Šta je novo?

Nokia PureView - SLR kamera u mobilnom.

auh slika po danu je vidljivo bolja nego na Olympus E-PL2 koji kosta oko 250-300 eura... (808 je pod E, Olympus je pod F), "Top Wash" je mnogo preciznije na 808, jedino sto Olympus ima zasicenije boje ali je Dinning objasnio da je cilj 808 bio da boje budu prirodne (tako je i na N8, ne drece kao na maturskom), naravno ko voli drecavo postoji Vivid opcija...

Opa, 585e kod nasih derikoza:

Link

Sobzirom na trend pocetnih cena nokia telefona, ocekivao sam bar soma eura...

Mislim da sam ovu cenu i ''predvideo'' na pocetku teme ali sam kasnije bio ubedjen da ce biti oko 450e.. sta reci osim dranje. Najgore od svega je to sto ce u paketima operatera [mora bar vip nabaviti] biti preskup telefon, kada sam video cene Omnia 7 pre neki dan hteo sam da se slogiram.

I onda za kupce ovog telefona ostaju mob.svet oglasi i razni budzaci sa mizernim garancijama.

ko ima trip da bude prvi u gradu taj ce ga kupiti, ja cu sacekati da padne na ~300 a to ce biti za pola god. taman dok mi istekne ovaj ugovor pa cu ga uzeti :)

auh slika po danu je vidljivo bolja nego na Olympus E-PL2 koji kosta oko 250-300 eura... (808 je pod E, Olympus je pod F), "Top Wash" je mnogo preciznije na 808, jedino sto Olympus ima zasicenije boje ali je Dinning objasnio da je cilj 808 bio da boje budu prirodne (tako je i na N8, ne drece kao na maturskom), naravno ko voli drecavo postoji Vivid opcija...

Bas zbog boja i detalja mislim da je E Olympus. A svakako je EPL2 jeftiniji (mada nije 300e, to je EPL1), ali i "malko" gabaritniji od ostalih uredjaja na testu...

to je digitalni fotoaparat, ovo je i telefon...

Bice ovaj na oglasima za 350e za mesec dana. Tako sam i One X nasao za 380e posle 20 dana od kada se pojavio kod operatera...

^ Taj Panasonic kosta oko 350e a 808 ocigledno daje dosta bolje rezultate. Toliko.

Ahahahaha razbio i Olympus! Ovo je sramota za sve ove proizvodjace digitalnih aparata.
Kamera iz telefona kompanije koja se nikada nije bavila proizvodnjom istih razbija visu klasu aparata po svemu.

Samo mala napomena... pomenuti Olympus kosta preko 450$, toliko!

Nesto se ne javljaju dezurni pljuvaci, zacutali su. :D

Poslednja izmena:
^

Ne brini, uletetece vec neki dezurni Pera Kojot super genije koji nije ni pogledao link, sa neodoljivom potrebom da napishe kako aparat od 50e pravi bolje fotke...

kako se u stvari porede fotoaparati? čujem da ovi testovi nisu legitimni. dajte mi molim vas link ka nekom testu koji kompletno testira kameru na ovom aparatu i poredi sa nekim drugim?

kako se u stvari porede fotoaparati? čujem da ovi testovi nisu legitimni. dajte mi molim vas link ka nekom testu koji kompletno testira kameru na ovom aparatu i poredi sa nekim drugim?

Ne nisu legitimni, lazni su, namesteni i netacni, onako kako tebi odgovara tako je :D

Sad ozbiljno, rade se upravo ovako kao sto vidis i tako su se ODUVEK radili, slika se isti objekat, "razvuce" se slika na 100% i tu se sve vidi, sve postaje jasno, eto to je to.
Sada treba da izmisle neki novi nacin da bi se dokazalo da 808 pravi lose slike koje su u rangu 4s i G III kako neki rekose? lol

Poslednja izmena:
ma daj ne zezaj me, ne hejtujem... nego imam problem jer kome god da pokažem ove linkove koje postavljate oni mi kažu, ne rade se testovi tako, ima specijalno nešto kako se rade, ovo nije legitimno, to je samo da se loži narod, koji se ne razume... i onda ja ne znam šta da kažem, jerbo se ne razumem u te testove pa sam lepo pitao kako se to rade testovi, i da mi date neki link ka kompletnom testu, kako bih mogao ljudima da pokažem istinu. ne napadaj me bzv.

Poslednja izmena:
Mnogo se ti ed_hunter pravis bleskast :d
I u tableti temi a vidim i ovde... hahaha

Znas kako ovde je sve po principu kako kome odgovara. Recimo kada se iPhone 4 na YT klipovima bacao i prvi lomio pored GS II, ti testovi su bili tako "cool" i "extra" legitimni i jako korektni.
A sada kada se iPhone 4s baca pored GS III pa GS III pukne a 4s ostane citav, testovi postaju nevazeci, nelegitimni i budalastina... Tako da je na forumima sve onako kako TEBI odgovara, samo tako razmisljaj. ;)

Mnogo se ti ed_hunter pravis bleskast :d
I u tableti temi a vidim i ovde... hahaha

Znas kako ovde je sve po principu kako kome odgovara. Recimo kada se iPhone 4 na YT klipovima bacao i prvi lomio pored GS II, ti testovi su bili tako "cool" i "extra" legitimni i jako korektni.
A sada kada se iPhone 4s baca pored GS III pa GS III pukne a 4s ostane citav, testovi postaju nevazeci, nelegitimni i budalastina... Tako da je na forumima sve onako kako TEBI odgovara, samo tako razmisljaj. ;)

ako hoćeš da mi objasniš lepo kako se rade testovi i da mi daš linkove kako bih ja mogao ljudima da pokažem i uverim ih u to koliko je ova kamera dobra onda to i uradi ako nećeš nemoj da pričaš gluposti. ja želim da pokažem kako je ova nokia bolja od tih aparata ali me niko od ljudi koje znam ne uzima za ozbiljno, jer nemam ni jedan legitiman test. ja ne napadam ovaj telefon, već sam i sam oduševljen pv tehnologijom i nije mi jasno kako niko nije ranije izašao sa tim konceptom, jer je skroz logičan i ok.

stvarno mi nisi jasan, ja ni u jednom trenutku nisam rekao da kamera ne valja, samo sam rekao da imam poteškoća da ubedim ljude u to da je kamera dobra, pošto nemam ni jedan kompletan test. jel je neko uradio takav test na netu?

ponašaš se kao da imaš 10 godina, daj da pričamo kulturno i civilizovano. ako sam nešto pitao znači da mi to i treba, ne pretvaram se i ne pokušavam da pokažem da je ova kamera na 808 loša, već pokušavam da objasnim kako je dobra, al mi ne ide.

mnogo me je iznenadio način na koji se obraćaš ljudima, to je osnovna nekultura (nedostatak osnovne kulture)

Ja se ponasam kao da imam deset godina rece @ed_hunter, hmmm ok.

Ako ti ne razumes nesto sto je toliko logicno, jasno i dostupno sta ja tu mogu?? Da li je to moj problem? Sta ja tebi ima tu da objasnjavam i pojasnjavam? Imas google pa trazi, nemam sta ja da ti objasnjavam, sve je jasno.
I ne idi u off molim te, zavrsavam ovu glupavu diskusiju.

Poslednja izmena:
Emix, lakše malo, stvarno.

ponašaš se kao da ti je nokia 808 sestra od tetke. ako sam pitao da li neko može da postavi link ka kompletnom testu kamere kao što se radi na dp review ili onaj steve digi cam, nije kao da sam ti opsovao pola familije. ne moraš ti da daš link, može neko drugi ko prati, ja nisam uspeo da nađem...

Telefon je izasao pre 7 dana samo u nekim zemljama, bice testova, polako.

haha :D

ne, cela priča se svodi na to kako je ta kamera dobra kao samo u tim uslovima u kojima su slikali ti na tim sajtovima, nije kao urađen kompletan test gde se sve vidi... šta god to bilo... tako da mi treba taj kompletan test koji je objektivan kao

Iskreno sam fasciniran Ali samo zato sto ocekujem da ostali ne sede skrstenih ruku. :) Ipak cekam da neko pazari na forumu i okaci par kropova u onoj nasoj temi :)

Cak sam kupovinu Canona 600d ''gurnuo pod tepih'' :d

Ali na jednu stvar sam zaboravio, a upala mi je u oci jos na pocetku teme :

360 x 640 pixels, 4.0 inches (~184 ppi pixel density)

slr kamera i najbolji audio kvalitet kamkodera a ova rezolucija displeja, pa neko u Nokiji zasluzuje pucanj u vuglu sa nekim magnum punjenjem :) Stvarno solidna multimedijalna spravica [koja je preskupa] sa fosil os-om ali da su metnuli 480x800 ko ljudi, ne zbog mene, nego da dodatno ne kvarite vid :d

Poslednja izmena:
Iskreno sam fasciniran Ali samo zato sto ocekujem da ostali ne sede skrstenih ruku. :) Ipak cekam da neko pazari na forumu i okaci par kropova u onoj nasoj temi :)

Cak sam kupovinu Canona 600d ''gurnuo pod tepih'' :d

Ali na jednu stvar sam zaboravio, a upala mi je u oci jos na pocetku teme :

slr kamera i najbolji audio kvalitet kamkodera a ova rezolucija displeja, pa neko u Nokiji zasluzuje pucanj u vuglu sa nekim magnum punjenjem :) Stvarno solidna multimedijalna spravica [koja je preskupa] sa fosil os-om ali da su metnuli 480x800 ko ljudi, ne zbog mene, nego da dodatno ne kvarite vid :d

Probao vec ovu rezoluciju na 4" nema apsolutno nikakvih problema! Nokia Clear Black je nesto najbolje sto je zadesilo ekrane na mobilnim telefonima, uzmi lepo telefon koji ima tu rezoluciju na 4" probaj pa pisi. Vise je nego ok, pricam objektivno.

Nazad
Vrh Dno