Lukisa
Slavan
- Učlanjen(a)
- 25.10.2007
- Poena
- 320
Koji su razlozi?rekao sam sebi "nikada vise symbian",
Koji su razlozi?rekao sam sebi "nikada vise symbian",
Koji su razlozi?
Iz PCSuita mozes da kopiras poruke iz telefona bez problema!
Symbian OS je zastareo i Nokia je toga svesna. Problem je to sto je u njega ulozeno jako puno novca i truda i ne moze se tek tako odbaciti. Da ne pominjemo da se uredjali prodaju odlicno.
Nokia ima maemo pltformu koj je bazirana na Linuxu i prema ovoj izjavi neki od derivata toga se moze ocekivati u novim flagship telefonima (mozda neka L serija?
Jedino pitanje koje se sada postavlja je kada ce se to desiti.
Pominje se da HTC ne može da se koristi samo prstima. Evo kao dugogodišnji korisnik mogu da vam potvrdim da može sve, ama baš sve da se izvede prstima. Ne nemam tanke prste. I svaki HTC može brojnim modifikacijama da se dovede u stanje da se potpuno zaboravi na olovku. Inače posedujem relativno staru mašinu HTC Wizard. Naravno u početku sa WM5 i nije baš moglo ali sada sa WM6 +touch flo inerfejsom, custom softverskom tastaturom itd. olovka može komotno da se baci.
A što se tiče kvaliteta telefona voleo bih da vidim nekog vlasnika drugih smartphona čij klinac od 14 meseci već četiri meseca unazad "koristi" telefon kao igračku tj. služi mu kao autić koji gura po podu, baca isti, povremeno slučajno zgazi... I naravno isti i dalje radi bez greške. Možda će te reći da sam lud kada dajem klincu da se igra sa takvim telefonom, ali i nisam. Jedini način da ženi opravdam kupovinu novog HTC-a je da ovaj ode u večna lovišta. Međutim nikako da krene da se kvari! Pa čak i ekran o koji se mališa oslanja dok gura telefon po podu nema ni jednu jedinu ogrebotinu. Dok Nokija moje supruge koja je stara 6 meseci i sa kojom se mališa uopšte ne igra ima samo tako izgreban ekran od minđuša, ključeva, tasteri su gotovo skroz izbrisani...
P.S. Da je spor jeste spor ali šta očekivati do telefona sa OMAP 850 procesorom na 200Mhz, Nakrcnanog poslednjim OS-om +TouchFLO i brdom drugih custom modova.
Što se tiče prebacivanja poruka na računar, kod mene u PC Suite ima opcija da se poruke export-uju (selektujete poruke pa file->export) u .csv fajl koji onda excel otvara bez problema. A tako posle mogu i da se importuju.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari