Šta je novo?

Nokia Normandy

Imas i tamo od njih milijardu i bogatih, ali velika vecina su beda i sirotinja.

Pa nije bas kao svugde, mnogo je gore nego sto je kod nas.

Samo 16m? Pre bih rekao oko 30m... Sve to na račun WP-a.

I onda će Microsoft da kaže prodali smo milione smartphone telefona, a ono tipa prodali samo Nokia X seriju.

Mada otkriće se sve to koliko je prodato.

Do kraja 2014 kontam 4-5 miliona max, ne više.

Biće više prodatih od Lumia to bar može da se kaže :d

Uuuu.. xda ekipa će rootovati nx pre nego što se pojavi u prodaji :) Biće to best buy telefon.

Već je rootovan, ubacili sa gapps i play store... Ima na xda.

Pa tebi ne znaci i jos jedno 1 % ljudi.. Mnogima znace google proizvodi :)

@ed: Šta koristiš za mail, i koji pretraživač koristiš? Znam da postoji mnogo alternativa, ali me baš zanima tvoja kombinacija.

google aplikacije imaju svoja neka ogranicenja koja su totalno bezveze.

konkretno google- ova mail aplikacija dozvoljava samo gmail akaunte, sta ce ljudi koji koriste i neki drugi servis? da koriste dve mail aplikacije? zasto ne jednu u koju mozes da ubacis sve akaunte?

ja koristim mail.ru aplikaciju jer sam uzeo onaj 1tb storage kod njih i u toj aplikaciji imam mail.ru acc, yahoo acc i gmail acc i za sve mi radi push mail. znam da verovatno ima boljih klijenata, ali od ovih koristim cloud aplikaciju, pa ajd i mail klijent.

za browser godinama koristim operu. ni jedan browser nema mod koji ucitava stranicu u par kb sto extremno puno znaci kad koristis skupe mb na mobilnoj mrezi.

google mape imaju ogromnu falinku da ne mozes da ucitas offline mape, itd...

hocu da kazem da nedostatak google servisa na nokiji x nije neka (tolika) mana kao sto se ovde predstavlja jer za svaki od tih servisa postoji adekvatna i bolja zamena. pogotovu nije mana sad kad su ljudi sa xda nasli nacin da se instaliraju google servisi. koliko je to bilo tesko, govori to da su to uradili za dva dana

mnoge druge stvari mogu da se zamere nokiji x. recimo ovo retardirano JEDNO dugme ispod ekrana. pa majkumu jel toliko bilo tesko da se stave tri dugmeta? ali nedostatak preinstaliranih google aplikacija ja stvarno ne mogu da im uzmem za zlo.

jel zna neko koji office paket ce doci na nokiji x?

mnoge druge stvari mogu da se zamere nokiji x. recimo ovo retardirano JEDNO dugme ispod ekrana. pa majkumu jel toliko bilo tesko da se stave tri dugmeta? ali nedostatak preinstaliranih google aplikacija ja stvarno ne mogu da im uzmem za zlo.
Ne bih se nimalo začudio da neko izbaci rom koji onemogućava to 1 dugme i zamenjuje ili dopunjuje ga softverskim komandama.

to je neminovan scenarijo, softverski tasteri. ali zašto je onda uzaludno i nepovratno izgubljen prostor ispod ekrana :/ totalna glupost.

Ed kako to bre da ne koristis WP, sistem je operisan od Google-a, prosto savrsen za tebe :)

Ne bih se nimalo začudio da neko izbaci rom koji onemogućava to 1 dugme i zamenjuje ili dopunjuje ga softverskim komandama.

Ma to je smesno samo ubaci navbar u romu (CM, AOKP etc.), ocas posla je to

wp je operisan od svega ostalog :d kao i ios. android je jedini normalan os koji se još uvek razvija, te je logičan izbor.

ja želim os, ne želim gomilu sr@nja uz os koja mi ne trebaju. to se zove bloat. dobio sam nešto uz os što mi ne treba, a ne mogu da ga odstranim (bez većeg cimanja)? kako ga drugačije nazvati? daj predlog?

Poslednja izmena:
google aplikacije imaju svoja neka ogranicenja koja su totalno bezveze.

konkretno google- ova mail aplikacija dozvoljava samo gmail akaunte, sta ce ljudi koji koriste i neki drugi servis? da koriste dve mail aplikacije? zasto ne jednu u koju mozes da ubacis sve akaunte?

ja koristim mail.ru aplikaciju jer sam uzeo onaj 1tb storage kod njih i u toj aplikaciji imam mail.ru acc, yahoo acc i gmail acc i za sve mi radi push mail. znam da verovatno ima boljih klijenata, ali od ovih koristim cloud aplikaciju, pa ajd i mail klijent.

za browser godinama koristim operu. ni jedan browser nema mod koji ucitava stranicu u par kb sto extremno puno znaci kad koristis skupe mb na mobilnoj mrezi.

google mape imaju ogromnu falinku da ne mozes da ucitas offline mape, itd...

hocu da kazem da nedostatak google servisa na nokiji x nije neka (tolika) mana kao sto se ovde predstavlja jer za svaki od tih servisa postoji adekvatna i bolja zamena. pogotovu nije mana sad kad su ljudi sa xda nasli nacin da se instaliraju google servisi. koliko je to bilo tesko, govori to da su to uradili za dva dana

jel zna neko koji office paket ce doci na nokiji x?

Gmail app koristi drugačiji protokol od klasičnih pop, imap ili exchange. Google mail protokol je mnogo bolji od postojećih.

Opera koristi tehniku kompresije htmla i njihov server prepakuje html. Meni se opera nikada nije dopadala. Chrome browser na Androidu ima neki režim u kome ima smanjen saobraćaj. U principu, html troši ništa naspram youtube-a.

Google mape imaju offline mod. Baš sam pre par nedelja bio u Skopju i koristio sam google mape iako sam isključio packet data.

Slažem se sa tobom oko tog jednog dugmeta.

Koliko puta ste do sada koristili mobile office paket? Ja možda 2-3x godišnje.

verujem da je gmail protokol bolji od svih postojecih, ali nedostatak mogucnosti da dodam druge acc u mail aplikaciju me jednostavno nervira. ovaj mail klijent koji koristim bez problema dobija push notifikacije i zadovoljan sam.

da, browsing nije nista naspram yt, ali nece nista ostati za yt ako se sve potrosi na browsing, jel da :) salim se, ja yt ne koristim preko 3g, mozda ponekad poneku pesmu. a opera mi je ostala navika od ranije, i na desktopu korisim opera browser. nisam znao da chrome ima tu opciju da kompresuje saobracaj kao opera. to je onda vrhunski.

offline mod google maps aplikacije je bedan. mozes ti da ucitas to skoplje, al ne mozes celu makedoniju, i ceo put do skoplja, i celu srbiju, i.... u get the point. za offline navigaciju na androidu je najbolje igo + neki 3rd party program sa offline google mapama.

mobile office paket koristim cesto, i svi koji trenutno postoje za android su bedni.

zato i pitam da li ce se dobiti ms office uz ove nokije, jer ako se dobija imacemo mogucnost svi da ga zbudzimi na telefone... plus ako bude moglo i na tablete, tamo tek nije suvisan...

Poslednja izmena:
Dobićeš verovatno neki web office. Ne verujem da će izaći standalone verzija za Android obzirom na to da sada sve guraju u cloud.

Vrh Dno