata

Gde je onaj Emix da i on pazari jedan :D

Poslednja izmena:
http://www.gsmarena.com/nokia_belle_fp2_update_is_now_fixed_heads_towards_users-news-4927.php

Od ponedeljka sam u Sarajevu, najjeftinije sto sam nasao u 2 radnje je 850 KM sto je oko 425e.
Mobis generalni zastupnik Nokije za BiH prodaje 808 za 1300 KM na tu cenu daju 5% popusta.
ERONET mreza prodaje 808 bez ugovora za 997 KM na jednom mestu su mi rekli da je telefon zakljucan a na drugom standu mi je devojka rekla da najverovatnije nije i da pre kupovine mogu da ubacim karticu i proverim.
Jos 2 mreze imaju 808 u ponudi ali kupovina bez ugovora nije moguca.

Necu ga kupovati ovamo najvise zbog garancije a i nije neka razlika u ceni. Ima par ljudi koji prodaju telefone uzete na postpaid nove i par dana stare za oko 700-750 KM ali necu to uzimati jer su zakljucani.

Poslednja izmena:
Ovo ti je uz najpovoljniji paket ( VIP ) .

Evo kopirane poruke :)

59900 je uz najjeftiniji paket doplata ( ali kada daš stari telefon doplata se umanjuje za 5000) znači u startu se daje 54990 dinara ( i stari tel ) i mesečno 2 god po 590 dinara .
Tih 54990 može na čekove da razloži na 6 rata

Gde je onaj Emix da i on pazari jedan :D

sto mu dodje 69K dinara a to nije bas povoljno, Emix jesi li siguran da su ti polovni zakljucani?! Bez obzira sto su kupljeni pod ugovorom nisam siguran da ih svaki provajder zakljucava.

Iz Mtela i BH Telekoma jesu sigurno. Za Eronet nisam siguran.

meni je lik koga sam zvao rekao da tel. nije zaključan i da mogu da probam svoju karticu, e sad možda mu je to samo bila priča kad je čuo odakle ga zovem pa bi u slučaju da dođem bilo standardno "dogovorićemo se otključavanje nije skupo bla bla"

Meni je receno da mtel zakljucava sve telefone. Za BH telekom su mi isto rekli, a u eronet ni sami ne znaju. Ali s obzirom da ih dobijaju od generalnog zastupnika ili svi jesu ili nisu. Pre ce biti da je ovo drugo.
Ali prodaju pricu kao da su zakljucani.

da sada kupujem komp kupio bih amd cpu/ ati graf
da kupujem telefon kupio bih nokiu
ako me pitate zašto:
dozvolite li jednoj kompaniji da dominira na tržištu bez konkurencije: intel, nvidia, apple, google... na*ebali smo svi. treba podržati ostale. umeju da iznenade. verujte mi.

ne mogu edit.

brate kako da nađem pv 808 na dp review studio comparison tool? nema je na drop down listi????!!! a znam da je neko postavljao link ovde!!!!!!!!

poboljsali su JavaScript engine na FP2, ali mi se ne svidja sto je sad skrolovanje kao na Safariju ide istom brzinom a ne kao do sad sto je bilo kao na Androidu da zavisi kojom brzinom vrtis...

bice zanimljivo ako ovo zazivi

http://openmobileww.com/products.php

Poenta videa je bila da pokaže brzinu browera, ali ovako to ništa ne znači što je snimio, pošto kao što rekoh brzina očitavanja je poprilično drugačija sa i bez js. Sada ću baš da potržim na yt da li ima neki klip.

FP1 je dosta sporiji sa JS, kod FP2 je manja razlika

ja prosto ne mogu da verujem... ovo je sramotaaaaaaaa da li je moguće da su veliki proizvođači fotoaparata lobirali da sklone 808 iz tog poređenja? pa 808 je imala najbolju lsiku onog sitnog texta od svih aparata! hteo sam da pokažem ljudima, al ispadoh budala sad

ma nisu proizvođači nego na sajtu ima dosta profija i "profija" koji hejtuju kamere na telefonima nebitno jel 808 ili IP5 pa je možda vlasnik zbog njih sklonio..ne znam

Vrh Dno